Ringerajin kuvar: vikiveki

- 500 gr tankih kora,
- 150 gr mlevenih oraha
- FIL:
- 1 margarin
- 1/2 šolje za belu kafu šećera,
- 4 kašike brašna,
- 4 cela jajeta,
- 1 prašak za pecivo.
- SIRUP:
- 1 šolja za belu kafu šećera,
- 1 šolja -I I - vode

- Pleh nauljite i malo premažite margarinom.U pleh ređati kore i to tako što ćete svaku koru prvo premazati pripremljenim filom pa onda posuti sa malo oraha.Za fil je potrebno prvo dobro umutiti margarin mikserom pa onda dodati sve sastojke i sve to dobro sjediniti.Kore,fil i orahe ređamo dok se ne istroši sav materijal.Baklavu zatim iseći po želji i peći.
- Staviti šećer i vodu za sirup da samo malo provri.
- Pečenu baklavu preliti sa sirupom
Da bi pečena baklava bolje upila sirup najbolje je da se vrela baklava prelije hladnim sirupom
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični članci, koje čitaju drugi korisnici
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2
Krekeri
Ringerajin kuvar: Nedja RR
2