|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Urinarne infekcije kod dece
23.4.2014 22:00:22   
Zemunka85
Dr Peco mi je odgovorila da ostane baktrim, ali puna doza tj po 4ml ujutru i uvece, ovih pet dana. Tako cu i da uradim. To je puna terapija treci put, za mesec dana user posted image

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 276
   RE: Urinarne infekcije kod dece
24.4.2014 10:06:30   
lelaigor
Ne sekiraj se zbog toga što je puna terapija, preživeće ona to. Uradi tako kako ti je dr rekao. I daj joj probitoik. KAd prođete mikcionu, posle ćete se već vratiti u normalu. KAd je beše mikciona?
user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Always look on the bright side of life...

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 277
   RE: Urinarne infekcije kod dece
24.4.2014 10:10:02   
IVA 11
Kad se sjetim što sam ja sve proživjela, znam kako vam je prde svaku pretragu, strah, strepnja. Uh, držite se žene, biće sve u redu! user posted image

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 278
   RE: Urinarne infekcije kod dece
24.4.2014 13:16:07   
mihi
Moj Miloš je imao pielonefritis sa 2 meseca, 40 Le u paketu, obostrano proširenje pijelokaliksa. Bolnica 3 dana. Prof. AmiraPpeco Antić savetovala MUCG. Propisali profilaksu Nitrofurantoin, Počela sa davanjem i radeći nedeljno urinokulturu shvatim da on ima svasta i Proteus i Pseudomonas.... Potražim drugo mišljenje. Prof Sava Perović nažalost pokojni kaže NE mikciju, pošalje nas kod Tike Ultra Medike na UZ. Znam da to nije metoda kojom se refluks dijagnostikuje, ali dr je Milošu dao da popije flašicu vode, balonirao bešiku i rekao da ima refluks II stepena, to se ne operiše ionako. Počela sam da dajem Dietfarmov sirup brusnica i da proveravam urin. ON nije imao više UI samo tu jednu u drugom mesecu života. Eto to je moje iskustvo ja bih tu MUCG izbegla ako je moguće.

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 279
   RE: Urinarne infekcije kod dece
24.4.2014 14:31:12   
Zemunka85
Hvala drage zene na savetima, podrsci i lepim zeljama user posted image .

Lelaigor, sutra u 17 i 30, imamo zakazano tj recemo oko 13h. Uh ...

Mihi, dada razumem. Nama su odlagali MCUG koliko god su mogli. Bas DR Peco, na predzadnjoj kontroli, posle 3. infekcije, kaze da ona tu "ne vidi" VUR i da ne bi dete izlagala tako invanzivnoj metodi. Iako prebolesno vodim racuna oko svega sto moze biti razlog, da se infekcija vraca, od kupanja, pranja, peglanja, ishrane ... ona je mislila da tu negde lezi greska tj uzrok. Medjutim, onda se posle samo dva dana infekcija vratila. Prvu infekciju je imala pre 10m. Ukupno 4. Poslednja se vratila posle samo 2 dana od izlecenja predhodne, a ta, samo 10dana od ukidanja profilakse.Mislim da nemamo alternativu i ja jeeedva cekam sutra, da mi bude makar malo lakse. Sve znam. I da ce biti i tesko i tuzno, ali bas moramo.
Za ultramediku sam i ja cula. Kada sam DR Peco pitala, ona mi je tekla da UZV cistografiju kod nas ne rade, jer nemamo sertifikat da uvedemo tu finu tehnologiju kojom se to radi. Takodje je svoj glas dala rtg MCUGu, jer kaze da se na uzv to vidi u vidu baloncica i da nije precizno. Ne znam ... Ja sam u kontaktu sa desetinama majki koje su to tamo obavila, zvala sam i tu kliniku, pricala ... oni kazu da imaju najsavremeniju tehnologiju, poslednje inovacije, koja vise to ne vidi kao baloncice, vec boji tecnost, kao i na rtg. Vidim po Forumima neke postove majki, koje su citirale tekst, sa str klinice, ali 2009, kada je pisalo da ne mogu odrediti nize stupnjeve VURa. Verovano su u medjuvremenu, kako i sama DR kaze, nabavili modernije aparate, jer taj deo teksta tamo vise ne stoji, a i kazem, u kontaktu sam sa puno majki cijoj deci su otkrili VUR I.
Koliko vidim u Hrvatskoj je najnormalnije da ko ima para ode tamo i to uradi ultrazvucno.
Videcemo ....

Uh .. sutra ... priblizilo se.
Iako jedva cekam, zeludac ne prestaje da me boli.
Mislite na nas i drzite nam fige :D

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 280
   RE: Urinarne infekcije kod dece
24.4.2014 14:34:36   
Zemunka85
Inace, ona nikada nije imala nikakvu drugu bakteriju sem eserihije. Isto smo bili na Nitrofurantoinu, sest meseci. Za tih 6m nista joj drugo nisam davala sem antibiotika, od stvari koje pomazu u ovoj borbi.
Sada sam upakovala jedno 5,6 stvari, ap vise ni ne znam sta joj spricam u usta :D. Niti kada, niti koliko ... Da li probiotik, srebrnu vodu, kapi brusnice, caj od kukuruzne svile .., nadam se da ce sve to u paketu dati rezultata.
Kao sto sam napisala, vec sam luda od mirisanja pelena. Samo idem, njuskam, presvlacim, menjam ...tripujem ... uh ...

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 281
   RE: Urinarne infekcije kod dece
24.4.2014 14:40:59   
lelaigor
Ni ja ne volim što je Daria išla na MUCG, pa još na dve za tako kratko vreme, ali lakše mi je sad kad znam šta se dešava sa njom... Nisu joj ni profilaksu mogli dati tek tako bezveze bez ikakvih saznanja. A bez profilakse bi joj otišli bubrezi... Šta je tu je.
Zemunka, proći će sve super, jako jako držim fige i mislim na vas sutra. Bićeš mirnija, znaćeš na čemu ste. A jednog dana kada poraste biće ti to sve tako daleko... user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Always look on the bright side of life...

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 282
   RE: Urinarne infekcije kod dece
24.4.2014 19:56:17   
mihi
Drzimo fige..... bice ok, oni su mali i bryo ce to proci a mi odrasli se stresiramo... Drzite se.

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 283
   RE: Urinarne infekcije kod dece
26.4.2014 13:13:00   
Zemunka85
Zeeeneeeeee user posted image . Kod nas je sve OK!!!! Najbitnije da VURa nema, a postoji neka sitna nepravilnost, koja koliko sam shvatila nije uzrok infekcijama i samo je trebamo pratiti UZV dva puta godisnje. Cekam odgovor DR Amire sta dalje, da li smo ipak na profilaksi 6m.

Ovako, put na tamo je bio OK. Lara je spavala veci deo puta, kao sto sam i mislila. Ceo put je autoput, pa se stigne bas brzo, za 4h. Odmah smo ih nasli.
Osoblje nije u belim mantilim, sto mi je jaaako bitno. Laki nije ni skapirala da smo kod DR. Ima puuuuuno igracaka i igrala se do ulaska u ordinaciju, tek je tada skontala da smo kod DR.
Onda je preplakala. Nije se bubica mrdnula, bila je jako dobra i saradjivala, ali je sve vreme plakala i vikala "tam tam tam" da ide tamo gde su igracke :(. Oni su svi jako ljubazni i strpljivi. Ima punoo igracaka, pa smo je zaigravali, cak na trenutke nije ni plakala. Neko vreme na ledjima, onda na stomaku. Onda su videli da nije dovoljno piskila, pitali me da li bi saradjivala da je stavim na nosu. Bas nisam znala sta ce biti jer je u soku, place .. da li ce saradjivati. Medjutim, kada sam je stavila na nosu, zamolila sam je "hajde Laki, moli te mama, jako se sada napni i puno piski i odmah idemo tamo, obecavam ti" i bas mi je bilo dirljivo kako se naprela onako kroz plac i ispislika. I to je bio to.

Nisam smela nista fa pitam, cekam da mi se covek obrati. Onda je rekao da Laki nema VUR, ima neko malo da l prosirenje ali da nije strasno, Osnovna preporuka je da se skidamo iz pelena.

Izvestaj zuci ovako:

""Bubrezi su uredno smesteni, primerenog oblika, urednih osovina. Na uzduznim presecima, desni bubreg meri 64*30mm, levi 64*28mm.Obostrano uredna sirina i struktura parenhima citavim obimom uz primerenu kortiko-medularnu diferencijaciju. Pri nativnom pregledu desno nema dilatacije kanalnog sistema, levo pijelon AP promera 7-8mm, nema dilatacije casica. Ureteri nisu prosireni.
Mokracni mehur pri nativnom pregledu uredno distendiran, stijenka (nisam znala nas izraz za ovo) uredne debljine, pravlinih kontura,prevezikalni odsecci uretera nisu prosireni.
Adneksa obostrano slobodna, uterus dimenzijama i ehomorfologijom dobi primeren.
Tokom ultrazvucne cistografije uredno se retrogradno ispuni mokracni mehur fizioloskom otopinom te kontrasnim sredstvom. Pri punjenju fizioloskom otopinom nema patoloske dilatacije kanalnog sistema odnosno uretera. Tokom faze punjenja mokracnog mehura kontrasnim sredstom kao i tokom mikcije, ne nalazim retrogradni tok kontrastnog sredstva u kanalni sistem bubrega, kao ni daljnje patoloske dilatacije.

Zakljucak:
- Nalaz ultrazvucne kontrasne cistografije ne ukazuje na VUR.
-Uredna ehomorfologija parenhija i dimenzije oba bubrega.
-Blaga dilatacija kanala levo, preporucujem ultrazvucno pracenje""

Ako neko ima neki savet, dobro bi mi dosao :D.
Mnoooogooo mi je lakse sada posle ove pretrage. Narocito posle dobrih nalaza.
Mi smo posle otisli malo do cetra, da joj kupimo neku igrackicu, jer je razdvajanje od onih bolnickih (a stvarno su preeelpe) podnela teze, nego samu mukcionu, klopali, malo prosetali i nazaaad. Uklopili smo tako da i u nazad spava. Stigli oko 2h jutros, rastereceni legli i evo ga novi daaaaan .... user posted image

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 284
   RE: Urinarne infekcije kod dece
26.4.2014 13:17:26   
branki*
zemunkaaa!bas mi je drago zbog vas sto je sve u reduuser posted image ..skinula si i to sa vrata,znas na cemu si,odlicnouser posted image verujem da si odahnula.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 285
   RE: Urinarne infekcije kod dece
26.4.2014 13:23:32   
lelaigor
Stijenka je zid.
Super Zemunka! user posted image user posted image Baš mi je drago. Baš je lepo podnela sve, ja bih volela da je Daria tako podnela. Nadam se da će sledeću MUCG podneti barem približno kao Lara. user posted image
Super vam je nalaz, videćete šta će vam reći dr. Ne bih znala šta da te savetujem, možda će je zadržati na profilaksi, neko vreme da se ne vrati infekcija, videćete. Bubrezi su vam super! user posted image

_____________________________

Always look on the bright side of life...

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 286
   RE: Urinarne infekcije kod dece
26.4.2014 14:58:42   
Torbica
Zemunka, odlican nalaz! user posted image
Ja ne vidim razlog za profilaksu. Zaista. A to malo prosirenje, to moze biti anatomska varijacija, ko zna koliko nas to ima. To ne moze biti opravdanje za profilaksu. Ja mislim. user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 287
   RE: Urinarne infekcije kod dece
26.4.2014 16:53:25   
Janncica
Zemunka user posted image user posted image ljubi lepoticu

_____________________________

Shvatite da ste roditelj kad kupanje u dvoje ne cine vise ljubavnicke ludorije,vec prskanje vode,mehurovi od sapunice i neobuzdana radost

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 288
   RE: Urinarne infekcije kod dece
26.4.2014 19:00:13   
Ana RR
Zemunka!!! Mnogo mi je drago što je sve okuser posted image user posted image kamen ti je pao sa srca, verujem!



_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 289
   RE: Urinarne infekcije kod dece
26.4.2014 20:56:38   
mihi
Bravo Zemunka, sjajno.

< Poruku je uredio mihi -- 26.4.2014 20:58:07 >

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 290
   RE: Urinarne infekcije kod dece
26.4.2014 21:38:57   
Ana RR
Zemunka, da iskoristim priliku da te pitam-jeste li autom išli u Zg? Sve prošlo ok?

Mi se dvoumimo, da li da idemo autom ili za svaki slučaj busem...?

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 291
   RE: Urinarne infekcije kod dece
26.4.2014 21:44:12   
Sanjica26 RR
Zemunka to su sjajne vesti.user posted image Bas je bila hrabrica.

< Poruku je uredio Sanjica26 -- 26.4.2014 21:45:29 >


_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 292
   RE: Urinarne infekcije kod dece
26.4.2014 21:57:04   
lesica
Zemunka, sjajno.
Prebaciću ove prethodne postove recimo sutra u temu o VUR-u klik

Btw, ja sam operisana sa 18 meseci, i nikada nakon toga ni najmanju infekciju urinarnog trakta nisam imala.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 293
   RE: Urinarne infekcije kod dece
26.4.2014 22:06:32   
Zemunka85
Hvalaaa puuuuuno, drage zenice user posted image .
Bas sam bila opterecena i laknulo mi je. Jako sam srecna. Jeste borba pred nama, ali laksa od one kakva je mogla biti.

Ana, mene su svi ubedjivali da nema nikakvih problema da idemo autom. U centru ZG imaju tri srpska restorana, koja rade punom parom. Ne znam .. svuda ima i ovakvih i onakvih. Mom kumu su prosle godine skinuli tablice. Dobili smo savet da ne parkiramo bas pored stadiona, da ne izazivamo, a klinika je tik uz stadion. Tako da smo bili na gradskom parkingu tih dva tri sata. Posle malo do grada. Nismo dugo, sve ukupno od 4-19h. Bas bas nikakvih neprijatnosti. Malo sam razmisljala, jer sam sa detetom, ali stvarno je bas bas sve proslo u najboljem redu.

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 294
   RE: Urinarne infekcije kod dece
26.4.2014 23:29:44   
Ana RR
Hvala draga user posted image mislim da ćemo mi ipak samo do pola puta, do mog rodnog Slavonskog Broda, jer i tu mogu sve završiti.

Uživajte, hvala bogu da je sve ok user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 295
   RE: Urinarne infekcije kod dece
7.5.2014 21:03:21   
Zemunka85
Zene, javljaju mi juce iz Bel Medica, da je DR nakon procitanog izvestaja rekla davukinemo profilaksu. U soku sam. Nastavila sam da joj dajem na svoju ruku ali cu jz pelena sto pre. Da mi je neko pricao ne bih verovala...

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 296
   RE: Urinarne infekcije kod dece
7.5.2014 21:05:56   
Torbica
Drago mi je jako!!!! user posted image user posted image user posted image Znala saaaaam, ljuubim

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 297
   RE: Urinarne infekcije kod dece
7.5.2014 21:32:41   
Zemunka85
Torbice, a sta da radim?
Poslednji put kada smo probali da ukonemo, vratilo se posle 10, pa dva dana. U medjuvrememu se nista nije promenilo tj ni tada nije imala VUR. I sada da ukinemo? Bas sam u soku. Ne smem. Imala je dve infekcije za 2nedelje i konjsku dozu lekova. Ovako kroz profilaksu popije za dva meseca, koliko bi u infekciji za nedelju dana. Uh... Da je probamiz pelena sto pre, pa i da ukidam. Ovako me strah. Makar da kaki u nosu. Mislim da bi kakenje u pelenu znacilo zagarantovani povratak infekcije. Ne znam...

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 298
   RE: Urinarne infekcije kod dece
7.5.2014 21:45:53   
Torbica
Draga, normalno je da se bojis, i ja bih, sigurna sam. Ako ti je tooooliko frka, kreni sa akcijom skidanja pelena, evo ga maj i lepo vreme, pa lagano ukidaj. Najvaznije je da imas mir - a savet lekara si dobila. Da li verujes tom dr-u? Da li je do sada omanuo? Nasa dr kad bi mi rekla sta god da uradim - poslusala bih, zna zena znanje. Jesi razmisljala o homeopatiji? Procitaj temu, pisale smo dosta o tome. Pa razmisli, pa cemo caskati user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 299
   RE: Urinarne infekcije kod dece
7.5.2014 21:45:57   
milicicak
Zemunka, drago mi je da su vam rezultati dobri user posted image
Mozda da probas da joj dajes caj od persuna da pije i brusnicu da gricka i da ipak ukines profilaksu? A sto se kakenja tice, prati ponasanje pred kakenje (moja se npr skloni negde i umiri) i na prvi znak takvog ponasanja je stavljaj na nosu... Mozda nece biti efikasno svaki put al ce se vremenom navici...
I jos jednom, bas mi je drago sto je sve u redu
A dr Peco je vrhunski strucnjak, mislim da nema razloga da je ne poslusas

< Poruku je uredio milicicak -- 7.5.2014 21:48:50 >

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here