|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

“Bogata deca nameću nove standarde”: Upozorenje sociologa Ratka Božovića povodom skupih proslava dečijih rođendana

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 3.10.2017
“U goroj poziciji su ovi siromašni što naprave sebi još veću nevolju nego što je imaju. Roditelji koji nisu mogli da slave sada to pokušavaju da nadomeste putem svojih naslednika, u želji da njihova deca ne osete nedostatak nemanja”

image
/11


Proslave 18. rođendana poslednjih godina u Srbiji sve više podsećaju na svadbe, a mnogi će reći da se proslave odvijaju uz sveprisutnu estetiku kiča.

U početku su takve proslave, koje broje i po nekoliko stotina zvanica, pravili gasterbajteri, međutim poslednjih godina one su postale trend.

Proslave ovakvih rođendana koštaju i po nekoliko hiljada evra, a roditelji su spremni da uzmu i kredit kako bi upriličili proslavu punoletstva svog deteta.

Sociolog Ratko Božović je rekao da su ovakve proslave izgubljena mera u stilu življenja, a da bogata deca nameću nove standarde.

“Bogati idu logikom bogatstva u bahatost – ali ne razumem siromašne, kako mogu da da prave sebi takvu posledicu iz koje ne mogu izaći. To je suštinska magla u vrednosnom sistemu, i sa sobom i sa drugim, s bogatima koji od toga prave frku, i s ovima što hoće da ih slede. U goroj poziciji su ovi siromašni što naprave sebi još veću nevolju nego što je imaju. Roditelji koji nisu mogli da slave sada to pokušavaju da nadomeste putem svojih naslednika, u želji da njihova deca ne osete nedostatak nemanja”, objasnio je profesor Božović za Kurir.


Izvor: Nedeljnik

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Etno selo Tiganjica-osetite porodično čari...
Ah ta banatska sela ... ušuškana među rekama, močvarama i poljima, mala ali puna duše. Kada sa vrelog beogradskog asfalt...
5
10 stvari koje treba da URADITE SA PORODICOM
Ako ne možete da se setite kada ste poslednji put ručali zajedno sa svojom porodicom i zajedno proveli dan, vreme je da ...
4
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...
4
Porodica nije važna, porodica je SVE
Pročitajte. I podelite sa onima koje volite. Danas je pravi dan za tako nešto.
3





Kada ste svom partneru pred decom rekli „V...
Naučimo našu decu šta je ljubav kako bi ovaj svet bio lepše mesto, najpre za njih same. Neka ta slika ljubavi u njihovim...
Izvini što sam galamila na tebe
Izvini što sam galamila na tebe iz svih onih razloga kojih se više ni sjetiti ne mogu, a ti ih se sigurno sjećaš, jer ka...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here