|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ginipral, Partusisten
31.7.2012 14:47:27   
Zemunka85
Zenice, imam recept za 5 kutija GINIPRALA, koji je uz recept besplatan, za nekoliko kutija verapamila - ne znam sto recept tu cini i za ferum lek za gvozdje.
Ako nekom znaci, neka mi se javi na PP da mu dam to.

LM ja sam sve to prestala piti u najgorem trenutku tj 28 nedelji. Jednostavno nisu pomagali a tek sad vidim da nisu ni trebali.
Meni se SVE promenilo od tad. Zivot je postao lep. Do tada sam se osecala kao bolesnik, a od tada kao trudnica.
Sreecno svima.

(odgovor članu mesak)
Direktna veza do poruke: 401
   RE: Ginipral, Partusisten
1.10.2012 11:30:29   
anajid
Evo sad cu se malo napraviti pametna.U prvoj trudnoci sam pila partusisten +verapamil.Sada sam u 22-oj nedelji ugradila serklaz i dr mi je opet prepisao partusisten u kombinaciji sa verapamilom.Ostalo mi je od prosle trudnoce i kad sam dosla kuci i setila se kako sam se jako tresla od tih lekova i kako mi je srce lupalo,odlucila sam da necu da pijem.Osluskivala sam svoje telo pa ako osetim neke kontrakcije pocecu piti.
Medjutim,kako tada tako i danas.Dogurala sam do 38.nedelje sa blizancima bez ikakvih kontrakcija i lekova a evo ni sad ih nema,a prizeljkujem ih da se vec jednom porodimuser posted image

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 402
   RE: Ginipral, Partusisten
1.10.2012 11:38:10   
jovicaa
i ja sam se osecala kao bolesnik u prvoj trudnoci, odvratno mi je bilo, strogo mirovanje plus lekovi.. toliko mi je bilo grozno da se sad celu trudnocu tresem od straha da cu opet odrzavati. ali za sad ne odrzavam i nadam se da necu ni morati do kraja.

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 403
   RE: Ginipral, Partusisten
1.10.2012 12:17:23   
Tiziana
U Beogradu su poceli da vise ne daju Partusisten dok bas bas ne pgirusti. Ja sam u prvoj pila od 7. meseca.Nisam pila Verapamil jer sam samo prvi dan treperela od leka,sutradan pa do kraja vise nisam imala nikakve nus pojave,a u drugoj trudnoci iako sam opet od 7. meseca imala regularne kontrakcije,nisam pila sve do kraja 8. kad je postalo rizicnio,pa sam ga pila samo 2 ned da izguram taj kritican period..

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 404
   RE: Ginipral, Partusisten
16.11.2012 11:28:45   
new nick

IZVORNA PORUKA: buba.marica

drage moje imam ogromnu dilemu i molim vas za mišljenje, svako će mi jako značiti ... pisala sam da asm preključe dobila zbog te kontrakcije vidjene na ultra zvuku ginipral, e danas sam bila kod lekara koji bi trebao da me porodi Prof. Plećaš u Višegradskoj , on m ije rekao da prestanem sa ginipralom jer ga veliki broj lekara iskljucuje iz upotrebe jer vise steti nego koristi i da ostanem samo na progesteronu ... sad imam dva sudarena mišljenja lekara i potpuno sam vans ebe šta da radim .... Pogtovo što sam čula da su žene koje su ga pile odmah po prestanku i otišle na porodjaj, a sa obzirom da ja do porodjaja imam još punih 5 meseci ne bih baš volela da izazovem nešto zbog prestanka .. pijem ga od srede popodne .... dakle do sada sam popila 8 tabletica ... pomagajteeee u potpunom sam haosu



Bubamarice, kao sto sam pisala juce u postu uzimala sam Ginipral skoro od polovine trudnoce (morala sam), negde u pred kraj 37. nedelje su mi krenuli bolovi kao da cu dobiti menstruaciju. Jos neko vreme sam ga uzimala, kad sam usla u 38.nedelju "ispao"mi je cep, javila sam ginekologu, koji je rekao da prestanem sa Ginipralom i da ce priroda dalje raditi. Ujutro u 6 sam popila poslednju tabletu, u 13h otisla u Betaniju, grlica vise nije bilo, a u 20.30h sam se porodila.
To je moj slucaj, ne zelim ni na sta da te nagovaram... Ako prestanes da ga pijes mozda ce sve biti uredu, a mozda dobijes kontrakcije... otvoris se,... Ne znam sta da ti kazem... Svaki lek ima i svoje dobre i svoje lose strane (jedno lecis, drugo kvaris), to je sad vec pricena od cega je veca korist. Da nisam pila Ginipral sigurno bih se porodila mnogo ranije i ko zna sta bi bilo sa bebom, ovako je, hvala Bogu, sve proslo kako treba, iako sam se porodila u 38. nedelji.




new nick a reci mi da li si pila i progesteron ili ne ? On mi je rekao danas da je utvrdjeno da progesteron do kraja trudnoće mnogo pomaže ...

Progesteron sam uzimala do 16. nedelje, rekli su mi dr da posle nema smisla jer posteljica sama stvara progesteron . Ne znam, mozda zaista znaci... Mozda je to nesto novo. I sad koristim utrogestan, ali sam u 8.nedelji.
Pokusaj da se sto vise odmaras, leskaris, pa ces videti sta se desava. Mozda se izvuces bez Giniprala.


(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 405
   RE: Ginipral, Partusisten
16.11.2012 17:13:09   
gagilly
Ja sam pila ginipral od 24. nedelje do 38., zbog konstantnih kontyrakcija, koje sam imala i pored lekova i strogog mirovanja. Kad sam usla u deveti mesec, pocela sam da se krecem, setam, ukinuli mi terapiju i sve moje muke su prestaleuser posted image Od bolova ni B, a porodila sam se u 41+5, carskim rezom, nije se moglo vise cekati. Sad, da li sam mogla i bez ginirpala, ko zna.

_____________________________

One day, I'm gonna make the onions cry!

(odgovor članu new nick)
Direktna veza do poruke: 406
   RE: Ginipral, Partusisten
7.12.2012 9:18:20   
Maja_bg
meni su u 32 nedelji propisali genipral....mislila sam ozbiljno da cu da umrem....puls sa svim lekovima ..verapamil,besedin,nifelat bio je oko 120. Zaboravila sam momentalno na bolove u donjem delu stomaka i pomislila bolje mi je da ja lezim i ne mrdam i neka se beba rodi ranije jer ja jos jedan genipral necu izdrzati. U lezecem polozaju mi je puls bio oko 120 kao da trcim maraton.

(odgovor članu gagilly)
Direktna veza do poruke: 407
   RE: Ginipral, Partusisten
7.12.2012 13:52:40   
Zemunka85
Meni je bio 110, non stop, cetiri meseca.

(odgovor članu Maja_bg)
Direktna veza do poruke: 408
   RE: Ginipral, Partusisten
7.12.2012 14:03:12   
Tiziana
JA sam u obe trudnoce pila Partusisten.U prvoj od 7.meseca,a u drugoj samo poslednju nedelju 8 i prvu 9. jer su lekari polako poceli da ukidaju te lekove,i daju ih bas samo kad mora. Uvek bi kad popijem prvu tabletu imala blago drhtanje, zapravo vise neki unutrasnji nemir,ali vec posle par sati bi to prestajalo i vse se do kraja nije javljalo tako da nikad nisma uzimala nikakav lek ni za srce ni za smirenje.
Prvi put se porodila 3 dana nakon prestanka uzimanja leka, expresno, za sveukupno 6h od prvog bola,preko vodenjaka,cepa,prijema u bolnicu i 2h provedenih u porodjajnom boxu,a beba karlicno(poznato je da se te bebe sporije spustaju), a drugi put sam izdrzala 2 ned nakon prestanka uzimanja terapije..i opet se brzo porodila verovatno zahvaljujuci tim silnim kontrakcijama..

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 409
   RE: Ginipral, Partusisten
7.12.2012 15:12:10   
Maja_bg
citala sam na nekim forumima kako Americi vise ne propisuju genipral, da je najbolji lek mirovanje.

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 410
   RE: Ginipral, Partusisten
7.12.2012 15:18:47   
Tiziana
Pa da, i kod nas su poceli da ga izbegavaju. Ja sam partusisten u prvoj trudnoci pila od 7.meseca.U drugoj mi je toko opet negde u 7.ocitao kontrakcije,ali me je dr drzao bez partusistena sve do poslednje nedelje 8.kad mi ga je uveo da bi se osigurao da izdrzim do 38.ned..i rekao mi je da ga polako izbacuju skroz iz upotrebe!

(odgovor članu Maja_bg)
Direktna veza do poruke: 411
   RE: Ginipral, Partusisten
7.12.2012 15:19:21   
Tiziana
A prvo dete rodlia 2009,drugo 2011..znaci te dve god se sve promenilo.

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 412
   RE: Ginipral, Partusisten
7.12.2012 15:19:51   
Maslacak15
ne prepisuju ni u nemackoj sigurno. Procitala sam u zvanicnom prirucniku, tj pravilniku sa preporukama za ginekologe. Daje se samo intravenski u bolnici. Inace mirovanje. Ali se ovde radi tokogram od 20. nedelje na svakom pregledu i proverava ima li kontrakcija i kakve su. A ne kao kod nas samo na kraju. A kontrakcije se dijagnostifikuju na osecaj, i po nekad na ultrazvuku. Ultrazvuk u tom smislu nema nikakvu vrednost. Ja sam imala u prvoj trudnoci puno bolova, ocigledno od rasta materice i ligamenata, posto je tokogram uvek bio ravna linija. Ali mi je puno pomogao da me umiri. Iako je smaranje svkai put lezati po pola sata user posted image . Jako je tesko razlikovati relevatne od nerelevantnih kontrakcija bez tokografije. Materica moze da se kontrahuje iz XY razloga po malo. A ako stvarno imas ustanovljen problem ovde te salju u bolnicu jer je venska tokoliza neuporedivo efikasnija.

(odgovor članu Maja_bg)
Direktna veza do poruke: 413
   RE: Ginipral, Partusisten
16.6.2013 0:32:32   
micipicic
Devojke koje su pile partusisten molim vas za pomoc...
dobila sam na 6h partusisten i na 12h verapamil...pocela danas da pijem i nemam nikakve treskavice,puls mi je oko 83.
ali muci me nesto drugo,pise u uputstvu da se ne pije kalcijum i vitamin d,a oba imam u trudnickim vitaminima...sta ste vi radile?

jos vaznije,procitala sam da se sme popiti najvise 2l tecnosti,a ja sam imala ceste urinarne probleme i pila sam dnevno dosta vise...danas je jako vruce,ja sam pokusala 2l,ali mi je jako tesko,retko idem u wc i imam neki ruzan osecaj..kao da sam dehidrirala,mokraca tamna..koliko ste vi pile vode?jel vam dr nesto rekao po tom pitanju? Plasim se da ne dobijem urinarnu infekciju..puno vam hvala

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 414
   RE: Ginipral, Partusisten
16.6.2013 9:17:23   
Tiziana
JA sam u obe trudnoce isla na toko od 6m i imala sam na zalost kontrakcije.Verovatno da 100x budem trudnaa bilo bi isto.Ali kako sam vec pisala u prvoj pila partusisten,u drugoj samo vrlo kratko,drugi put izgurala skoro punih 39 nedelja..
ALi eto kazem ni ovde ga vecina doktora vise ne daje....
micipicic ja ne znam nista od toga sto si napisala,ne secam se,ali pretpostavljam da bi ti dr obratila paznju na to da je to toliko bitno da se ne prekrsi..ne znam.ja se vise ne secam koliko sam vode pila,u prvoj trudnoci nisam pila nikakve vitamine za trudnice, u drugoj sam pila prenatal.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 415
   RE: Ginipral, Partusisten
16.6.2013 9:46:10   
micipicic
Draga,hvala ti mnogo...juce nisam nista spavala koliko sam bila uznemirena jer mi je besika imala cudan osecaj,pa sam pijuckala vodu...nadam se da je manje opasno jer uzimam malu dozu..jos se beba mnogo vrtela i mrdala nije tako do sada prepala sam se da joj nesto ne skodi :-(

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 416
   RE: Ginipral, Partusisten
17.6.2013 0:52:06   
Sanchy
Ako nemas ubrzan puls od partusistena nemoj ni da pijes verapamil,,,u inostranstvu ga uopste ne daju trudnicama jer prolazi kroz posteljicu vec samo u slucaju da puls ode preko 140 prepisuju ga,,meni partusisten nije odgovarao pa mi je zamenjen ginipralom,pila sam vode koliko sam htela..trudnicke vitamine nisam pila jer smatram da to nije potrebno u toj meri vec sam kuci imala C,B,Kalcijum i Magnezijum koje sam pila bukvalno kad se set_im pa svaki dan drugi.

< Poruku je uredio Sanchy -- 17.6.2013 0:53:04 >

(odgovor članu micipicic)
Direktna veza do poruke: 417
   RE: Ginipral, Partusisten
17.6.2013 9:19:39   
Tiziana
Istina,ni moj ginekolog ne daje vitamine da se piju.TJ daje samo C vitamin i to je to sto se vitamina tice.Ja sam ih u drugoj trudnoci uzimala na svoju ruku jer su ih svi pili pa kao hajd ei ja user posted image

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 418
   RE: Ginipral, Partusisten
17.6.2013 9:35:43   
Moiraina
E baš to Tiziana, iznenadila sam se pošto sam u prvoj trudnoći pila Prenatal po savetu dr, i vidim da su većini preporučeni vitamini u trudnoći, a ovaj naš daje samo C vit. U početku sam na svoju ruku uzimala Femibion (pošto sam ga već dobila free of charge user posted image ), a posle 5. meseca sam se opustila pa i njega batalila.
A da ne idem od teme, u prvoj trudnoći zbog kontrakcija u 8. i početkom 9. meseca pila sam Ginipral (Verapamil nisam uzela ni jednu jedinu tabletu, nije bilo potrebe) i i dalje imala kontrakcije. U drugoj trudnoći u istom periodu dobijem identične kontrakcije, nisam ništa pila i završilo se isto ok.

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 419
   RE: Ginipral, Partusisten
17.6.2013 15:16:08   
micipicic
Bas sam sad htela da napisem..i pored pola partusistena na 6h meni se opet kad legnem posle ustajanja do wca,stvrdne stomak :-( jos me i malo boli stomak danas..nije strasno ali dovoljno sam uplasena da me i to dodatno uznemirava.

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 420
   RE: Ginipral, Partusisten
17.6.2013 16:04:07   
Tiziana
Meni je u obe trudnoce bilo tako, a na toku sam imala nekada i velike kontrakcije,sve bi mi srece lupalo kao ludo kad pogledam na onaj ekrancic kolike su, i izgurala dosta oba puta! Samo nemoj da se nerviras,odmaraj se sto vise i to je to.

(odgovor članu micipicic)
Direktna veza do poruke: 421
   RE: Ginipral, Partusisten
17.6.2013 16:21:55   
micipicic
Hvala ti draga user posted image
meni lekari nisu rekli da odmaram,ali ja se sama ne osecam dobro na nogama tako da racunam bolje da pazim..radila sam samo jednom ctg i nije bilo kontrakcija,ali opet to je za taj vremenski period...

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 422
   RE: Ginipral, Partusisten
17.6.2013 16:25:39   
Tiziana
Samo cu ti reci da je super ako nisi imala kontrakcije u 20min pola sata koliko si lezala na ctg-u!

(odgovor članu micipicic)
Direktna veza do poruke: 423
   RE: Ginipral, Partusisten
31.8.2013 12:21:44   
malena_zvezdica

IZVORNA PORUKA: Trudnicica83

Evo i ja da napisem najnovije iskustvo sa Ginipralom, mozda nekome pomogne. Ja sam od petog meseca na njemu zbog kontrakcija (koje su trajale po nekoliko sati kad se jave) i to na maksimalnoj dozi (8x). Od 30.nedelje mi je doktor smanjio na 6x, a od 34. na 4x. Zadnjih dva meseca meni se smirile kontrakcije, divota, ja krenula da spartam, svaki dan nekud idem. Medjutim, kako sam smanjila na 4x u toku prosle nedelje mi se jave kontrakcije, ali ne kao ranije, nego na 15 min-pola sata i traju po minut. Ja se prepala, ali nista me ne boli, tako da mi je sad vratio na 6x, idem u cetvrtak na kontrolu pa cemo da vidimo, da se nisam otvorila ili tako nesto. Zato sad strogo mirovanje. Sinoc sam samo skinula ves sa konopca i rasporedila ga i dobila 1 kontrakciju. Kad sam to videla - vise ne pipam nista, imam jos 7 dana do 9.meseca, i dok ne udjem u bezbednu zonu, ne pomeram se.

Tako da ako vam kaze strogo mirovanje, tako i uradite, jer je ipak bekac najvazniji!

P.S. Plus, kad imas kontrakcije, one smanjuju protok hranljivih materija od posteljice do bebe, tako da slabije napreduje. Znaci, krevet!


E ovako nesto se i meni desilo ali u mom slucaju kontrakcije su pocele posle epizode sa sl. crevom....pisala sam vec o tome vec pa da se ne ponavljam....
Uglavnom i ja se pridrzavam uputstva STROGO MIROVANJE cim ustanem iz kreveta samo wc ili kuhinja po sok ili tako nesto .... pripremim sve kraj kreveta sto mislim da mi potrebno i nazad krevet , kod kompa sam u specijalnom polozaju da ne utice na stomak ko da sam u krevetu user posted image jastuk iz ledja noge podignute na stolicu
Razmisljam se eventualno kako da pripremim ves na pranje treba mi cistog donjeg vesa ovi utrogestani me ubijaju u pojam samo preko noci.
Gynipral pijem za sad pola tbl do 1 cele na svakih 4 sata. Tako su mi davali i na patologiji dok sam bila na oporavku posle operacije sl.creva. Tako mi napisao i ginekolog koji zamenjuje moju dr.na god odm. Pisao on meni i Verapamil ali po potrebi bas ...ali ja nekako vec navikla pa ga ni ne pijem...pre Gyniprala ujutro jedem nesto isto tako i preko dana ...a sad nocu bas da grickam necu jer mi se i onako spava, pa ga na alarm samo progutam pa nastavim sa spavanjem. Ako srce lupa nek lupa u snu...samo da moja tiba bude kako treba.
Htedoh reci da Gynipral pijem jer mi se grlic posle svega skratio 24mm ... jel to puno?
sad sam 30.nedelja ..... videcu na kontroli u pon. dal se nesto popravilo ili nastavljam sa terapijom.

(odgovor članu Trudnicica83)
Direktna veza do poruke: 424
   RE: Ginipral, Partusisten
31.8.2013 12:52:51   
malena_zvezdica

IZVORNA PORUKA: micipicic

Draga,hvala ti mnogo...juce nisam nista spavala koliko sam bila uznemirena jer mi je besika imala cudan osecaj,pa sam pijuckala vodu...nadam se da je manje opasno jer uzimam malu dozu..jos se beba mnogo vrtela i mrdala nije tako do sada prepala sam se da joj nesto ne skodi :-(


Slican slucaj sa mrdanjem bebe kad sam pocela sa Gynipralom ... sve se mislim mozda povezano sto sam usla u 30.nedelju pa se bebac aktivirao malo vise ... izmedju tih kontrakcija kad mi je tvrd stomak ko kamen pa boli...kad se pomeri samo se vrpolji s leve na desnu stranu ali ipak vise voli desnu neznam zbog cega ....imam osecaj ko da me cupa iznutra koncic po koncic po savu ..joooj mukica user posted image
Od nocas se nesto umorio pa bas miruje malo me i zabrinuo ....ali cim mu pustim fudbal on odreaguje da se javi da se ne brinem user posted image
Valjda se sad vec vraca sve u normalu ...iskreno se nadam <3

(odgovor članu micipicic)
Direktna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Može li intimni odnos zaista da "pokre...
Mnogi veruju u to da intimni odnos može da "pokrene" porođaj kod žena koje su već blizu termina porođaja. Ima li u tom...
Značaj gvožđa tokom trudnoće
Tokom trudnoće, potrebe za gvožđem se povećavaju jer se volumen krvi povećava radi podrške rastućoj bebi. Takođe, gvožđe...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here