Ringerajin kuvar: vikiveki
- Testo:2 jajeta,
- 2 šoljice šećera,
- 2 šoljice ulja,
- 1 prašak za pecivo,
- brašna po potrebi
- Sirup: 8 šoljica šećera,
- 9 šoljica vode
- Dobro umutiti jaja i dodati im šećer, ulje i brašno pomešano sa praškom za pecivo.Zamesiti mekše testo, da se ne lepi za ruke i oblikovati male valjčiće koje ćete zatim pritisnuti sa rendetom, da bi ostale šare.
- Poređati urumašice u pleh i peći ih na 200 C oko 20 min., dok ne porumene.
- Posebno ušpinovati šećer i vodu ali ne mnogo,od ključanja još 2-3 minuta.
- Hladnim sirupom preliti vruće urumašice
Ko voli kokos može u testo staviti i malo kokosa,tada urumašice budu ukusnije.
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični članci, koje čitaju drugi korisnici
Pita sa eurokremom
Ringerajin kuvar: lesica RR
3
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2