|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede...
21.1.2014 19:03:35   
17 joka
Dunjice user posted image za tebe i bebana

Veverko leti vremeuser posted image

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 301
21.1.2014 20:58:56   
lavica28
Blago vama koje setate, ja bebana nosim nisko i pritiska me dole i stalno trcim u wc pa nisam za nigde!! Ne mogu dugo ni da sedim..

Jole super za krecenje, i mi se selimo sada za vikend, beben ce dobiti svoju sobu i jedva cekam da i mi krenemo sa svim tim sredjivanjem!! Zna se pol, javila sam Nadi RR da mi upise pored datuma, decak je! user posted image
Evo vezba fudbal i boks u stomaku ne staje!! Kazu da bebe spavaju 90% svog vremena e pa ovo moje je toliko budno!!

Mi idemo na Uz sledeceg utorka, jedva cekam!!!!user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 302
21.1.2014 21:59:30   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: degu

Dunjči kakav osećaj posle UZ user posted image Znači još nije sigurno da je dečak, skriva se bebac. Jesi počela da osećaš pokrete? Ja se sve koncentrišem al džaba, prekjuče sam osetila nešto al ne verujem da je to to.

Ja mislim da se ne skriva, nego je onaj UZ krš, ja niš ne vidim na njemu user posted image Bolje se videlo u bolnici u 12 nedelji, stvarno ..

Što se pokreta tiče, imam povremeno neke grčiće, uvek sa desne strane, ali dr. kaže da mogu biti i pokreti a može biti i pesak u urinu, pa ću sledeće nedelje proveriti i urin, taman mi pada redovna kontrola u DZ.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 303
21.1.2014 22:15:46   
mamica 91
Trudnicice drageee user posted image nama je bila slava, pa nismo pisali ova 2 dana, bili kod svekijevaca....ja sve cekam da se podigne ali ona ( tj. on user posted image ) nikako nece i ja samo trckam u wc, bas me pritisnuo ovih dana,ali i naradila sam se mozda ima i do tog, ko ce da ga zna user posted image

Dunja kako si koristila utrogestan msm koliko tabletica denvno? ja sam sama sebi ukinula neki dan, bas sam tesko podnosila, imala sam strasne vrtoglavice po 2-3 sata konstantno, osecala sam se kao pijana.. moram ovih dana kod dr. da vidim sta dalje..

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 304
21.1.2014 22:37:12   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: mamica 91

Dunja kako si koristila utrogestan msm koliko tabletica denvno? ja sam sama sebi ukinula neki dan, bas sam tesko podnosila, imala sam strasne vrtoglavice po 2-3 sata konstantno, osecala sam se kao pijana.. moram ovih dana kod dr. da vidim sta dalje..

Ja sam stavljala 3x200. Prvo mi je ukinuo popodnevni, pa tako 5 dana, pa ću za koji dan ukinuti jutarnji, pa tako 5 dana, i ostajem do daljneg na večernjem, dok se sledeći put ne budem videla sa docom. Eventualno ako mi na ekspertnom nešto kažu, dr. kaže da ćemo lako da vratimo, ali za sada kaže da mi ne treba više od tog večernjeg, koji je ostavio za svaki slučaj.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu mamica 91)
Direktna veza do poruke: 305
21.1.2014 22:42:03   
Mille
Hvala vam svima na dobrodoslici. Ja sutra idem na UZ onda bi dr trebala da mi potvrdi poldeteta. Htela sam da vas pitam, sta tacno radi taj utrogestan?

I don't dance to a different drummer, I have my own music in my heart.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 306
22.1.2014 11:31:58   
Torbica
IZVORNA PORUKA: dunja RR

Ja mislim da se ne skriva, nego je onaj UZ krš, ja niš ne vidim na njemu user posted image Bolje se videlo u bolnici u 12 nedelji, stvarno ..

Hehe, to svaka mamica misli. Medjutim, u 12-oj nedelji se poslednji put bebica moze videti cela jer je malecka a svaki naredni put se vidi neki deo, odnosno kako UZ sonda prelazi preko stomaka, pa sta uhvati. Naravno da je lakse videti je celu nego samo stomak, glavicu, ruku, nogu... user posted image
Poljubac od mene

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 307
22.1.2014 11:52:30   
Lepterija
E pa ja zivce pogubih, napisala sam romane na vise tema i svi propadose, tj.ne objavise se, izbacuje neke greske.
Dunjice, mani pesak i ostale budalastine. Doktori su ponekad zesce nenormalni. Kad se setim sta su sve radili i pricali mojoj sestri prosle godine u bg. Na svaki bol oni razvijaju teorije i salju na sve pretrage, da te dovedu do ludare.
Citala sam da kroz matericu desno nesto prolazi pa jace osecamo bolove s te strane. I kod mene je tako, creva su nam izgurana bocno pa i njih osetimo. Ni ja jos nisam sigurna za pokrete beba ili su creva ili napipam neki krvni sud i osetim svoj puls a ja mislim bebac je. Meni dr u petak rece da necu jos lepo da ih osetim 2 nedelje.
Utrogestan je meni izbacen od 14.nedelje, do tad je potreban za formiranje posteljice i posle se izbacuje kod urednih trudnoca. Videla sam u bolnici da se prepisuju i kasnije kod krvarenja, kontrakcija...ukida se ulaskom u 9.mesec jer on zadebljava sluzokozu, zatvara matericu i teze se poradja ko ga koristi celu trudnocu.

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 308
22.1.2014 12:10:53   
mamica 91
Meni doca propisala ujutro i uvece po jednu od 100mg jer sam otvorena...ali tu jutarnju nikako ne podnosim, inace jako tesko podnosim bilo koje lekove...

(odgovor članu Lepterija)
Direktna veza do poruke: 309
22.1.2014 12:12:35   
dunja RR
E vidiš, u pravu si. Ja sve očekujem da vidim lepo bebu, a on pokazuje sve odvojeno, ali sada mi je jasno user posted image
IZVORNA PORUKA: Torbica

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Hehe, to svaka mamica misli. Medjutim, u 12-oj nedelji se poslednji put bebica moze videti cela jer je malecka a svaki naredni put se vidi neki deo, odnosno kako UZ sonda prelazi preko stomaka, pa sta uhvati. Naravno da je lakse videti je celu nego samo stomak, glavicu, ruku, nogu... user posted image
Poljubac od mene

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 310
22.1.2014 12:14:48   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: Lepterija

Dunjice, mani pesak i ostale budalastine. Doktori su ponekad zesce nenormalni. Kad se set_im sta su sve radili i pricali mojoj sestri prosle godine u bg. Na svaki bol oni razvijaju teorije i salju na sve pretrage, da te dovedu do ludare.

Mila, u pravu si, a ja od juče sve imam tripove dok piškim.
Ja od skora osećam neku težinu u stomaku, i to sam i opisala doktoru, misleći da je to normalno kako stomak raste. Pogotovu tu težinu osećam dok piškim, a najviše sa desne strane. Jel kod još nekog tako? Kao da me nešto steže preko stomaka, takav osećaj.

A nisu kontrakcije, dr. kaže da ih nema, sve je ok što se toga tiče.

< Poruku je uredio dunja RR -- 22.1.2014 12:15:27 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

Direktna veza do poruke: 311
22.1.2014 12:32:27   
Lepterija
Ja gotovo stalno osecam da su mi jajnici uvecani, pa pritisnu prepone, ne znam da li to ima veze da vto i stimulacijom. Juce sam pisala da mi je bilo mnogo nesto tesko dole, kao da sve ispada i bol se spustala u butine. Danas sam kao nova. Znaci, desno osecam vise da boli, nekako bocno duz celog stomaka. To je rastezanje ligamenata, trudne smo i gotovo.
U pravu su dr na patologiji u Nisi kad kazu da smo mi danasnje trudnice mnogo razmazene i samo kukamo. Ako UZ kaze da je sve ok, ako nema jakih, grcevitih bolova i krvarenja, ne treba da traumiramo.
I znate da sam primetila da me jajnici vise bole u vreme kad bi trebala biti ovulacija i meca. Ima tu istine mada dr ne priznaju. Pratite i oslusnite vise svoje telo i bicete rasterecenije. Ja sam to nekako sad naucila posle onog krvarenja i bolnice, mada priznajem da i dalje vrsim oglede nad toalet papirom i trazim tragove krvi user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 312
22.1.2014 20:10:26   
degu
Bila sam danas na detaljnom ultrazvuku zbog onog NT što je bio uvećan, kod dr-ke Novakov. Divna žena, odmah mi je rekla da po mom rezultata dabla, nisam kandidat za AC. Sve je ispregledala detaljno i rekla da sve izgleda super, da se beba odlično razvija. Pokazala nam je lice i taman je beba zevala i mahala nam, prstiće, sve. Divan pregled stvarno i da, ja sam sve vreme čekala da vidim onako bebu preko celog ekrana ali nema toga, samo mi je pokazivala deo, po deo. Beba je visoko, posteljica na prednjem trbušnom zidu. I saznali smo pol, imamo devojčicu user posted image baš me osećaj prevario, mislila sam da je dečak, ne znam zašto, al smo jako srećni.
Što se pokreta tiče ja zadnjih par dana osećam neko pipkanje unutra i ne znam jel to to, nisu mi leptirići, talasi, vibracije kako svi opisuje, nego onako samo me pipne i to se ponovi par puta i nestane.
Uglavnom danas sam ceo dan u oblacima jer je bebana dobro user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

Direktna veza do poruke: 313
22.1.2014 20:15:31   
mika79
Deguuser posted image user posted image za devojčicu, sada nemoj više da brineš, možeš da odahneš. Biće bata sledeći putuser posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 314
22.1.2014 20:18:55   
17 joka
Veverko, divnouser posted image user posted image za malu princezicu

rasplakah se čitajuci tvoj post, mogu zamisliti tu srecu i uzivanje

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu mika79)
Direktna veza do poruke: 315
22.1.2014 20:23:05   
degu
Joj Miko i da bude seka i sledeći put nije ni važno, važno je samo da su nam živi i zdravi user posted image E sad stvarno mogu da se opustim, do sad su me samo nešto stresirali.
Joko draga moja da mi se što pre pridružiš i da plačeš od sreće dok gledaš svoju bebu na monitoru user posted image
A miko ti mi za koju nedelju već stižeš u drugo tromesečje user posted image

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 316
22.1.2014 20:29:44   
mamica 91
user posted image za devojcicu... i ja sam u prvoj mislila tj. bila ubedjena da je decak i nisam verovala ni na uz kad mi je dr. pokazivala, dok se nisam porodila i videla da je princezica user posted image ...

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 317
22.1.2014 20:30:16   
17 joka
Veverko, ja evo i sad placem pucaju me emocije i hormoni pa sam sva u haosu

samo da prezivim te prve konsultacije u utorak i bice nekako sve ok nadam seuser posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 318
22.1.2014 20:32:09   
madre
degu, divnouser posted image bravo za devojkuuser posted image a nije mogla nikako biti decak kada je napravljena 8dcuser posted image

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 319
22.1.2014 20:34:36   
degu
user posted image e Madre istina, ja sam lepo govorila po svoj teoriji je devojčica al sam ja imala neki glupavi osećaj da je dečak, a još sam i sanjala devojčicu. To valjda zbog one kugle na početku, pa sam mislila da će biti fudbaler user posted image

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 320
22.1.2014 21:08:07   
dunja RR
Degujče, bravo za devojku user posted image I sjajno što je sve u redu!

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 321
22.1.2014 21:13:49   
New Mom
Degu, bravo! Sad malo odahni. Ja idem kod nje sledece nedelje na EUZ, ona mi je svaki radila.

Sad dodjoh sa jednog predavanja, bogme 3 sata sedenja za mene je sad bas puno. Sad da ubedim cerku na spavanje i da sacekam mm sa picom (za oporavakuser posted image ).

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 322
22.1.2014 22:29:44   
Lepterija
Bravo Degu za princezicu user posted image i ja tako osetim pipkanje samo, nista sto drugi opisuju. Dr mi rece da necu osetiti prave pokrete jos dve nedelje. Nakako mi se oduzilo! user posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 323
22.1.2014 23:00:05   
degu

IZVORNA PORUKA: New Mom

Degu, bravo! Sad malo odahni. Ja idem kod nje sledece nedelje na EUZ, ona mi je svaki radila.

NM žena je divna, divna, baš mi je trebao i takav pristup i jedan takav stručnjak, baš je delovala na mene kao da mi je intravenski dala bensedin user posted image
Lepterija evo danas sam to pipkanje osetila nekoliko puta i mislim da jeste beba, jer me do sad ništa nije pipalo user posted image I tebi je to verovatno TO user posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 324
22.1.2014 23:26:24   
pocahontas
diiivno degu user posted image

sve vasuser posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
4 stvari koje mame NE ŽELE da čuju NAKON C...
Postoji nekoliko stvari koje kao žena koja je imala carski rez ne bih radije volela da čujem NIKADA VIŠE.

Anketa

Прање зуба.
Admin

Када сте почели да перете зубе својој деци?

Click Here