|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

ČLANCI

ODGOJ I RAZVOJ

Vežbe za pravilan izgovor glasova

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 19.1.2024
image

Mališani ponekada govore nerazgovetno. Koliko god nam to bilo simpatično, ukoliko se taj način izgovaranja glasova nastavlja, trebalo bi da posetimo logopeda, jer je problem sa govorom u direktnoj vezi s motorikom.

ŠKOLA

Dr Bojanin: Svaka škola treba da ima defektologa

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 2.2.2023
image

I učitelj s njim radi i vidi da nešto ne ide. Pa se trudi, ima i dopunsku nastavu. Pa ga forsira istim metodom učenja i na dopunskoj nastavi. Potpuno besmisleno, zloupotrebljen kadar i zloupotrebljeno vreme.

image

Kreativnost, inteligencija, ljudski um, magnetizam, pa i gravitacija su prirodne energije i sile koje se ne mogu videti, ali baš zato čine igru vrlo zabavnom, a u isto vreme i edukativnom. Upravo takvu igru pružiće vašim mališanima Igračke koje možete pronaći u KLIQER shop-u.

SVE O BEBAMA

Razigrane bebe brže progovore

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 11.3.2022
image

Fiziolozi su otkrili da su razvoj govora kode dece i pravilna motorika ruke u direktnoj vezi. To je veoma vidljivo kod dece koja, kada ne mogu da nađu pravu reč za određeni predmet, na isti pokažu prstom. Ili koja, dok pišu i crtaju, plaze jezik.

ODGOJ I RAZVOJ

Razvoj motorike kod dece sa Daunovim sindromom (2. deo)

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 22.6.2021
image

Svako dete sa Daunovim sindromom razvija motoričke sposobnosti svojim tempom u zavisnosti od sopstvenih kapaciteta, ograničenja i sposobnosti.

ODGOJ I RAZVOJ

Razvoj motorike kod dece sa Daunovim sindromom (1. deo)

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 14.6.2021
image

Svako dete sa Daunovim sindromom razvija motoričke sposobnosti svojim tempom u zavisnosti od sopstvenih kapaciteta, ograničenja i sposobnosti.

ODGOJ I RAZVOJ

Doktor Ranko Rajovic- dete i mobilni

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 13.12.2018
image

Moramo da se borimo za našu decu, jer drugu decu nemamo

ODGOJ I RAZVOJ

Pravilan razvoj deteta od 6. do 12. godine

Autor: Blic online (www.blic.rs) | 29.3.2018
image

Deca u predškolskom uzrastu razvijaju se jako brzo. Njihov razvoj zapanjuje mnoge roditelje.

image

Dr. Ranko Rajović, specijalista interne medicine, magistar neurofiziologije, doktor sportskih nauka i autor NTC programa već se godinama smatra specijalistom za odgajanje dece.

NAPRAVIMO ZAJEDNO

Pustite decu u kuhinju

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 19.1.2018
image

Osim što će hranu koju pripreme sami sigurno pojesti, portal Kids Cooking Activites navodi detaljnu listu veština koje deca mogu da nauče u kuhinji

STRANA 1 OD 2



Evo zašto nije dobro da budete previše stroge
Deci svakako treba postaviti pravila, ali nije dobro ni da majke budu previše stroge – evo i zašto!
Mucanje – Psihološki uzroci i posledice
Psihološki faktori, naročito oni koji dolaze iz porodične sredine, imaju značajnu ulogu u nastanku mucanja kod dece.



image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image
Click Here