|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede...
8.11.2013 20:39:57   
little_one
Bravo Vik! To je dobro sto si radila, moj brat i snaha imaju blizance, i jedan djecak ima problema sa srcem od rodjenja...srecom evo krenuli su obojica ove godine u skolu al on jos uvijek ide na silne kontrole i planove za operacije...ja nisam radila FES sa ANdreom, mada sam imala kao opciju al nisam...

A sto se tice voznje, sa Andreom sam vozila do zadnjeg dana...kad sam isla na prijem u bolnicu jer sam probila termin a cura nije htjela van, ja sam nas dovezla do bolnice user posted image nisam imala nikakvih problema u voznji a sto se tice voznje u rikverc, tada sam apsolvirala voznju unazad uz pomoc retrovizora user posted image

I sad vozim, mada rjedje sjedam jer nekako muz sjedne za volan i samo krenemo....jedino kad nas dvije odlucimo da cemo same u skitnju onda ona u svoju sjedalicu a ja za volan i idemo! user posted image

(odgovor članu Milica cica)
Direktna veza do poruke: 126
8.11.2013 22:01:28   
viking
Milice, ne znam da li se redovno radi, meni su rekli pošto sam rođena sa tom srčanom anomalijom i plus blizanci, ali da su bili samo blizanci (bez moje anamneze) ne znam da li bi me neko uputio na to. Dr mi je rekao da je kod jednojajčanih za 75% veča mogućnost anomalija nego kod dvojajčanih (što je kod mene slučaj, a i kod tebe, čim su dečak i devojčica). Inače, FES se radi oko 24-25. nedelje pa imaš vremena da pitaš svog doktora.

Lo, moj auto je veličine kombija, ponekad baš moram da se okrenem kad parkiram, a i parking u Beogradu ume da bude prilično zahtevan user posted image
Nadam se da će blizančić biti u redu, ja uvek razmišljam da kad su mene opravili pre 37 godina, bez ultrazvuka, bez ičega (a rođena sam sa izuzetno retkom anomaijom koja se vrlo teško primećuje i dijagnostifikuje i dan danas), pa mogu i ovu današnju decu. Samo treba naći dobrog doktora koji zna šta radi.

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 127
9.11.2013 8:54:49   
Milica cica
Jutro devojke user posted image Vik baš ću pitati dr šta misli o tome.
Kako ste mi od jutros? Ja sam se ovih dana baš malo više isforsirala pa mi je juče baš bio prisutan onaj pritisak dole. Inače me stalno nešto sevne, zabolucka valjda je to normalno. U utorak idem na UZ kod dr Novakov nju hvale svi u NS da je ekspert za blizance pa eto da odem i kod nje. Malo sam isforsirala ove UZ, ali biću mirnija. Inače treba da idem i na kontrolu u Betaniju da vide je li se podigla posteljica od druge bebe i da li će mi staviti serklaž.
Gde nam je Dani?

< Poruku je uredio Milica cica -- 9.11.2013 8:58:00 >

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 128
9.11.2013 9:07:09   
Milica cica
Bila sam juče u apoteci i pitala za pojas, preporučili su mi onaj sa trakama, samo ne znam od kada mogu da ga nosim, moraću pitati dr. Kažu da je taj super.

Direktna veza do poruke: 129
9.11.2013 10:06:34   
little_one
Vik, onda ti vjerujem da nije lako...i mi imamo limuzinsko auto, tj malo vece, al se definitivno voznja po BG i po BL ne mogu porediti...to je sigurno...mene jeza hvata svaki put kad se priblizim BG i svaki put kad vozim po BG se osjetim ko najgori pocetnik u voznji kad vidim kako vi vozite...user posted image Kod nas se jos koliko toliko postuju saobracajna pravila jer i nema tolike guzve kao kod vas, pa je voznja dosta opustenija...

I ja se nadam da ce momak biti bolje, imaju dr tu bas u BG i redovno su na kontrolama.

Ja sam ipak odlucila da cekam naredni uz, i to ce biti dva mjeseca kako nisam vidjela svoju bebu....sa Andreom mi se to nije desavalo...isla sam redovno na 4 nedjelje na uz i to mi je djelovalo prerijetko al nisam htjela cesce....sad sam ipak odustala od odlaska privatno i cekam redovni pregled oko prvog decembra. user posted image Jedva cekam!

Lijep dan vam zelim debelice...idite u setnju, ja sam se nakuvala od ranog jutra jer planiramo popodne na selo...citavo popodne u prirodi, jedva cekam!

Direktna veza do poruke: 130
9.11.2013 10:38:50   
subotičanka
Ćao devojke.
Ja sam juče odradila expertni u 22.nedelji,sve je savršeno po doktorkinim rečima i to mi je jedino bilo bitno,sve što mi je objašnjavala u detalje ja ne razumem,kao da sam u nekom transu,samo čujem da je ok i meni dosta.Rekla mi je da nema potrebe za nikakvim dodatnim ispitivanjima,samo redovne kontrole.Kad čitam vaše komentare,a čitam ih redovno,osećam se kao velika neznalica,vi ste za mene doktori.Ja sam kupila krevetić i kolica,radujem se kao mali majmun,kažu mi svi da je rano,ali ja kako uštekam nešto para,ja kupim.Tako mi je lakše finansijski.Garderobu ne bih da kupujem,mada nemam više šta da obučem,ugojila sam se 14kg,očajna sam,ali se tešim da sam pre trudnoće bila anoreksično mršava.

Direktna veza do poruke: 131
9.11.2013 10:52:10   
Milica cica
Lo svaka čast na strpljenuuser posted image ja bih da mogu nabavila kući UZuser posted image

(odgovor članu subotičanka)
Direktna veza do poruke: 132
9.11.2013 11:59:10   
buba m
Dobro jutro trudničice! Meni je jutro pošto sam tek sad ustala. Baš mi je prijalo dugo spavanje!
Lo i ja negde u too vreme idem na uz. Jedva čekam! inače, što se tiče vožnje, prošle godine sam imala saobraćajku pa se još psihhički nisam vratila na staro a sad u trudnoći i ne želim da se izlažem stresu oslobađanja od straha. Mada nekad zaista poželim da se provozam sama.
Subotičanka user posted image za bebca! Jel ti nije rekao pol?
Jole user posted image evo me. Ja vas posećujem svaki dan ali se ne u ključujem. Vidim da ste mi sve dobo i zdravo i gasim komp. Gledam da više vremena provodim napolju pa sam vrlo kratko za kompjuterom.

Direktna veza do poruke: 133
9.11.2013 21:15:09   
viking
Vidim da nas je lepo vreme sve odvuklo od kompjutera user posted image
Subotičanka, super za ultrazvuk, to mnogo znači...

Inače, ja sam debil. Radila sam briseve u utorak i ladno mi je tek malopre palo na pamet da nisam otišla niti zvala za rezultate. Ja sam na to potpuno zaboravila user posted image

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu buba m)
Direktna veza do poruke: 134
9.11.2013 21:20:56   
jole82
Hehe user posted image Vik ti ko ja kad sam user posted image otišla na pregled kolima, a vratila se taxijem...user posted image
Mislim zaboravila sam uopšte auto kao pojam....a kamo li da sam se dovezla pre 15 minuta

E i super za FES user posted image

< Poruku je uredio jole82 RR -- 9.11.2013 21:36:35 >

Enyoj the silence!

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 135
9.11.2013 21:38:00   
viking
Što bi rekli "mozga ni za lek" user posted image Stalno razmišljam šta bi bilo da moram da idem na posao, pa ja bih firmu dovela do bankrota, sve bih upropastila, sigurno user posted image

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 136
9.11.2013 21:40:17   
Dani.kv
Poz devojke. Redovno vas iscitavam al nikako da se javim. Imala sam stomacni virus. Zeludac i dalje zeza pa se pridrzavam pravila da spavam kad mogu ne gledajuci doba dana. Bebe su dobro, skacu. Na kontrolu tek za deset dana. Pozz

Direktna veza do poruke: 137
9.11.2013 21:43:17   
pocahontas
cao devojke!

mi ovih dana bas puno svrckamo jer je lepo vreme pa da iskoristimo, kazu od ponedeljka stize zima...

dobrodosle noveuser posted image !

ja sam radila FES u prosloj trudnoci, kod mog doce je to, koliko sam shvatila, deo redovnih kontrola, tako da cu verovatno i sada raditi.

ja sam vozila u prosloj trudnoci do poslednjeg dana, volim da vozim i nije mi predstavljalo problem, sem parkiranja sa strane, ali i to pred kraj. inece, posebno volim voznju po bg jer, za razliku od ns, tamo ljudi voze kola da bi negde stigli, a ovde je sve toooliko sporo da se iznerviram, imam utisak da sednu u kola da bi gledali panoramu i ponasaju se kao da niko nigde nije krenuo da bi stigao nego da bi se eto malo provozao, odoh u off, ali ovo me generalno izludjuje u novom sadu.

malo me bolucka stomak, verovatno jer sam se preforsirala ovih dana, mm radio do uvece pa sam po ceo dan bila sama sa bebom. jos smo i sinoc malo izasli pa me to dokrajcilo. veceras odmaranje, a taman se i u ponedeljak ne radi pa ce me mm malo odmeniti oko bebe.
milice kazu da je novakovka super za uz, ja idem kod vejnovica i zadovoljna sam, ima dobre aparate i kazu da ume dobro da cita uz.

lo, citala sam na temi razgovori mama i samo sam htela da ti kazem da istu brigu brinemo, da li ce i kako nova beba spavati i da li ce buditi stariju bebuuser posted image pitala sam te za jaslice, ja se razmisljam da dam sasu na 4 sata dnevno, tamo od marta, mislim da ce biti dobro za nju da malo bude sa drugim bebbama i da se navikava na jasle, a meni ce, kad dodje nova beba, znaciti ta cetiri sata da budem sama sa bebom i eventualno nesto malo poradim po kuci. moja mama jos uvek radi, ali je zato mm mama u penziji i stvarno hoce da pomogne, ali ona ne zivi bas toliko blizu da bih mogla da je zovnem kad god zatreba, a ja nesto nisam tip osobe kojoj bi prijalo da mi je neko kod mene duze od sat, sat i po, vama je strava sto su baba i deda u prizemlju pa ces moci bukvalno po potrebi da ih angazujes, a kad pozelis da si sama, popnes se i zatvoris vrata. mm je protiv jasli pa sad bijemo bitku, on bi vise voleo da sasa bude sa njegovom mamom. ima jos vremena, valjda cemo se nesto dogovoriti...

sve vas puuuno user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 138
10.11.2013 10:39:30   
Milica cica

IZVORNA PORUKA: jole82 RR

Hehe user posted image Vik ti ko ja kad sam user posted image otišla na pregled kolima, a vratila se taxijem...user posted image

user posted image user posted image

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 139
10.11.2013 10:42:52   
Milica cica
Pozdrav devojke user posted image ja sam počela da vozim ponovo (nisam 5 meseci) i super mi jeuser posted image
Dani bitno da su bebane okuser posted image
Poc mislim da se kod nas isto radi FES kao redovna kontrola negde u 25-26.nedelji.

Direktna veza do poruke: 140
10.11.2013 17:24:01   
Jole84
Drugarice kako ste?
Ja juče bila na slavi sa mm i lepo jela,a kad stignemo kući krene povraćanje od nekoliko sati,baš mi je bilo loše,sve mi kapilari popucali u očima,još mi i krv iz nosa tekla,sve zbog naprezanja. Obično kad povraćam bude mi posle ok,ovo je baš grozno bilo. Valjda sam nešto pojela što mi nije prijalo,nemam pojma.

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

Direktna veza do poruke: 141
10.11.2013 18:39:22   
viking
Jao Jole, pa jel moguće da te je i to snašlo? user posted image
Meni je ladno danas stomak vidno veći nego juče, preko noći je porastao user posted image

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 142
10.11.2013 20:29:02   
Milica cica
Uh Jole verovatno ti nešto nije prijalo.
I meni stomak malo stagnira, pa onda naglo odskočiuser posted image A vreme baš letiiiiii....kao da sam juče uradila test..

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 143
11.11.2013 8:31:29   
Anoniman
Dobro jutro moze li jedna solja kafe ili cajauser posted image

Direktna veza do poruke: 144
11.11.2013 9:09:23   
little_one
Uh Cece moze, moze....kad vidim kako pljusti napolju, samo caj ili kafa mogu da spasu stvar! Kako si nam ti? Kad ces da sredis tiker? Ne mozemo te upratiti! user posted image

Jole tako sam ja sa Andreom, isto tako negdje oko 10te nedjelje, otisla na slavu i bilo sve super, jela sve po redu klasika osim kolaca tada....i zaboli me glava (a cak nije bilo ni pusaca na slavi i nije bilo ni zagusljivo ni preglasno...lijepa atmosfera) i kad smo vec trebali ici pocne glava da me boli, i mucnine...znam da sam grlila solju punih 2 sata....sto kazes svi kapilari su mi popucali od naprezanja...uh znam kako ti je...al ako ti je utjesno ostatak trudnoce me nijednom vise nije zaboljela glava niti sam imala mucnine....a sada svako malo glavobolje user posted image

Ostale trudnice....kako ste nam?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 145
11.11.2013 9:20:17   
Milica cica
Jutro svima user posted image Kod nas prohladno i oblačno. Malo i novembar da pokaže zubeuser posted image Ja hvala Bogu nisam imala mučnine uopšte, ma mene su svi simptomi zaobišli user posted image Nego me uhvatilo neko otežano disanje ima već par dana, moraću do pulmologa, ova pumpica mi nešto slabo pomaže, a ovo vreme ima uticaja sigurno. Nije ništa strašno, samo osećam kako teže dišem. Vik šta beše ti koristiš, Seratide disk? Ja sam koristila Berodual pre trudnoće i on mi bio odličan, a u trudnoći mi prepisao Ventolin, a on baš i nije nešto, sad mislim da već mogu da se vratim na Berodual, ali moram otići da ga pitam, možda ću i danas. Imam i inhalator možda bih mogla da se inhaliram malo fiziološkim.

< Poruku je uredio Milica cica -- 11.11.2013 9:22:19 >

Direktna veza do poruke: 146
11.11.2013 10:15:59   
Anoniman
Ha ha ticker,da sam plavusa nesto bi reklauser posted image Stvarno je vrijeme da ga MM sredi.
Ja uzivam u ovom vremenu jer kada vec moram lezati lakse mi je da kisa padauser posted image
Danas sam 15 + 1..

Direktna veza do poruke: 147
11.11.2013 10:37:46   
little_one
Super Cece, samo rastite! A muza pod hitno uposli da ti to sredi...

Ja sam danas usla u 19tu nedjelju...bas vrijeme leti...pola trudnoce iza mene...user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 148
11.11.2013 12:25:09   
viking
Dobar dan user posted image
Milice, ja sada koristim Ventolin, dr mi je prepisala i Pulmikort ali njega ne uzimam, pošto mi Ventolin radi radnju. Ako baš počne da me guši, onda ću, ovako sam sama procenila da nema potrebe da koristim oba.
I kod nas je oblačno, ali nije toliko strašno, beli su oblaci pa nije depresija. Mi odosmo sad malo napolje na kaficu pa se vraćamo da mm sredi špajz. Juče su on i tašta sređivali tavan, uzbacili gomilu gluposti. Moramo da oslobodimo prostor za neke stvari iz stana kojih ćemo morati da se odreknemo da bismo napravili prostora za bebe...

Direktna veza do poruke: 149
11.11.2013 13:32:15   
Milica cica
Ja sam se malopre inhalirala i sada mi je lakše user posted image
LO u pravi si, vreme leti. Vik ti još malo ideš u trećeuser posted image Kada ćete početi kupovati opremu za bebe? Hoćete ići u školicu? Kod nas su prijave u 20.nedelji, e sad ne znam moram pitati dr da li smem, mada mogu bar teorijski deo da odslušam.

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Uloga placente (video)
video
Nakon implantacije, iz perifernih ćelija blastocista, razvija se deo strukture zvan placenta, koji služi kao veza između...

Anketa

Мажење беба.
пеперутка16

Да ли ваше бебе (6-12 месеци) воле да се мазе? Моја чак ни не слуша, само ме одгурује, пење се по мени, вуче,... чак ни не жели да се носи, само гледа да побегне. То ми је стварно чудно.. Какве су ваше?

Click Here