|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Jogurtina sa bananama

Ringerajina kuhinja, 5.7.2013
Ringerajin kuvar: lelaigor
Ključne reči:

image
/11


  • 700g petit keksa
  • 300g mlevenog keksa
  • 1l jogurta
  • 200g šećera u prahu
  • 100g čokolade (može mlečna a može i za kuvanje)
  • 6-7 banana
  • šlag, čokolada ili fondan za ukrašavanje


  1. Petit keks izlomiti na krupnije parčiće, dodati mleveni keks, šećer u prahu i promešati.
  2. Preliti jogurtom i dobro promešati da se sve sjedini.
  3. Polovinu smese staviti u kalup ili na tacnu, izravnati.
  4. Preko narendati čokoladu (krupno) i zatim preko staviti ostatak smese.
  5. Banane iseckati na kolutiće, poprskati limunovim sokom i poređati preko torte
  6. Ukrasiti šlagom ili fondanom, već po ukusu.


Po želji možete koristiti i neko drugo voće. Da biste čokoladu lakše izrendali na krupno, stavite je na kratko u zamrzivač. Lakše se renda ako je tvrda i hladna.Ukoliko želite da ukrasite tortu kao što je na slici, sledite sledeća uputstva: čokoladu za kuvanje otopite i razmažite na jednake pravougaonike po papiru za pečenje. Papir stavite u zamrzivač na kratko ili u frižider. Tortu premažite sa šlagom. Čokoladne table polako skinite sa papira i obložite sa njom tortu. Vežite mašnicom i voila! :)Savet plus: Da biste izbegli neuredno topljenje čokolade na pari, otopite je u najlon vrećici na sledeći način: izlomite čokoladu na kockice, stavite u vrećicu i zavežite. Prelijte vrelom, prokuvanom vodom i sačekajte da se čokolada otopi. Odsecite vrh kesice veličine koja vam je potrebna i istisnite čokoladu. Na ovaj način možete iskoristiti čokoladu da pišete po torti, kolačima, keksićima, itd. jer možete da napravite vrlo malu rupicu na kesi. :)

 

 

Budi i ti Ringerajin kuvar! Pošalji recept!

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Šopska salata
Ringerajin kuvar: Maraj
3
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima i pršutom
Ringerajin kuvar: cvećka
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2





Čoko bomba
Ringerajin kuvar: Lu
Torta od jagoda
Ringerajin kuvar: snowwhite7



Anketa

Тежина током трудноће.
пеперутка16

Да ли сте се угојили током порођаја? Колико?

Click Here