Ringeraja.rs je specijalizovani portal, namenjen budućim roditeljima, trudnicama i roditeljima predškolske dece.
Copyright 2008-2025
Danu media d.o.o. Beograd
Sastojci:
8 belanaca, 10 kašika šećera, 250 gr.mlevenih oraha, 4 kašike brašna, 1 prašak za pecivo
fil: 8 žumanaca, 10 kašika šećera, 2 pudinga od vanile, 8 kašika gustina, 1,5 l.mleka, 250 gr.maslaca;
glazura: 150 gr.čokolade, 80 gr.margarina, malo ulja
potrebno još: petit keks, 100 gr.čokolade
Priprema
1. belanca umutite sa šećerom u čvrsti sneg, dodavati brašno i prašak i lagano mešati, orahe dodati kašiku po kašiku uz lagano mešanje
2. pripremiti veliki pleh, prekriti ga alu folijom i izliti smesu
3. peći na 170 stepeni 15-ak minuta
4. skuvati 1 l. mleka, dodati i šećer
5. u preostalih 0,5 l. mleka umutiti puding i gustin, dodati žumanca
6. kad mleko provri, dodati puding i lagano mešati dok se krem ne zgusne
7. kad se ohladi dodati maslac
8. krem podeliti na dva dela, u jedan dodati 100 gr. istopljene čokolade
Uživajte!
Prijatno!