|
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedel... 4.10.2013 13:45:27
|
|
|
|
little_one
|
Uh sta ste se ucutale....mi smo jutros bili na ultrazvuku, sve je u redu...po gestaciji smo 12+4 a po bebinim mjerama 13+1/2, sve je u redu, dogovorili smo se da necemo raditi nikakve testove i da cemo ostaviti tako i saznali smo pol....cekamo djecaka ovaj put....
|
|
|
|
|
RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedel... 4.10.2013 14:16:08
|
|
|
|
pipi_coco
|
LO supeeeeeeeer Baš mi je drago za vas da ste dobro i da sve ide kako treba. pa rano si saznala pol, mora da je jako ocito da je muškonja Ja bi trebala oko 15. ponovo na UZ, nadam se da ce sve biti ok i da cu tada vec cuti srculence malo, nestrpljiva sam jako priznajem, ali dobro sve su to cari i ljepote iscekivanja
|
|
|
RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedel... 4.10.2013 14:23:57
|
|
|
|
Maslacak15
|
LO divno :) !!! Mala andrea ce dobiti batu . Sad kad si izgurala veliki Ultrazvuk i prvo tromesecje mozes da uzivas i da se debelis hihiih
|
|
|
|
|
RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedel... 4.10.2013 14:30:50
|
|
|
|
Anoniman
|
Lo super
|
|
|
|
|
RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedel... 4.10.2013 14:31:19
|
|
|
|
Trcosava
|
Daj da pitam vas, koje patite od mučnine - jel koja od vas išla da kupuje tablete protiv mučnine? Da se razumemo, to ne savetujem, samo da vidim da li sam ja normalna nisam trudna ja, trudna zaova - ona išla da kupuje tablete
|
|
|
RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedel... 4.10.2013 14:35:47
|
|
|
|
Maslacak15
|
ne vala Ja nisam trudna ali sam izgurala u skorije vreme dve trudnoce sa ludackim mucninama i svakodnevnim povracanjem po nekoliko puta od 6-13 nedelje. I nikad nebih uzimala lekove u te svrhe. To je moj stav a svako ima naravno pravo slobodnog izbora.
|
|
|
|
|
RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedel... 4.10.2013 14:37:10
|
|
|
|
pocahontas
|
LO meni je nesto kratko bilo muka i pomagala mi je limunada...a tablete..pa ne znam bas, ja bih pre cutala i trpela nego to pila..
|
|
|
|
|
RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedel... 4.10.2013 14:38:48
|
|
|
|
Trcosava
|
Fala Maslačak, Pokahontas - znači normalna sam. Pitah da vidim, nisam kompetentna po tom pitanju. Prvi put nisam oset_ila mučnine, drugi put jesam, ali mi onaj elevit nije odgovarao. Ona je kukala na sav glas kako joj je muka, ok kapiram. Ali da ideš po tablete.... malo mi too much
< Poruku je uredio Trcosava -- 4.10.2013 14:39:19 >
|
|
|
RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedel... 4.10.2013 15:00:48
|
|
|
|
little_one
|
Hvala zenice....sa Andreom smo do 6tog mjeseca cekali da saznamo pol a ovdje je bas bilo ocito kad nam je pokazao...kaze dr ovdje jedna noga a ovdje druga sta je izmedju....htjedoh reci treca noga I da Andrea ce da dobije bracu A za tablete za mucninu nisam sigurna da bih posegnula...paracetamol sam izbjegavala za glavobolju a kamoli tablete za mucninu....al opet svako zna sta moze da istrpi pa nek ocijeni....moja jedna drugarica je imala stravicne mucnine, zaglavila i u bolnicu na infuziju koliko su jake bile i sve to je trajalo do nevjerovatnih 6 mjeseci i onda je odmarala do devetog...u devetom mjesecu su je opet sastavile....znam da je govorila da nece skoro bebu samo zbog mucnina a nista nije pila od lijekova...nije htjela, odbijala...sad je opet trudna i ovaj put koliko znam nema mucnine toliko strasne...
|
|
|
|
|
RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedel... 4.10.2013 15:02:10
|
|
|
|
jole82
|
LO za uz sto je sve dobro i naravno za batu
|
|
|
RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedel... 4.10.2013 15:04:07
|
|
|
|
17 joka
|
LO za vas
|
|
|
RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedel... 4.10.2013 15:06:07
|
|
|
|
pipi_coco
|
Ma jock meni dr tri puta ponovila da od tableta smjem popiti iskljucivo Paracetamol i to samo u krajnjoj nuždi ako me nešto baš zaboli npr glava, grlo i sl., a za mučnine ako budu baš za ne izdržati da joj se javim. Sreca nemam baš problema s tim, bude mi malo ujutro muka kad tek ustanem i to je zasada to.
|
|
|
RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedel... 4.10.2013 15:41:30
|
|
|
|
Trcosava
|
Ovde doktori nisu tako isključivi po pitanju lekova, mislim naravno ne daju ono što ne sme. Ali, u vreme dok je u Srbiji bilo ne može anestezija kod zubara, ovde može. A ona je inače sva njanjava, umire od kijavice.
|
|
|
RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedel... 5.10.2013 8:27:19
|
|
|
|
Suncepravde
|
IZVORNA PORUKA: little_one Sunce moguce da je stitna pravila problem....a jesi ti pila i metformin sada? Jel ga pijes jos uvijek? Ja ga pijem jos uvijek, mada sam jutros radila nalaze i nisu lose pa cu vjerovatno s 14tom nedjeljom polako da ga ukidam....sutra ultrazvuk, nadam se da je sve ok i da je moja mrvica zivahna.... Pozdrav trudnicice moje! LO pijem lek za stitnu zlazdu i pijem siofor.Dr.endokrinolog mi je rekla da cu morati da pijem oba leka do kraja trudnoce. Bila sam juce na UZ drzavno, sve je u redu, beba je dobro, havala Bogu sad mogu malo da se opustim. Sad sam 9+4. Dobila sam uput za dabl test.
|
|
|
|
|
RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedel... 5.10.2013 8:53:55
|
|
|
|
adulence
|
Lo bas lepo sad vidim da cekate baticu...to je divnoooo...andrea ce imati batu...
|
|
|
RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedel... 5.10.2013 15:31:12
|
|
|
|
little_one
|
Sunce ja sam pila siofor u prvoj trudnoci samo do 14te nedjelje, tako planiram i sada...radila sam u cetvrtak nalaze i inzulin mi nije los pa cu od iduce nedjelje polako da smanjujem...jel ponavljas nalaze inzulina na mjesec dana? Adulence, da da....na proljece nam stize bata...
|
|
|
|
|
RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedel... 5.10.2013 18:33:22
|
|
|
|
New Mom
|
Trco, ja imam drugacije i misljenje i iskustvo. Vidim da ovde niko nije prosao kroz tolike mucnine. Sa Kacom sam povracala do 15.nedelje svaki dan, hrana nije pomagala, pila sam vit. B6 i to je ponekad pomagalo. Medjutim sa Koljom sam povracala i 13X za pola sata, bukvalno, dr je rekao da pijem Klometol, ja nisam htela i zavrsila sam u 9. i 11.nedelji po 6 dana u Betaniji gde sam 4-5 dana primala 4 infuzije dnevno naravno sa Klometolom. Cak i tada u pauzama izmedju infuzija sam dusu ispustala. A ko zna, da sam na vreme krenula da ga pijem mozda se sve to ne bi desavalo. Mozda i bi. Evo sad ne pomaze ni on, povracam u roku 10-15 minuta kako ga popijem. Bila sam danas u Betaniji, prokrvarila sam i jako me boli stomak. Dobila sam utrogestan i da mirujem pa za 5 dana kontrola.
|
|
|
RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedel... 5.10.2013 18:34:29
|
|
|
|
New Mom
|
LO, bravo za batu!
|
|
|
RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedel... 5.10.2013 18:43:55
|
|
|
|
pipi_coco
|
New Mom nadam se da ce biti sve ok, lezi i ne mrdaj ,cuvaj se Ja sam se danas bila uplašila kada sam vidjela kao smeđu mrlju na gaćicama, reko ooooooj nije valjda. Međutim bila je ta jedna mala tačka i nema više. Ništa me ne boli valjda je sve ok
|
|
|
RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedel... 5.10.2013 19:06:51
|
|
|
|
17 joka
|
Sune, jako mi je drago da je sve ok NM, cuvaj se draga miruj koliko je to moguce
|
|
|
RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedel... 6.10.2013 10:17:38
|
|
|
|
pocahontas
|
meni mucnine nisu dugo trajale, oko dve nedelje i ocigledno nisu bile jake jer sam mgla da ih iskuliram iako su me nervirale, samo kad su prosle... inace, uspela sam da se prehladim, grlo me ubija i pomalo curi nos, valjda ce se na tome zadrzati, samo da ne dobijem temperaturu... sve vas
|
|
|
|
|
RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedel... 6.10.2013 16:42:09
|
|
|
|
Jole84
|
Prvenke moje LO bravo za dečaka,baš mi se sviđa ta "šarena" kombinacija Gledala sam klip sa Andreom,duša mala,suze su mi pošle! Pipi naravno da ćeš čuti srculence,samo strpljenje draga Kako se osećaš? Sunce pa da l je moguće da je štitna bila uzrok Bitno da si na terapiji,biće sve ok ovog puta I da,važno da je nađen uzrok! NM kako si sad? Jel stalo krvarenje? Miruj malo,proći će Pocahontas,Cece kako ste mi vi Ja konačno malo da odahnem,danas sam ušla u 10 nedelju,bila na UZ,sve je dobro,beba porasla,i dalje sam pod 4x200 utrogestana,a za 10 dana-dabl test Još uvek leškarim,eventualno prošetam do druge sobe
|
|
|
RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedel... 6.10.2013 18:12:35
|
|
|
|
Anoniman
|
Jole za sada sam ok.Lezim,pratim terapiju i tako..Ja mislim da si ti danas usla u 11 nedjelju,danas si 10 + 1 jel tako il grijesim? Ja preskacem dabl,jwr sam kandidat za AC.Prvaci ljubim vas i
|
|
|
|
|
RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedel... 6.10.2013 20:04:34
|
|
|
|
Trcosava
|
LO čestitam na bati!!! NM kako si?
|
|
|
RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedel... 6.10.2013 21:08:45
|
|
|
|
little_one
|
Hvala vam zenice na cestitkama.... NM kako si ti? Jel popustaju ista mucnine? Uh zeno, mogu misliti kako ti je pored male djece.... Jole, naravno da je sve u redu...samo pozitivno razmisljaj i sve ce biti ok....bebica se kupa u svom bazencicu i uziva Sunce bravo za uz bebica raste i uziva! Poc kako ide sa trudnocom i curom...jel izdrzavas? Cece, pa koliko godina imas kad moras na AC? Ja pricala s dr neki dan, necemo raditi nista, ni dabl ni ranu AC iako sam kao na granici po godinama...31 imam...ultrazvucni parametri su uredni pa smo se dogovorili da nista ne radimo po tom pitanju... Pipi kad je sledeci uz? Sve ce biti ok, samo si rano otisla na pregled.... Kod nas nista novo, rastemo i uskoro cemo u drugi razred...malo mi postaje problem dizati ovu svoju curu ali jos uvijek podnosljivo...
< Poruku je uredio little_one -- 6.10.2013 21:09:47 >
|
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubriciTumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Anketa
Ime za devojcicuAleksaSDa li vam se svidja ime Tarja? Finsko je, ali ga ima i u pravoslavnom kalendaru.Da (
47%)

Ne (
53%)
Ukupan broj glasova: 154Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!