|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

MAME PIŠU: Da li svi muževi beže od obaveza, kuće, žene?

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 27.5.2023
Da li se svi muškarci menjaju na bolje kada dobiju decu, ili ipak ne? Evo šta kažu mame...

image
Moj muž usisava, pere sudove, pegla, radi sve po kući... Foto: Freepik.com
/11


Mame na Ringeraja forumu razgovarale su na temu: Da li su zaista svi muškarci isti po pitanju vremena koje (ne) provode sa svojom porodicom?

Mnoge od njih napisale su svoja iskustva, i na osnovu toga možemo zaključiti da se naši muževi zaista razlikuju prema tome koliko vremena i truda ulažu u obavl porodicu.


Deo iskustava koje su mame podelile na Ringeraji pročitajte u nastavku, a u komentaru nam ako želite napišite i svoju stranu priče.

 

"Ne znam za druge muževe, ali moj beži i te kako beži. Dok nisam dosla na Ringeraju, mislila sam da je normalno da se majka muči sa decom, da se majka stara o njima, da majka ima neprospavane noći, da majka brine o njima kad su bolesni, da je očevo samo da se pojavi na vratima i pita: : "Kolika mu je temperatura?" ili "Jel' mu pala temperatura?", da je očevo samo da donosi hleb kući. Čitajući postove sa RR videla sam da sam svih ovih godina bila u zabludi što znači da nisu svi muževi isti i da ovaj moj dođe kao izrod muškog roda."

 

PROČITAJ JOŠ: Da li su očevi – roditelji?


"Moj muž se brine o kući, djetetu koje nije njegovo, i o meni. Moje obaveze su ručak i čišćenje kuće. On uvjek ide u kupovinu. Plaća racune. Kad ja spavam, a moje djete ustane on mu napravi doručak posto njih dvojica ranije ustaju. Odvede ga ujutro u školu. Izvede ga vani da mi ne smeta kad nešto po kući radim. I to mi puno znači. Zakazuje termine za vakcine i ide zajedno kod doktora i sa mnom i sa njim. I to mi puno znači zato ga i volim što je tako brižan."


 "Muževi su definitivno različiti ali smo i mi žene različite, pa nema pravila. Pravila se postavljaju na početku. Mislim da nisu oni toliki neradnici zato što su stvarno lenji već zato što im mi dopuštamo. Pa ja bih prva legla sa sve četiri uvis kad bi neko išao za mnom i sklanjao... Kad smo se muž i ja prvi put uselili u zajednički stan ja sam mu odmah na početku rekla 'biraj svoje obaveze, ovo ja naša kuća, obaveze moraju da se dele'. On je odabrao da kuva i hendluje mašinu za sudove (u pitanju je osoba koja je odrasla sa kućnom pomoćnicom koja je živela sa njima u stanu i nikad čašu za sobom nije morao da skloni). Ja zadovoljna."


"Moj muž ne beži od obaveza, al se desilo neki dan da smo se zakačili, jer nisam stigla da obrišem prašinu, posto sve sama radim, pitala sam ga zašto je on ne obriše, kad već sedi kući....pogledao me je kao da sam mu opalila šamar. Desilo se da je par puta nešto veće odradio, i to kad vodimo D na vakcinu, pa je kenjkava i ima temp, i kad sam se porodila, pomogao mi je puno oko nje. On ima stav, da su u kući svi poslovi samo za ženu, i to smatra da nije nikakav problem za jednu ženu, sa malom bebom!"

 

PROČITAJ JOŠ: Ne ostajem kod kuće s decom da bih bila čistačica


"I moj smatra da su kućni poslovi samo za ženu, a izgovor mu je to što su ranije žene svašta radile, u njivi, imale krave, i puno djece, a sve su stizale, a mi "današnje" imamo sve moguće uređaje, a jedno ili dvoje djece i kukamo.

Evo prva moja majka je sve sama radila, nije imala nikakvu pomoć od mog oca, niti oko djece i kućnih poslova... Ali ga je tako navikla od početka, da je to sve njena obaveza, i da se od njega nista ne očekuje...

Meni stvarno nije teško da sredim kucu i skuvam ručak, ali hoću da zna da neću da kupim čarape za njim, ili sklanjam gomilu robe koju je izvadio gledajući šta će da obuče... Toliko može, i to neću iz principa, a drugo nešto i ne očekujem, budući da radi 2 posla, najbolje još i kući da sprema...

Generalno, nemam neku pomoć sto se tiče kućnih poslova, ali da bježi od kuće, mene i obaveza, daleko od toga... S posla dolazi pravo kući, sve slobodno vrijeme provodi sa nama, ne izlazi uveče, jedino par puta nedeljno na fudbal, ali sad kako je počela sezona, nema više mnogo vremena ni za to... Sve u svemu, od njega mogu očekivati da nam ništa ne fali i da nam obezbjedi sve što nam treba, a ostalo, neka, prezivjeću..."

 

PROČITAJ JOŠ: I muškarci vide nered po kući, samo očekuju da ga žena spremi

 

"Pre nego što sam ostala trudna mm se svaki drugi-treći dan viđao sa svojim društvom, a od tada se promenio za 180 stepeni. Izađe i sad ali retko, nekad ga čak i ja teram da ide da se vidi sa društvom. Pomaže mi puno oko bebe, sve obaveze delimo, presvuće je ponekad, evo juče je ćitavo popodne nosio kad je imala grčeve a mene terao da legnem da odmorim. Što se tiče čišćenja kuće i sličnih stvari, tu je malo neodgovoran, ali kad ga zamolim da nešto uradi on to bez problema obavi."


"Moj muž usisava, pere sudove, pegla...radi sve po kući. Dok je sin bio beba ja ništa nisam od toga radila, a sad sam preuzela usisavanje i ponekad pranje sudova, da ga rasteretim obaveza, a i ja volim da sređujem kuću. Inače, nikada se nije dogodilo da se beba noću probudi, a budi se bukvalno svake noći od kako se rodio, a da mm nije ustao da mi pomogne. Dok je sin bio mali imao je jake grčeve i mm bi ga nosio po celu noć pa ujutru išao na posao. Znači, hvala nebesima što imam tako dobrog vrednog i pažljivog čoveka pored sebe."

 

"Ja se na svog muža ne smijem žaliti.... Ima dosta više slobodnog vremena nego ja (takav mu posao), pa redovno kada je prije podne kod kuće opere suđe iza sebe, zategne krevete, spremi razbacane igračke, stvari skloni, ma sve što treba.... ne tjeram ga da usisava i briše prašinu to ja radim, i raširi veš kada se opere ako je on u kući, ništa ga nije sramota i nije mu teško. Jako sam mu zahvalna na svemu, i nadam se da će takav i da ostane!"



SVE KOMENTARE MAMA PROČITAJTE OVDE

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...
6
Izvini što sam galamila na tebe
Izvini što sam galamila na tebe iz svih onih razloga kojih se više ni sjetiti ne mogu, a ti ih se sigurno sjećaš, jer ka...
3
Gde se tate odsele kad ih više ne bude
Ljudi koji umru nikada zapravo i ne odu.
3
Budimlija - odmor sa decom koji se pamti i...
Ovo je mesto koje odmara oči, a uz bezbroj nijansi zelene boje, osetismo se toliko bliski sa prirodom već dok smo se usp...
3





Da li su baba i baka isto?
Baba je majka jednog od tvojih roditelja koja živi na selu. Baka je majka jednog od tvojih roditelja koja živi u gradu, ...
7 praktičnih razloga da imate "samo jo...
Roditelji sa četvoro i više dece su najsrećniji. Prema jednoj australijskoj studiji, mame i tate sa velikim porodicama n...



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here