|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Za korisne i bezbedne digitalne tehnologije u školama UNICEF u Srbiji nastavlja saradnju sa kompanijom Yettel na jačanju digitalnih kompetencija učenika, nastavnika i roditelja

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 28.3.2024
Beograd, 28. mart 2024 – UNICEF u Srbiji i kompanija Yettel nastavljaju dugogodišnju saradnju u cilju daljeg jačanja povezanosti škola na internetu i unapređenja digitalne pismenosti učenika, nastavnika i roditelja.

image
Kroz nastavak partnerstva između UNICEFa i Yettela, predviđeno je da 4500 dece u 30 škola širom Srbije unapredi znanje u oblasti digitalne pismenosti.
/11


Oslanjajući se na rezultate i resurse koji su razvijeni u prethodnom periodu, UNICEF i Yettel nastojaće da se, kroz novo partnerstvo, unaprede digitalne veštine dece, ojača znanje roditelja kako da zaštite decu od rizika i promoviše bezbedno korišćenje interneta kroz sistem obrazovanja.

,,Jednak pristup digitalnim tehnologijama i digitalne kompetencije predstavljaju važnu investiciju koja donosi dobrobit učenicima i razvoju celog društva. Škole koje imaju pristup internetu predstavljaju centre za šire učenje i unapređenje digitalne pismenosti zajednica. Saradnja sa kompanijom Yettel ima veliki značaj za kvalitetne promene koje želimo da ostvarimo kako bi obezbedili pristup kvalitetnom obrazovanju i stvorili prilike za svako dete“, istakla je Deyana Kostadinova, direktorka UNICEFa u Srbiji.

Kroz nastavak partnerstva između UNICEFa i Yettela, predviđeno je da 4500 dece u 30 škola širom Srbije unapredi znanje u oblasti digitalne pismenosti. Razvijene i testirane obuke i materijali biće uključeni u obrazovni sistem i korišćeni dalje za razvoj digitalnih veština 60.000 učenika, roditelja i nastavnika.

Ovaj projekat oslanja se na višegodišnju saradnju UNICEFa i Yettela, kroz programe „Premošćavanje digitalnog jaza“ i „Bezbedan net za celu porodicu“. Rezultati ovih projekata su osnovani klubovi za učenje, biblioteke digitalnih tehnologija, obuke za nastavnike, edukativni materijali za bezbedno korišćenje interneta, i tako dalje. U cilju premošćavanja digitalnog jaza, Yettel je produžio i besplatno korišćenje interneta za 2200 SIM kartica tokom naredne dve godine za 30 škola u Srbiji.

„Inkluzivno obrazovanje, u kome sva deca, bez obzira na okolnosti, imaju iste uslove za učenje i razvoj, preduslov je za bolju budućnost. Verujemo da je pouzdana i pristupačna povezanost pravi način da svako dete dobije jednaku šansu da razvije veštine neophodne za budućnost. Saradnja sa organizacijama koje dele  naše vrednosti nam je važna, zato nastavljamo dugogodišnje partnerstvo sa UNICEF-om. Uveren sam da ćemo zajedno značajno doprineti daljem razvoju digitalnih veština dece, nastavnika i roditelja,“ rekao je Goran Vasić, izvrši direktor korporativnih poslova u Yettelu.

UNICEF će nastaviti da i dalje podržava korišćenje obrazovnih digitalnih tehnologija u cilju unapređivanja prilika za učenje svih đaka, jačanje ekspertize nastavnika i dalje jačanje i modernizaciju inkluzivnog obrazovanja.


Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kako naučiti svoje dete šta da radi ako se...
Ovo nije nešto što deci govorite samo jednom i to je to. Ovo je nešto na šta deca moraju stalno da se podsećaju.
10
"ŠKOLICA" - dečija igra koju smo v...
Umesto da igraju igrice na kompjuteru, svako dete će biti srećnije i zdravije na svežem prolećnom i letnjem vazduhu.
7
Razbili ste živin toplomer!!!
Nije neobično da se dete poigra toplomerom, koji lako puca kada padne na tvrdu podlogu. Tu obično nastane panika ako se ...
6
Kako se oseća majka dok gleda kako joj muč...
Sve dok čovjek ne ogoli sebe i ne prostre svoje emocije, svoje vlastito iskustvo, teško da će ga onaj drugi razumjeti. J...
4





Šta kažu mame, veronauka ili građansko vas...
Pročitajte šta kažu Ringerajine mame na temu - Veronauka ili Građansko vaspitanje?
Kina zabranila mobilne telefone u svim ško...
Iz kineskog ministarstva navode da ovaj potez štiti učenike i pomaže im da se skoncentrišu na učenje umesto da troše vre...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here