|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

ČLANCI

ŠKOLA

Raste broj đaka koji biraju veronauku umesto građanskog

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 21.11.2023
image

Pre 22 godine u Srbiju je uvedena veronauka i građansko vaspitanje, a prema poslednjim podacima koji su potvrđeni u Ministarstvu prosvete, u našoj zemlji na veronauku ide 448.925, a na građansko vaspitanje 300.274 učenika.

ŠKOLA

Apel veroučitelja: Sprečavaju decu da idu na veronauku!

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 9.7.2022
image

Ustavom Republike Srbije zagarantovano je svakom građaninu Srbije pravo na slobodu veroispovesti i pravo da vaspitava svoju decu u skladu sa svojim uverenjima, a Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja omogućeno je članovima svih tradicionalnih Crkava i verskih zajednica da njihova deca pohađaju Versku nastavu u osnovnim i srednjim školama - navodi se u apelu veroučitelja, kako je saopštila Informativna služba Srpske pravoslavne crkve.

ŠKOLA

Patrijarh Porfirije: Veronauka da bude obavezni predmet

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 18.11.2021
image

Bitno je sagledavanje budućnosti veronauke i šta bi trebalo učiniti da bi ona bila kvalitetnija i kako ne bi opadao broj polaznika veronauke kojih je danas 450.000, rekao je patrijarh.

ŠKOLA

Šta kažu mame, veronauka ili građansko vaspitanje?

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 7.9.2020
image

Pročitajte šta kažu Ringerajine mame na temu - Veronauka ili Građansko vaspitanje?

ŠKOLA

Verska nastava OSTAJE u školskom sistemu

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 1.7.2020
image

Ministarstvo prosvete objavilo saopštenje u kojem negira tvrdnje o tome da će verska nastava biti izbačena iz školskog programa.

ŠKOLA

Ko predaje veronauku u srpskim školama?

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 20.1.2020
image

Veronauku u srpskim školama predaje veroučitelj pravoslavne veroispovesti, koji je završio Pravoslavni Bogoslovski fakultet. Nekada su versku nastavu predavali sveštenici zbog smanjenog broja kadra. Danas ima dosta svršenih bogoslova, pa versku nastavu predaju civili.

ŠKOLA

Veronauka neće biti obavezna

Autor: Novosti.rs | 14.2.2017
image

Nacrt zakona o osnovama sistema obrazovanja predviđa značajne novine u nastavi. Kao i građansko vaspitanje, nazivaće se izbornim programima, a ne obaveznim izbornim predmetima

ŠKOLA

Patrijarh: Veronauka da bude obavezna u školama

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 3.11.2015
image

Vraćanje veronauke u obrazovni sistem je veliki dogadjaj, izjavio je patrijarh srpski Irinej na promociji knjige ''Vraćanje verske nastave u obrazovni sistem Srbije'' protojereja - stavrofora Milana D. Jankovića ocenjujući da je sada vreme za drugi korak - da se veronauka učini obaveznim predmetom.

STRANA 1 OD 1



OVO JE ZA 5+! Pismeni rad malog Teodora (9)
Pismeni rad devetogodišnjeg Teodora Kovačevića iz Beograda o njegovom ocu Milanu, koji je vrlo brzo postao viralan, razn...
Produženi brovak DA ili NE? Kako izgleda d...
Treba izdvojiti značaj podsticajne atmosfere i sticanja radne navike. Već nakon par dana, deca bez imalo otpora usvajaju...



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here