|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Kad dete neće da jede u vrtiću

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 9.9.2016
Tek ste upisali dete u vrtić, a već ste u panici da vam je gladno, jer ne znate kako reaguje na hranu u kolektivu? Ovo je muka gotovo svakog roditelja, za koju stručnjaci imaju jednostavno rešenje i poručuju - "Ne paničite!".

image
/11


Savet stručnjaka je da budete strpljivi i pružite mališanu priliku da se, pre svega, navikne na novo okruženje, a potom na obroke koji ne liče na one iz vaše kuhinje. Brokoli, boranija, grašak i pasulj nisu omiljene namirnice većine dece, ali to ne znači da će ih ona potpuno ignorisati u vrtiću. Psiholog Vesna Petrović kaže da samo treba da pustite da vreme učini svoje.

- Ako vam se vaspitačica požali da vaše dete odbija da jede, nemojte da ospete paljbu na njega i kaznite ga zbog toga - savetuje sagovornica "Života plus". - Galamom ništa nećete rešiti, kao što je kontraproduktivno da ignorišete tu informaciju ili još gore da mališanu kažete kako ne mora da jede ono što ne voli. Suština je da mu na fin način objasnite da bi trebalo da svakog dana pojede bar malo od ručka, jer će tako biti zdraviji, jači i više će ga voleti drugari, pošto niko neće da se druži sa onima koji se prenemažu. Nije loše ni da mu kažete da samo razmažena deca ne ručaju u vrtiću, a da on to sigurno nije.

Kada vaše dete vidi da druga deca normalno jedu i ono će polako početi da sledi njihov primer.

 

Izvor: Život plus

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Neka tvoje dete bude glavni junak priče!
Da li možete da zamislite kakva je magija kad ubacite svoje dete u priču?
14
Dete vam premalo spava? Evo gde grešite!
Deca koja imaju tablet računare i ‘smart’ telefone u svojim sobama manje spavaju od one koja ih nemaju, pokazalo je najn...
6
Zašto je važno da i deca učestvuju u farba...
Farbanje jaja jeste posao domaćice, ali ako u kući ima dece, obavezno im dozvolite da iskažu svoju kreativnost.
5
VAŽNO: Šta raditi ako pronađete dete koje ...
U nastavku teksta pronađite savete, na koji način možete pružiti pomoć izgubljenom detetu.
4





Da li je moje dete zrelo za vrtić?
Osećate li proleće koje se budi? Kako lepo vreme i sve češći boravak na otvorenom bude kod svih nas želju za nekim prome...
Kad dete neće da jede u vrtiću
Tek ste upisali dete u vrtić, a već ste u panici da vam je gladno, jer ne znate kako reaguje na hranu u kolektivu? Ovo j...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here