|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedel...
6.10.2013 21:20:10   
Anoniman
Lo 38 tako da dr.predlaze AC.

(odgovor članu little_one)
  Direktna veza do poruke: 51
6.10.2013 21:31:59   
little_one
UH, mi smo se ovaj put izvukli, ali planiramo barem jos jednu bebu za koju godinu...i kontam da cu pokusati da odbijem AC...mozda uraditi triple test kao Malenac sto je radila i nije morala na AC...jel se smije to zakonski uopste odbiti jer stvarno ne vidim svrhu tog niti bilo kojeg slicnog testa?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 52
6.10.2013 21:49:31   
New Mom
AC nije vrsta testa. To je invazivna dijagnosticka metoda koja je sigurno tacnija od statistickih proracuna preko dabl, tripl i sl. testova.
Mozes odbiti da je radis, naravno, ali ako nesto posle nije ne daj Boze ok sa bebom, treba da si nacisto sa tim da je to tvoja odluka. Ti ustvari pri dolasku na amnio potpisujes saglasnost za to kao i da si upoznata sa mogucim problemima.
Citala sam ovih meseci sta je Maslacak pisala, postujem da je naucena drugacije i da se rukovodi time. Ja gledam licno drugacije. Niko mi ne moze garantovati da je beba mentalno dobro, da nije gluva i slepa, al na sta mogu da uticem, uradicu.
Ja sam u obe radila amnio i radicu i sad, nemam nikakve dvojbe.Kod mene nisu godine vec porodicno opterecenje u pitanju.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

Direktna veza do poruke: 53
6.10.2013 21:52:25   
New Mom
Kazes da ne vidis svrhu toga. Ljudi se razlikuju. Ja ne bih zadrzala trudnocu da saznam da nesto nije uredu.

Kako ste inace, zene?
Krvarenje mi stalo. Trudim se koliko mogu da odmorim, sto je malo teze sa ovo dvoje. Jos da ne povracam toliko pride, pa da covek malo dodje sebi.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 54
6.10.2013 21:55:13   
little_one
New Mom, znam sta je AC i bas zato sto je invazivna htjela bih da je izbjegnem..druga stvar s kojom sam nacisto tu je da ne bih mogla nista da uradim sa tim nalazom, jer mislim da ne bih bila spremna na abortus u tako odmakloj trudnoci...jednostavno znam da sam sa tim nacisto, pa onda ne vidim svrhu ni AC ni dabl, tripl i ostalih testova....to je naravno moj licni stav i misljenje i svako ima pravo na svoje...prosvetni sam radnik i cesto dolazim u susret s djecom koja imaju razlicite "nedostatke" ali nekako mi se cini da su glavni nedostaci nama u glavi jer nam je tesko da prihvatimo da je dijete samo jednostavno drugacije iako je bolesno....jako teska tema, priznajem, i nijedna odluka ovdje nije za osudu, ali eto to sam rekla i svom dr i pitala ga da li su uz parametri uredni i rekla da ako nije problem da me ne salje na AC.

Super sto je stalo krvarenje...imas li ikog da ti pomogne sa klincima dok barem ne prodje taj prvi momenat....a valjalo bi i malo pomoci na duze staze, ne sumnjam....

< Poruku je uredio little_one -- 6.10.2013 21:56:52 >

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 55
6.10.2013 21:56:00   
Anoniman
Meni je dr.rekao nema potrebe dabl,tripl kada je najbolja Ac.A svom dr.bas vjerujem. Uopste ne razmisljam o tome,guram dan po dan pa kako Bog da :-)

(odgovor članu New Mom)
  Direktna veza do poruke: 56
6.10.2013 22:01:42   
New Mom
Vikendom je mm tu, on mi je velika pomoc i sve preuzme na sebe. Kaca ide u vrtic, a Kolju sutra moja keva cuva jer se on jos oporavlja od upale pluca pa nema vrtica neko vreme za njega. Al inace kad su oboje sa mnom bogme bude zanimljivi. Sad vec kad se posvadjaju leti perje brzo.
Idem u cetvrtak kod dr da vidim sta dalje oko th. Za sada je 3x200mg utrogestana.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 57
6.10.2013 22:03:53   
little_one
Super da imas pomoc, samo sto vise odmaraj, utrogestan ce da radi svoj posao i bice se ok...ti si ipak veteran i znas kako to ide kod tebe user posted image

A s proljeca zurka, jos jedna beba stize user posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 58
6.10.2013 22:20:43   
Torbica
Zenice, ja samo na kratko da svrnem ovde, LO cestitam za deckica!!!! user posted image Divno! I sto je seka starija a i inace, moji momci su mnogo "laksi" i jednostavniji od smizle! Lepo je imati oba pola u svakom slucaju. Nema pravila a kod nas se desilo ovako, mada i ona mi je sad vec mnogo stalozenija i da se dogovoriti sta god. kakva je bila.... S lustera je visila! user posted image NM, cuvaj se i odmaraj!
Poc, da brzo prodje!
AC nisam nijednom radila, niti bih. Kao i LO, ne bih prekidala trudnocu, sta god da je. Hvala Bogu, deca su mi zdrava i prava. user posted image
Ostale, uzivajte koliko mozete. Ponekad mi zao bude sto necu medju vas, mi smo nase ostvarili user posted image

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

Direktna veza do poruke: 59
6.10.2013 22:54:07   
little_one
Ih Torbice, otkud znas da dragi ne spremi kakvo romanticno vece, uz koju casu vina, pa sve to potrefi se u vrijeme ovulacije i tako malo zaneseni, opijeni ljubavlju user posted image zalomite jos jednu smizlu user posted image

Mlada si, nikad ne reci nikad...ja sve nesto imam osjecaj da cemo mi u iducem krugu biti skupa user posted image

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 60
6.10.2013 23:04:29   
Torbica
user posted image user posted image hihihi, LO, čuj, ja mlada, punim u decembru 36! Mislim, moje iskustvo je da sam posle svake bebe prijemčivija za sledeću, emotivno. Aliiii, huh, ne znam da li bih mogla da uklopim, posao, kuću, decu i pride još jednu bebu! Mada mi ćerka stalno govori - mama, rodi mi jednu buckicu, da imam seku, sve ću igračke da joj dam! Ma da, to tako zvuči lako a samo kad pomislim da mi onda treba sto nekih stvari, auto za početak, jer ovaj je registrovan za 5 ljudi, koliko nas i ima. Nekako mi je taman sve, mogu da se nosim i da izguram ovo brojno stanje, ne znam da li bih mogla još. I iskreno, sada će period zatišja, a ne Jovo-nanovo. user posted image
Romantike ima, na svu sreću, ali ja sam takva, ništa ne prepuštam slučaju, zaštita je tu... E sad, ako se predomislim, javiću, naravno, ali teško. Ljubim

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

Direktna veza do poruke: 61
6.10.2013 23:07:37   
little_one
Torbice, ima ona mudra, naravno ako ima uslova, da svako dijete treba da ima i brata i sestru a to ti dodje taman 4-oro djece...ali, naravno, otom - potom user posted image

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 62
6.10.2013 23:16:30   
pocahontas

IZVORNA PORUKA: little_one

Ih Torbice, otkud znas da dragi ne spremi kakvo romanticno vece, uz koju casu vina, pa sve to potrefi se u vrijeme ovulacije i tako malo zaneseni, opijeni ljubavlju user posted image zalomite jos jednu smizlu user posted image

E bas ovako se desilo i sad ce moja devojcica dobiti batu ili sekuuser posted image

Direktna veza do poruke: 63
6.10.2013 23:30:44   
dijana1*
LO sada sam videla da je bata u pitanju. Cestitam user posted image
NM nadam se da ce biti sve ok. Uf tebe je bas stislo ovih danauser posted image
Veliki pozdrav za prvi razred.

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 64
7.10.2013 0:26:32   
jovicaa
lo cestitam! i svaka cas_t na entuzijazmu, mislim sto zelis jos dece... i ja zelim trece dete. ali retki su ljudi koji bas zele.
new mom pokusaj da odmaras, mada mi to stvarno deluje nemoguce pored dvoje male dece.... nadam se da ce se sve srediti i da ces imati laku trudnocu!

< Poruku je uredio jovicaa -- 7.10.2013 0:27:13 >

don't shit where you eat :))

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 65
8.10.2013 10:30:05   
pipi_coco
Dobar dan ženice, baš smo se uspavali, prazan nam ovaj prvi razred user posted image

I ja sam procurila malo i baš sam se bila uplašila, ali sad je sve ok, bila sam kod dr i sve je uredu, imamo zabranu muckanja i to je to.
Mnogo vas user posted image

Common sense is so rare....... It should be classified as a superpower!

"Pticu tuge ne možete spriječiti da preleti preko vaše glave, ali možete je spriječiti da na vašoj kosi izgradi gnijezdo."

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 66
8.10.2013 12:02:11   
Anoniman
A ti pipi muckala kao da je ovulacijauser posted image user posted image Sada uzivaj u lezanju i mirovanjuuser posted image

(odgovor članu pipi_coco)
  Direktna veza do poruke: 67
8.10.2013 12:04:10   
Jole84
Drugarice kako ste? user posted image
Cece u pravu si za nedelju,stalno to pobrkam user posted image Kako si user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 68
8.10.2013 12:25:15   
pipi_coco

IZVORNA PORUKA: Cece1

A ti pipi muckala kao da je ovulacijauser posted image user posted image

Ja ba navikla to tako. Kažu mi dr "šta ste odmah navalili" user posted image user posted image

Sad samo ležaja i cooliranje user posted image

Cece, Jole kako ste mi vi?

Common sense is so rare....... It should be classified as a superpower!

"Pticu tuge ne možete spriječiti da preleti preko vaše glave, ali možete je spriječiti da na vašoj kosi izgradi gnijezdo."

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 69
8.10.2013 12:25:44   
adulence
jole sunce pa ti si usla u 11.nedelju divno milka....uvek se obradujem kada vidim da si pisala...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 70
8.10.2013 12:27:58   
Meisje
Jole je l otvorena kladionica za pol tvoje bebe? Ja kazem,ja kazem......pisonja!!user posted image user posted image

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 71
8.10.2013 12:28:34   
buba m
prvaci user posted image

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 72
8.10.2013 12:49:32   
Jole84
Pipi user posted image ja bogami ne mućkam od kad ugledah dve crte,dr mi rekla tako pa se "posti" user posted image Kako si ti?
Adulence user posted image šta radite vas dve lepotice? Uđoh nekako,tek sad počinjem da se opuštam pomalo. Inače mi se stomače već pomalo vidi user posted image
Mei slatko me nasmeja user posted image Šta ću s ovolkim lepoticama user posted image mora da bude bata da razbijem ženskaće user posted image
Bubice šta ima novo kod tebe user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu buba m)
Direktna veza do poruke: 73
8.10.2013 13:17:22   
lavica28
Trudnice, samo da vas pozdravim sve, nisam bila na forumu cele prosle nedelje,treba da vas iscitam da vidim sta se desava, nadam se da ste dobro!! Ja sam u porodici kod rodjene seke imala neku losu situaciju pa me zato nije bilo, necu o tome ovde, da ne kvarim atmosferu..
Ja sam dobro, sada smo vec 9+6 tamo ovamo koji dan, sledece nedelje UZ
Procitacu propusteno, obecavam, vi mi sve ostajte dobro i drzite se i cuvajte!!!!
Ljubim vas sveeeee user posted image moram na posao

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 74
8.10.2013 13:58:10   
Anoniman
Jole drugarice ok sam,kako si ti..Leskarim,pa ustanem ja kao po casu vode,ali odmah dragi opominje..Sva sreca radi do 17 pa se ja kao i nahodam.Meni je dr.rekao mirovanje i malo setnje ili sjediti na terasi..user posted image Prvaci kako ste vi, sta radite user posted image

(odgovor članu lavica28)
  Direktna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
3D animacija: vaginalni porođaj
video
3D animacija vaginalnog porođaja (engleski video)

Anketa

Ime za devojcicu
AleksaS

Da li vam se svidja ime Tarja? Finsko je, ali ga ima i u pravoslavnom kalendaru.

Da (47%)

Ne (53%)

Ukupan broj glasova: 154

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here