| 

| Korisnici na ovoj temi: niko |  | 

|        | Korisnik   |  |  | 

| 

| 

| |   | RE: Nalazi krvi i mokrace u trudnoći 21.3.2014 20:46:15
 | 
 |  |  |  

|  dunja RR   
   | U ponedeljak radila KS i urin, sve ok, čak mi je i šećer prilično pao, što me raduje (sa 5,9 na 5,19). 

310 poljubaca vrelih
 prosuću po licu tvom
 310 poljubaca nježnih
 ...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir
 |  
			|  |  | 

| 

| 

| |   | RE: Nalazi krvi i mokrace u trudnoći 24.3.2014 10:07:58
 | 
 |  |  |  

|  ivaMark   
   | Evo i mene... Ks u najboljem redu a u urinu imam dosta soli Ca karbonata i povecani Le (15-20) kaze dr da su povecni zbog peska u mokraci...
  da pijem Prolim vodu i da ponovim nalaze pocetkom maja. 

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)
 |  
			|  |  | 

| 

| 

| |   | RE: Nalazi krvi i mokrace u trudnoći 23.5.2014 12:26:32
 | 
 |  |  |  

|  Štetica   
   | Imam pitanja za iskusne trudnice. Kada ste prvi put radile KS i Urin u trudnoci,tj u kojoj nedelji? I da za sve RH- mame,kada su vam  prvi put u trudnoci radjena antitela?
 To mi je sve nepoznanica,a najvise mi je za ta antitela,jer ja sam AB- a mm 0+. Posle kiretaze(maj 2011) sam primila rogam,ili kako se vec zove ta injekcija.

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...
 |  
			|  |  | 

| 

| 

| |   | RE: Nalazi krvi i mokrace u trudnoći 23.5.2014 14:11:04
 | 
 |  |  |  

|  bossanova   
   | Za antitela, koliko se secam, posle 20te nedelje su poceli da me salju na redovne provere. Inace, isto sam AB- a muz B+
   |  
			|  |  | 

| 

| 

| |   | RE: Nalazi krvi i mokrace u trudnoći 23.5.2014 14:12:01
 | 
 |  |  |  

|  bossanova   
   | I, da, zaboravih, krvnu sliku i urin sam radila pre 2 nedelje, u 11 nedelji. 

(da ne zbunjujem, ovo mi je druga trudnoća, za antitela se sećam iz prve, još me u ovoj nisu slali).

< Poruku je uredio bossanova -- 23.5.2014 14:13:27  >
 |  
			|  |  | 

| 

| 

| |   | RE: Nalazi krvi i mokrace u trudnoći 23.5.2014 15:41:22
 | 
 |  |  |  

|  Mariya   
   | Ja sam KS i urin radila odmah, cim je dr. konstatovao trudnocu,(6ned.) odmah mi je dao upute za laboratoriju i radila sam ih svakih mesec dana do 5. meseca, dalje na mesec ipo/2 meseca. Dosad sam 4x vadila krv, a 21. ned. sam. Sto se tice antitela, to neznam, ja sam rh+.
 |  
			|  |  | 

| 

| 

| |   | RE: Nalazi krvi i mokrace u trudnoći 23.5.2014 16:14:59
 | 
 |  |  |  

|  Štetica   
   | Hvala 

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...
 |  
			|  |  | 

| 

| 

| |   | RE: Nalazi krvi i mokrace u trudnoći 23.5.2014 16:49:04
 | 
 |  |  |  

|  Njica   
   | Stetice, ja sam isto AB+ a bebin tata 0+, pre par dana kad sam usla u 12 nedelju sam pitala moju doktorku u Frontu kad da radim proveru antitela i ona mi je rekla u 16.nedelji. Nadam se da sam pomogla,pozdrav   |  
			|  |  | 

| 

| 

| |   | RE: Nalazi krvi i mokrace u trudnoći 30.6.2014 13:41:06
 | 
 |  |  |  

|  vonavoj   
   | radila sam analizu krvi,25.ta nedelja..i van granice mi je HCT 0.347...(0.356-0,470)
 PCT 0,140 (0,190-0,36)
 PDW 17,4 (15,5-17,1)

HGB 122 (119-157)
 |  
			|  |  | 

| 

| 

| |   | RE: Nalazi krvi i mokrace u trudnoći 30.6.2014 14:20:15
 | 
 |  |  |  

|  Njica   
   | Bravo vonavoj  i meni su te brojke bas slicne a HBG isto 122. 
 I ja sam radila detekciju antitela, ne razumem se u sve nalaze, a za jedan je bas obelezeno tamnom bojom:

WBC 10.8 ( 4.0 - 10.0 ),

Ako neko moze da mi pojasni znacenje i da li je to okej vrednost, bila bih zahvalna
   |  
			|  |  | 

| 

| 

| |   | RE: Nalazi krvi i mokrace u trudnoći 30.6.2014 14:25:52
 | 
 |  |  |  

|  wivern   
   | Njica WBC su leukociti, povecan broj oznacava neku infekciju, ali mislim i da se to u trudnoci cesto desava tj da leukociti budu povecani. Tebi je to malo iznad granice tako da sigurno nije nista strasno a ni specijalno.

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home
 |  
			|  |  | 

| 

| 

| |   | RE: Nalazi krvi i mokrace u trudnoći 30.6.2014 14:28:45
 | 
 |  |  |  

|  Verolina   
   | 
 IZVORNA PORUKA:  Njica 
 Stetice, ja sam isto AB+ a bebin tata 0+, pre par dana kad sam usla u 12 nedelju sam pitala moju doktorku u Frontu kad da radim proveru antitela i ona mi je rekla u 16.nedelji. Nadam se da sam pomogla,pozdrav

A sto se to radi kad oboje imate pozitivan RH faktor?

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.
 |  
			|  |  | 

| 

| 

| |   | RE: Nalazi krvi i mokrace u trudnoći 30.6.2014 14:38:20
 | 
 |  |  |  

|  Njica   
   | Verolina,moja greska u postu, ja sam AB-   Wivern, hvala ti, moji leukociti su uvek poviseni a i sad u trudnoci su sto je normalno,
 znaci WBC na nalazu sa skrininga za pojavu antitela u trudnoci su isto moji neki leukociti?

Poviseni su mi takodje LYM 3.39 (1.00-2,50)
 Za ovaj nalaz takodje je obelezeno ali sve bojom da je van granica normale. Nisam se zabrinula, samo ceSkam
  i tumacim nalaze, znate kako je to   
 < Poruku je uredio Njica -- 30.6.2014 14:40:45  >
 |  
			|  |  | 

| 

| 

| |   | RE: Nalazi krvi i mokrace u trudnoći 30.6.2014 14:50:05
 | 
 |  |  |  

|  wivern   
   | LYM su limfociti i oni bi trebalo da stvaraju antitela za odbranu od virusa. w wbc su leukociti i na tom nalazu, ja barem mislim   Razumem te u potpunosti za analize, ja prosli put dobijem urin sa masom bakterija i urinokulturu na kojoj pise da nema urinarne infekcije ali ima gomila razlicitih bakterija i odlepim. A dr mi objasni da je to sasvim normalno u trudnoci i da se tu cesto izbacuje i pesak
   Ja ove nedelje radim analize pa cu videti koja je moja dobitna kombinacija

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home
 |  
			|  |  | 

| 

| 

| |   | RE: Nalazi krvi i mokrace u trudnoći 30.6.2014 14:56:18
 | 
 |  |  |  

|  Njica   
   | Bas isto tako i jaaaa, sve su normalni nalazi ali opet ih nesto ponekad pogledas kao da nisu. A jesu!     Hvala ti wivern puno
  , ove nedelje smo sve nesto vredne. 
 |  
			|  |  | 

| 

| 

| |   | RE: Nalazi krvi i mokrace u trudnoći 1.7.2014 11:08:22
 | 
 |  |  |  

|  plačljiva   
   | Ja sam pre par dana radila krvnu sliku i jetrini parametri AST i ALT su mi povišeni...Baš sam zabrinuta.Hoće li utrogestan kada se pije da ošteti jetru?Ima li neka iskustva   |  
			|  |  | 

| 

| 

| |   | RE: Nalazi krvi i mokrace u trudnoći 1.9.2014 12:45:57
 | 
 |  |  |  

|  Ipokrisia   
   | meni sad stigose nalazi urina , sve je ok osim sto vidim da nekih ploccastih celija ima dosta.Ne znam sta to znaci i da li normalno da tako bude u trudnoci? |  
			|  |  | 

| 

| 

| |   | RE: Nalazi krvi i mokrace u trudnoći 1.9.2014 12:49:08
 | 
 |  |  |  

|  Klarita   
   | Nije bas normalno ali nije pa ni da se sekiras mnogo, Ja bih ti savetovala da povecas unos tecnosti, tj vode i bistrih sokova i bice sve ok! 
 |  
			|  |  | 

| 

| 

| |   | RE: Nalazi krvi i mokrace u trudnoći 1.9.2014 12:51:56
 | 
 |  |  |  

|  Ipokrisia   
   | a koji je razlog njihovog povecanja? ne verujem da su bakterije jer pise malo, a i ostalo je sve u ref vrednostima |  
			|  |  | 

| 

| 

| |   | RE: Nalazi krvi i mokrace u trudnoći 1.9.2014 12:53:12
 | 
 |  |  |  

|  Ipokrisia   
   | svakako cekam i nalaz urinokulture da vidim mozda ipak ima nekih bakterija |  
			|  |  | 

| 

| 

| |   | RE: Nalazi krvi i mokrace u trudnoći 1.9.2014 13:02:05
 | 
 |  |  |  

|  wivern   
   | Ako su epitelne celije u pitanju one nemaju neki veci znacaj. Sto kaze Klarita mozes povecati unos tecnosti to svakako ne skodi, ali ako je samo to problemcic mislim da neces morati nista.

Honey, I'm Home
 |  
			|  |  | 

| 

| 

| |   | RE: Nalazi krvi i mokrace u trudnoći 1.9.2014 13:04:13
 | 
 |  |  |  

|  Ipokrisia   
   | Hvala Klarita i Wiv! Ne pise da li su epitelne ili neke druge, samo pise plocaste, konzilijum je radio pregled.Mozda ne bi bilo lose malo Prolom da pijem, da iscisti to. |  
			|  |  | 

| 

| 

| |   | RE: Nalazi krvi i mokrace u trudnoći 1.9.2014 13:07:07
 | 
 |  |  |  

|  wivern   
   | Mozes prolom a mozes i onaj caj od \josifa Pancica za trudnice tj bakterije u mokraci. On je super, jer se cesto kod trudnica javlja i pesak u mokraci i svasta nesto a sa njim se lepo iscistis. 

Honey, I'm Home
 |  
			|  |  | 

| 

| 

| |   | RE: Nalazi krvi i mokrace u trudnoći 1.9.2014 13:12:50
 | 
 |  |  |  

|  Ipokrisia   
   | A muz je predavao bocicu umesto mene, i valjda ga pitali da li sam trudnica i on rekao da jesam i da sam 20. nedelja  a ja 16.  i oni napisali u izvestaju da sam 20.,nadam se da to nije od neke vaznosti kad kontrolisu urin   |  
			|  |  | 

| 

| 

| |   | RE: Nalazi krvi i mokrace u trudnoći 1.9.2014 13:43:29
 | 
 |  |  |  

|  wivern   
   | Toliko o muskarcima  , nema veze koja si nedelja bitno je da se setio da si trudna   

Honey, I'm Home
 |  
			|  |  | 

Anketa

Ime za devojcicupisuljicakoje vam se vise svidjaSofija (
46%)

Maša (
54%)
 Ukupan broj glasova: 173
Ukupan broj glasova: 173Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi 
svoju anketu!