|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18
10.2.2018 9:10:21   
Rosita
Isi, srecno! Pod stalnim si nadzorom bila, sve ce biti dobro.
Pre dva dana cuh da se lekari bore za bebu rodjenu u 28. nedelji, ili 26oj, nisam sigurna, ali teska je 300guser posted image . Ne znam kako je moguca tq kilaza. Premala. Mozda novinari nisu dobro preneli. Na institutu za neonatologiju.
Mi skoro ustali. Da doruckujemo, pa cemo negde skitati.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 276
10.2.2018 10:19:35   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: isidora88

Dobro jutro. Dan mi je grozno poceo, mm nervozan, dekintirani smo do kraja meseca, nesto sto nije trebalo da nam bude naplaceno je naplaceno i sad smo u minusu, odlepili smouser posted image bas mi nije trebala ova situacija pred porodjajuser posted image

Isi saosecam. Jutro krenulo slicno osim sto smo oboje nervozni. Ustvari orvo je poceo on da nervozira i onda sam ja pukla i postrojila i njega i D. Sad su kao bubice. Povukli se nisu ni u istoj sobi sa mnom.
D nece da jede sta joj je spremljeno,on vice mi smo sirotinja. Ja odlepila. Rekla sam i njemu i njoj. Njemu da ne zna sta je sirotinja a njoj da gladna nije bila. Ju ala sam popizdela. U frizideru slanine cvaraka jaja kuvanja od juce salate SVEZE paprike i krastavaca i td i td. Pa brate mili ne znam ko stalno ima na trpezi svezeg povrca i voca a da ne nabrajam sve ono stondardno mleko griz pekmeze med i td i td.od kiselih stbari isto da ne nabrajam, od kostunjavog takodje, lesnkka i td. Popizdela sam na njih.
Ona hoce sok. I kupim joj sokic na slamcicu i dam kaze otvori mi. E pa necu. Otvori sama. Kaze ona necu sok. Ja siiiiizzzz. Pa majku ti jesi tolilo lenja da neces sad popitj sok jer te mrzi da ga otvoris?????
Ma odlepila sam na njih. I sirotinja ce danas da ide u kafic i u teretanu i ide sa D da igraju sah. Jeste sirottinja smo. More.... Uf ala sam besna. I onda sam pocela da drobim kako stvarno sve u kuci moram ja. Niko prstom ne mrda. A od jutroa od standardnih jutarnjih stvari preko vesa i kojecega nema sta nisam uradila. Pokidala se cele nedelje od posla. Ju nezahvalnici jedni.
Na kraju je D pojela palentu (mislim da je 3 godine nije jela jer dama izvoljeva) jer sam rekla da cu sve da joj pozabranjujem i izlet u vrticu (u aprilu treba da idu) i kamp i treninge i sve. I na kraju JELAAAA... pa sta ja treba da se ponasam kao kreten da bi stvari bile normalne????

Dosla ona do mene i sad se ulizuje i kaze evo ti mama bonbona.

Ma...
Idem da usisavam jer kad sirotinja ode ja cu raditi za kompomuser posted image

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 277
10.2.2018 10:34:26   
isidora88
Hahah ljiso tacno imamo istog muza, identicne reciuser posted image
Ma odlepila sam jer nabija nervozu i na decu, i meni dize pritisak, jos treba u porodiliste da idem a on da mi kuka i salje neke pateticne poruke, pa tacno cu ga isamaratiuser posted image
Eto kipi bes iz mene, danas ih saljem negde da ja sredim stan i da odmorim zivce

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 278
10.2.2018 10:45:41   
Misha i Ljisha
Eh ispisah referat pa me rr izbacilauser posted image . Isi isto. Dize frku bez veze. Juce je kupio troje pantalona. Ok. Treba mu ugojio se stezu ga sve farke one su mu pukle sto je mogao odnela sam da covek popravi juce pokupila. Ajd enema veze. Kaze trebaju mu patike nema patike. Ja onako u cudu cuj ako ti nemas patike ne znam ko ima. Cempion,najke, navigare i dsquared (cak sam.mozda neke i zaboravila) ove su mi evo u predsoblju na ocima,letnje ne spominjem. I kaze ne ne trebaju mu patike. Pa sta sad smo sirotinja jer ti ovog trena nemas novaca da kupis patike koje zelis?
Ma... Siznula sam. Evo idem da ribam pod

Direktna veza do poruke: 279
10.2.2018 11:20:13   
Misha i Ljisha
Moram da se uduplam.
Isi jel poceo tvoj da kuka kako cete sa jos jednkm detetom?user posted image
Haha ma sad mi se smeje od muke.evo otisli su.

Direktna veza do poruke: 280
10.2.2018 11:22:43   
isidora88
I moj 5 patika ima, za sve prilike i vremenske uslove, plus dvoje cipela. A ja jedne patike i zimske cizme. I onda mi on kuka kako njemu treba, ma mrs. Gori je nego zena, ja uipste ne kupujem ni obucu ni odecu dok mi se nesto ne ofuca, i kupujem osnovni minimum a on kao seoska mlada. Prvom prilikom ako ikad smrsam idem da se obucem komplet, kad god sam krenula sebi da kupim na kraju uzmem deci.

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

Direktna veza do poruke: 281
10.2.2018 11:39:14   
isidora88
Ljiso stalno kuka kako cemo, kaze niko nas nece zvati u goste sa tolikom decomuser posted image
Danas nemam rucak, nek se mm snalazi.

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

Direktna veza do poruke: 282
10.2.2018 11:40:18   
Maraj
Gde ste drage?! Vidim oplele ste po muzevima user posted image . J adanas ne smem da kritikujem mog. Eno ostao kuci sa deverom da rade sobu a ja sa L kod mojih. Sto se kupovine tice...mm ima par pari obuce... a ja... stalno kupujem jos lazem i za cenu koliko sam platila. A najcesce i ne lrijavim da sam kupila user posted image navukla sam se i na on line porucivanje pa dok je on na poslu ja sopingujem od kuce...ma haos...moram prestati sa time...

Direktna veza do poruke: 283
10.2.2018 11:42:18   
vonavoj
I ja sve iskucala j izbaci me!
Hahha..isti muski,kao zene..moj je odveo decu sa kumovima na Divcibare i kupio ski pantalone..a ne idemo nikad na zimovanje..i kupio cipele za sneg.a ima ih u ormanu..3 godine stare..ali su dobre..ali ne.njemu je dunulo i znas..na akciji su..a ja sta god hocu,jel to bas sad hitno..
Tako da danas sredjujem ves i kucu.pa popodne skitam!

Direktna veza do poruke: 284
10.2.2018 11:44:18   
vonavoj

Ljiso stalno kuka kako cemo, kaze niko nas nece zvati u goste sa tolikom decomuser posted image
Danas nemam rucak, nek se mm snalazi.

Hahhha..da znas..to sam i ja rekla,nece nas vise niko.primiti u goste! A kad se spojim sa sestrama,muzevima..bice nas 13🤣🤣

Direktna veza do poruke: 285
10.2.2018 11:52:42   
milicicak
Dan trudnice :)
Vidim od jutros muzevi na tapetu, ako, ako, i treba da opletete ako su zasluzili user posted image
Mi danas nemamo nikakve planove, mini buba uzina pa ce sa tatom u parkic da nahrane golubove. Ja ne ustajem iz kreveta, opet curkam... Bas sam se smorila

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 286
10.2.2018 12:04:55   
Misha i Ljisha

I moj 5 patika ima, za sve prilike i vremenske uslove, plus dvoje cipela. A ja jedne patike i zimske cizme. I onda mi on kuka kako njemu treba, ma mrs. Gori je nego zena, ja uipste ne kupujem ni obucu ni odecu dok mi se nesto ne ofuca, i kupujem osnovni minimum a on kao seoska mlada. Prvom prilikom ako ikad smrsam idem da se obucem komplet, kad god sam krenula sebi da kupim na kraju uzmem deci.

ISTO! Za sve prilike i vremenske uslove. Bas tako. A ja patike za leto, patike za zimu (water proof doduse ali stare su vec ihaj godina i adidas su i odlice su i necu ih menjati sto ti kazes dok se skroz ne ofucaju) i zimske duboke cipele koje stalno nosim vec VEROVALA ili ne ali 15 recima: PETNAEST godina.Bas kao seoska mlada da je. I ja sam rekla mm danas user posted image videcs kad smrsam pa odem da se ponovim i doteram hahaha..I mi smo isteuser posted image

Ma hajde bre, samo ove nedelje na casovima sam zaradila vise od 50e i jos dajem popust ovoj familiji jer ih je troje dece i ovom komsiji i ne naplatim punu cenu kad deca dolaze kod mene.
I tako krenem da kupim sebi i isto kupim detetu.
Otisli su. Evo ja sam skuvala kaficu sebi. Sredila sam kucu. Idem prvo da peglam pa cu onda nastaviti svoj posao. Skuvano imam za D a isto nek se on snadje bas me briga. Oboje sam ih pitala sta zele da jedu a kad su dobili onda se samo zale.

Direktna veza do poruke: 287
10.2.2018 12:07:31   
Maslacak15
Isidora nema nerviranja, sad se posveti samo predstojecem porodjaju, sve ostalo je nevazno.

Milicicak, oni nemaju ni otprilike ideju odakle krvarenje? budi disciplinovana, tu je i punih 12 nedelja iza coska, trebalo bi da sve bude u najboljem reduuser posted image

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 288
10.2.2018 12:10:23   
vonavoj
Maslacak,jel jos radis? Koliko ti imas porodiljsko?

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 289
10.2.2018 12:20:47   
Maslacak15
radim do utorka zvanicno. Tad je 34+0 i pocinje porodiljsko. Ali cu verovatno ici ponekad i raditi stvari od kuce. Nauka ima i svojih prednosti, ali se ralno i robujeuser posted image Tesko je skroz bataliti. Ako nista moram da nadzirem tim, delim zaduzenja itd....Imam i neku odbranu master rada gde sam u komisiji iza 20 og. Inace je zakon sliican ko u srbiji poslednjih desetak godina. Porodiljsko je 14 nedelja 6 pre i 8 posle porodjaja a posle sledi Roditeljsko bolovanje. Stim sto je samo porodiljsko puna plata a posle maksimum 1800 evra mesecno. Ranije nije toga ni bilo, Posle tih 14 nedelja bilo je skroz neplaceno ali su uveli da bi pospesili natalitetuser posted image . Bez nekog veceg uspeha za sad, ali ok je.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 290
10.2.2018 12:26:04   
isidora88
Bas malo traje porodiljsko kod vas.
Milicak lezi i ne mrdaj dok se ne smiri krvarenje.
Ja sam uspavala A i sad cu i ja malo da dremnem, posle sam mm rekla da ide sa decom negde da ja sredim kuhinju i stan koliko stignem.
Nego ima li neki recept da primenim da mi se grlic skrati i da krenem da se otvaram?

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

Direktna veza do poruke: 291
10.2.2018 12:28:41   
vonavoj
Maslacak.a kako ces posle kad krenes da radis?

Direktna veza do poruke: 292
10.2.2018 12:34:08   
smeško
Ja ovog dana necu da se zalim na mm, naucio je napokon da ukljuci ves masinu. Malo li je. user posted image
Maslacak, bas si vredna, vecina nas je na bolovanju. Svaka cast.
Ja jedva cekam da ljudski izadjem iz kuce. Prvo sam izludela od boginja sa obojicom, pa onda Nikojev virus, pa Makijev, pa sada Maki ima upalu oba uha, a mm i ja prehladu. user posted image

Direktna veza do poruke: 293
10.2.2018 12:35:29   
Sanjica26 RR
Ja cu malo da vas pecnem. user posted image Imamo temu Čime vas je muž iznervirao.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 294
10.2.2018 12:39:42   
Maslacak15
Von najveverovatnije ne pre pocetka godine. Ovde moze da se kombinuje sa partnerom, zajedno maksimum 14 meseci. Prva dva puta sam uzimala 9-10 meseci a muz onda jos 3. Obojica su krenuli u obdaniste posle 1. rodjendana.

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 295
10.2.2018 13:39:59   
Rosita
Mi smo se dogovorili, ako sve bude ok, da na porodiljsko idem od prvog martq, 37 d pre vtp.
D i ja u igraonici. Dovela sam ga da poskidam nesto sa neta, nemam wi fi sad u stanu.
Bebac nesto miran. Mene muci zeludac. Popila sam prethodnih dana malo prave kafe i kapucino. Ne znam je li od toga jer inace ne pijem.
Ljiso i isidora, svesni su oni ko ste im vi. Pritegnite vi to i vise mislite na sebe. Doduse, ni ja sebi nista ne kupujem, to jest jako slabo od garderobe. Volim detetu da kupim. Kad mo treba, kupim, ali nista skuplje. Volim da skupim pare za neki kurs, edukaciju, to mi bas prija. Uvek bih pre ulozila "u se" nego "na se"user posted image

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 296
10.2.2018 13:40:54   
Misha i Ljisha
Sanjice nemoj da nas peckas evo necemo vise user posted image

Maslacak to je super, znam da je bilo skroz neplaceno, cak je i ok sumea 1800e. Ja znam kad sam trebala da odem na PhD u Karlsruhe tad je bila plata za postdiplomca 1100 ili 1300 e. Tako da mi se cini da je svota od 1800e sasvim ok.

Ja ispeglala user posted image evo sad cu da podgrejem rucak. I operem sudove i od mene dosta za danas po kuci. Ne zanima me vise nista. Preksila sam svoje rodjeno pravilo da vikendom po kuci osim osnovnih stvari nista ne radimuser posted image

Idem detetu da nalakiram nokte user posted image obecala sam joj ako ne gricka nokte i ako joj lepo izrastu da cemo ih lakirati. Pa posto to ne smemo radnim danom jer se ide u vrtic i na treninge evo sad cemo vikendom.
Taman dok se lak osusi eto i rucak postavljen i podgrejan. Ih ...al mi je danas organizacija na nivoJuuser posted image

Direktna veza do poruke: 297
10.2.2018 13:49:29   
Maraj
Ja ceo dan nesto zvacem...
A bas me zanima dokle su stigli sa radovima u kuci...tj kako napreduju.. mm mi naravno nista ne javlja... i kako bi kad radi... a ja nestrpljiva...
L sam sad uspavala. Nekad se bas tesko uspava
Spava mu se a nikako da zaspi

Direktna veza do poruke: 298
10.2.2018 14:14:32   
Maslacak15
I Rosita je vrednicauser posted image . Ovde inace sve zene rade, bas ih je malo na bolovanju. I nece ginekolozi da daju bolovanje ako nije bas indikovano. A realno to se retko desava ( srecom) da postoje bas opravdani medicinski razlozi. Zalio mi se poljak doktorant negdeu oktobru zeni se vise ne radi ( porodila se skoro pre dve nedelje) ali ne zna kako da dobije bolovanje. Reko mora da proba da ubedi gina. Par nedelja kasnije pitam kako je, kaze dobila je bolovanje ali tipa nedelju dana a onda je morala da se vrati opet na posaouser posted image .
Miso to je maksimum 1800 evra inace 67% od plate. Da plate doktoranata su niske svugde, dobijaju 50-60% od ugovora ( osim inzenjeri, oni su izuzetak). Ja sam radila za 1000-1100 neto dok nisam doktorirala. Posle doktorata je puna plata, koja onda i sa vremenom raste zbog tarifnog sistema, minuli rad itd...Nije lose. Sredjena je ovo drzava, iako je daleko od toga da pare padaju sa neba i da svaka susa zaradjuje 5000 evra mesecno kao sto se veruje po Srbiji.

Inace ja mislim da je to bas prava mera 34 nedelje za pocetak porodiljskog. Tacno sad krecem da se osecam da sam velika. I dalje sam prilicno fit ali vec sedenje osam sati dnevno i ne mora da bude.....Kontam da beba vec ima dobro preko 2kg.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 299
10.2.2018 14:55:04   
milicicak
Maslacak, ja imam miom koji se godinama nije pomerao i sad je nasao da raste smarac. Ne smeta bebi, intramuralni je ali je sa 2,5 cm porastao na 4,1... Sav taj spoting koji imam, je najverovatnije od njega. A i bolovi...
Mene nervira sto sam na bolovanju, mada pretpostavljam da imam medicinsku indikaciju, osim one koja trenutno vlada ovde a to je strah od boginja i virusa. Moja dr ne daje olako bolovanje, stvarno, ali je sad insistirala da sedim (citaj lezim) kod kuce. Nije mi dozvolila da pregovaram. Ja jesam u pocetku isla na posao po par sati par puta u nedelji i nadam se da cu za dve nedelje moci relativno normalno da se vratim na posao. Mogu ja i od kuce da radim ali mi je problem sto ne mogu dugo da sedim, cini mi se da mi je lakse da stojim i hodam nego da sedim.

Direktna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
24 moćne fotografije ožiljaka od carskog reza
„Sve smo majke - nije važno kako smo donele svoje bebe na svet“.

Anketa

играонице
пеперутка16

Колико често водите своју децу у играонице?

Click Here