|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Svetski dan interneta u znaku početka emitovanja novog podkasta za digitalnu porodicu „Bezbedni klinci“

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 29.10.2020
Emisije će se, zajedno sa relevantnim gostima, baviti temama kao što su: digitalni imunitet, komunikacija, inteligencija i pismenost; prevencija digitalnog nasilja, roditeljstvo u eri digitalne komunikacije, razvoj kreativnosti, medijska pismenost, socijalna i emocionalna inteligencija kod mladih, verbalna i neverbalna komunikacija i emotikoni u digitalnoj komunikaciji i mnoge druge.

image
/11


Sve roditelje, koji su proteklih godina pratili sadržaje na portalu Bezbedni klinci, obradovaće vest da će savete za savladavanje izazova u digitalnom svetu od sada moći da dobiju i u novom formatu – podkastu „Bezbedni klinci“. Podkast emisije, čija je autorka i voditeljka psihološkinja Ana Mirković (Institut za digitalne komunikacije), roditelji će moći da prate od 29. oktobra, simbolično Svetskog dana interneta, a Anin prvi gost biće psiholog i novinar Dragan Ilić.

 

Podkast „Bezbedni klinci“ će biti objavljivan jednom mesečno  u video formatu na Vip Youtube kanalu, dok će audio format  biti dostupan na četiri podkast kanala - Deezer, M-xcloud, SoundCloud i Spotify

 

Emisije  će se, zajedno sa relevantnim gostima, baviti temama kao što su: digitalni imunitet, komunikacija, inteligencija i pismenost; prevencija digitalnog nasilja, roditeljstvo u eri digitalne komunikacije, razvoj kreativnosti, medijska pismenost, socijalna i emocionalna inteligencija kod mladih, verbalna i neverbalna komunikacija i emotikoni u digitalnoj komunikaciji i mnoge druge.


 

U prvoj, premijernoj emisiji, koja nosi naslov „Kako slušati i razumeti decu“, Ana će ugostiti Dragana Ilića, diplomiranog psihologa čija je medijska karijera dobro poznata široj javnosti. Autorku podkasta zanima koliko su mu rad u medijima, kao i prisustvo na društvenim mrežama, pomogli da nađe zajednički jezik sa svojim sinovima tinejdžerima. Da li današnji klinci umeju da prepoznaju koje su informacije na internetu istinite, a koje lažne; da li bi roditelji trebalo da prate profile i objave svoje dece i koliki uticaj društvene mreže imaju na kreiranje njihovih stavova; kako pristupiti razgovoru s detetom o njegovim interesovanjima i uzorima na internetu – samo su neka od pitanja na koja će Ana i Dragan zajednički potražiti odgovore.

 

Ove, ali i sve druge teme koje savremene roditelje zanimaju, u emisijama će biti razrađene kroz razgovore sa brojnim relevantnim sagovornicima – predstavnicima kredibilnih institucija, javnim ličnostima i stručnjacima, a sadržaj je dodatno unapređen zahvaljujući ekspertskom i dijaloškom pristupu Ane Mirković sagovornicima.  

 

Portal Bezbedni klinci 2018. godine, pokrenula je kompanija Vip Mobile sa željom da pomogne roditeljima u suočavanju sa izazovima koje podizanje dece u digitalnoj eri nosi. Redovnim praćenjem sadržaja platforme, roditelji su osnaženiji da sa mališanima uspostave kvalitetniju i otvoreniju komunikaciju i doprinesu izgradnji bezbednog virtuelnog okruženja za odrastanje svoje dece.

 


Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Ko su deca koja nemaju alergije i nisu bol...
Većina nas se sa radošću seća odrastanja, u kojem je igra u blatu i pesku bila svakodenvna aktivnost, a često i vrhunac ...
9
Ne budite decu rano i vikendom
Deca koja se hronično ne naspavaju dovoljno češće pate od viška kilograma, zaključili su naučnici kineskog Univerziteta ...
6
Šljive za đubre
Bajke i pripovetke za decu na Ringeraja.rs
6
Naučite dete da veže pertle ovako!
Mnogi roditelji znaju da je prava muka naučiti mališane da pravilno vežu svoje cipele. Srećom, Kirsten Džonson, mama dvo...
5





Dvogodišnjakinja pati jer tata ne da da im...
video
Dvogodišnja Kennedy Kirkland objavljuje da ima dečka, a njeni roditelji postaju svesni da će razgovor o momcima i izlasc...
Kako naučiti dete da vozi bicikl bez pomoć...
Dete će naučiti da vozi bicikl bez pomoćnih točkića tek kad to samo poželi...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here