Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 26.3.2018 17:52:58
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Slazem se Maslackom. Samo ti idi u Misovic i trazi epidural. Drzim pesnice Rosi
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 26.3.2018 17:56:45
|
|
|
|
Rosita
|
Mislim da imam fore da sacekam ujutru. Hvala vam :)
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 26.3.2018 18:33:35
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
rosita i ja cekam kod gin hahah... Ctg pa pregled. Hajde javi sta se zbiva. A ja se nadam da mene u porodiliste slati nece
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 26.3.2018 19:18:16
|
|
|
|
vonavoj
|
Evo i mene sa uz..sve je ok..posteljica prvi stepen,okrenut je kako treba,protoci dobri, merio ga,ide 3 dana unapred..sto je ok..tj ako je po prvom uz kad je kasnio 3 dana,zbog kasnije ovulacije..ide 6 dana unapred... Dr zadovoljan,grlic se skratio.34mm..ali je ok za ovu nedelju.. ima oko 1700g Rekla sam mu za puls,kaze hoce da skoci pogotovo kad lezim.jer beba pritiska gore visoko..da pratim pritisak,aad mi je ok.
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 26.3.2018 19:22:32
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Haha Rosita na ctg-u za 10 mon uhvacene 2 kontrakcije medjutim posto nemam zakazano dr je samo pregledao traku. Nisam cak ni ulazila na pregled. Ja se nadam da ja mogu jos par nedelja ovako heheh... Ali i ja imam.utisak da sam malo otvorena. No ja cu da kuliram.znake. necu ja jos.
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 26.3.2018 19:37:23
|
|
|
|
vonavoj
|
Devojke dok ne krenu prave kontrakcije otvorenost ne znaci nista..ja sam 2 prsta u prvoj bila otvorena od 21.ve..i prenela 7 dana..a u drugoj sam otisla na dan termin 4 prsta otvorena..bez tegoba..dok mi nisu dali indukciju nista nije krenulo..
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 26.3.2018 20:01:14
|
|
|
|
Maraj
|
A jaoj ala ste vi ovde krenule da se utrkujete
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 26.3.2018 20:19:58
|
|
|
|
Rosita
|
E, zvala sam dr koji me povezuje za porodilistem. Kaze otprilike isto sto i von. Ako ne krene da dodjem na pregled u sredu popodne.
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 26.3.2018 20:27:23
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Von super za UZ Ma skroz su me tamo izmrcvarili beban nikako da dodje k sebi. Sav se uzmrdao. Te lezite ovako onako da se cuje ctg. Ma...I ja se nadam da mogu jos par nedelja ovako hihihi...
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 26.3.2018 20:32:43
|
|
|
|
jess021
|
Rosita, ja pred drugi porodjaj uopste nisam imala pravilne kontrakcije, isto tako ceo dan nesto bzvz, cekala da se ustale ali sipak, tu noc sam se porodila. Maslacak, za ragade je ubedljivo najbolji aktivni kiseonik, ako ima negde da kupis, super stvar.
< Poruku je uredio jess021 -- 26.3.2018 20:33:57 >
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 26.3.2018 20:41:13
|
|
|
|
Rosita
|
Ma jess, da mene to bar posteno boli pa da krenem. Nego stomak cesto stvrdnut, bolovi kao pms, ako ne mislim na to uopste mi ne dolaze k svesti. Racunam mora poceti pravilnije, jace, ozbiljnije. Mi radili domaci, sad vecerali pa cu uskoro da pakujem D na spavanje. Ps bolji su mu rezultati nego prosli put
< Poruku je uredio Rosita -- 26.3.2018 20:42:14 >
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 26.3.2018 21:05:40
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Rosita imam istu logiku jer je identicna situacija, cesto stvrdnut stomak, bas kao PMS. Evo mm zakera kako nema hopa cupa...e pa vala vise mi nije do toga. Njih dvoje su vec u krevetu. mm proveo sa psom skoro 4 sata kod veterinara. Nemam pojma sta da radimo sa njom. Kazu jetra joj je u veoma losem stanju. A mi joj bas ne dajemo losu hranu u smislu hleba i krompira i td. Al eto takva situacija. Ja cekam sefa. A posle moram i da preparkiram i kola. Ma...Imam jos svasta.
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 26.3.2018 21:42:37
|
|
|
|
smeško
|
Ljisho, bas mi je zao zbog kuce. Kako D reaguje na to? Rosi, jos malo! Cekamo i odbrojavamo!
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 26.3.2018 22:25:36
|
|
|
|
madre
|
Sve je uzbudljivije ovde rosi, ja mislim da ces ti vrlo dobro znati kada da krenes u porodiliste Jess, prskala si aktivni kiseonik kad stignes, bez ispiranja pred sisanje, jel? Kako ti je pomagao? Von, super i tvoj pregled prosao ja idem sledeci put kad udjem u 9i mesec, znaci za 15ak dana...
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 26.3.2018 22:37:26
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: Rosita Ma jess, da mene to bar posteno boli pa da krenem. Nego stomak cesto stvrdnut, bolovi kao pms, ako ne mislim na to uopste mi ne dolaze k svesti. Racunam mora poceti pravilnije, jace, ozbiljnije. Mi radili domaci, sad vecerali pa cu uskoro da pakujem D na spavanje. Ps bolji su mu rezultati nego prosli put Rosi, mene je stomak boleo kao u pms-u i na porođaju stomak jeste bio tvrd ali kontrakcije osetila nisam ni jednog jedinog momenta. Budi ti u pripravnosti
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 26.3.2018 22:47:35
|
|
|
|
vonavoj
|
Meni su kontrakcije bile skolske..stvrdne se stomak i kao menstrualni bol odmah posle..
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 26.3.2018 22:48:09
|
|
|
|
Rosita
|
Valjda cu znati, haha. Nije mi prvi put. Ja mislim da ce to ipak krenuti samo. Ako ne, oticicu eto u sredu vece kad radi dr. Ako nije bas, ne bih da me ni zadrze . Ko ce meni ugoditi. Sad sam ok, stanje redovno.
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 26.3.2018 22:58:49
|
|
|
|
mati
|
Jao zene moje sta sam ja propustila. Koliko meni dragih trudnica na jednom mestu. Nisam ni obracala paznju da pisete ovde. Sram me bilo... Rosi ja sam imala online porodjaj ovde sa drugim. Svi zajedno merili kontrakcije.
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 26.3.2018 23:00:37
|
|
|
|
jess021
|
Madre, nisam ispirala, nakon podoja naprskam i set_am tako golisava Jako brzi zarastu rane od ragada. Nista komprese ni lanolin nisu pomagale. By the way, to je savet od New Mom
< Poruku je uredio jess021 -- 26.3.2018 23:01:36 >
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 26.3.2018 23:15:25
|
|
|
|
Rosita
|
Mati Besmisleno mi da merim vreme kod ovih stvrdnjavanje- pms kontrakcija , ima ih cesto ali kontam pocece da bole ozbiljnije. Neka me jeza hvata onako u nogama, a ovako " mentalno" sam ok skroz. Kad se setim, prvi put su mi se satima tresle noge.
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 26.3.2018 23:15:43
|
|
|
|
Maraj
|
Jess jesi li kupovala nekog odredjenog proizvodjaca ili moze bilo koji. Koja je cena? Ja sam sa L stavljala lanolin. Pomagao mi je. Al skuuupo. 2000 i nesro din je bio neka mala tubica
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 26.3.2018 23:22:17
|
|
|
|
Maraj
|
Rosi zeno, ti kako si krenula, porodices se kuci. Otvorena si 2 prsta i imas kontrakcije i menstrualne bolove... Ja ne bi mogla da sedim kuci...
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 26.3.2018 23:23:31
|
|
|
|
milicicak
|
Rosi, navijam da sve prodje po planu i programu ja sa mini bibom nisam ni znala da je poceo porodjaj, kontrakcije sam imala celu trudnocu ali kad razmislim nisu bile tako bolne kao taj dan... Mada, mene su zadrzali i porodili zbog pritiska, ko zna mozda bi se porodila i kasnije. Von, super za uz.
< Poruku je uredio milicicak -- 26.3.2018 23:26:44 >
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 26.3.2018 23:26:36
|
|
|
|
Zemunka85
|
Roooooosiiiii poveeeedi racuna. Ja i danas razmisljam koliko za malo da bude kod kuce. U pola 12 me je sestra pitala kad ce, ja ko nece jos, ja bih on ne... medjutim, cini mi se stegle kontrakcije. Premisljala sam se neko vreme hocu necu, moj prag tolerancije bol je visok, sve sam cekala taj vodenjak da pukne..ipak odlucim da odem, istusiram se, malo nasminkam 😂, sa mm rastanem u pola 2, u pola 3 porodim, svega 15min na stolu. Malo me je delilo da se ako ne kod kuce porodim u hodniku "nespremna", ne stigoh ni epi ni indukciji. Nikakvih pravilnih kontrakcija nije bilo a vodenjak su busili. Sluzni cep ti je ceo? Hajde neka bude porodjj kao moj
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 26.3.2018 23:30:10
|
|
|
|
Zemunka85
|
IZVORNA PORUKA: Zemunka85 Roooooosiiiii poveeeedi racuna. Ja i danas razmisljam koliko za malo da bude kod kuce. U pola 12 me je sestra pitala kad ce, ja ko nece jos, ja bih on ne... medjutim, cini mi se stegle kontrakcije. Premisljala sam se neko vreme hocu necu, moj prag tolerancije bol je visok, sve sam cekala taj vodenjak da pukne..ipak odlucim da odem, istusiram se, malo nasminkam 😂, sa mm rastanem u pola 2, u pola 3 porodim, svega 15min na stolu. Malo me je delilo da se ako ne kod kuce porodim u hodniku "nespremna", ne stigoh ni epi ni indukciji. Nikakvih pravilnih kontrakcija nije bilo a vodenjak su busili. Sluzni cep ti je ceo? Hajde neka bude porodjj kao moj Ja sam to jutro pregledal bila sam 2 prsta, ceo dan setal, oko 4 je krenuo sluzni cep (iako je vec par dana ispadao snef beli, tada je bio krvav, sa oprostenjem) ali svakako sal legla bez naznake da ce biti (tj imala standardne kontrakcije) cal ni u pola 12 nisam kontala da cu za 4h imati sina u rukama. Na prijemu sam bila 3 prsta, na stolu vec 7...Imaj na umu da binsad trebalo sve brze da ide..
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubriciUobičajeni pregledi i analize u trudnoćiPred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
играонице
пеперутка16
Колико често водите своју децу у играонице?