|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 16 17 [18]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zivot u zajednici ili ne?!
17.4.2018 18:36:52   
veselicaa
IZVORNA PORUKA: Queen Lady

Procitavsi tekst na jednom stranom sajtu (30+ stvari koje se promene kada dobijete dete), dobila sam inspiraciju kako je mene promenio i kako na mene utice zivot sa svekrvom.
Ako smatrate da tema treba da bude na drugom mestu i da ima drugi naziv, slobodno menjajte.

Zamisao mi je da u ovoj temi pisemo kako na vas nakon udaje utice zajednicki zivot sa njegovim roditeljima, bracom, sestrama, vasim roditeljima (sa bilo kom sa kim zivite u zajednici). Da li ste se vi zbog toga promenili za 360 stepeni, kako utice na vas to sto nemate slobodu i mir.... Evo ja cu prva da pocnem.

Odmah na pocetku da napomenem da ovo sto cu sada da napisem nije samo zbog mog odnosa sa svekrom, ali je ona dosta doprinela tome, zbog odnosa koji nas dve imamo i zbog silnih svadja koje sam imala sa muzem zbog nje.

Ja nisam ocekivala ne znam kakvu idilu od braka, ali sam pre udaje zamisljala da cu uvece kod kuce moci muza da iznenadim romanticnom vecerom, seksi vesom itd itd... Nisam preterano neki romanticar, ali eto tako neke sitnice do neke granice volim (ne volim neku preteranu romantiku, vise neku divlju romantiku ako me razumete user posted image ). I zelela sam da to priredjujem muzu redovno (ne bas stalno, ali povremeno ili kada dolazi iz druge smene), ali na zalost za 4 god od kako zivimo zajedno ni jednom to nisam mogla da uradim. Jedno vreme nisam ni imala zelju za s*ksom (zbog svekrvinog konstatnog upada u sobu bez kucanja, bez trunke privatnosti sa njene strane). Jedno 2 - 2.5 god posle prvog porodjaja, zbog odnosa koji je vladao u kuci zelja za s*ksom mi je bila ravna nuli, a jedan kratak period sam posle odnosa sa muzem imala osecaj da spavam sa drugim muskarcem i imala sam neku vrstu grize savesti. Zadnjih god dana mogu da kazem da se to promenilo i da je to sada mnogo bolje, cak i bolje nego dok smo se zabavljali. Ali je sam taj odnos mene i moje svekrve, njenog konstatnog crnila, njenih glupavih komentara dovelo do silnih svadja sa muzem zbog nje i do toga da sam jedan period imala osecaj da to nije osoba za koju sam se udala.

Takodje sam kod sebe primetila da se mnogo manje smejem zbog toga sto zivim sa zenom .... hm (svasta bih napisala ali preskocicu), majkom svog muza. Znate iz same iz druge teme (o svekrvama) kakava je zena pa cu to ovde zaobici. Ali sami njeni komentari kako kada se udas trebas da budes non stop kuci, da peres peglas itd itd... Ja nisam takva i ja nisam osoba koja moze da podnese da ceo dan bude u kuci. A kada sam setala sa S dok sam bila na bolovanju i tad nisam valjala jer nisam htela nista da radim po kuci (citaj zena se nametala da sprema rucak, i sve ostalo, dete nije htela da seta, a onda kukala na mene). Sto nije problem kada dva puta do sada nije bila tu (po nedelju dana). Tada sam osecala slobodu, smejala se, bolelo me uvo kada cu da opererm sudove.... A kada je ona tu (355 dana god), da celu kucu izglancam, ona ce zbog jedne neoprane kasicice da kaze sve najgore o meni.... A mene to strasno ubija u pojam, jer ona ne moze da shvati da ja ne zelim da budem kao ona, da nikad nigde ne izadjem iz kuce, da po ceo dan sedim zatvorena, razmisljam sta cu da jedem i da imam 90 kg za 30 god. Ja sam sportski tip osobe, volim sportove u kojima se gubi dosta energije, volim dosta da setam, volim da odvrnem muziku i da se prepustim muzici (sad bas i ne mogu da odvrnem, ali mi nedostaje slusanje muzike po ceo dan, a ne slusanje parova i zadruge kad moja sveki odvrne tv iz druge sobe). Mnogo sam postala isfrustrirana, i u iscekivanju sta sledece da ocekujem od svoje sveki...

Zaustavicu se ovde, pa ako se setim jos necega, pisacu, ako tema zavivi... Pozdrav

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 426
   RE: Zivot u zajednici ili ne?!
17.4.2018 19:14:10   
Anck Su Nmaun
Ja sam bas tolerantna osoba ali Nikada niposto ne bih mogla ziveti sa sveki. Jednostavno nije da izmisljam al verovatno bi brzo doslo do razvoda.
Ne volim popovanje , zakeranje , njuskanje i mesanje u tudje stvari niti trpim da mi se neko mesa u moje probleme. Kao sto ni mene ne interesuju tudji. Znaci svaki problem koji imam mogu resiti sa muze a ne jos dodatno sa njegovima.
Svaka cas_t svakome al.mislim da bi nam se svima zivot pretvorio u pakao!!

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 17.4.2018 19:15:05 >

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 427
   RE: Zivot u zajednici ili ne?!
17.4.2018 20:52:54   
Queen Lady
Ja dosta znam da iskuliram, ali na zalost nemamo uslove da zivimo sami. U ovu kucu smo ulozili sve, a sveki je dosla da zivi sa nama jer ne moze da podnese unucice koji se jure po ceo dan (starija dva sina zive u jednoj kuci, sa dva ulaza, ona je bila tamo dok nije zavrsena kuca). MM nije planirao da dize sprat (posto smo kupili kucu samo sazidano prizemlje), ali sam ja rekla da podignemo sprat (jer je bilo dovoljno neiskoriscenih blokova). Tako smo odmah podigli sprat. Tek sada smo poceli da sredjujemo sprat, ali ce ona da ide gore, a opet ce da ostane samo jedan ulaz u kucu. Da je od samog starta kuca sa dva ulaza, ne bi ona usla na moja vrata, a da se pre toga ne najavi. Ni jetrve mi nisu nista bolje, medjusobno se ne mirisu, mazu jedna drugu kod svekrve, a ova samo skuplja i prenosi ovoj drugoj. E sad kako ce biti kada ona ode gore, videcemo. Ali pripremam teren, jer kada ode gore (pogotovo kada rodim drugo), moze samo da sanja da ce da mi visi nad glavom i da mi sedi u dnevnoj sobi non stop. Pa makar bila najgora snajka na svetu. E PA NEKA SAM!!!

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 428
   RE: Zivot u zajednici ili ne?!
28.4.2018 11:14:28   
jagodp
Isto i ja za sebe smatram dasam vise nego tolerantna, ali mi je nezamislivo da jos njih dvoje (svekar i svekrva) budu tu svaki dan, da se tuiramo u istom kupatilu... Stvarno mislim da su ti brakovi stavljeni na ozbiljan test! Kad je kuća ajde nekako ali u stanu, ah ne!

(odgovor članu Queen Lady)
Direktna veza do poruke: 429
   RE: Zivot u zajednici ili ne?!
28.4.2018 11:40:37   
gagana83
Moja sveki je jednom recju kraljica. Neki dan sam bila sa kumom do grada i kad smo dosle sacekala nas sa recima "Sto ste dosle ovako rano? Ionako retko izlazite" I to je samo jedan od primera. Najjace je kad mi nudi dzeparac kad krenem negdeuser posted image , meni koja primam platu.
Svekar je malo tezak covek, ali bolje komunicira sa mnom nego sa sinom i cerkom.
U nasem slucaju zajednica funkcionise. Svako ima svoj sprat, svoju kuhinju i kupatilo i svoj mir. Bude nesporazuma, naravno
(uglavnom vezano za odgajanje deteta) ali nista sto se ne da resiti. Meni je iskreno mnogo lakse nego da smo sami. Znam da ima ko da ode po dete u skolu, ako smo mm i ja pretrpani obavezama, mogu da isplaniram da izadjem negde sa muzem...

_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu jagodp)
Direktna veza do poruke: 430
   RE: Zivot u zajednici ili ne?!
28.4.2018 12:39:19   
MimaKos
Ma kakva zajednica, skupo placam svoju slobodicu, jeste tesko sa dvoje dece i uskocili su mi kad sam pocela da radim, mala je bila kos njih, ali trajna zajednica je meni nezamisliva!

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 431
   RE: Zivot u zajednici ili ne?!
28.4.2018 12:49:41   
Anck Su Nmaun
Eh Gagana jedna u milion je ta tvoja sveki user posted image

(odgovor članu MimaKos)
Direktna veza do poruke: 432
   RE: Zivot u zajednici ili ne?!
1.5.2018 22:59:32   
mati
Svakim danom sve vise shvatam da ne placam kiriju vec svoj mir i mir svoje porodice. Nije lako, ali neuporedivo prihvatljivije.
To sts cemo jesti i da li cemo jesti, da li je kuvano ili kupovno je samo nasa stvar... Da li sam u gacama, sorcu ili pidzami...

_____________________________

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 433
   RE: Zivot u zajednici ili ne?!
1.5.2018 23:00:37   
MimaKos
To sam i ja uvek pricala, ja se divim ljudima koji sacuvaju brak a zive u zajednici..

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 434
   RE: Zivot u zajednici ili ne?!
1.5.2018 23:01:16   
mama Jo
Uvek sam za odvojeno

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu MimaKos)
Direktna veza do poruke: 435
   RE: Zivot u zajednici ili ne?!
2.5.2018 1:23:51   
MimaKos
Koliko god da kosta, meni nekad i ovo malo kontakta smeta i grizem se za jezik!

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 436
   RE: Zivot u zajednici ili ne?!
15.2.2023 21:01:03   
Anoniman
Ja zivim nazalost u zajednici, prihvatila sam njegovo dvoje dece ajde stvarno se lepo slazemo ali moramo da zivimo trenutno u kuci njegovih roditelja majka je umrla ali zato tata gori nego sto svekrva,on kao da sam se udala za njega i njegove cerke ,ajd sto je on prisutan sto od njega nemamo mira tid i sestre sa decom non stop dolaze kad hoce a zivimo u jako malo prostora tako da ne znam koliko cu jos trpeti i nikom ne preporučujem takav zivot

(odgovor članu jagodp)
  Direktna veza do poruke: 437
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 16 17 [18]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 16 17 [18]
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here