|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Partusisten i Verapamil za opustanje mate...
27.3.2011 18:41:59   
RenataP
Meni se skratio u 26.toj nedelji.Pijem partusisten do 37.i dr mi uvek ispise recept

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 126
   RE: Partusisten i Verapamil za opustanje mate...
27.3.2011 20:32:01   
Anoniman
Za slucaj da ne mozes da ga nadjes u apotekama nekom trenutku, javi da ti posaljem ovu kutiju, meni samo bezveze stoji medju lekovima.

(odgovor članu RenataP)
  Direktna veza do poruke: 127
   RE: Partusisten i Verapamil za opustanje mate...
29.3.2011 10:16:23   
dejana007
Cao svima! Ja sam vec 11 dana u bolnici (bicu 2 nedelje pa me zdravlje boze pustaju). Bila na tokolizi 48h, a sam verapamil i partusistem na 4h. Juce kad citala vaze komentare, uznemirila se zbog njihovih negativnih efekata, i bas sam se bila uspanicila, ali kad doktori prepisu terapiju ne mogu da se borim protiv vetrenjaca. Nadam se da samo da mi se beba nece muciti ili imati neke probleme.

Sad u nedelju ulazim u 37 nedelju trudnoce, nadam se tad mi iskljucuju terapiju pa me zanima dal postoji pravilo kad krece porodjaj posle prestanka terapije. Dal krece ubrzo, za koji dan il moze da se izdrzi do termina. Kakva su vasa iskustva?
Veliki pozdrav i hvala unapred :-)

_____________________________

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 128
   RE: Partusisten i Verapamil za opustanje mate...
29.3.2011 10:19:15   
Olga75
dejana , ja sam bila na tokolizi nedelju dana i dok je isla infuzija pukao mi je vodenjak a porodila sam se za dva sata uz tri kontrakcije tako da su iskustva razlicita



_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu dejana007)
Direktna veza do poruke: 129
   RE: Partusisten i Verapamil za opustanje mate...
29.3.2011 10:36:05   
Podrum Š.
Sa nepunih 29. nedelja sam dobila kontrakcije na 2 minuta. Naravno, odmah sam otišla u Betaniju gde su mi uključili tokolizu. Nju sam dobijala 48h, a nakon 4 dana su me pustili kući.
Moj dr user posted image  je rekao ovako: Partusisten na 4h i apaurin 5mg na 12h. To je što se tiče lekova. STROGO MIROVANJE što znači ležanje na LEVOM boku. Ustajanje samo do toaleta.
Tako sam i radila, terapiju sam ukinula sa punih 37 nedelja,  a porodili su me carskim rezom sa punih 39.  nedelja.
U početku,  imala sam drhtavicu ruku, srce je malo brže radilo, ali sve je nestalo sa vremenom.
Posle mi je moj dr user posted image  rekao da jedino ta tokoliza ima efekat, a da je partusisten kerov k...c (da izvinete na ekspresiji) i da je on tu čisto psihološki momenat. Najvažnije od svega je strogo mirovanje.
Btw, misim da ima i tema  na kojoj sam letos visila, i mislim da se zove partusisten i utro.... tu ima svega za iščitavanje.

_____________________________

...s vrha brda svaka staza vodi nizbrdo...

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 130
   RE: Partusisten i Verapamil za opustanje mate...
29.3.2011 11:22:22   
dejana007
Hvala vam puno na odgovorima! Bas cu potraziti tu drugu temu. Dakle, posto su iskustva razlicita, mogu se svacemu nadati. Hvala jos jednom :-)

_____________________________

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)

(odgovor članu Podrum Š.)
Direktna veza do poruke: 131
   RE: Partusisten i Verapamil za opustanje mate...
18.4.2011 20:59:06   
Vika
I ja sam bila na tokolizi i to nedeljama, pa na tabletama pa opet na tokolizi i porodih se za 2 sata

(odgovor članu dejana007)
Direktna veza do poruke: 132
   RE: Partusisten i Verapamil za opustanje mate...
30.4.2011 9:06:49   
RenataP
U ponedeljak prestajem sa terapijom,ulazim u 37.ned.Jupiiiiiiiiiiiiiiiiii.

(odgovor članu Vika)
Direktna veza do poruke: 133
   RE: Partusisten i Verapamil za opustanje mate...
4.12.2011 14:35:43   
ishler
Celu trudnocu tj. od 4 do 9 meseca sam lezala u bolnici na tokolizi.
Tacnije u 13 nedelji sam dobila kontrakcije pocela sa partusistenom na 3 sata,ali posto nije delovao zavrsila sam na tokolizi..
Pokusavali su da  me skinu na tablete mnogo puta ,to bi trajalo par sati pa kontrakcije na 10min,pa ponovo infuzija.
U 31 nedelji sam se skinula na tabl. partusistena i utrogestana na nedelju dana ,ali sam se otvorila 3 prsta i prokrvarila,pa ponovo infuzija.
Cak sam i pored infuzije skoro svaki drugi dan imala jake kontrakcije,ali sam izgurala sa puno osmeha i nade i porodila se u 37 nedelji.
Porodjaj je trajao 5 sati,jer posle toliko sprecavanja porodjaja,nije ni moglo brze ici.
Inace nisam pila verapamil jer kod mene ocito ni infuzija nije posebno delovala,pa nisam imala smetnje....
Nisu mi davali nade da cu doci ni do 30 nedelje,cak sam primila i deksametazon za bebina pluca,ali nisam se dala i izgurale smo....
Tako da ima svakakvih slucajeva ali mislim da je sve volja i zelja......budite uporne i ne mislite mnogo.....
Sve je u pozitivnom razmisljanju i volji,a kada dodje beba shvatimo da bismo sve ponovo za nju....user posted image
Srecno....user posted image ...


(odgovor članu RenataP)
Direktna veza do poruke: 134
   RE: Partusisten i Verapamil za opustanje mate...
4.12.2011 16:27:00   
JAmy
Ishler,neka je tvoja bebica ziva i zdrava 100 godina user posted image ,lijepo je cuti da se tako komplikovana trudnoca zavrsila happy end-om,i u pravu si,sve je to trud,volja,i vjera da ce se na kraju sve to isplatiti...
Evo da i ja podijelim sa svima svoje iskustvo sa kontrakcijama,14-ned trenutna starost trunoce,prije desetak dana sam prvi put primijetila izbocinu na stomaku velicicne mandarine,vise sa desne strane...nije bilo nikakvog bola a stanje zategnutosti je potrajalo vise od 5 min,da bi se danima nakon toga bez nekog ritma i najave ponavljalo i vise od 20 puta dnevno,sve vise i sve cesce,ali opet,bez bola.Tek cetiri ili pet puta se desilo nesto drugacije,osjetila sam tupi kao premenstrualni bol u ledjima stomak je bio u cjeleini zategnut a ta zategnutost je trajala isto koliko i bol,mozda 15-20 sekundi....dakle,stomak nije bio parcijalo tvrd,vec citav...Bila sam kod dr prije 5 dana,beba je ok,na uz se nisu vidjele kontrakcije,ali po opisu zakljucila je da je to - to...dobila sam th-ginipral+bensedin,uz savjet da th jos ne uzimam osim u slucaju da se bolne kontrakcije jos pojacaju.E sad,moj problem je sto ja ne umijem vise da razlikujem stomak kod kontrakcije i kad nje nema,jer manje-vise meni pomalo zatezen stomak uvijek,a znajuci da se kontrakcije javljaju ritmicno,ne razumijem sta trebe da znaci ta bezbolna zatezenost i tvrdoca stomaka koja traje non-stop,uz povremeno javljanje te izbocine koju sam prethodno opisala.Danas vec imam otezano hodanje i stajajnje,osjecam pritisak u maloj karlici i ledjima,kao da ce ''nesto'' da mi ispadne.Izvinite zbog opsirnosti,morala sam da detaljno opisem osjecaj,kako bi mi neko od vas pomogao da razumijem sta se desava,jer ovo mi je prva trudnoca pa ne znam da li je mozda nesto od ovoga normalno osjecati u ovoj fazi trudnoce,jer ja bas sve prepisujem kontrakcijama,koje bi svakako bile jako opasne da se pojave ovako rano...Takoodje se dvoumim da li da ja ipak uzmem terapiju?user posted image .... Trudnice,mame.......potreban mi je savjet.Hvala unaprijed...

_____________________________

"Ako odustanete od pobjede, a da nikada ranije niste pobjedjivali, ostacete ono sto ste i ranije bili- gubitnik. - Skot Pek"

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 135
   RE: Partusisten i Verapamil za opustanje mate...
4.12.2011 19:20:53   
majared
Molim te idi što pre kod lekara. Ja nisam znala da prepoznam kontrakcije i sad sve mislim da sam na vreme otišla kod dr ne bi izgubila moju bebicu. Kada sam otišla u bolnicu več sam imala jake bolove i bila otvorena prst. Priključili su me na tokolizu ali nije uspelo

(odgovor članu JAmy)
Direktna veza do poruke: 136
   RE: Partusisten i Verapamil za opustanje mate...
4.12.2011 20:43:47   
Leki 77
Ja nisam shvatila šta je ta izbočina koju opiduješ. Da li je to deo stomaka koji se stegne ili nešto "iskoči"? Ja sam osećala samo BH kontrakcije i to kao potpuno bezbolno stezanje stomaka, ali već u uveliko poodmakloj trudnoći.
Sve vreme prve trudnoće sam osećala bol u visini desnog jajnika, i taj bol sam mogla opipati. Bukvalno bolna tačka koja kada je pritisnem manje boli. To je bila tetiva koja se teglila i eto mene je to bolelo.
Partusisten sam pila u prvoj trudnoći od kraja sedmog meseca zbog kontrakcija koje ni u jednom trenutku nisam osetila, a CTG ih je registrovao.
Ja sam se za apsolutno svaku dilemu konsultovala sa doktorom, što svima i savetujem. Ako imaš bilo kakvu nedoumicu, idi kod doktora. Bolje da ni zbog čega odeš, nega da ne odeš kada je trebalo.

(odgovor članu JAmy)
Direktna veza do poruke: 137
   RE: Partusisten i Verapamil za opustanje mate...
4.12.2011 22:18:00   
ishler
Ja sam na zalost diplomirala kontrakcije.
Po tome sto opisujes to su te pocetne tj. lazne kontrakcije tako i krecu..
Bolne kontrakcije se javljaju kasnije i one su mnogo  opasnije....
Meni je tako bilo na pocetku,ali iz mog iskustva kontrakcije ne smeju da budu cesce od jedne na pola sata,sve ispod je opasno.Materica je misic koji se kontrahuje,to sto opisujes kao loptu,to je materica jer ona je jos uvek mala.
U kasnijoj trudnoci od 25 nedelje se steze pola stomaka,a kasnije ceo, kako ona raste i zauzima prostor.
Jako je bitno krenuti na vreme sa terapijom,s tim da nisam za bensedin,jer sam licno isprobala i nema efekta...
Ono sto se kod mene pokazalo kao najbolja terapija( s tim da sam bila na infuziji i da sam jedne nedelje bila bez tj. na tabletama)je partusisten na 3h i utrogestan 3x2,ali naravno to lekar mora da odredi.Inace ako si u BEOGRADU PRAVAC VISEGRADSKA,IZ ISKUSTVA ZNAM DA SU NAJSTRUCNIJI STO SE TICE RIZICNIH TRUDNOCA...
Moj savet svima je da ne treba cekati,jer kao sto moj divni ginekolog kaze bolje paniciti pa da ne bude nista,nego cekati pa da bude svasta,a on mi je spasio trudnocu.
Nadam se da sam malo pomogla....
Ako neko bude imao nedoumicu oko kontrakcija voljna sam da pomognem,jer znam koliko je tesko ne znati nista,i nemati nikoga da te posavetuje i objasni...
Pozzzz....

(odgovor članu JAmy)
Direktna veza do poruke: 138
   RE: Partusisten i Verapamil za opustanje mate...
5.12.2011 13:14:55   
JAmy
Drage moje,prije svega havala vam na razumijevanju,podrsci i savjetima,sve mi to mnogo znaci....Leki,izbocina je dio stvrdnutog stomaka koja je jasno oivicena kao da opipavam manju mandarinu,a na dodir je osjetljiva vise je jeziv osjecaj nego bol,ali je takav da sam ja ubijedjena da je to plod ''sjuren u cosak'' jakom kontrakcijom materice...u to me jos vise uvjerava zapazanje da nije uvijek na istoj lokaciji stomaka,bilo je prvo desno od pupka u ravni sa njim,a sada je ispod njega centralno ili opet malo udesno,ali mnogo nize nego prethodnih dana...Sto se tice odlaska ljekaru,naravno da cu da idem,mada sam tamo cest gost,pa me nekako vise stid,ali bicu uporna bez obzira sto oni smatrju da je sve ok,jer ja kad se pojavim u bolnicu kontrakcija nema i naravno da se ne vide na uz,tako da ako je grlic materice zatvoren oni mnogo ne obracaju paznju na to sta pacijent osjeca...Ja sam juce pocela sa ginipralom,naravno,bez bensedina,pa cemo da vidimo...Danas najvjerovatnije idem kod dr...POZZ

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 139
   RE: Partusisten i Verapamil za opustanje mate...
27.12.2011 19:08:20   
crazymama
cao zene, ja sam preksinoc pocela da osecam konstantne kao menstrualne bolove, danas otisla na ultrazvuk i dobila partusisten 4x1 i verapamil 3x1... rodjaka me posavetovala da pijem prvo verapamil pola sata pre partusistena i upalilo je, ne osecam drhtavicu u velikoj meri... dr je rekao da preporucuje mirovanje veci deo dana, beba je super, a i posle dva partusistana stomak me ne boli user posted image
nadam se da je ovo nesto prolazno i da necu morati da ga pijem dugo.



_____________________________

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

(odgovor članu JAmy)
Direktna veza do poruke: 140
   RE: Partusisten i Verapamil za opustanje mate...
27.12.2011 19:18:28   
Verus
Sta je tokoliza? Kakv je to lek? Vidim da je infuzija, ali ne razumem se tacno sta.....

(odgovor članu Podrum Š.)
Direktna veza do poruke: 141
   RE: Partusisten i Verapamil za opustanje mate...
27.12.2011 19:23:26   
crazymama
bas i ja to pretrazujem, tek sam sada cula za to!
i jos jedno pitanje: da li mogu magnezijum da pijem uz partusisten i verapamil...?

_____________________________

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 142
   RE: Partusisten i Verapamil za opustanje mate...
27.12.2011 20:45:28   
Verus
ne znam...Mg isto opusta misice, ja sam to jedino pila u prvoj trudnoci, i ponekad u ovoj....Ipak ti to vidi sa doktorom, ili ako je neko po preporuci dr vec pio sva tri...

(odgovor članu crazymama)
Direktna veza do poruke: 143
   RE: Partusisten i Verapamil za opustanje mate...
27.12.2011 20:52:56   
Leki 77

IZVORNA PORUKA: crazymama

bas i ja to pretrazujem, tek sam sada cula za to!
i jos jedno pitanje: da li mogu magnezijum da pijem uz partusisten i verapamil...?

Konsultuj se sa svojim lekarom, ali u prvoj trudnoći sam ja pila Mg i Partusisten. Verapamil mi nije trebao.

(odgovor članu crazymama)
Direktna veza do poruke: 144
   RE: Partusisten i Verapamil za opustanje mate...
27.12.2011 21:03:32   
jovicaa
ja sam pila i mg i partu. mislim da smes, ali nemoj punu dozu mg... kao sto piju trudnice koje ne piju partu nego samo mg

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 145
   RE: Partusisten i Verapamil za opustanje mate...
27.12.2011 21:44:08   
crazymama
pitam zato sto je meni inace neurolog i pre trudnoce dao 350mg magnezijuma dnevno, zbog migrena koje imam poslednjih 10 godina...

_____________________________

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 146
   RE: Partusisten i Verapamil za opustanje mate...
27.12.2011 21:45:11   
jovicaa
mislim da smes da pijes, kazem ti ja sam pila. ali ako je preporucena doza magnezijuma recimo 1000 mg, ti popi 600, posto vec pijes partu...

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu crazymama)
Direktna veza do poruke: 147
   RE: Partusisten i Verapamil za opustanje mate...
27.12.2011 21:46:29   
crazymama
hvala :)

_____________________________

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 148
   RE: Partusisten i Verapamil za opustanje mate...
27.12.2011 21:47:29   
jovicaa
nema na cemu... i ne znam kakva je tvoja situacija, ali samo opusteno.... ja sam se mnogo nervirala i plasila... a nista se time ne dobija, bice sve ok.

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu crazymama)
Direktna veza do poruke: 149
   RE: Partusisten i Verapamil za opustanje mate...
27.12.2011 21:53:01   
crazymama
pa i nisam nesto uplasena, slusam dr uglavnom, beba je super, a popicu sve sto treba da izguram trudnocu do kraja... :)

_____________________________

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Značaj gvožđa tokom trudnoće
Tokom trudnoće, potrebe za gvožđem se povećavaju jer se volumen krvi povećava radi podrške rastućoj bebi. Takođe, gvožđe...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here