|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Urinarne infekcije kod dece
11.12.2014 13:17:09   
Zemunka85
Evo mene opet :(. Opet smo na profilaksi :(. Ako mi verujete kod psihijatra sam zavrsila zbog ove situacije, poludecu vise.
Napisacu sta se desilo, da nekome bude od koristi.
Ok, zapatimo opet urinarnu infekciju, posle pola godine bez lekova i infekcija (bila sam ubedjena da smo zauvek ovo zavrsili), bez ikakvih simptoma, sa "setajucim" reultatima (i dalje ne razumem sta se tu desilo) - jedan dan rezultati ocaj, sutra ok, treci opet ocaj. Odemo do DR AMIRE, ko je iole u temi, zna koliko je ona autoritet na ovu temu, ona potvrdi urinarnu infekciju, dobijemo antibiotik da je zalecimo i vrati nas mesec dana na profilaksu. Od sinoc smo ponovo poceli, i odlepicu sto sa tim ulazimo i u NG. Grrrrr ...
LM, najvazniji deo - odmah je povezala, pitala me je da li je L pila neki antibiotik skoro. Jeste. Pita koji, kazem OSPAMOX, kaze ona to je to. Ja uvek kazem mojim satudentima da deci koja su rizicka za urinarne infekcije se ne daje penicilin, jer on ubija gram pozitivne bakterije blablabla .. nisam DR pa nisam sve razumela, ali bice da je zbog glupog penicilina. Da stvar bude najgora taj AB je pila BZV. Bas bzv. Jer, bila je bolesna temp 39,5 par dana i proslo samo od sebe, dve nedelje pre toga, medjutim posle dve nedelje opet isti simptomi i sada sam je vodila DR i ona na slepo dade taj Ospamox, kao malo crveno grlo i uvo. Jao kao, aj nikada ni za sta (sem tih infekcijustina) nije pila AB, da je def zalecim i ne razikujem da predje u hronicno, jer je moram vratiti u vrtic. Odsedela kod kuce 3 nedelje i taman da krene sutradan, u nedelju osetim smrdi urin, a u petak je prestala sa antibiotikom. Samo da poludis. Cele godine cele od 1.1. dete ni zaslinilo nije i sada ovaj zadnji mesec nas pokopa. Prvo AB za virus, pa AB za ur. infekciju, pa vraceni na profilaksu. Lakse mi je, jer ipak znam da nema VURa, ali me sve ovo jako potreslo.
Jos mi zena rece da odradimo kontrolni UZ kao zbog neka 2mm sto se razlikuju bubrezi u onom izvestaju iz Zagreba sto smo radili, a tada mi je rekla da je sve savrseno OK. Ne znam ...

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 326
   RE: Urinarne infekcije kod dece
11.12.2014 13:25:21   
Klarita
Zemunka, bas se napatisteuser posted image user posted image
poslacu ti pp

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 327
   RE: Urinarne infekcije kod dece
11.12.2014 13:37:17   
Zemunka85
Braaateeeee peta po redu.
Onaj jedan pijelonefritis sa temperaturcinom, bolnicom i sl, a ova 4 cistitisa, niko drugi ne bi ni primetio tvrdim, nego to ja stalno njuskam.
Ma pola godine bez lekova, infekcija, kupala se u moru, sedela u pesku i sad ovo .. Mislila sam da smo zavrsili sa skidanjem pelena.
Ma zeznuo nas je taj penicilin 100% to je i ona rekla, pa eto cisto da znate da i vi to napomenete pedijatrima, jer izgleda oni to ne znaju, a ona nassa je znala naravno za nase ur infekcije.
Peco je odmah rekla, za takvu decu se izbegava penicilin.

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 328
   RE: Urinarne infekcije kod dece
11.12.2014 13:39:03   
lelaigor
Zemunka, verujem ti. I ja sam išla kod psihijatra zbog svega toga. I dan-danas kad dobije temperaturu, ja počnem da se tresem i skoči mi pritisak. ALi, ne znam šta da ti kažem zato sve. Mi ipak imamo VUR i mi pijemo profilaksu non-stop. Ne znam. user posted image

_____________________________

Always look on the bright side of life...

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 329
   RE: Urinarne infekcije kod dece
11.12.2014 13:43:50   
Zemunka85
Ma sve razumem user posted image .
Ja sam prvi put bila kod psihijatra. Dobih i terapiju mesec dana, jer sam baaaaaaaaaaaas prsla, te je to bio uzrok da prestanem da dojim tj sasecem u korenu preko noci, jer drugacije nisam umela.
Kada sam ja popila svoj prvi lekic :D, prvi put u zivot btw, - sutradan saznam da ce je vratiti na profilaksu. Sada imam novo opterecenje - sto je ne dojim bar jos mesec dana dok ne ispije taj AB. Ali gotovo, sta je tu je. Neka ovo bude poslednja urinarna infekcija i neka kontrolni UZ bude dobar *nisam znala da je ta dilatacija levog kanalica od 2mm bitna i leko cemo ...

PS. Peco joj nadje i sum na srcu. Oooooook nije nista strasno, sistolski blabla .. ali zar uvek nesto mora da zeza. Ceka nas i taj UZ.

Ali generalno je sve ok, smiiileeee, pozitivica, spremamo NG predstavu u vrticu, bice irvas :D.


user posted image

< Poruku je uredio Zemunka85 -- 11.12.2014 13:45:35 >

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 330
   RE: Urinarne infekcije kod dece
11.12.2014 13:48:26   
mama krava
Jojjjj, bas mi je tesko kad ovo citam i mogu misliti kako se brines. Nemam nista pametno da ti kazem po pitanju urinarnih, ali nemoj da brines za taj sum.
Moja cerka je to imala i sve je ok. Nama je rekao kardiolog u Tirsovoj kad smo isli da provere kakav je sum u pitanju da je to zato jer brzo rasteuser posted image .

Ljubi smizlu i cuvajte se..i da bude sladak irvas.

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 331
   RE: Urinarne infekcije kod dece
11.12.2014 13:50:07   
lelaigor
Ne znam kako da ti kažem da se ne nerviraš i budeš pozitivna kad ni ja nisam mogla. Drži se! user posted image

_____________________________

Always look on the bright side of life...

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 332
   RE: Urinarne infekcije kod dece
28.1.2015 13:16:54   
Candy88
Da se prikljucim... Nazalost... Moja beba je pre mesec dana dobila urinarnu infekciju. Visoka temperatura do 39.9 bez vidljivog uzroka. Analiza urina pokazuje leukocite 20, a urinokultura eserihiju. Ultrazvuk bubrega pokazuje blago prosirenje kanalica s leve strane. Odmah po dobijanju rezultata obicnog pregleda urina zapoceta je terapija antibiotikom, palitrex. Vec nakon druge doze, temperatura je nestala, a beba se polako vratila u redovni ritam. 10 dana smo pili palitrex, potom kontrola gde se na ultrazvuku ponovo vidi blago prosirenje kanalica, ali mnogo manje. Pa su nam ukinuli antibiotike i rekli da jednom mesecno kontrolisemo urin, a novi ultrazvuk bubrega za tri meseca. I tako 6 dana prodje lepo, kad opet temperatura i ponovo infekcija. Naravno, opet eserihija. Potom smo otisli kod drugog lekara, ovog puta nefrologa, kako je trebalo i odmah da uradimo. Sad je uvedena profilaksa, dva meseca, pa ponovo ultrazvuk i onda eventualno mikciona, ako se prosirenja ne povuku. Svakako zelim da izbegnem zracenje, posto beba ima samo 4 meseca, pa me zanima da li ima negde u Srbiji ultrazvucna mikciona ili se mora ici u Zagreb?

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 333
   RE: Urinarne infekcije kod dece
28.1.2015 14:04:23   
jocajaca
Candy tako je I moja beba samo je ona tad imala 6 mjeseci. I kod nas su bili jako loši nalazi, CRP nam je bio 160!!!! E sad ne znam kako je kod vas ali kod nas se mikciona radi pod obavezno na prvoj kontroli poslije mislim mjesec dana. Mi smo se na kraju odlučili da je uradimo u BLovu normalnu, a koliko ja znam ultrazvučna se radi samo u Zagrebu I košta negdje 200e koliko se sjećam. Što nije puno ako uzmeš u obzir da nema zračenja, daju lokalni anestetik da dijete ne boli, kažu da su mnogo ljubazni itd... Imam nekoliko poznanika koji su vodili djecu ZG I svi su bili zadovoljni. Ja sam se odlučila da radim ovdje jer sam bila sigurna da nema nikakvu deformaciju uk što mi je I dr.na uz rekla ali je rekla da se to radi pod obavezno kod djece koja su imala tako žestoku infekciju, a radila sam u BL jer mi je rekla da oni priznaju samo rezultate mikcione koja se snima rendgenom kao preciznija je, e sad..... Ovi u Zg kažu da je uz isto tako prezizna.

(odgovor članu Candy88)
Direktna veza do poruke: 334
   RE: Urinarne infekcije kod dece
30.1.2015 21:52:03   
Zemunka85
To se zove ultrazvucna cistografija.
Nema kod nas. Samo u Zagrebu i ljubljani, cini mi se.
Mi smo radili u Heleni. Prezadovoljna sam, ali nema nikakve anestezije.

Nama je danas dve nedelje od ukidanja *trece profilakse od mesec dana, zbog pete infekcije *cistits, ali bas se bzv vratila - zbog AB.
Potvrdjeno da nema anomalija, ali eto.
Danas stigli rezultati, sve OK, ceka nas jos kontrolni UZ i nadam se da smo zavrsili sa ovim!

(odgovor članu jocajaca)
Direktna veza do poruke: 335
   RE: Urinarne infekcije kod dece
6.5.2015 16:07:13   
Anarunika
Nisam našla ni jednu bližu temu pa ću evo ovde pisati. Ika nam je pre nekih desetak dana piškio često i žalio se da ga peče piša. Pomislili smo odmah na infekciju, jer ja muku mučim sa ešerihijom. Uradili urinokulturu kad ono nema bakterija. Mi pomislimo neka jača prehlada ok, u međuvremenu se sve smirilo. Inače je u dva piškenja na kraju bilo i par kapljica krvi.
Kada nam se vratila naša doktorka kaže ona da još jednom proverimo opštu sliku urina (prvi put nam nisu dali da to radimo)
I pojavi se veliki broj eritrocita (krv u mokraći) a bakterija nema. Taj rezultat smo dobili juče. Živa nisam bila, jer to onda upućuje na neki problem sa bubregom, eventualno na neku fizičku povredu koju mi ne vidimo na piši.Kaže doktorka da još jednom uradimo analze.
Jutros vadio i krv i mokraću i urinokulturu. Svi rezultati savršeni! Nema ništa, krvna slika odlična. Mnoooogo mi je laknulo ali sam pomalo i zbunjena. Biće da je onda neka fizička povreda ali možda u mokraćnim kanalima. Nemam pojma,uglavnom hvala Bogu da je sad sve ok.
Elem, da li je neko možda imao sličnu situaciju?

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 336
   RE: Urinarne infekcije kod dece
18.7.2015 11:51:54   
Zemunka85
Majke dece osetljive na ovaj problem, zanima me kada ste prvi put odveli vase dete na bazen tj akva park, ako ste uopste. To je preveliki rizik, tako?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 337
   RE: Urinarne infekcije kod dece
18.7.2015 16:16:24   
veselicaa
Zemunka ja nikada a pogledaj mi tikere user posted image Svasta cujem pa zasto da rizikujem,Javni bazeni su mi nekako bljak,cak se i ja sada ne bih kupala.Mozda preterujem ali to je moje misljenje.

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 338
   RE: Urinarne infekcije kod dece
18.7.2015 16:36:56   
mila83
Anarunika,secam se kada si mi pricala o tome,stvarno nemam iskustva sa tim ali sreca da kod vas to nije nista ozbiljno.
Ja isto nisam za javne ili gradske bazene,bilo da je dete osetljivo,da li je sklono urinarnim infekcijama ili ne. I moji klinci nisu nikad bili na tim bazenima.

_____________________________

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 339
   RE: Urinarne infekcije kod dece
20.7.2015 14:34:40   
Anarunika
Da ,sva sreca, mada bih mu ja jos neki put uradila analize za svaki slucaj. Sad cu uskoro viddeti doktorku pa cu da je pitam.

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 340
   RE: Urinarne infekcije kod dece
20.7.2015 14:40:49   
mila83
I ja bih tako na tvom mestu,za svaki slucaj,bez obzira sto je on sada dobro,da i ti budes mirna ,da ipak posle ne bi bilo nekih losijih posledica.

_____________________________

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

(odgovor članu Anarunika)
Direktna veza do poruke: 341
   RE: Urinarne infekcije kod dece
21.7.2015 9:02:04   
vikiveki
I mi upravo zbog infekcija izbegavamo da idemo na ta javne bazene a i našem bazenu u dvorištu ne puštamo baš svu decu da se kupaju...dođe nam povremeno tetka sa decom ili klinci od devera i to je to.

_____________________________

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 342
   RE: Urinarne infekcije kod dece
23.11.2015 14:35:13   
Maraj
Bebi od mesec i po dana sam radila urin i urinokulturu. Nalaz urina ok al u urinokulturi pise klebsijela 100 000. Kako se on taj put ukakio ponovimo nalaz urinokulture u drugoj laboratoriji. Nalaz 80 000 klebsijela i 15 000 enterokoka. Ne znam sta da mislim. Jako se nerviram. Da li su nalazi verodostojni zbog malo tezeg postavljanja kesice bebi....da l smo kontaminirali uzorak ili su ovi nalazi ispravni....user posted image sta vi mislite ? Tek treba da se javim pedijatru
.
.

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 343
   RE: Urinarne infekcije kod dece
23.11.2015 14:40:17   
eca89
Joj, Maraj draga ne znam šta bih ti rekla, stvarno se ne razumijem u to, najbolje će biti da ideš pedijatru, a da li imaš šansu da mu oni stave u bolnicu kesicu, pa tamo sačekaš dok piški?

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 344
   RE: Urinarne infekcije kod dece
23.11.2015 15:01:54   
Maraj
Pa eco pojma nemam...mozda ja ni ne stavim tu kesicu dobro...otkud znam....inace privatno u laboratoriji predam uzorak pa zato kesicu postavim sama kuci.... inace on hvala Bogu lepo jede ne primecujem da ga nesto boli/muci...valjda je sve ok....sve se tesim i nadam da nisam dobro uzela uzorak...al opet dva puta - slican nalaz user posted image

(odgovor članu eca89)
Direktna veza do poruke: 345
   RE: Urinarne infekcije kod dece
23.11.2015 15:14:03   
Kata90
Maraj,i mi smo vec jednom koristili tu kesicu bas je nezgodno.....dosta je malo da piski u to.
Pa isipas u sterilnu bocicu.Neverujem,da si ista lose uradila.
Jedino,dobro zalepi okolo da ne prodje puno pored.

_____________________________

*****Svako dete je neprocenjivo vredno*****
*****Svako je Božije stvorenje*****


(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 346
   RE: Urinarne infekcije kod dece
23.11.2015 15:16:18   
Zemunka85
Maraj, mi smo se sa ovim namucili samo tako. Preko 100 puta smo davali urin. Ne preterujem. Svanulo mi je kada je krenula na nosu. A do tada tj tih godinu dana uzimanja urina - teeeeesk patnja. Doduse mi smo u sve to krenuli sa godinu dana, ali opet...
Ono sto sam ja za tih godinu dana koliko smo se borili sa urinarnim infekcijama i bili po bolnicama,lekarima, pretragama, antibioticima, desetinama uzoraka .. naucila a ovo ti sada pricam SAMO kao roditelj iz svog iskustva sa nikakvim medicinskim znanjem, odmah da ti znas, je da smo mi uvek kada bi u rez bile 2 bakterije ponavljali. Automatski se smatralo nevalidnim i zaista ej tako i bilo. To sa tim uzorcima je jaaaako pipavo i uzasno. Uzeti pravilno, pogotovo bebi je uzas... Ne znam kako si to radila, ali ja nikada nisam preko kesice (i kada sam probala rez nikada nije bio tacan, pa sam odustala), nego sam je nalivala vodom, pa ukljucim grejalicu, tavimm je na ledja i cekam, pa u casicu. Jedino mi je to bilo sigurno. Dok ne dozivis ne znas koja ej patnja, pa ne otvaraj casicu da se ne zagadi nekako, pa cekas a u sekundi moras sve da dradis pa kada joj prislonis casicu ona se uplasi pa prestane da piski ,, uuuuzas zivi. Pa onda ponovo ... pa se ukaki, pa aj ponovo .. pa sam ja iz paranoje peglala po 15min sve peskire pomocu kojih izvodimo ovo, ruke sterilisala ... uzas zivi . to je bio jedan kosmar.... Dok nije naucila d apiski u casicu.
Nzm sto ste radili to, tj da li imate nekih indicija pa da mozda moje razmisljanje ide u nekom pravcu da li je to moguce, ili ne. Ali sa dve bakterije svakako ih probala ponovo, ako uspes direkt u casicu, sve znam koliko je nemoguce ali ja jedino tome verujem.
Koliko znam 80000 jos uvek nije za lecenje. Uzas ali enterkoka nzm ni sta je, Mi smo imali uvek esehijiu (pa i 10miliona). Svakako ne bi trebala da si uzorak dugo "cuvala"dok nisi odnela i ne bi trebalo da skupljas iz vise puta ... Opet kazem - nzm sto ste radili i sta znaci da je urin ok - koliki su le? Proteini i Nitriti da li su pozitivni? Kakvo je opste stanej deteta? Po meni ej ovo kontaminacija. Po meni i mom iskstvu znaci ne po nekom medicinskom znanju. Probala bih ponovo, bolje bih oprala dete (ne shvati pogresno) i bolje uzela uzorak (opet en shvati pogresno, sve razumem .. bar ja ..)

(odgovor članu Kata90)
Direktna veza do poruke: 347
   RE: Urinarne infekcije kod dece
23.11.2015 17:04:47   
Maraj
Hvala zemunka i ja se nadam da sam kontaminirala. Lazar ima mesec i po dana. U trudnoci su mu ultrazvukom videli prosoren pijelon na levom bubregu. Nismo do sad nakon porođaja radili uz pa je dr pedijatar rekla da uradimo nalaze urina da ne zurimo sa uz bubrega. Zato sam radila. On je ok ne vidim da ga nesto muci ili boli.... kesicu sam mu stavila prvi put pa je onkakio al sam predala to malo urina. Kad je stigao nalaz mislila sam kontaminacija. Drugi put je zaspao i kesica je stajala sat i po sigurno mozda i duze pa je bio ovaj drugi nalaz sa dve bakterije...inace u urinu nema ni leukocita niti je sta pozitivno...user posted image

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 348
   RE: Urinarne infekcije kod dece
23.11.2015 17:09:29   
Maraj
Leukocita uopste nema...ne pise koliki su a ostalo tipa nitrita i drugo sve je negativno

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 349
   RE: Urinarne infekcije kod dece
23.11.2015 17:10:51   
Zemunka85
Hmmm pa mislim da ej sat i po svakako mnogo. Nama su u bolnici menjali na pola sata, paaar puta na sat ali to ej max. Svakako bih jos jednom predala (tako smo i mi po 5 puta proveravali jednom mesecno), ali bih promenila kesicu na pola sata.. Cim su LE ok, nitriti i proteini negativni, nema simptoma, a dve bakterije prisutne .. mislim da ne treba da brines. Ponovi.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Дуда.
пеперутка16

До када је ваше дете имало цуцлу?

Click Here