|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Šta čini amnionsku tečnost unutar vodenjaka?

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 22.11.2017
Tečnost koja se izbacuje kada pukne vodenjak nije voda, već ...

image
/11


Pucanje vodenjaka označava početak porođaja i obaveštava mamu da je beba spremna da dođe na svet. Neke žene to osećanju kao blago golicanje u stomaku, druge kao da su se upiškile, a neke kažu da tada osećate pritisak u stomaku.


Kako god da ga osetite, činjenica je da taj trenutak nećete zaboraviti.

Elem, ono što je zanimljivo je da tečnost koja izađe kada pukne vodenjak nije voda, već bebin urin. Da, to baš i ne zvuči slatko, ali je zapravo dobar znak.

"Zapravo, tečnost koja okružuje bebu je bebin urin. Bubrezi proizvode urin dok je beba u stomaku, a to je dobar znak jer pokazuje da njeni bubrezi dobro rade", kaže dr Džozef Sgroi.

Vodenjak se formira na samom početku trudnoće, od začeća, kada amniotska kesa počinje da se puni tečnošću. Na početku je to uglavnom voda i mamine telesne tečnosti.

Međutim, od 10. nedelje trudnoće bebini bubrezi počinju da se razvijaju i da dobijaju funkciju i tako počinju da tečnosti u stomaku dodaju veoma male količine urina.

Oko 20. nedelje je tečnost u stomaku veća količina urina, a pored toga u tečnosti se nalaze i mrtve ćelije kože koje lekari mogu da koriste za testiranje na neke genetske poremećaje preko uzorka amniotske tečnosti. Taj proces je poznat kao amniocinteza.


Izvor: mondo.rs

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Znala sam da sam u drugom stanju i pre neg...
Jutarnje mučnine, izostanak menstruacije ili osetljive grudi uobičajeni su znakovi trudnoće. Postoje i neki za koje možd...
4
VIDEO: Kako i kada se stvara mleko u dojkama?
Mleko se u dojkama stvara tokom trudnoće!
4
Sanjate da ste trudni? Evo šta to znači...
Da li ste ikada sanjali da ste trudni? Da li ovaj san znači da želite dete ili drugo dete? Proverite značenje snova o tr...
4
Magnezijum za zdravu trudnoću i zdrav razv...
Reč je o elementu koji učestvuje u razvoju kostiju i zuba, normalnom funkcionisanju nervnog sistema i mišića. Budući da ...
4





13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Regenerativna medicina i matične ćelije
Matične ćelije su osnovne ćelije ljudskog organizma, od kojih tokom razvoja nastaju sva tkiva i organi (neuroni, kosti, ...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here