|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

reve84: Moja porođajna priča

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 24.3.2014
Osećaj neopisive sreće, ponosa, straha, uzbuđenje prosto nešto neverovatno se događa!!!Stavljaju mi je na grudi i ona me odmah pogleda! Suze same liiju...kao i sada dok moja cica mirno spava!

image
/11




DETALJI
 
Ringerajin korisnik: reve84 
 
Datumdecembar 2013.

 
Tip porođaja: prirodan porođaj
  
Broj dana u porodilištu: posle porođaja 4
  
Porodilište: Višegradska, Beograd

Ocena porodilišta: 4
 
Komentar ocene: izvuklo ih je osoblje sa odeljenja Kontrole fertiliteta gde sam ležala 40 dana pre porođaja koje je fenomenalno. Inace babice u porodilištu 3

 


PRIČA O MOM POROĐAJU


Tog 18. aprila bio je termin za porođaj sa bebom koju sam izgubila u 26. nedelji i sam dragi Bog mi je omogućio da na taj dan saznam da sam u drugom stanju ponovo.

Obzirom na loše prethodno iskustvo istog momenta odlazim u Višegradsku i tražim prof Plećaša, načelnika odeljenja Kontrole fertiliteta. Čoveka ne poznajem, samo sam istraživanjem po netu saznala da je fenomenalan stručnjak.
Kuc kuc...izvinte jeste Vi taj i taj...Odgovor: Jesam dušo, šta treba...
Počinjem da plačem i pričam svoju priču...On me smirenim glasom i nekim milim pogledom umiri i kaže: Polako, biće sad sve OK...pratićemo te... al da legnem u bolnicu.
I tako ja počnem svakih mesec dana da budem redovan korisnik usluga Višegradske i divnog profe. Sve je uradio da trudnoću iznesemo do kraja, lično mi je radio serklaž iako mi je sestra rekla da to ne može tako, načelnik nije zakazao ..on je sve organizovao jednim telefonskim pozivom kako ne bih duže ostajala u bolnici jer zna da sam to teško podnosila.

Međutim, u 31. nedelji na redovnoj kontroli ustanovili su da mi je serklaž popustio i da sam otvorena 3 na 4 cm. Ne verujem nikome, tražim mog profu koji nažalost sve potvrđuje. Ostajem da ležim na odeljenju dugih mesec i nešto dana, hitno primam deksametazon za pluća bebina... Bolova nema,..Posle mesec dana profa se smiluje na mene i pusti me na 2 nedelje kući da se malo odmorim. Sreća, radost i moje kupatilo! Sve koje su ležale duže u bolnici znaju o čemu pričam.
Vraćam se u bolnicu konačno 37. nedelja, skidaju mi serklaž i čekamo.....
Čekamo i dalje...7 dana prolazi...ništa...Ja pritom jedva dočekala da budem aktivna, šetam, pomažem ženama što leže, podižem im torbe ...i dalje ništa!
Sledi pregled ja otvorena 7cm i dalje bez bolova. Ne smeju više da me drže na odeljenju zbog mogućih infekcija...zakazuju mi indukciju za 6.12. u 7h.
Ali, 5.12. oko 21h meni sine ideja da bih ja mogla te večeri da se porodim, nekako mi lakše uveče...nema studenata, školaraca, stažista....isl. i tako vam ja izmislim da me bolucka. Dođe dežurna doktorka i kaže 9cm hitno u porodilište a ja bolove i dalje nemam....Jupi!!!!!!!!!! Kažu mi da sam medicinski fenomen!! Slatko se smeškam...i jedva čekam da upoznam moju šmizlu.

Odlazimo gore i tu počinje sve....;) Pripremu nemam, kasno je za to...
Doktorka mi buši vodenjak i pritom se dere kako ona ne zna onim dugačkim makazama to da uradi i da će da probuši bebi glavu?????!!!!!
Meni se niko ne obraća, kao da sam došla u mesaru i tu sam im samo kao boks 9.
Uključuju mi indukciju, kreću odmah jaki bolovi..Vrlo brzo posle pola sata dobijam napone. Dolazi neka starija babica koja pokušava da me porodi al' ja, da li od straha, da li od bola, ne znam, nisam uspela da zadržim napon do kraja i još se izvinim i kažem stvarno ne mogu ...Ona meni mrtva 'ladna onda se porađaj sama i ode...Trpela sam još nekih sat vremena misleći da tako treba da boli. Naponi me rasturali karlicu...i kao anđeo dolazi neka mlada babica i kaže..pa gospođo vi imate napone...dajte da završimo to..Postavi me žena u položaj i objasni mi lepo kako i šta da radim...rezultat: iz jednog napona stiže moja Iva na svet!
Prva pomisao da li je zdrava? Mnogo mi je mala...Pitam doktorku koja stoji prekrštenih ruku, namrštena jel mnogo mala??? Naravno odgovora nema, dok se sestra nije smilovala i kaže nije...taman 3kg i 49cm.
Naravno osećaj neopisive sreće, ponosa, straha, uzbuđenje prosto nešto neverovatno se događa!!!
Stavljaju mi je na grudi i ona me odmah pogleda! Suze same liiju...kao i sada dok moja cica mirno spava!

Bogu hvala i mom profi Plećašu i ja imam moje zlato!!!

Porođaj je trajao oko 2 sata što je superiška ali je moglo čak i kraće da sam imala od starta razumnu babicu!

Sve je prošlo, bol i ružne stvari se zaboravljaju ali taj osećaj nikada!! Želim vam svima koji niste do sada a želite, da što pre dobijete taj smotuljak sreće!!

I jedno veliko javno HVALA mojim drugaricama sa RR za svu podršku koja mi je mnogo značila u tim kriznim momentima!!!

Pozdrav svima!
 

Želite da nam pošaljete svoju porođajnu priču?
Pročitajte kako - na forumu Porođajne priče!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
7
Rh negativna krvna grupa - rizik za majku ...
Ukoliko u krvi imate Rezus protein onda ste Rh pozitivni (+), kao i većina ljudi, a ako ga nema onda ste Rh negativni (-...
6
Da li je sigurno uzimati aspirin tokom tru...
Da li je uzimanje lekova u trudnoći sigurno jedno je od najčešćih postavljanih pitanja među trudnicama, a danas vam odgo...
5
Proširene vene u trudnoći
Šta su proširene vene?
4





Epiduralna anestezija – prednosti i nedostaci
Epiduralna anestezija je ono o čemu sve trudnice ili žene koje razmišljaju o bebi razmišljaju, bilo da su stare i mlade,...
24 moćne fotografije ožiljaka od carskog reza
April je mesec podizanja svesti o carskom rezu. „Sve smo majke - nije važno kako smo donele svoje bebe na svet“.



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here