|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Svakodnevne "muke" roditelja

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 10.10.2018
Uspavljivanje dece, kupovina namirnica i pripremanje hrane samo su neke od stvari zbog kojih su roditelji svakodnevno izloženi stresu.

image
Tri četvrtine roditelja kaže da im sada, kada imaju decu, za najjednostavnije obaveze treba mnogo više vremena.
/11


Studija u kojoj je učestvovalo 2.000 roditelja pokazala je da im još neke svakodnevne obaveze predstavljaju stres - kupanje dece, pomaganje oko domaćih zadataka, borba da se vreme koje deca provode pred ekranima smanje na minimum...

Neke mame i tate brinu i da li će stići s posla na vreme da svojim mališanima požele laku noć, brine ih da li dobro hrane decu, a stresno im je i da li će stići na vreme kada negde idu sa decom.

Ovo istraživanje je pokazalo da su prosečni roditelji barem šest puta dnevno izloženi stresu, kao i da su deca najzahtevnija u petoj godini života.

Istraživanje je sprovedeno od strane aplikacije Bpme, a njihov izvršni menadžer Danijel Slejter kaže da je studija pokazala da "roditelji svakodnevno doživljavaju stres".

"Kada treba brinuti o deci, i neke od najlakših obaveza postaju teške - poput, recimo, sipanja goriva u automobila, jer to traje dvostruko duže kada sa mališanima morate da pregovarate oko nečega ili da izvedete celu porodicu iz automobila da biste platili".

Inače, tri četvrtine roditelja kaže da im sada, kada imaju decu, za najjednostavnije obaveze treba mnogo više vremena.

Sam izlazak iz kuće, gde god da se ide, duži je u proseku za oko 12 minuta sada kada imaju decu, zbog mališana u prodavnicama provode duže oko 14 minuta, a ujutru im treba barem 11 minuta duže da se obuku.

Kada doručkuju sa klincima, taj obrok traje barem 12 minuta duže nego inače, a odlazak do obližnje prodavnice je produžen za 11 minuta.

Zbog svega toga, roditelji priznaju da su u proseku oko 40 minuta dnevno anksiozni, da su, kao posledica toga, ponekad besni na decu i da barem osam puta mesečno pomisle kako im je potrebna pauza i malo više vremena za sebe.

Deca su često nestašna, a ovo istraživanje je utvrdilo da su neki od najčešćih nestašluka koje prave kada roditelji okrenu leđa to da krijući pojedu neki slatkiš, stavljaju maminu šmiku, stavljaju pantalone na glavu... Pored toga što ponekad crtaju po zidu, neki od njih pokušavaju da našaraju i tepih, svoje prijatelje, ali i psa.

Nije retkost ni da nestašni mališani, kad roditelji skrenu pogled, završe u veš mašini ili u psećem "krevetiću".  

Studija je takođe otkrila da su deca najviše stresa za roditelje predstavljaju kod kuće, ali i u prodavnicama i restoranima.


Činjenica je da nije nimalo lako odgajati deci, ali je sav taj stres vredan njihove ljubavi prema vama i tog iskrenog dečjeg zagrljaja!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

5 dobrih razloga da spasite brak
U braku nije lako. Puno je kompromisa, problema, napetih situacija, ali i lepih, nežnih trenutaka koji odagnaju loše dan...
3
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...
3
Deca od 15 meseci razlikuju pravdu od nepr...
Deca o pravednosti "uče" posmatrajući način na koji ljudi tretiraju jedni druge. U uzrastu od svega 15 meseci mali...
2
Svaki peti brak u Srbiji završi se razvodom
U Srbiji se broj zaključenih brakova u poslednjih 60 godina prepolovio, a danas se gotovo svaki peti zavši razvodom.
2





Hoćete li oboje drugo dete?
Kada vidite roditelje koji u naručju nose jedno dete, a za ruku drže još jedno ili dvoje, sigurno ćete se raznežiti i po...
Zašto posle maminog porođaja, tate gube li...
Nove mame su možda zabrinute zbog prvog seksa nakon porođaja, ali stručnjaci tvrde da ni tatama nije lako.



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here