|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
14.9.2012 14:53:17   
tanjicak79
IZVORNA PORUKA: anci83

Hvala na odgovoru. U cetvrtak idemo na pregled pa cu se raspitati kod doktorke sta je i kako je. Takodje me interesuje i kada, mada sam cula da nisu bas odusevljeni kada se izjasnis da hoces kadu :).
A inace malo su me iznervirali, kada sam prvi put zvala da se raspitam kako se zakazuje rekli su licno, zatim sam pre nekih 4 nedelje otisla sa muzem da zakazem kad oni meni kazu telefonom, ali nije bila prevelika guzva pa nas ipak tad odmah primili... i tako sad za ovaj pregled ja zovem da zakazem pre dva dana, a oni meni kazu mora licno?! I rece da se samo za dr Mitrovica zakazuje telefonom. Tako da smo morali da odemo tamo i da zakazemo za ovaj cetvrtak. Vise ni ne znam kako se zakazuje svako kaze drugo :).

A da, inace ulazimo u 35 nedelju, termin je 27.okt mada je beba od pocetka 1-2nedelje veca tako da mi ocekujemo i malo ranije :)

Ja sam u prvom porođaju koristila kadu u poslednjoj fazi otvaranja grlića. I sad pri drugom porođaju sam isto htela, ali su mi bili malo skočili pritisak i temperatura, pa nije bilo bezbedno, zbog moguće infekcije, da je koristim.
Kada je super stvar i ako si baš zainteresovana, moraš biti uporna da bi je koristila. Moraš imati uredan vaginalni i cervikalni bris kada uđeš u deveti mesec trudnoće. Najbolje je i da ti je vodenjak ceo.Treba da su tonovi bebe u toku porođaja dobri. I da nemaš povišenu temperaturu. Malo veći pritisak i mogu da tolerišu. Neka minimalna otvorenost da bi te pustili u kadu je oko 4,5 cm. U kadi se ostaje najviše dva sata, ali uglavnom je to dovoljno da se dođe do pune otvorenosti. Moj lekar koji mi je vodio obe trudnoće i porodio me oba puta, Dr Bojović, ne praktikuje porođaj u kadi, već na porođajnom stolu. Stavovi drugih lekara su možda drugačiji.

Moraš napomenuti da hoćeš da želiš kadu odmah na prijemu, i doktoru i sestri koja ti uzima podatke. A i kasnije ih moraš stalno podsećati i moraš biti uporna. Mnogo olakšava stvar ako lekar koji prati tvoj porođaj ima pozitivan stav o korišćenju kade u porođaju. Tako da je moguće dobiti kadu, ako ispunjavaš uslove koje sam gore napisala i ako si baš uporna tako da ne mogu da te izignorišu.

(odgovor članu anci83)
Direktna veza do poruke: 1526
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
14.9.2012 15:47:59   
Linonina
Pozdrav svima!!
Ja samo da vam se javim, porodila sam se (eto i ja user posted image ) pre 15 dana, na Zvezdari. Sve je prošlo ok, i ja i beba smo dobro, sada se još oporavljamo i navikavamo.

Za Zvezdaru nemam da kažem ništa novo, o svemu je već pisano. Doktori su ok, kao i sestre, jedino na bebi frendli kad sam prešla imala sam iskustva sa par onih tipičnih nadrndanih sestara, ali ima zato i onih divnih.
I sam porođaj mi je bio mala maca u odnosu na dojenje (moram reći teško i bolesno forsiranje dojenja), grudi i bebi frendli program koji su mi pali mnooogo teže od oporavka od carskog. A sve je tamo nekako dušu dalo za pasti u depresiju... Što ja na kraju i jesam malo moram priznati...

U svakom slučaju prošlo je sve ok, ako vas zanimaju detalji pitajte, nadam se da ću vam odgovoriti do termina.user posted image
Nemam ni za sta vremena jer osim pomoći muža još par dana, drugu pomoć u kući nemam pa sve ide malo sa zakašnjenjem kod mene.

(odgovor članu tanjicak79)
Direktna veza do poruke: 1527
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
14.9.2012 21:18:19   
Anhelito
Bravo Linolina, cestitam, vazno da je sve u redu. Sta ti je kod dodjenja problem. Ono standardno sto sve imamo u pocetku (bolne bradavice i ranice) ili nesto drugo?

(odgovor članu Linonina)
Direktna veza do poruke: 1528
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
17.9.2012 17:59:50   
Linonina
Problem je najveći bio i porodilištu još dok sam bila na poluintezivnoj -znaci bez beba.
Došla je jedna sestra, pogledala mi grudi i samo rekla: Ti si na korak od mastitisa! Stisnula mi dojku odjednom da sam vrisnula i rekla: vidiš, masiraj se, to beba neće da ti posisa to je za nju naporno da vuče! I otišla.

A ja, prvo dete, ne znam ništa o dojenju, ni šta treba da radim, ni kako, baš sam se bila ubedačila. I još sam sutra ceo dan dojila, sedala sa svežom ranom i bebcem u rukama od zore do popodne da bi on izvukao nešto, a on gladan, dere se, jedna nadrndana kretenka kose ravne ispod uha (a ima i jedna diiivna sestra sa takvom frizurom), neće dohranu da mu da, već mi dobacuje moraš da se pomučiš... Ja preumorna, rana i leđa me razbijaju od tolikog sedenja, on gladan, krene da vuče malo pojede al mu nedovoljno pa se deeere neprestano, niti je jeo kako treba niti je spavao, kako on tako i ja... Ma meni je to bilo katastrofa, plakala sam kao dete, depresivna totalno zadnja 3 dana... Uzas.

Oporavak od CR u odnosu na to mi je bio pesma!

(odgovor članu Anhelito)
Direktna veza do poruke: 1529
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
18.9.2012 12:27:26   
Anhelito
Ne znam da li si citala prethodne stranice, ja sam isto opisala to za dojenje. Imala sam uvucene bradavice i takodje beban nije mogao da sisa. I isto tako su me bombardovali sa pricama o mastitisu i rekli mi da cu imati ogroman problem sa grudima. Ja ocajna jer svaka sestra je pricala drugu pricu, svaka je imala svoju teoriju. Onda mi je jedna sestra rekla da mi neko donese vestacke bradavice i to me je spasilo. Jedino sto je razlika kod tebe i mene sto je on ipak dobijao dohranu. Kada su videli da ja ne mogu da ga nahranim uvek su ga odnosili na dohranu. Steta sto su te tako mrcvarili :/

(odgovor članu Linonina)
Direktna veza do poruke: 1530
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
20.9.2012 14:46:26   
namcor
Drage dame,planiram porodjaj kod dr. Bojovica.Jos uvek vodim trudnocu u domu zdravlja,pa me zanimaznate li kako da dodjem do njega...da li radi negde privatno? U 30. nedelji sam,pa me zanima kada cu dobiti uput za porodiliste kako bih mogla da upoznam lekare tamo,odem na par kontrola i slicno...
Ovo mi je prva beba pa nemam pojma kako sve to funkcionise...

(odgovor članu Anhelito)
Direktna veza do poruke: 1531
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
20.9.2012 15:14:54   
Linonina

IZVORNA PORUKA: Anhelito

Onda mi je jedna sestra rekla da mi neko donese vestacke bradavice i to me je spasilo. Jedino sto je razlika kod tebe i mene sto je on ipak dobijao dohranu. Kada su videli da ja ne mogu da ga nahranim uvek su ga odnosili na dohranu. Steta sto su te tako mrcvarili :/


Isto tako, muž mi je u sred noći donosio veštačke bradavice i to me je spasilo, ali ipak ja nisam imala dovoljno mleka da se on najede i odspava. Hteo je da bude non stop na sisi jer je bio gladan. Ali kad smo dočekali jednu divnu sestru, ona je prokomentarisala samo da se treba potruditi ali ne i mučiti i odnosila ga na dohranu, a pre dohrane je dolazila da kaže da ga podojim da izvuče šta ima. I bilo je ok.

Kad sam krenula kući pitam ja pedijatra, neka dr. Nikolić, koju dohranu kući da mu dajem, jer nemam dovoljno mleka, veruješ li da mi je odgovorila da ga dojim koliko god on traži i ne koristim dohranu! Ja opet ponovim da nemam dovoljno i da ta varijanta nije uspela ni u porodilištu, ona opet svoje pa biće polako. Da, ja ću mislim se da sedim sa detetom na dojci celi dan, ono jadno umorno od dudlanja i gladno, ja umorna, a ti ćeš da mi skuvaš pritom, opereš, opeglaš... I sama sam kupila Humanu i sada sikimo koliko ima pa dohranu... I šta je uradila, još gore, samo sam sama birala dohranu umesto ona da mi preporuči. Kao da je dohrana neki tabu, e to takvo forsiranje mene izluđuje!

A kako si ti dojila kući kada ste došli Anhelito? I koliko dugo?

(odgovor članu Anhelito)
Direktna veza do poruke: 1532
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
21.9.2012 23:43:16   
zvoncica79
Namcor, poslala sam ti PP, ako ti je potrebna jos neka info. tu samuser posted image Pozdrav

(odgovor članu namcor)
Direktna veza do poruke: 1533
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
22.9.2012 0:45:04   
anci83
Jel zna neko gde radi dr Milica Kostic privatno? Moze odgovor i na pp

(odgovor članu zvoncica79)
Direktna veza do poruke: 1534
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
23.9.2012 12:02:14   
j o e

. Kao da je dohrana neki tabu, e to takvo forsiranje mene izluđuje!



takodje!
ja vise uopste ne dojim, i nasa doktorka kad je cula zaprepastila se, u stilu "ti si svoje dete osudila na gojaznost, dijabetes, povisen pritisak, krivu kicmu..." jer kao deca koja su skroz na vestackoj ishrani imaju predispozicije za sve to. izgleda da je takvo shvatanje rasireno medju nasim pedijatrima. mislim da malo preteruju...

inace i mi koristimo humanu, po preporuci interniste/nutricioniste user posted image


p.s. gde ste zene, sto godina vas nema, tj nema mene user posted image user posted image

(odgovor članu Linonina)
Direktna veza do poruke: 1535
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
23.9.2012 12:15:02   
j o e
sad tek procitah malo dalje prethodne postove.

Linonina cestitam od srca! user posted image volela bih da cujem sve o porodjaju, na private ili ovde svejedno...

i meni je pocetak dojenja posle carskog bio naporan. prebacena sam u bebi frendli uvece jer su mi se dojke napunile pa da bi beba sve to izvukla, da ne bih rizikovala mastitis (hvala sestri koja mi je to sredila, spasila me je). znaci dojenje na onom visokom krevetu sva pokrivljena, rana jos sveza, mogu da lezim i sedim samo u jednom polozaju, bebac celu noc hoce dojku i da ga nosam... pritom sama u sobi, od ponoci do 6 nema ni sestre... sledeceg jutra dolaze sestre da mi daju terapiju, ja ne mogu da se pomerim iz kreveta, pitaju jel mi treba nesto protiv bolova... prehodno, cak i neposredno posle carskog sam odbijala lekove protiv bolova, bogami tada sam rekla "roknite mi sve sto imate" i u roku od sat vremena kao da tu noc bila u banji :) preporodilo me je. sve preporuke za lekove protiv bolova ko ide u bebi frendli posle carskog user posted image

i ja sam pocela sa vestackim bradavicama, pa mi je posle neka sestra pokazala da mogu i bez njih i vise mi nisu trebale. za divno cudo nisam imala nikakvih problema sa bradavicama, ali mislim da je to zato sto sam posle podoja uglavnom igrom slucaja ostajala u toplesu (zaboravljala da "zatvorim" brus, a i bile su strasne vrucine) pa su bradavice mogle prirodno da se osuse, a to ih valjda stiti. nijednom nisam imala potrebu da ih mazem bilo cime.

(odgovor članu j o e)
Direktna veza do poruke: 1536
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
24.9.2012 13:02:51   
Anhelito

IZVORNA PORUKA: Linonina
A kako si ti dojila kući kada ste došli Anhelito? I koliko dugo?


Ja sam Andreja posle dojila stalno sa vestackim bredavicama, sigurno jedno dobre tri nedelje a i bilo mi je manje bolno sa njima zbog malih ranica na bradavicama. Onda sam polako pocela da ih skidam da vidim da li vuce i ovako i uspelo je. Nisam imala problem sa dojenjem, njemu je to bilo od mene dovoljno i bio je mali pa mu nije trebalo u pocetku mnogo mleka. Oko cetvrtog meseca sam videla da od mog mleka se ne zasiti, poceo je da se budi nocu, sto pre nije radio (prespava celu noc od drugog meseca). Onda sam mu uvela u onaj poslednji podoj uvece dohranu i tada je sve bilo ok.
Bas juce je napunio sedam meseci i za sad ima jutarnji podoj i uvece i to je sve. Odvikava se polako.

(odgovor članu Linonina)
Direktna veza do poruke: 1537
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
24.9.2012 22:24:28   
Linonina

IZVORNA PORUKA: j o e

Linonina cestitam od srca! user posted image volela bih da cujem sve o porodjaju, na private ili ovde svejedno...



Хвала ЈОЕ! Написаћу порођајну причу само да ухватим времена, бебац ми је немирко а ја сама...

(odgovor članu j o e)
Direktna veza do poruke: 1538
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
16.10.2012 15:47:13   
anci83
Jedno pitanje ako neko zna proceduru kada se pregura termin? Meni je termin 27.10 ali mi je doktorka iz KBC Zvezdara rekla da je beba starija 1 nedelju(skoro celu trudnocu je malisa veci 2 nedelje a posto je u 12oj nedelji bilo veci 7 dana rekla je da je trudnoca starija jednu nedelju), i da je termin 20.10 i da ako do tad ne krene da se javim iza toga u porodiliste da ne prenesem puno. Jel zna neko proceduru u tom slucaju, kome se javljam tamo za prijem, da li me ostavljajnu na patologiji da prate ili sta? A kod mene nikakvih naznaka da ce uskoro :).

Hvala :)

(odgovor članu Linonina)
Direktna veza do poruke: 1539
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
17.10.2012 9:44:03   
Anhelito
Idi kod te iste doktorke koja te je pregledala u toku trudnoce i reci da ti se blizi termin,ona ce znati sta treba. Ne verujem da ce da te ostavljaju na patologiji samo ce ti mozda reci da dolazis svaki dan da proveravaju da li se nesto promenilo ili ce na taj dan da ti zakazu porodjaj i da te porode.

(odgovor članu anci83)
Direktna veza do poruke: 1540
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
17.10.2012 12:54:48   
coldice
Ja sam letos lezala na patologiji u Gradskoj. Tada je na odeljenju bilo dosta trudnica koje su prenele i cekaju da se porode. Neke se nisu otvorile, neke jesu, ali po njima ne dovoljno. Doktor je jednoj rekao da trci po onoj velikoj terasi. Jednoj su cak rekli da moze i kuci da ide, mislim da je bila otvorena 5 prstiju, ali nije imala kontrakcije. Vise puta u toku dana su ih stavljali na CTG. Shvatila sam da bas i ne vole da indukuju porodjaj.

Sto se tice zakazivanja, proslog meseca pozovem i zakazem nedelju dana ranije kod dr.Mitrovica, i kazu mi da dodjem u 11:30. Za svaki slucaj ja dodjem pola sata ranije, da bi mi ona an salteru dala broj 6, iako sam prva dosla (ali sam kod nje u svesci bila pod brojem 6). Cekala sam do 15h. Prosle nedelje pozovem da zakazem ovaj put dve nedelje ranije, kaze mi doktor radi od 13-19, a kad radi popodne, onda se ne zakazuje. Ja za svaki slucaj pozovem danas opet da zakazem, kaze mi: "Sta ocekujete telefonom da zakazete?!" i kao koleginica to ne odobrava, ali mi ipak zakazala i da dodjem popodne kad hocu. Totalno rasulo.

(odgovor članu Anhelito)
Direktna veza do poruke: 1541
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
18.10.2012 13:52:39   
pandina

IZVORNA PORUKA: anci83

Jedno pitanje ako neko zna proceduru kada se pregura termin? Meni je termin 27.10 ali mi je doktorka iz KBC Zvezdara rekla da je beba starija 1 nedelju(skoro celu trudnocu je malisa veci 2 nedelje a posto je u 12oj nedelji bilo veci 7 dana rekla je da je trudnoca starija jednu nedelju), i da je termin 20.10 i da ako do tad ne krene da se javim iza toga u porodiliste da ne prenesem puno. Jel zna neko proceduru u tom slucaju, kome se javljam tamo za prijem, da li me ostavljajnu na patologiji da prate ili sta? A kod mene nikakvih naznaka da ce uskoro :).

Hvala :)


Ja sam bila u takvoj situaciji. Na dan termina sam dosla na pregled iako nisam nista osecala. Bila sam kod Mitrovica kao i uvek do tada. Rekao je da nema jos nagovestaja i da dodjem za cetiri dana da me ostavi na patologiji i da mi indukuju porodjaj. Medjutim, posle tri dana dobila sam bolove i cetvrti dan se porodila. I meni je beba prednjacila celu trudnocu, pa se rodio sa 4350 g :)

Zato, samo polako i opusteno. Srecno!

(odgovor članu anci83)
Direktna veza do poruke: 1542
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
19.10.2012 14:04:13   
anci83
Hvala za savete, evo sutra je 20. posto se nista ne desava, ctg uredan bez kontrakcija, u pon idem kod moje doktorke u dz ponvo na ctg i pregled pa cu u utorak ujutru kod dr u Zvezdaru da vidim sta i kako dalje, ako se do tad naravno ne porodim :).
Sad mi je sve tesko, jedva se krecem pogotovu ustajanje i lezanje, nisam se puno ugojila, 13,5kg, evo vec 2 dana osecam pritisak dole, valjda ce i sam da krene do utorka :).

A ovo za zakazivanje je tacno, pisala sam i ja u ranijim postovima moje slicno iskustvo sa zakazivanjem. Tako smo od 4 odlaska u zvezdaru uspeli da dr Kostic uhvatimo samo dva puta, jednom nije radila, a posle je promenila termin sa cetvrtka na utorak sto nam nisu rekli kad smo zakazivali...
Ali dobro tamo mi svi deluju ok to je najvaznije :)

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 1543
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
20.11.2012 14:15:21   
aster
Hajde i ovde da postavim pitanje, jer mi u temi o cr niko ne odgovara - Jel se neka od vas porodila u spinalnoj anesteziji u gradskoj bolnici Zvezdara? Ili znate nekoga da jeste?

_____________________________

Reči su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka

(odgovor članu anci83)
Direktna veza do poruke: 1544
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
22.11.2012 23:30:07   
tanjicak79
Ja nisam čula da rade cr u spinalnoj anesteziji u gradskoj bolnici. Moja kuma se porodila prošle godine carskim, ali, naravno, u totalnoj anesteziji.
A zašto te to interesuje?

(odgovor članu aster)
Direktna veza do poruke: 1545
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
23.11.2012 13:17:08   
aster
Ja sam se isto porodila u gradskoj bolnici i to u totalnoj anesteziji, ali bih ovaj put to da izbegnem. Baš bih volela da se porodim u spinalnoj. Pričala sam sa mamama koje su se porodile i u totalnoj i u spinalnoj anesteziji i kažu da je ova druga mnogo, mnogo bolja.

_____________________________

Reči su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka

(odgovor članu tanjicak79)
Direktna veza do poruke: 1546
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
23.11.2012 22:41:59   
tanjicak79
Onda najbolje zakaži pregled kod nekog lekara tamo, pa se raspitaj iz prve ruke.

(odgovor članu aster)
Direktna veza do poruke: 1547
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
15.12.2012 20:33:27   
tegetbraon
evo i mene ovde :) procitala sam dosta korisnih stvari od vas ali posto ce beba uskoro, trebala bi 28. ali se ja nadam ranije jer mi nije nimalo lako sa "stomacicem" (posebno kad pokusavam da vezem pertle)

celu trudnocu sam vodila u DZ i moja Dr je stvarno super, neke sam analize radila u NF (ali samo zato sto sam morala,jer je 90% njih bilo jako neprijatno prema svim pacijentima), ali zelim da se porodim na Zvezdari jer sam cula stvarno super stvari.

Da li je problem sto ni jednom nisam isla tamo? (cula sam da nema potrebe)
Nadam se prirodnom porodjaju,do sad nije bilo nikakvih problema,pa me zanima da li se dobija nesto protiv bolova u toku porodjaja posto mene nesto svasta boli pa sam prilicno sigurna da ce i to "bolucka"

A i sto se tice stvari za nosenje,zanima me to oko spavacica,posto ja imam jednu jedinu pa da li da kupujem odmah ili sta? da li se dobija tamo? ostalo mi je jasno,peskir,bade mantil,papuce,carape,maramice,t.papir,stvarcice za licnu higijenu... pomozite ako nesto bitno propustam, mada znam da mogu sve da mi donesu u krajnjem slucaju

malkice mi je frka,znate kako je, prva beba pa ne znam bas ni sta me ceka :)

hvala vam unapred

(odgovor članu tanjicak79)
Direktna veza do poruke: 1548
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
16.12.2012 9:45:03   
nela79

IZVORNA PORUKA: tegetbraon

evo i mene ovde :) procitala sam dosta korisnih stvari od vas ali posto ce beba uskoro, trebala bi 28. ali se ja nadam ranije jer mi nije nimalo lako sa "stomacicem" (posebno kad pokusavam da vezem pertle)

celu trudnocu sam vodila u DZ i moja Dr je stvarno super, neke sam analize radila u NF (ali samo zato sto sam morala,jer je 90% njih bilo jako neprijatno prema svim pacijentima), ali zelim da se porodim na Zvezdari jer sam cula stvarno super stvari.

Da li je problem sto ni jednom nisam isla tamo? (cula sam da nema potrebe)
Nadam se prirodnom porodjaju,do sad nije bilo nikakvih problema,pa me zanima da li se dobija nesto protiv bolova u toku porodjaja posto mene nesto svasta boli pa sam prilicno sigurna da ce i to "bolucka"

A i sto se tice stvari za nosenje,zanima me to oko spavacica,posto ja imam jednu jedinu pa da li da kupujem odmah ili sta? da li se dobija tamo? ostalo mi je jasno,peskir,bade mantil,papuce,carape,maramice,t.papir,stvarcice za licnu higijenu... pomozite ako nesto bitno propustam, mada znam da mogu sve da mi donesu u krajnjem slucaju

malkice mi je frka,znate kako je, prva beba pa ne znam bas ni sta me ceka :)

hvala vam unapred



Oba puta sam se porodila u Gradskoj. Prvi put ni jednom nisam otisla kod njih do porodjaja. Drugi put sam radila double test kod njih u laboratoriji. Trudnocu sam vodila privatno kod dr koji radi na Zvezdari, ali ni prvi ni drugi put me nije on poradjao. Tako da mislim da ce te primiti bez problema. Mozda jedino da odes da uradis CTG, cisto da se upoznas sa nekim od doktora, da dobijes jos neku informaciju...
Za sredstva protiv bolova nisam mjerodavna da ti kazem, jer oba puta sam se porodila u roku od sat vremena. Jedva da sam nesto i osjetila. Da, da moze to i tako da se odigra :)
I ja sam imala jednu svoju spavacicu al je nisam ni donijela u bolnicu. Pa bolje ti je da flekas bolnicke nego svoje :). Ciste spavacice stoje na komodici u hodniku,pa ako ustajes rano bez problema mozes da mijenjas spavacice svaki dan. Oba puta je bilo tako. Dal se sta u medjuvremenu promijenilo ne znam.
Sve stvari sto ti naknadno trebaju ce ti neko vec donijeti. Mm je dolazio kad je htio. Polako se provuce , dodje ispred vrata , ja izadjem na hodnih. Popricamo nabrzaka i svako na svoju stranu. Sve se izdrzi. Pa to je 3-4 dana i ides kuci. user posted image

Samo opusteno

(odgovor članu tegetbraon)
Direktna veza do poruke: 1549
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
16.12.2012 22:09:36   
tegetbraon
hvala puno user posted image

do sad sam bila skroz opustena ali kako se termin blizi pocinje panika da me hvata, mada ne brinem kako mogu tolike zene da prezive to moci cu i ja user posted image

u sustini mi je jedino bitno da beba bude dobro i konacno da vidimo da li je decak ili devojcica user posted image

(odgovor članu nela79)
Direktna veza do poruke: 1550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Pol deteta na osnovu oblika stomaka i drugog?
Može li se na osnovu oblika trudničkog stomaka ili nečeg drugog odrediti pol deteta? Imate stomak u obliku lopte, gadne ...
13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...



image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here