|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice - drugo tromesecje ( 14 - 26 ned...
4.11.2013 14:36:40   
viking
Zdravo ženice!
Ja sam se razvalila od spavanja verujte da me je sramota da kažem kad sam ustala, ali je izgleda organizmu prijalo jer mi je danas neuporedivo bolje nego juče, ne curi mi nos i ne kijam. Pileća supa i san su zakon :)

Lo, mi za imena nemamo pojma, ali ni blizu. Biće veselo.

Što se jastuka tiče, ja ga imam već negde od trećeg meseca jer sam i ja na režimu mirovanja i meni mnogo znači. Imate temu Jastuk za dojenje, pročitajte tamo iskustva drugih. Ja ga toplo preporučujem.

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 76
4.11.2013 14:41:32   
Jole84
Vik bitno da ti je bolje user posted image Možda sam ti ja prenela preko monitora user posted image
Danas sam zvala dz da pitam za časove trudnoće i počinje se tek od 7 meseca,ako mi odobri ginekolog. Šteta,baš sam mislila da može i ranije user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 77
4.11.2013 14:44:13   
Peace*
Vik, bila sam juče kod kume, ona čeka blizance, dva dečaka, termin joj je početkom marta. Baš sam se rastopila, spustila ruku na stomak, a bebci migolje. user posted image

Poslala sam im link na ona "tvoja" kolica. Ako sam ih dobro razumela, ne dostavljaju u Srb?

< Poruku je uredio Peace* -- 4.11.2013 14:45:06 >

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 78
4.11.2013 14:48:05   
viking
Divno, Tasho, pozdravi kumu, tu smo negde nas dve, meni je termin 20. februar. :)

Jole, ti si baš poranila user posted image Ja sutra idem na redovnu kontrolu pa ću da pitam za te vežbe šta i kako.

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 79
4.11.2013 14:51:39   
viking
Ne dostavljaju, dostavljaju samo u EU, ako imaju nekoga ko može da ima donese super. Ili na čiju adresu mogu da naruče pa da im taj neko pošalje autobusom.
Ima na sajtu spisak zemalja u koje dostavljaju pa neka pogledaju. Mi smo naručili na Ljubljanu, pa su nam doneli neki koji su posle dolazili ali bi nam se isplatilo i da sednemo u kola i odemo do Slovenije i uzmemo ih, i dalje bi nam bilo jeftinije.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 80
4.11.2013 14:51:56   
Jole84
Od kako sam ušla u drugo,osećam se baš trudno,pa sam se baš ubrzala ko da će da mi pobegne neka čar trudnoće user posted image

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 81
5.11.2013 0:42:24   
viking
Da li je neka od vas imala bolove i utrnulost u prstima tj. u šakama? Ja ujutru kad se probudim, bukvalno ne mogu da "obmotam" prste oko kvake da otvorim vrata od spavaće sobe, nego je otvaram laktom... Posle pola sata-sat mi se povrati osećaj, ali me posle ceo dan bole šake po malo.

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 82
5.11.2013 5:57:34   
pocahontas
sad mi trnu sake, a u prosloj trudnoci stopala...prosli put me je to prilicno nerviralo, al sam valjda vec navikla pa sad kuliram, posle porodjaja su mi trnule sake i to bas jako, do te mere da sam jedva presvlacila bebu ujutru, isla sam i kod lekara, medjutim tada su mi rekli da je to od nezgodnog polozaja tokom dojenja...vremenom je prestalo, ali evo sad opet.

da li neko ima problema sa niskim pritiskom? ja i inace imam malo nizi pritisak, ali nista alarmantno, kad sam prosle nedelje bila na pregledu uzmerili su mi 90 sa 60 i rekli da je nizi, ali nista strasno, medjutim meni se u poslednjih nedelju dana dva puta desilo da budem na ivici da roknem u nesvest, sad me to vec malo brine, svakako cu se konsultovati i sa docom, ali me zanima da li jos neko ima slican problem i kako se bori sa tim?

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 83
5.11.2013 8:23:49   
Anoniman
Poc.ja imam nizak pritisak.Problem je sto ja ne volim ni slano ni ljuto.Jedino uspevam da pijem dosta tecnosti pa koliko toliko bude bolje.user posted image

(odgovor članu pocahontas)
  Direktna veza do poruke: 84
5.11.2013 8:53:26   
Milica cica
I ja imam 90/60, ali to je moj standardni pritisak tako da sam se već navikla na njega. Desi mi se ako naglo ustanem da mi se zavrti, ali kad pogledaš bolje i niži nego visok.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 85
5.11.2013 10:46:16   
little_one
Jutro trudnice!

I meni su trnule ruke u prvoj trudnoci, al tamo negdje u 8mom mjesecu...mislim da nisu prije...

Mene moja guza malo popustila, pocinjem da mislim da ima veze sa promjenom vremena ili beba mozda nalegne na neki zivac....pojma nemam...uglavnom danas nije toliko strasno (zasad)

Sto se tice pritiska, ja sam isto niskotlakas al mi u trudnoci pritisak bude skolski 110/70 ili 120/80 i uvijek tako...a znam da su mi govorili da ne pijem kafu da dizem pritisak jer postizem kontra efekat...pritisak kako se povisi tako naglo i padne pa bude jos gori....najbolje je pojesti nesto slanije i piti dostaaaaaaaaaaaaa vode (obicne).

(odgovor članu Milica cica)
Direktna veza do poruke: 86
5.11.2013 11:06:10   
Jole84
Dobro jutro drugarice user posted image
Ja se baš naspavala,bolje mi je pa sam konačno noć provela fino,naravno uz ludačke snove,dilovala sam neku drogu i letela ko avion user posted image
LO počela i mene guza da boli,sad tek razumem gde te boli,baš neprijatno,kao probadanje neko naglo.
Vik to je valjda do cirkulacije,meni su trnele pre trudnoće,čini mi se da je magnezijum u pitanju. Imamo i negde temu,sad ću da pročačkam.

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 87
5.11.2013 11:23:51   
viking
E, sad mi je lakše ako ste i vi to imale :)
Kad sam išla na kontrolu kod hematologa ja ga pitala za to (kapiram hematolog-krv-cirkulacija, to je to), on kaže da to ima veze sa hormonima a ne sa krvlju.

Što se pritiska tiče, i meni je ceo život nizak pritisak, sad u trudnoći je par puta bio i 80/50 ali nemam tegobe u smislu vrtoglavice i slično, tako da ništa ne radim po tom pitanju. Ne znam kako da ti pomognem... user posted image

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 88
5.11.2013 13:05:04   
Milica cica
Mene opet muči drugo, stalno me bolucka, žigucka te s jedne, te s druge strane, kad ustnem imam utisak da će sve da mi poispada tako mi navali neki pritisak dole. Uh danas sam sva nikakva user posted image

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 89
5.11.2013 14:57:44   
Anoniman
Sada sam poludila.Isla na komisiju za bolovanje,to nije problem vec sjedim ja i pored mene sjede covjek sav nikakav ide na hemo terapiju. Nije on nista kriv,dao Bog da neide vec moze li to sta uticati na bebuuser posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 90
5.11.2013 15:07:58   
Mušmulica84
Naravno da ne moze...covek prima terapiju...nije zarazan

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 91
5.11.2013 15:11:11   
Anoniman
Pa i ja sam tako nekao skontala,ali opet strah me.

(odgovor članu Mušmulica84)
  Direktna veza do poruke: 92
5.11.2013 20:34:25   
pocahontas
cece nemas raloga za brigu, to bebi, kao ni tebi apsolutno ne moze da skodi...

evo danas se nalivam vodom ceo dan i ok je pa cu tako i nastaviti. bas me uplasilo to oko pritiska, posebno jer sam sama sa bebom sve do pet, sest uvece, pa mi frka da se ne desi nesto dok smo same, imam koga da nazovem da dodje, ali opet, to se tako od jednom desi i onda prodje pa mi i bezveze da sad dizem paniku i zovem nekog cim mi se slosi...

e, inace, danas sam sva na 3 coska, bas sam nervozna, fuj, ne znam da li zbog vremena ili cega, ali bukvalno ujedam ceo dan. tu mi je baka, tj. kod mame je, pa smo bebana i ja celo popodne bile tamo...

primetila sam da me u ovoj trudnoci hormoni mnogo vise drmaju nego prvi put, prosli put kao da i nisam bila trudna, jos je bilo i leto i pakleno toplo, inace ne volim leto, ali mi to nije smetalo uopste, bas sam bila i raspolozena i poletna, a sad nesto bas i nije tako user posted image necu da kukam jer sam svesna da vecim delom opste stanje dolazi iz glave, ali eto morala sam da se pozalim, posto se inace bas kontrolisem, najvise zbog bebane...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 93
5.11.2013 20:57:16   
viking
Zdravo ženskaći user posted image
Bila danas na redovnoj kontroli, u stvari više na konsultaciji. Nisam radila UZ jer sam pre 13 dana išla na eskpretni a sad u petak idem na FES pa da ne maletretiramo bebe previše :)
Uradila sam briseve, ispričala sa se s doktorkom i postavila joj neka pitanja tipa vežbe za trudnice (rekla nikako da vežbam ali da mogu na teorijski deo), serklaž (nema potrebe, grlić je super i sve je super), pojas (da mogu da počnem da ga nosim, ali onaj što je kao traka), OGTT (da uradim samo O'Salivanov test sa 50 g glukoze) i tako....
Istovremeno smo se i pozdravile, jer na sledeću kontrolu idem kod dr koja će me porađati. Biće to reality check, pošto se mi ponašamo kao da bebe stižu u januaru 2015 a ne za dva meseca... Kad počnu konkretne priče o porođaju, valjda ću se osvestiti user posted image

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 94
5.11.2013 21:07:26   
pipi_coco
Ehej ženice samo da vas pozdravim .... vidim da je ovde veselo i gužva user posted image user posted image

Vik koje si ti briseve radila?
Ja bih sada uskoro trebala da uradim briseve za ureoplazmu, citoplazmu i nešta treće (ne mogu sad da se sjetim tacno). Je li imaju još neki brisevi koji se rade kasnije u trudnoci jer vidim ti sada radila a bježiš mi više od 10 sedmica?

Common sense is so rare....... It should be classified as a superpower!

"Pticu tuge ne možete spriječiti da preleti preko vaše glave, ali možete je spriječiti da na vašoj kosi izgradi gnijezdo."

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 95
5.11.2013 21:07:37   
pocahontas
ne bih da te plasim, ali ako si u tom fazonu u kom ocigledno jesi, neces, osvestices se tek kad ih vidis user posted image
isto sam se ja osecala prvi put, i nista me nije osvestilo dok je nisam videla, ni obicni uz, ni oni 4d ili kako se vec zovu, ni kupovina stvarcica i opremanje sobe ma nista, sve vreme kao da se to desavalo nekom drugom, a ja sam se osecala kao da treba da polazem neki jako vazan ispit za koji su potrebne dooobre pripreme user posted image cak i kad sam stigla u porodiliste sam bila kao na zadatku, samo da sve uradim kako treba, tj. kako mi kazu, babice mi rekose da se slucajno ne derem tokom porodjaja, a ja to shvatila krajnje ozbiljno i porodila se bez da sam zucnula user posted image e tek kad su nas prebacili u sobu, u ns je baby friendly program, sam shvatila sta mi se desilo!

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 96
5.11.2013 21:13:27   
viking
Poc, pa možda je i bolje tako user posted image

Pipi, radila sam standardni cervikalni bris. Nemoj da se brineš što si ti radila ranije, ja sam išla na VTO pa sam sve briseve uradila pre postupka, dakle negde krajem marta pa sam bila "pokrivena". Zato tek u ovoj fazi trudnoće radim briseve koje ste vi ostale uglavnom radile na početku.

(odgovor članu pipi_coco)
Direktna veza do poruke: 97
5.11.2013 22:05:53   
Milica cica
I ja sam radila samo cervikalni i vaginalni. Ostalo sam radila pre VTO pa sad nema potrebe. I ja sam danas na tri ćoška, a vidim i mnogi oko mene, valjda vreme....
Uh i ja mislim da ću se osvestiti kada se porodim, sva kao da se nekom drugom dešava...

< Poruku je uredio Milica cica -- 5.11.2013 22:07:33 >

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 98
6.11.2013 13:07:41   
gogagaga
cao devojke! da li neka od vas pije neke preparate gvozdja i kako podnosi? ja juce dobila da pijem a nikako da krenem svasta cula o nezeljenim efektimauser posted image
dobila tot e hemu

Direktna veza do poruke: 99
6.11.2013 14:32:29   
pink flower
pozz svim user posted image
Evo,da vam se i ja pridruzim... Sesti mesec trudnoce sam,tacnije 22+4,ovo mi je druga trudnoca,imam cerkicu od 3 godine koja ce dobiti seku user posted image
Imam od samog pocetka kontrakcije,nemam bas uslova da odmaram tako da mi se nekoliko puta dnevno stvrdnjava stomak... A ledja me nesto u posl. vreme bas bole... Da li je to zbog kontrakcija ili je normalno za ovajj period?

(odgovor članu gogagaga)
Direktna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.

Anketa

Мажење беба.
пеперутка16

Да ли ваше бебе (6-12 месеци) воле да се мазе? Моја чак ни не слуша, само ме одгурује, пење се по мени, вуче,... чак ни не жели да се носи, само гледа да побегне. То ми је стварно чудно.. Какве су ваше?

Click Here