buhla
|
PROBLEMI KOJI MOGU BITI POVEZANI SA INTOLERANCIJOM NA HRANU Varenje: nadimanje, zatvor, proliv, gorušica, bolovi u stomaku, iritabilna creva Koža: osip, crvenilo, svrab, ekcemi, psorijaza Disajni organi: zapušen nos, pojačana sekrecija, upala sinusa, napadi kijanja, nadražajni kašalj, laringit Kardio-vaskularni sistem: povišeni krvni pritisak, aritmije, cirkulatorne smetnje Problemi u metabolizmu: šećer i masnoće, gojaznost, celulit Glavobolje, migrene Sindrom hroničnog umora Hormonski poremećaji: klimakterične tegobe, neregularnost menstrualnog ciklusa Kičma i koštano-zglobni sistem: degenerativne izapaljenske bolesti kičme i zglobova Psihološka sfera: depresivna raspoloženja i anksioznost, gubitak motivacije, hiperaktivni sindrom, poremećaj sna, sindrom deficitarne pažnje kod dece KAKO OTKRITI DA LI SE PRAVILNO HRANIMO? Postoji više metoda za otkrivanje intolerancije na hranu. Jedne spadaju u kategoriju imunoloških analiza, dosta su skupe i teže dostupne. Druge (takav test se koristi i u nasoj ordinaciji) bazirane su na odredjivanju vibracionog sklada ili nesklada izmedju organizma i namirnica – intolerancija. Zapravo se radi o dijagnostikovanju iste pojave sa dva različita aspekta. Test obuhvata 110 namirnica iz naše uobičajne ishrane: žitarice, mleko i mlečne proizvode, više vrsta mesa, ribe, povrće, voće, začine. ŠTA DALJE ? Kada se utvrdi koje namirnice ne odgovaraju, isključuju se iz ishrane najkraće u intervalu od 3 meseca. Za dve do 3 nedelje vidljiva su poboljšanja, a kroz 3 meseca i puni efekat. Sa takvom ishranom organizam dobija ono što mu je potrebno, uskladjen je i zelja za prekomernim količinama hrane nestaje. Nije potrebno da se meri gramaža obroka niti bira način spremanja. Nakon dovoljne pauze i postignutog efekta, uz konsultaciju s lekarom, može se u kontrolisanim količinama uzimati i zabranjena hrana.
< Poruku je uredio buhla -- 28.9.2009 10:31:30 >
_____________________________
Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti. Dušan Radović
|