|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Temperatura (sirup i čepići)
7.11.2008 12:50:03   
Anoniman
Prvo link:

KLIK

Ne sećam se najbolje, pa molim ove mame što su se sada porodile da malo dopune ovu temu.
Sećam se da smo do čini mi se 3eg meseca koristili jedne čepiće (kao to je za malene bebe), a onda od 3 meseca druge čepiće (valjda su jači).
Nezgodno je što se ne sećam ni jednog imena.
Razlog tome je što smo mi jako brzo prešli na sirupe, jer ja jednostavno nisam znala Luki da stavim taj čepić. Ja ga stavim, gurnem, uđe skroz, i on se dete za koji minut napne i izbaci ga. Onda sam shvatila da me to dodatno iznervira a već sam nervozna jer je bolestan, i bacila sam ih u đubre. Od onda mu dajem sirup. Sada kada je imao tu odvratno groznu temperaturu (u jednom momentu sam merila 39,5)... držim ga na rukama, ne znam šta bih više radila, a on me dete usporenim glasom pita "Mama, šta mi se to dešava?", e tek onda sam mislila da ću da vrištim. Skinula sam dete, stavila ga u kadu i počela da ga tuširam vodom koja odgovara njegovoj povišenoj temperaturi tela. Temperatura vode bi se trebala JAKO LAGANO snižavati, mada u principu je stvar u tome da malo tuširate a malo odmaknete tuš (pričamo o sekundama), jer isparavanjem vode, telo odaje toplotu, i temperatura pada. Pazite, temperaturu vode ne treba jako sniziti, često čak i kada je snizite na neku normalnu tempertauru, to za dete bude prenisko. Kažem iz iskustva.

IZVORNA PORUKA: Jeca RR

nasla sam odlicnu informaciju, koristice svima!!!

Jednostavniji način doziranja:
Količina sirupa po jednoj dozi dobije se kad se težina deteta u kg podeli sa 2.
Primer: dete od  9 kg treba da dobije 4,5 ml a od 15 kg 7,5 ml paracetamola ili ibuprofena.                                                                                                                   
Daju se ukupno 4 doze za 24h.                                                                   
Deca preko 12 god. dobijaju doze za odrasle, tj.Brufen tbl 400 mg ili Febricet tbl 500 mg po istim principima.                                                              
Čepići Paracetamola daju se u slučajevima nepodnošenja sirupa.

IZVOR: drstevanovic


< Poruku je uredio Jeca RR -- 15.12.2010 13:45:54 >
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Temperatura (sirup i čepići)
20.11.2008 14:59:23   
Anoniman
Moj klinac ima upalu grla.

Krenulo je prekjuče curenjem nosa i kašljem. Juče oko 16.30 stižem sa posla, on se tek probudio iz popdnevne dremke, merimo temp jer je mnogo vruć: 38,9. Dam mu kašikicu Brufen sirupa...međutim, treba nekih pola sata da počne da deluje. Šta ću do tada, on bezvoljno leži na krevetu...stavim ga u kadu i tuširam. Posle nekih sat vremena mu je tep spala. Bili smo kod lekara, dobili antibiotik... Uveče nema temperture, legao je da spava. Pipkala sam ga redovno (slepoočnice, po stomaku, leđima...) nije mi bio vruć. Oko ponoći sam krenula i ja da legnem, odlučila sam da ga prenesem u naš krevet - da mi bude "pri ruci". Međutim, kada sam ga digla iz krevetića, on je počeo da se stresa na moje relativno hladne ruke. Izmerim temperaturu - 38,2. Nisam uopšte na dodir osetila. user posted image   Dam mu kašikicu Brufena, i on je nastavio da spava, a ja sam planirala da probdim nad njim nekih pola sata da vidim kako se stanje odvija, međutim, zaspala sam. Probudila sam se u 1h, jer se on mnogo vrpoljio, pipnem ga - gori! Izmerim temperaturu - 38,5. Znači, sat vremena nakon leka, temp i dalje raste. On se tu probudi, pita gde je meda koji spava sa njim, odem u njegovu sobu da ga donesem, kad eto i njega sa flašicom - hoće da spava u svom krevetu i ni reči o spavanju sa nama. Šta ću, stavim ga u krevetac, pokrijem sa dva ćebeta...pomislila sam, pa nek se preznoji pa će pasti temp. Naravno, on se uporno otkrivao, pa sam stajala iznad krevetića i pokrivala ga kad se otkrije. Oko 1.45h je bio kompletno mokar, izmerim temp - 37! Napokon! Ali šta ću sada kada neće u naš krevet a ja se bojim da ga ostavim samog sa mogućnošću da mu opet skoči temp... Presvučem ga u suvo, napravim mesta na podu u njegovoj sobi, donela svoj jorgan, prostrla ga, legla oko 2.15h, pokrila se ćebetom i noć provela na spavajući na podu. Budilnik sam navila da me probudi u 4h da ga pipnem, nije imao temp. Jutros je ustao u 7h, raspoložen, i nema temperaturu... Videćemo šta će uveče biti... user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2
   RE: Temperatura (sirup i čepići)
3.12.2008 12:15:04   
Makili
Iskrena da budem ja se ne secam da sam mu stavljala neke druge cepice kad je bio bas mali,ako sam u pravu onda u tom slucaju od samog pocetka koristimo EFFERALGAN i sa njima sam prilicno zadovoljna. Mada sad kad je veci lakse mi je da mu dam sirup i od njega mu mnogo brze spadne temperatura i to uglavnom koristim BRUFEN ali posto se on daje na 6-8 sati sad mi je cak lekar rekao da ako mu je bas visoka temp. i ne mogu da je skinem mogu da kombinujem brufen sa PARACETAMOL-om. Sva sreca do sad nije bilo tako alarmantno ali nije na odmet znati za u buduce...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Temperatura (sirup i čepići)
3.12.2008 12:29:21   
Anoniman
Kako da kombinuješ? na koliko sati? Meni Luka retko izgura tih 6 sati, zato sam ja više volela da mu dajem febricet jer on ide na 4 sata, ali od Brufena mu prže spadne temp.

(odgovor članu Makili)
  Direktna veza do poruke: 4
   RE: Temperatura (sirup i čepići)
15.1.2009 1:32:46   
Anoniman
Makili nije odgovorila o kombinaciji, a s obzirom na naše grozno stanje, evo ja ću da napišem.

Znači, u zoru oko 5.30 je Luka dobio temp, 38,1'C - kašičica Brufena, i sve super. Otišla sam da radim, kada sam u 16h došla sa posla imao je 38,5'C, i kašičica Brufena je opet rešila situaciju. Bili smo kod lekara, upala grla.
Oko 21h iz čista mira počinje da ga trese groznica, merim temp, 39,2'C. Do tog momenta nije pokazivao nikakve znake temperature... nije i bio vruć. user posted image   Dam mu kašičicu Brufena, posle 1/2h izmerim - isto. Ubacim ga u kadu, tuširam, njemu se oči sklapaju... user posted image  Obučem ga, opet merim, ma ni malo se ne spušta. MM odlepio, stiže sa alkoholnim oblozima... ja sam se zaklela da to svom detetu neću raditi, meni su to mnogo radili kada sam bila mala. Muž mu ređa obloge, on srce viče "Tajoooooooo šta mi to raaaadiš?", i plače, ja plačem sa njim. Odlepim i nazovem mamu, kaže mama "Daj mu Febricet"... ja se zbunila, pre svega 1,5h sam mu dala Brufen. Kaže mama "Slobodno, sme da se kombinuje, i za nekih 45min će mu pasti temp". Šta ću, dam mu i Febricet. Ušuškam ga, i sipam mu na silu vodu i sok u usta, jer neće da pije. A kako će da se preznoji ako ne pije? Zaspao je, i evo, sada smo ga presvukli jer se na neki trik preznojao, pala mu je temp na 37,3. Ja sam poslala šefu mail da me nema sutra.

A o mojoj muci, u drugoj temi!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 5
   RE: Temperatura (sirup i čepići)
15.1.2009 2:13:34   
Anoniman
Ja inače sada sedim na rr jer čekam pola 3 da mu dam antibiotik i da mu još jednom izmerim temperaturu.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 6
   RE: Temperatura (sirup i čepići)
15.1.2009 8:41:20   
Lu
Jao Tasha ja sad pročita ovo,baš mi je žaouser posted image
neka virusna gripa iliuser posted image
Da sam znala sjedila bi noćas i tipkala s tobomuser posted image
Pusica za Lukuuser posted image


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Temperatura (sirup i čepići)
15.1.2009 9:06:20   
gracija
Tasho,javi nam jel Luka bolje.Jeste li isli kod ljekara?user posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Temperatura (sirup i čepići)
15.1.2009 11:49:02   
Anoniman
Bili smo juče kod lekara, nisam napisala? user posted image  Luka je prespavao ostatak noći, ustali smo u 7.30, temp. 38,5... user posted image  Na brufen je prošlo. Napokon je počeo da pije. Ali ne jede, pojeo je 10ak kašičica griza, sada ću pokušati da mu dam supe.

Mislim da je bakterijska upala grla, čim je dobio antibiotike...

Mota mi se po glavi ono noćno kupanje... meni su krenuli oni bolovi (tema:Juče mi se slošilo), sumnjam na bubrege, a on ovo sa grlom... šta nam je to trebalo? user posted image

(odgovor članu gracija)
  Direktna veza do poruke: 9
   RE: Temperatura (sirup i čepići)
15.1.2009 13:53:52   
kumara
Joj jadnicak mali! Ljubim vas oboje!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Temperatura (sirup i čepići)
15.1.2009 20:26:36   
guppy RR
Brzo nam ozdravite user posted image

(odgovor članu kumara)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Temperatura (sirup i čepići)
15.1.2009 20:53:13   
Anoniman
Njemu ceo dan ne silazi temp ispod 38, uz Brufen i Febricet, i antibiotike. user posted image  

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 12
   RE: Temperatura (sirup i čepići)
16.1.2009 13:04:37   
Lu
user posted image  O Bože,pa kako je danas Lukicauser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Temperatura (sirup i čepići)
16.1.2009 15:20:17   
Anoniman
Opet sam celu noć bila budna. Kada mu je oko 4h pala temp bila je 37,8. user posted image  Jutros oko pola 8 je ustao sa 38,5, dala sam mu Brufen, i onda je prvi put posle nekoliko dana pala na 36,4. Sada pred spavanje je opet počela da raste, bila je 37,5, pa da ne bi ustao sa 39, dala sam mu Febricet. Valjda se sada popravlja situacija, jer je počeo po malo da jede, nakon što mi je sinoć saopštio da ga boli stomak a ja mu objasnila da se lekovi ne piju na prazan stomak, da mora da jede da b ga prestao boleti stomak.

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 14
   RE: Temperatura (sirup i čepići)
16.1.2009 15:38:00   
Jeca*
Moj Luka je juče primio vakcinice i na pregledu nam je dr rekla da su sva 4 zubića, jedinice, tu negde i da će ubrzo izbiti. Valjda je zato mukica non stop nervozan i sa rukama u ustima. Ali ovo sve napominjem da bih rekla da nismo spavali cele noći i da od sinoć ima temperaturu 38. Febricet sirup apsolutno nije delovao i danas kupim Brufen sirup i dam mu. Za pola sata je spustio temp na 37,6 user posted image  I Luka je odspavao 2h. Inače, vidim u uputstvu da Brufen ne sme za bebe mlađe od 6 meseci i lakše od 7kg, ali ja sam mu dala, bolje nego da ima satima temperaturu. Uostalom 6 meseci puni za dve nedelje, a ima već, evo da se pohvalim (iako nije tema za to), 9400g user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Temperatura (sirup i čepići)
16.1.2009 15:41:30   
Anoniman
Ta priča sa Febricetom i Brufenom je... nemam pojma... nekada bolje reaguje na Brufen, nekada na Febricet. user posted image

A sada Jeco, brzo u onu temu o napredovanju vaše bebe! user posted image

< Poruku je uredio Tasha -- 16.1.2009 15:42:21 >

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 16
   RE: Temperatura (sirup i čepići)
16.1.2009 16:47:55   
Lu
Ma biće bolje nek je počeo da jede bar malouser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Temperatura (sirup i čepići)
16.1.2009 17:16:05   
kumara
Joj samo da to prodje!!!!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Temperatura (sirup i čepići)
16.1.2009 20:05:19   
Maya21
Tasho tek sad sam videla, zao mi je!
Ja sam, kad je Matej imao problema sa krajnicima svake druge nedelje imao temperaturu. Mi smo kombinovali Brufen i Paracetamol ( Febricet ) na 4 sata. A cepice ( inace EFERALGAN su najbolji ) nismo stavljali jer ih se bojao, jadnicak...
Bojala sam se jer Brufen i nije najbolji na duge staze, srecom sve je proslo i od maja ima samo ponekad blago curenje nosica i ponekad kaslje. Na antibiotike smo kuc,kuc i zaboravili.
Drzite se i zelim da se Lukic sto pre oporavi!
Ljubimo vas!

(odgovor članu kumara)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Temperatura (sirup i čepići)
17.1.2009 15:08:10   
Anoniman
Ne znam više šta ću! user posted image  

Temperatura i dalje, mada napokon pada na lekove protiv temp.

Neće da jede... kaže boli ga vrat (=grlo). user posted image  Pije antibiotik na 8 sati od četvrtka uveče. To je već 48h, jel moguće da još uvek ne reaguje na njega? Razmišljam da potražim drugo mišljenje. Nos mu je počeo užasno curiti, mada je sadržina i dalje bela, penušasta. Nije još ni žuto ni zeleno. Okice crvene po kapcima (kao kod alergije na polen). Kašlje kao magarac. Kupila je danas baka repu, izdubila je, stavila šećer, sada čekamo da repa pusti sok... to su meni davali kao maloj kada sam kašljala.
Spava 300 na sat, imam utisak da bi mogao spavati ceo dan i celu noć.

Čim mu spadne temp, sem što mu nosić curi i okice suze - ok je. Raspoložen, smeje se, igra se.

Samo sam ja sada već užasno iscrpljena, i nemam snage. user posted image

(odgovor članu Maya21)
  Direktna veza do poruke: 20
   RE: Temperatura (sirup i čepići)
17.1.2009 15:53:00   
Lu
A joj pa zar još ima temperaturu,a da probaš sa čepićima ipak su oni jačiuser posted image
Ma neću ti ništa savjetovati ti najbolje znaš što ti je činiti a imaš ti mamu,baku i dragog, koji ti pomažuuser posted image
Ja ti želim da ti Luka što prije ozdravi i da ti odeš na pregled i budeš dobrouser posted image
Pusice za vas dvoje


user posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Temperatura (sirup i čepići)
17.1.2009 15:59:55   
gracija
Joj Tasho bas mi je zao.Kao sto kazes mozda ne bi bilo lose da potrazis drugo misljenje,posto iz iskustva znam da ljekari cesto daju antibiotik koji ne djeluje na "uzrocnika".Pedijatar mi je uvijek govorio da poslije trece doze antibiotika temperatura bi trebala da spadne.
Jednom su mi dali Baktrim sirup,koji nije djelovao uopste i dijete mi je imalo temperaturu 6 danauser posted image (tad je temperatura spadala ali se uporno vracala)Tek kad su mi dali drugi antibiotik temperatura  je spala.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Temperatura (sirup i čepići)
17.1.2009 19:01:35   
Anoniman
Bila druga dr. Ukinula prethodnu terapiju. Prepisala Hemomycin 1x dnevno i nešto protiv kašlja jer kaže da nema šta da iskašljava, kaže bezveze se detet muči. Za sada čuje samo upalu gornjih disajnih puteva, kaže slušaće ga za 2 dana opet, da bude sigurna da na plućima nema ništa.

user posted image

(odgovor članu gracija)
  Direktna veza do poruke: 23
   RE: Temperatura (sirup i čepići)
18.1.2009 12:37:03   
Anoniman
Noćas opet 39,2. Onda je pala na kratko, od jutros ne pada ispod 37,8. Od kada mu dajem to za ublaženje kašlja, imam utisak da opet ima šlajm. JA NE ZNAM VIŠE. NON STOP MI SE PLAČE. Neće da jede, na silu ga hranim. Nema snage da stisne ono na hemijsci da je upali. Ne može oči da drži otvorene, samo hoće da spava. user posted image  

ODLEPIĆU, MAJKE MI! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 24
   RE: Temperatura (sirup i čepići)
18.1.2009 12:53:31   
guppy RR
Znam da je teško, ali pokušaj da ostaneš mirna user posted image
Volimo te puno user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Jelena S.: Moja porođajna priča
Termin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...
Zdrava ishrana najmlađih tokom zimskog per...
Tokom hladnih zimskih meseci, redovan unos voća i povrća ključan je za jačanje imunološkog sistema dece, pomažući im da ...
Prof. dr Bojanin o razmaženoj deci
Dr Svetomir Bojanin, profesor i dečji psihijatar, govorio je mnogo puta o dečjem razvoju i pravom putu vaspitanja koji t...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here