|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Klomifen
1.7.2008 19:24:31   
dadakg
Da li je nekoj od vas "Klomifen" pomogao da ostane u drugom stanju?user posted image
Iskreno ja sam ga uzela i pijem na svoju ruku. Znam da nije bas pametno.
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Klomifen
1.7.2008 20:41:29   
Lanica
dado...
Ja sam zatrudnela sa Klomifenom i nešto što moram da ti kažem.......
mislim, da si pogrešila, što ga uzimaš na svoju ruku.

Klomifen je lek, koji bombarduje jajnike i stimuliše ih, da posle prekida uzimanja Klomifena oni proizvedu jajašca. Dešava se da zbog tog postupka dolazi do hiperstimulacije jajnika, što znači jak bol u stomaku i druge nuspojave, u nekim slučajevima ostaje se u bolnici!!!!!

Iz sve to... kada se uzima Klomifen, ginekolog načelno treba uzltrazvukom da prati ovulaciju žene, što u tvom slučaju nije moguće. Moje lično mišljenje je da si počinila grešku i nadam se da će sve biti OK !!!!
user posted image

Što nisi otišla kod lekara po pomoć??????

(odgovor članu dadakg)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Klomifen
2.7.2008 10:21:29   
dadakg
Lanica, doktor mi je rekao da mi ne trebaju nikakvi lekovi niti sta drugo jer se sve odvija kako treba. Klomifen sam uzela na svoju ruku svesna da to nije normalno. Ali moja drugarica koja je odlucila da ostane u drugom stanju bila je na pregledu kod doktora kod nas i u Sloveniji (posto joj je muz tamo). U oba slucaja su joj potvrdili da je sve u redu i da pocne sa terapijom klomifena jer je to sasvim normalno kada se zena odluci na radjanje. Ona je kupila ali na njenu srecu nije ni morala da ga pije jer je bas tada i ostala u drugom stanju. Objasnila mi je sta su joj lekari rekli u vezi klomifena i raspitala se kod starijih poznanica koje su joj potvrdile da su ga i one koristile i da je to normalno.
Iskreno ja bas ne mislim da je normalno ali znas ono "davljenik se za slamku hvata". Tako je taj klomifen dosao do mene. Ja sam prethodno danima prelistavala internet da bih nasla sto vise informacija i iskustva drugih zena.
Imala sam dve neuspesne inseminacije (bez stimulacije) i onda sam sama sebi user posted image  prepisala "terapiju". Prvi mesec sam uzimala po 50mg 5 dana pocev od treceg, proslog meseca po 150mg, i evo danas ispijam 3x150 za ovaj mesec. Naravno vise ga necu uzimati posle ova 3 meseca u svakom slucaju pa sta bude.

(odgovor članu Lanica)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Klomifen
2.7.2008 10:38:59   
Lanica
dado, mooooooooolim te pazi šta radiš :((
Ne treba ti sigurno još to da zezneš svoje jajnike.

Nemoj više :(((

ja verujem da se to koristi, ali koristi se na preporuku lekara, koji nadzire tvoje stanje

U svakom slučaju, šaljem ti za sreću
user posted image user posted image

(odgovor članu dadakg)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Klomifen
2.7.2008 14:33:11   
dadakg
Lanica
Hvala ti puno, ali ocaj cini cuda. Svesno sam usla u to rizikujuci ali sta je tu je.
Reci mi da li si i kakve simptome imala u mesecima nakon sto si prestala da pijes klomifen? Ili si odmah ostala u drugom stanju?
Ja sam inace osecala ovulacije a sa klomifenom malo jace nista derasticno.

(odgovor članu Lanica)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Klomifen
2.7.2008 21:31:52   
Lanica
dado,
ja sam već tokom uzimanja Klomifena osetila nuspojave, kao što su bolne bradavice (grudi), napet stomak, oblivala me je vrućinština kao da sam u menopauzi, sva sam bila nikakva. Zatrudnela sam u prvom ciklusu a ne sećam se kako sam ga pila. Mislim, da onu najmanju merku. Obično tako počnu, da ne bi došlo do hiperstimlulacije. A onda pod nadzorom lekara uzimaš veću dozu.

(odgovor članu dadakg)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Klomifen
3.7.2008 1:10:40   
dadakg
Lanica
Pisala sam vec da sam prvog meseca uzimala 50mg, drugog 150mg i evo veceras ispila poslednju od 150mg za treci mesec. Tebi hvala puno na savetima, znam da je tako. Simptome koje si nabrojala i ja sam osetila, znala sam da je od klomifena ali nigde nisam nasla da je jos neko imao te iste. Necu ih vise uzimati.
A za pregled kod cika doce cu morati da sacekam bar jedno mesec dana jer ako vidi promene i sazna sta sam uradila - lincovace me. On je inace vec 6 god. moj ginekolog i dobar je strucnjak ali posle svega ocito da cu morati da posetim neki od instituta u Bg. 
Taj moj doca mi je kroz salu rekao da ce mi dati uput za psihijatra posto ja nisam slucaj za njega, a mom muzu rekao kada imamo odnose da me bije u glavu posto je sve iz moje "lude glave". Ne kazu za dzabe da u svakoj sali ima pomalo istine.
Posle svega priznajem da sam blesava! Ali niko ne shvata koliko je zeni tesko da se izbori sa onim u sebi i sa onima oko sebe. Ma koliko se ja trudila da ne razmisljam o tome jednostavno ne mogu da savladam u sebi onaj instikt i potrebu da imam dete.

(odgovor članu Lanica)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Klomifen
2.1.2009 11:20:01   
guppy RR
Zna li još ko šta o Klomifenu?

(odgovor članu dadakg)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Klomifen
31.1.2009 11:44:17   
Jacaca
Jedva sam uspela da se uclanim mada Vas pratim od pocetka, cak i ne zanm kako sam sada ovde stigla, ali sam srecna.user posted image user posted image Naime, meni je prvi dan sa klomifenom od 50g po jedna (moja doktorka se boji vise da mi da zbog folikularne cise koja se pojavljuje s vremena na vreme. Imam 38g ali tesim se jer mladje izgledam. Svi brisevi su mi sterilni imam blagu inverziju fsh 7,53 lh 7,56 to nije strasno ali radjena mi je histeroskopija (nazivo)user posted image izvadjen polip preko 1cm. user posted image sm dobila 29.01.2009. inace je redovna u dan na 30dana. Imam cerku od 20g iz prvog braka, 12 godina sam u novo predivnom braku ali obzirom da sam menadzer u dve firme ne mogu da kazem da sam bas pokusaval, ali poslednjih 6meseci bas samo na tome radim.Mislim da sam sve rekla, znaci klomifen sam pocela 2dc tako mi je doktorka rekla. Puno vas pozdravljam i vec dugo vas pratim.

(odgovor članu dadakg)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Klomifen
31.1.2009 11:48:25   
Jacaca
Sada sam primetila da je poslednja poruka 2008. Gde ste svi??user posted image user posted image user posted image Ko ce meni da pozeli dobrodoslicu>user posted image Gde da vas trazim? hocu i ja da vam, kao i sebi pozelim user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu dadakg)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Klomifen
31.1.2009 12:18:15   
dorina
Dobro došla Jaco.
Ja sam i prvog sina dobila uz pomoć klomifena a evo sad očekujem i blizanceuser posted image .
Meni je oba puta uspjelo iz prvog pokuša što i tebi želim.
Jesi li pročitala propraatne efekte klomifena........blizanci, trojke...user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jacaca)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Klomifen
31.1.2009 12:21:06   
guppy RR
doooooooobroo došla!!!!!!!!
user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dorina)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Klomifen
31.1.2009 13:17:35   
Jacaca
user posted image user posted image user posted image Strasno ste me obradovale, hvala puno, puno, imam puno iskustva i vec sam kao i vi svasta naucila i procitala, narocito o hormonima, mada sa klomifenom nemam licna iskustva, osim vasih, a to za blizance samo neka se desi nema veze, bitno je da ja izdrzim trudnocu i da su bebe zdrave, mada ne mogu da kazem da se ne plasim c.reza koji je obavezan kod blizanaca, jer imam osetlivu kozu koja reaguje na konce ali ova zelja je svakako jaca od strahova. Zelim svima, kao i sebi user posted image user posted image user posted image da se ne ponavljam. Tebi puno uzivanja u trudnoci i dobar porodjaj i predivne zdrave bebeuser posted image user posted image radujem se kada procitam da je nekome uspelo kao da je i meniuser posted image user posted image . Nadam se da ce i meni klomifen pomoci pa da me 9meseci ne dodjeuser posted image .

(odgovor članu dorina)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Klomifen
31.1.2009 13:21:56   
Jacaca
Jos nesto gde su ostale cure? Da li se porodila Azra, Sibilans? Gde su nestali svi?user posted image user posted image Samo si se ti javila. Nism nezadovoljna samo pitam.user posted image

(odgovor članu dorina)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Klomifen
31.1.2009 14:55:57   
Anoniman
Pogledaj u temu Čekamo dve crtice... tamo se skupljaju žene koje se čekaju kao i ti...

(odgovor članu Jacaca)
  Direktna veza do poruke: 15
   RE: Klomifen
31.1.2009 15:12:54   
lucia
jacaca, na osnovu cega  i kada ti je gin preporucio klomifen? i dobro doslauser posted image naravno, vise nisam najnovija ovde, mada se priznajem jos uvek i sama upoznajem sa pr

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Klomifen
1.2.2009 0:25:11   
Jacaca
Klomifen sam pocela da pijem 30.01. tacnije 2dc po preporuci moje doktorke, ali spremam se i za vantelesnu (ne znam da li smem da stavim ime ordinacije) ali oni ne mogu da me pripremaju do aprila, pa sam sa doktorkom odlucila da probamo prirodno tj. sa klomifenom. Iskreno se nadam da ce uspetiuser posted image . Inace doktorka je na moje insistiranje pristala posto mi je pretproslog meseca folikul prerastao u folikularnu cistu od 35mm, a proslog se sa 17,2 sparusio na 14mm, Znaci nesto ne stima pa da pomognemo. Inace od rezultata imam sve osim hsg-auser posted image

(odgovor članu lucia)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Klomifen
1.2.2009 0:28:30   
Jacaca
Hvala na odgovoru, mada ja cekam dve crte ali uz pomoc klomifena, pa me i ova tema interesujeuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Klomifen
2.2.2009 0:04:49   
Jacaca
Slabo pisete cure? ja sam popila tri klomifena do sada i nemam za sada nikakve probleme kao da ih i nisam pila, mada je jos mozda rano.user posted image user posted image user posted image Stvarno verujem da ce uspeti, mnoge cure su iz prve uspele sa klomifenom.user posted image user posted image

(odgovor članu Jacaca)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Klomifen
2.2.2009 20:40:41   
dorina
Negdje sam ranije pisala o svom iskustvu sa klomifenom, pa rekoh da dodamuser posted image
Kada imate sindrom policističnih jajnika (kao ja) ili neki sličan problem imate jednu, dvije ili nijednu ovulaciju godišnje pa je potrebno kada želite ostati u drugom stanju vještački stimulisati jajnike klomifenom ( to se radi i u pripremi za vještačku oplodnju). To su tabletice koje se obično uzimaju u toku pet dana od 2. ili 5. dana menstruacije i poslije se UZ prati rast folikula na jajnicima (folikulometrija). Smatra se da kada dostignu 18mm pucaju i oslobađaju zrelu jajnu ćeliju (kod mene tek na 24mm) . Znate da se obično oslobodi samo jedna jajna ćelija mjesečno, a kada se oslobode dvije dobijete blizance (dvojajčane). To je problem sa ovom terapijom, dolazi do hiperprodukcije jajnih ćelija pa može da ih se oplodi i puno više od dvije
Obično se kreće sa jednom ili dvije tablete dnevno (zavisno od vaše kilaže i procjene jajnika), tek ako ne dođe do ovulacije u sljedećem ciklusu se povećava doza.
Onda vam fino doktor kaže sada u "akciju"user posted image .

(odgovor članu Jacaca)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Klomifen
3.2.2009 9:24:54   
Modessty
ja sam pila klomifen od 5. dana ciklusa do 9. dana ciklusa - znači pet dana po jednu tabletu dnevno. Na UZ 11. dana ciklusa dr je video jedan folikul od 17mm i nekoliko folikula do 9mm. Primila sam Pregnyl 5000cc 12. dana ciklusa ujutru. Krenuli sa akcijom sutra dan.

Od Klomifena mi je bilo malo muka nakon četvrte tablete. Stomak mi je naduven. Inače nemam neke druge simptome. A da! Malo pojačan sekret.

Pregnyl su mi dali u ruku. Peklo je ko ludo pred kraj ubrizgavanja inekcije.



_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu dorina)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Klomifen
3.2.2009 10:47:43   
Jacaca
Hvala Dorina na odgovoru, Modesty, meni su dali muskularno i nije me peklo, sada sam zabrinuta, zasto tebi u ruku a meni ne? Mada posto sam jedva nabavila pregnil pitala sam u apoteci sta cu za sledeci mesec posto ga nema , apotekarka je rekla nabavicemo OVITREL jedina razlika je sto se on prima u ruku. Sada mi nista nije jasno? Mozda je svejedno gde se primi vazno je da folikuli od njega puknu.user posted image

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Klomifen
3.2.2009 13:56:43   
Modessty
U Nišu nije problem da se nadje Pregnyl. Ako ti bude trebao javi mi. Poslaću ti.
Ja stvarno nemam pojma kako se daje Pregnyl. Možda je peklo jer je igla bila ona najtanja, za insulin.

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Jacaca)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Klomifen
3.2.2009 19:23:19   
Jacaca
MODESTY PA TI SI SRCE VELIKO!!!user posted image user posted image user posted image JA SVOJE MUKE OKO NABAVLJANJA PREGNILA NE MOGU DA TI OBJASNIMuser posted image user posted image user posted image OVDE GA NIGDE NEMA, user posted image user posted image user posted image MISLIM I NA BEOGRAD BAS SAM U PROBLEMU, a ja bez njega nemam ovulacije ljubim te nabavi mi dve kutije injekcija po 5000j, posalji mi na pp adresu pare da ti posaljem, molim te te treba mi i za ivf. P.S. U kutiji ima po tri injekcije.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Klomifen
3.2.2009 19:25:34   
Jacaca
Modesty od silnog uzbudjenja progutala sam da ti posaljem pare, pa ti meni lek ali rezervisi ga odmah, stvarno je veliki problem doci do njega.user posted image

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Da li smo zaista prestare za trudnoću nako...
Ne želite bebu posle 35.? U redu, ali nemoj reći da si stara! Postoji bezbroj razloga za rađanje dece posle trideset pet...
Kako izgleda zdrava i plodna sperma?
Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...



Click Here