|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Jogurtina sa bananama

Ringerajina kuhinja, 5.7.2013
Ringerajin kuvar: lelaigor
Ključne reči:

image
/11


  • 700g petit keksa
  • 300g mlevenog keksa
  • 1l jogurta
  • 200g šećera u prahu
  • 100g čokolade (može mlečna a može i za kuvanje)
  • 6-7 banana
  • šlag, čokolada ili fondan za ukrašavanje


  1. Petit keks izlomiti na krupnije parčiće, dodati mleveni keks, šećer u prahu i promešati.
  2. Preliti jogurtom i dobro promešati da se sve sjedini.
  3. Polovinu smese staviti u kalup ili na tacnu, izravnati.
  4. Preko narendati čokoladu (krupno) i zatim preko staviti ostatak smese.
  5. Banane iseckati na kolutiće, poprskati limunovim sokom i poređati preko torte
  6. Ukrasiti šlagom ili fondanom, već po ukusu.


Po želji možete koristiti i neko drugo voće. Da biste čokoladu lakše izrendali na krupno, stavite je na kratko u zamrzivač. Lakše se renda ako je tvrda i hladna.Ukoliko želite da ukrasite tortu kao što je na slici, sledite sledeća uputstva: čokoladu za kuvanje otopite i razmažite na jednake pravougaonike po papiru za pečenje. Papir stavite u zamrzivač na kratko ili u frižider. Tortu premažite sa šlagom. Čokoladne table polako skinite sa papira i obložite sa njom tortu. Vežite mašnicom i voila! :)Savet plus: Da biste izbegli neuredno topljenje čokolade na pari, otopite je u najlon vrećici na sledeći način: izlomite čokoladu na kockice, stavite u vrećicu i zavežite. Prelijte vrelom, prokuvanom vodom i sačekajte da se čokolada otopi. Odsecite vrh kesice veličine koja vam je potrebna i istisnite čokoladu. Na ovaj način možete iskoristiti čokoladu da pišete po torti, kolačima, keksićima, itd. jer možete da napravite vrlo malu rupicu na kesi. :)

 

 

Budi i ti Ringerajin kuvar! Pošalji recept!

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima i pršutom
Ringerajin kuvar: cvećka
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2
Krekeri
Ringerajin kuvar: Nedja RR
2





Čokoladni mafini
Ringerajin kuvar: lesica RR
Trostruki užitak!
Ne znate koje bi ste kolače pekli za praznike? Trostruki užitak je jedan od boljih izbora!



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

флашица.
пеперутка16

Моја мала има 2 године и користи флашицу, у дилеми сам како и када да почнем да је одвикавам, помозите ми.

Click Here