|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Upoznajte PH kože, jer tako ćete razumeti svoju kožu

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 9.8.2023
Sebamed, jedan od vodećih svetskih brendova medicinske kozmetike, nedavno je organizovao zanimljiv i edukativan kutak na Adi Ciganliji, kako bi posetiocima najpopularnijeg beogradskog kupališta pružio informacije o tome šta podrazumeva pravilna nega i zaštita kože od štetnog zračenja i zašto je važna optimalna pH vrednost kože od 5,5.

image
Foto: Stefan Jovanović
/11


Koža je najveći organ našeg tela i to nije iznenađujuća činjenica, ako uzmemo u obzir da prekriva celo naše telo, zar ne?

Ona je superheroj, predstavlja barijeru i štiti sve naše organe. Ali, da li joj pružamo pažnju kakvu zaslužuje?

Upravo zato je Sebamed, jedan od vodećih svetskih brendova medicinske kozmetike, nedavno organizovao zanimljiv i edukativan kutak na Adi Ciganliji kako bi posetiocima najpopularnijeg beogradskog kupališta pružio informacije o tome šta podrazumeva pravilna nega i zaštita kože od štetnog zračenja. Takođe, veliki broj posetioca je, a među njima i ekipa Ringeraje, imao priliku da u okviru Sebamed kutka proveri pH vrednost svoje kože, a ujedno i sazna šta je i zašto je važna optimalna pH vrednost kože od 5,5.

Tokom jednodnevnog, zanimljivog i kreativnog druženja, podržanog od strane Sebameda, stručnjaci ovog brenda predvođeni dr Jelenom Dobrivojević, neumorno su pružali posetiocima događaja dragocene savete o važnosti očuvanja pH balansa kože, pravilnoj zaštiti od sunčevih zraka i pravilnoj nezi pre i posle sunčanja. Svi prisutni su imali priliku i da testiraju pH vrednost svoje kože i saznaju kako da je očuvaju u optimalnom stanju.


SebamedFoto: Stefan Jovanović

 

Kada je koža izložena sunčevim zracima, ona proizvodi melanin kako bi se zaštitila. Zbog toga koža tamni i dobijamo preplanuli ten. Međutim, melanin ne pruža potpunu zaštitu, pa je neophodno koristiti kvalitetne proizvode za sunčanje, koji će nam dozvoliti da uživamo u sunčevim zracima uz očuvanje barijere i zdravlja kože, ali i optimalnog pH kože.


Optimalna pH vrednost kože je 5.5, usled prirodnih kiselih supstanci koje se nalaze u znoju, sebumu i rožnatim ćelijama. Važno je da znamo da na pH kože utiče i ono sa čime koža dolazi u kontakt, kao što su i proizvodi za negu kože, te je poželjno da koristimo proizvode koji ne narušavaju ovu optimalnu vrednost pH kože.

"Jedna od najvažnijih karakteristika proizvoda koje koristimo za sunčanje, osim adekvatne fizičke i hemijske zaštite je ph vrednost, koja bi trebala da bude 5.5, kao što je slučaj sa Sebamed proizvodima. Ono na šta smo ponosni je to da je pronalazač normalne pH vrednosti kože Heinz Maurer ujedno i osnivač Sebafarme. Naši proizvodi 98% apsorbuju UVA zrake i sadrže SPF 30, 50 i 50+ u obliku krema, losiona i spreja, za decu i odrasle." - navela je dr Jelena Dobrivojević, produkt menadžer Nelt Pharmaceuticals-a za brend Sebamed.

 Sebameddr Jelena Dobrivojević

 

Sve ovo je naročito važno kada govorimo o deci, jer koža od prvog dana pamti kako se ophodimo prema njoj i daleko je osetljivija kod dece, nego kod odraslih. Vrlo je važno da deci usadimo dragocene navike, savesnost i odgovornost prema zdravlju, a mi ćemo se sa druge strane potruditi da svaki njihov trenutak na suncu, bude ispunjen osmehom i bezbrižnošću, jer je njihova koža u sigurnim rukama Sebamed zaštite.

 

Osim edukativnog, događaj je imao i zabavni karakter, te su posetioci Ade imali priliku da učestvuju u radionicama i anketama i tom prilikom osvoje zanimljive i pre svega korisne nagrade – od peškira za lice, do ID kartica za kofere, reflektornih rančeva, kačketa i originalnih Sebamed proizvoda i uzoraka Sebameda. Za najmlađe, Sebamed je pripremio i likovnu radionicu, a mali umetnici imali su priliku da uživaju u kreativnom crtanju i osvoje Sebamed proizvode namenjene nežnoj dečijoj koži.


Sebamed

 

"Budite bezbedni na suncu sa nama”, zaključuje dr Jelena Dobrivojević.


Za više informacija o Sebamed proizvodima i nezi kože, posetite
www.sebamed.rs


Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Muškarci su velikodušniji od žena
Postoje neke oblasti u kojima su muškarci velikodušniji od žena, a neke od njih su kada treba pomoći beskućniku, kada tr...
4
Voda
Odmah pored vazduha, voda se ubraja u najpotrebniji element potreban za život. Prosečno ljudsko telo sastavljeno je od 6...
3
Hangri kapkejk
Slatke stvari koje usrećuju ljude i stavljaju im osmeh na lice... a osmeh posle miriše na vanilu, čokoladu, lešnik, bana...
3
Matične ćelije neograničen izvor krvi
Iz embrionalnih matičnih ćelija dobili su krvne ćelije i uspešno ih presadili miševima. Istovremeno, uspešno su okončali...
3





Zauške (parotitis)
Zauške su akutna virusna sistemska infekcija koju karakteriše otok pljuvačnih, i to najčešće parotidnih, čvorova.
Kegelove vežbe i baš sve što treba da znat...
Kegelove vežbe su vežbe za pubične mišiće koji mogu da oslabe tokom trudnoće i porođaja, menopauze ili zbog prekomerne t...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here