|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 21 [22] 23   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori mama -4/14 [chat]
29.4.2014 22:13:52   
doktorkakristal
i jos nesto da dodam,pitala sam bas kolegu pedijatra zasto tako olako daju ab,on mi kaze da moruju sebe da pokriju,jer u nasem dispanzeru ne rade crp deci nemaju reagens ,a kks cesto bude nespecificna,nije opravdanje al eto kakav nam je sistem i koliko smo siromasna zemlja

_____________________________

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 526
   RE: Razgovori mama -4/14 [chat]
29.4.2014 22:22:35   
cockic
meni deca sa upalom usiju niti placu,niti ih pipaju samo dobiju temp.objasnise mi da je bezbolna upala sekretorna.sto je opasnije za slabljenje sluha.
ja se secam moje jedne jedine upale usiju sa 4g gde su me usi otkidale.to je uzasan bol places i dan i noc.znaci ima razlike u tim upalama usiju.

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 527
   RE: Razgovori mama -4/14 [chat]
29.4.2014 22:24:59   
jole82
JOj Doco..sve mi je to poznato...prošli put samza bespotrebni AB dobila objašnjenje da joj ništa neće biti ako ga pije iako je virus, jer znaju često da budu i "prikrivene" bakterijske infekcije, pa posle će djavo da nam bude kriv..a ovako je "pokrivena za svaki slučaj"
Pa oni stvarno ko u svinjsku plećku da gledaju a ne u KKS..šta bre prikrivene bakterije...šta sakrile su se u apataru za vreme analize...wtfuser posted image
A još crnje od svega je što sam ja njoj na svoju ruku vadila krv...oni ne bi ni tražili ni to i bris..tj nisu ni tražili nikad do sad....toliko o tome ...ko da je 18 vek..
I zato mi još gore što moj fini mm ide sutra...da je on vodio i pre neki dan bilo bi samo tras Ab i ćao...Al očitala sam i njemu bukvicu kako da se postavi i šta da kaže ko da sam mu advokat...
T bi dobila virus pa bi dobila...al što sve komplikacije na ovo..plus što ima i peleski ojed od glupog Bulardija...pa će sad samo Ab da joj to smore još više...dajem joj i probiotik i nadam se dobrom...ništa mi drugo ne preostaje..

Definitivno ćemo ići kod homeopate...da se ovakve stvari ubuduće ne bi ponavljale ..a sve preko zdravlja mog deteta...


_____________________________

Enyoj the silence!

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 528
   RE: Razgovori mama -4/14 [chat]
29.4.2014 22:34:03   
cockic
ja deci dajem prolife najbolji je.cera vec zna da gricka pa joj dajem pastilu.a pre sam ima davala suspenziju.za sad im najbolje deluje prolife i duobiotik.nije los ni liobif ni flonivin bs.ali je dosta blaze.

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 529
   RE: Razgovori mama -4/14 [chat]
29.4.2014 22:44:37   
Rosita
Jole bre, drz se, vidim sta se desava. Joj mukica mala, sve ce to da prodje brzo, znam kako ti je. Ne daj se. Daj Boze da od sutra sve bude ok. I da ti kazem, ako dr- i po domu zdravlja tako osljare, vodi dete na Imd u vreme dezurstva da sve lepo odrade. Veliki pozdrav.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 530
   RE: Razgovori mama -4/14 [chat]
29.4.2014 22:50:26   
cockic
a sto se tice dr.svaki ima neku svoju teoriju.dr.od cere kad sam je vodila jer je dobila t,a vodila sam je odmah kad je dobila t,jer nam je tad bata imao sarlah.i kad sam spomenula da ga on ima ona jer ste vadili kks,bris..ja reko nismo dr.je po osipu i boji grla bila sigurna.i nije pogresila bio mu je i malinast jezik i imao je one plikice.tako da nekad i te analize ne trebaju ako je dobar dr.i da cerina se cudila sto sin prima injekcije za sarlah ona ga leci ospamoxom.pitala sam i drugog dr.on je rekao da je penicilin za njega najbolji.i to 10kom.toliko je sin i primio.i tako da sam posle ove konstatacije lenine dr.resila da prebacim karton kod pekijeve.sve sam odugovlacila jer mi je daleko.mi smo sad na vozdovcu,a njegov karton u zarkovu.ali prelomila sam,prebacicu karton posle praznika.
znam da je ospamox penicilin,ali je mnogo blazi od injekcija penicilina.

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 531
   RE: Razgovori mama -4/14 [chat]
30.4.2014 7:22:15   
Misha i Ljisha
Dobro jutro mame.

Jole javi kako je prosla noc i kod lekara. Nadam se da je T bolje. a ako vec po koji put vasa dr gresi pa menjajte je. Ne znam eto ja imam srece sa nasom doktorkom. Iskreno nisam izabrala najbolju u DZ gde idemo ali bas iz razloga sto "najbolja" ima najvise pacijenata i smatram da takvi dr koliko god da su dobri nemaju vremena da posvete punu paznju deci i da odgovaraju na pitanja roditelji. Nasa dr vazi za ok, znaci ne za naj najbolju a ja sam prezadovoljna. Ma zena je uvek raspolozena, uvek mi kaze "mama pisite na papir sta zelite da me pitate da ne zaboravite", zvala sam je telefonom hiljadu puta i uvek je zena preuzela moj poziv, nikad me nije "skinula s one stvari" sad kad moram tako da kazem.

Ja opet cekam da se moja frajla probudi. Nisam pametna sta cu za dorucak da pravim. Smislicu vec nesto. Ne svidja mi se vreme napolju. Volela bih da je izaslo sunce. Al dobro ovo je prolece, mora da bude i kise. I treba da bude. Danas popodne imam cas a prepodne treba da mi dodje jedna devojka da joj odradim prevod s engleskog. Jao s cime se sve klinci izvlace. Vec sam joj par puta radila prevode i prof u skoli je obozava, kaze najbolje je prevela tekst u celoj generaciji a ona devojka bas ne zna engleski. Mislim kako je moguce da profesor koji ti u srednjoj predaje cetiri godine ne zna koliko ti znas? Totalna nezainteresovanost ili nesto drugo? Al ajd bas me briga, meni su bitni novci al opet mi nije jasno.

Odoh mame malo da citam ove LCHF recepte. World me bas zaintrigirala

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 532
   RE: Razgovori mama -4/14 [chat]
30.4.2014 7:47:56   
mama micki
Dobro jutro mame. Ja pijem kaficu, pa onda odoh da operem sudove od juče. Ostavili gomilu i sinoć kad sam došla sa posla nisam mogla da ih perem. Sara još spava. Danas će tata da je vodim u dz da je doktorka pogleda i da uzmemo potvrdu za vrtić, pa da krene od ponedeljka. Nadam se da se neće ponovo razboleti.
Jole nadam se da je od jutros T bolje. Javi šta se dešava.
Sve vas pozdravljam.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 533
   RE: Razgovori mama -4/14 [chat]
30.4.2014 8:13:31   
doktorkakristal
jutro mame user posted image hajde na kaficu
Ja pijuckam ,a Dora u dubku,da ne bude zabune ne dohvata nogicama samo sedi i lupa po onim igrackicama i ujedno maltretira daljinski ,morala sam da joj dam da na miru popijem kafu,ona je cist primer kako deca uce od roditelja,Dori su interesantni daljinski lap top,mobilni upaljac paklica cigara,sve sto vidi od roditelja

_____________________________

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu mama micki)
Direktna veza do poruke: 534
   RE: Razgovori mama -4/14 [chat]
30.4.2014 9:27:16   
Torbica
Moj deran je vikao oko 5, pa poko pola 6 user posted image ....pa sva sam bljak... Nemam pojma koji mu je, inace se ne budi, mozda 5-ice gnjave. ALi ja nemajka ga ne diram jer bi ustao tad... Zaplace/zaspe i u krug.... Sve kontam da se malo opruzim a toooooliko posla imam.
Moram po pekaricu u servis, popravljena, motor crkao...nije ni cudo kad non stop radi. Pa do Metroa bih trebala da pokupujem svasta ceri za proslavu...pa masine za sivenje su mi raspakovane, ceri i sebi nesto petljam... Rucak nemam.... Buuhaa...
Jedva cekam da se Jole javi...
Nasoj dr stope ljubim, bukvalno.

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 535
   RE: Razgovori mama -4/14 [chat]
30.4.2014 10:09:31   
emicaa
cao mame,uh kako sam ja nesto pospana,kao da cijelu noc nisam spavala,Dora me je juce slomila,cjeli dan je bila kenkava i nervozna.danas se polako pakujemo i cekamo prijateljicu,kisa i dalje pada,od subote nismo setale user posted image
Jole kako ste danas?

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 536
   RE: Razgovori mama -4/14 [chat]
30.4.2014 11:59:31   
anci kv
doco,sve snimaju i upijaju. Dunda lista slike na tabli,umiranje od smeha kako prstićem pokušava da pomera slikeuser posted image

_____________________________

"Osmehneš li se deci, ona uzvrate osmehom. Osmehneš li se odraslima, oni se pitaju: “Zašto se ovaj smeje?”Momo Kapor

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 537
   RE: Razgovori mama -4/14 [chat]
30.4.2014 13:07:55   
emicaa
to je tacno da sve upijaju,Dora je se jutros natovarila na tastaturu,posle na telefon pa na daljinskii,uglavnom najmanje gleda svoje igracke....

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 538
   RE: Razgovori mama -4/14 [chat]
30.4.2014 13:17:37   
doktorkakristal
opet neki sumoran dan user posted image popodne idem nokte da sredim,a sva sam nesto usporena,nedostaje mi normalno prolece,posle ove kise ima samo da uletimo u vrucine
JOLE nema te?
ANCI dobro je dok ne upadnu u fazu nosenja nase garderobe ,cipela i mazanja sminkom user posted image

_____________________________

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 539
   RE: Razgovori mama -4/14 [chat]
30.4.2014 13:42:40   
Sanjica26 RR
Jole je pocela da radi.
Moja smizla spava. Cekam drugu smizlu da dodje iz vrtica.
Sto se tice daljinskog, mobilnog Teodora to nikad nije dirala. Cak ni uticnice nije dirala. Otvarala je fioke, ali moje stvari nikad nije razvlacila po stanu, ni ti je uzimala. Sminku nije dirala. Verovatno zato sto se ja slabo sminkam. Njena opsesija je skakanjeuser posted image

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 540
   RE: Razgovori mama -4/14 [chat]
30.4.2014 15:45:41   
jole82
Evo me...pustili nas kao malo ranije...
Uglavnom ovako

KKS...
Le 8,5 (5-15)
LYM 2,3 (2,30-14,4)
GR 6,0 (1-8,5)
GR% 70,8 (20-45%)
CRP-negativan

Bris nosa...
Moraxella catarrhalis 50% (R-na Sinacilin, Amiksicilin...S-na Panklav)
Streptococcus pneumoniae 50% (S-na Sinacilin, Amoksicilin...S- na Panklav)
Izolovani soj Strepto pneum. je rezistentan na Oksacilin, pa se ne može predvideti njegova oset__ljivost na ostale beta laktamske antibiotike, niti se testira disk difuznom metodom

Th: Panklav 4 ml/12 h narednih 5-7 dana
Eto...user posted image

Ništa ne reče za Eritromicin kapi...nije ni radjen biogram za njih ...ne znam da li da joj stavljam...valjda treba isto zbog rezistencije...

< Poruku je uredio jole82 RR -- 30.4.2014 16:18:29 >


_____________________________

Enyoj the silence!

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 541
   RE: Razgovori mama -4/14 [chat]
30.4.2014 16:01:04   
superm
To su tipicne vrticke bakterije. Znam iz iskustva.

_____________________________

3 je moj srećan broj!!!

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 542
   RE: Razgovori mama -4/14 [chat]
30.4.2014 16:02:17   
jole82
To i ja znam...al KS ne ide u prilog bakt infekciji user posted image ili su se promenili standardi...

_____________________________

Enyoj the silence!

(odgovor članu superm)
Direktna veza do poruke: 543
   RE: Razgovori mama -4/14 [chat]
30.4.2014 16:06:11   
superm
KS ne znam da tumacim. javice se valjda Torbica ili Maslacak. Drzi se, bice ok. svi prodju kroz to pre ili kasnije.

_____________________________

3 je moj srećan broj!!!

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 544
   RE: Razgovori mama -4/14 [chat]
30.4.2014 16:08:25   
Sanjica26 RR
Te bakterije je Teodora imala. U pravu je superm.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 545
   RE: Razgovori mama -4/14 [chat]
30.4.2014 16:22:47   
jole82
Ma te baktrije stoje na ulaznim vratima vrtića to je opšte poznata stvar...ne sekiram se ja oko toga..već što je dobila AB potpuno neosnovano(opet!)...a posebno što se zlopatimo sa ojedom koji se od temp samo pogoršao, a tek što može od AB...al dajem joj probiotik...
Ona ih ima ko zna od kad u nosu čim slinavi...al nisu razlog infekcije sa temperaturom(nek me ispravi Torbica ili neko)..mislim po KS nema infekcije...sad sam dodala gore CRP -negativan (ista je laboratorija)
Mislim da su joj možda samo GR% povišeni eto zbog tih bakterja kao stanovnika i jer slini...al samo to i ništa više...
Inače T od juče mnoooogo manje ne curi nos i toliko tiho diše (nije ni bila zapušena sve ove dane), da sam majke mi morala jutros da je pipnem da vidim da li uopšte diše...
A što se tiče temp...počela je u petak oko podneva sa 37,3...jutros je imala 38,6 mm joj pred spavanje dao Eferalgan..spavala je 3 sata ...i to je zaspala u 9, a ustala jutros u pola 7 sa temperaturom (što je neuobičajeno spavanje za nju..al dobro izmorilo je sve ovo) i od tad hB nema temperaturu...To je tačno 5 dana temperature!

Upravo sam zvala da zakažem kod homeopate pedijatra...i sad čekam da me pozovu nazad i jave kad su slobodni...


< Poruku je uredio jole82 RR -- 30.4.2014 16:30:01 >


_____________________________

Enyoj the silence!

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 546
   RE: Razgovori mama -4/14 [chat]
30.4.2014 16:42:09   
viktori
E moja draga Jole. Isto ovako je bio Nikoli virus. Naravno dok smo cekali analize itd dala mu antibiotik (imao je preko 39 isto) i dete mi pilo ab bez preke potrebe. A da prekidam na pola ni to mi ne valja...Uglavnom sam shvatila da cim mu nesto zubici ili izbijaju do kraja il rastu novi sklon je virusu i tad mi se i razboli. Mozda je to bio slucaj i kod vas.
Homeopata jel neki proveren? Ako imas nekog ok il ako ti isproveravas da je ok javi.
Ma i mm kao necemo da n vakcinisemo pa ostavi mene kod dr da ja to kazem. Ahahhahaha. Mada i on ima jezik bas opasan kad treba. Al prvo mene u prvi red gurne. Ja cutala nasoj dr dok nisam popuser posted image i otada mi cak i persira iako se znamo ohohoho.
Nema opravdanja mi svi zivimo gde zivimo. I nikome nisu idealni uslovi na poslu i retko se ima sve kao po knjigama, tako da ta navodna opravdanja lekara pogotovu kad su deca u pitanju nikako nemaju osnova.

_____________________________

Na kraju sve bude dobro. Ako nije dobro, onda nije kraj :-)

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 547
   RE: Razgovori mama -4/14 [chat]
30.4.2014 17:49:03   
anci kv

IZVORNA PORUKA: doktorkakristal

ANCI dobro je dok ne upadnu u fazu nosenja nase garderobe ,cipela i mazanja sminkom user posted image


To će biti zanimljivouser posted image user posted image i veselo


_____________________________

"Osmehneš li se deci, ona uzvrate osmehom. Osmehneš li se odraslima, oni se pitaju: “Zašto se ovaj smeje?”Momo Kapor

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 548
   RE: Razgovori mama -4/14 [chat]
30.4.2014 17:50:15   
anci kv
Doco,pa kad počnu da izvlače cipele sa štiklom...biće veselouser posted image
Ma ni mi nismo bile ništa bolje. Još se sećam maminih cipela,jedva čekam da ode na posao,pa počnem da izvlačim i obuvamuser posted image

< Poruku je uredio anci kv -- 30.4.2014 17:52:12 >


_____________________________

"Osmehneš li se deci, ona uzvrate osmehom. Osmehneš li se odraslima, oni se pitaju: “Zašto se ovaj smeje?”Momo Kapor

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 549
   RE: Razgovori mama -4/14 [chat]
30.4.2014 18:12:45   
viktori
Jao devojcice. Ovaj moj harambasa juri trci pada...glava sva u cvorugama pre neki dan isli u goste on ko badza dosao sav namrsten i jos gurnuo nekog malog duplo veceg od njega jer ga gnjavio! user posted image Evo ga prevrce stoti put guralicu kamion i nesto mulja pa je stavi u krilo. eh
Nadam se da ce drugo biti devojcica pa da se bunim sto mi macka sminku. Jaoooo ja to obozavam.

_____________________________

Na kraju sve bude dobro. Ako nije dobro, onda nije kraj :-)

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 21 [22] 23   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 21 [22] 23   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...



image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here