|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako najbolje pripremiti organizam za VTO...
20.9.2011 9:17:15   
Vučica78
Ćao žene - evo i mene! Nova sam na ovom forumu, pa da se prvo predstavim. user posted image

MM i ja već oko 5 godina pokušavamo. Jedna prirodna trudnoća, koja je sama otišla mnogo brzo, posle 10-15 dana, jedna IUI bez hormonske stimulacije, neuspješno i to je to. Imali smo neke bakterije, i suprug nekad blaži oblik teratospermije, nekad normospermija. Ostalo je sve OK, tako da nas vode pod "idiopatski sterilitet", tj. sve OK, samo nema bebe. Sad sam kod LJubića u Jevremovoj. Trebalo je da mi rade još koji put inseminaciju, ali mi je AMH pao naglo, pa smo odlučili ipak odmah VTO. Ne znam kako će se sve završiti, ali za sada baš mogu da ga preporučim. Pod 1) zato što mi je dao odmah, čim me vidio, već na prvom pregledu, najduži spisak boleština na koje treba da se ispregledam. Jeste mi trebalo mjesec i po dana da se prošetam po ljekarima i sve to ispregledam, ali bolje nego da se potroši godina, ili 10, a da se uzrok ne otkrije. Ispostavilo se da imam listeriju, koja mi ne pravi nikakve simptome, i da me on nije poslao na te preglede na sve i svašta, nema šanse da bih je i otkrila. Možda nam je ona baš svo vrijeme pravila problem, otkud znam. Uglavnom, sad mi je već 33 godine i 5 godina pokušavamo, tako da šta god da je bilo uzrok ili nije, sada smo već krenuli i na svoj prvi VTO.

SAd sam u sred terapije. Juče sam vadila prvi estradiol - 5. dan ciklusa, i rezultat mi je 107, što znači da nastavljam istom terapijom još jedno vrijeme. To je 3 ampule Gonala-F i jedan Dipherelin dnevno. Baš sam uzbuđena. Terapija mi lijepo pada, ništa posebno loše ne osjećam od nje. Uzela sam bolovanje, tako da kuvam sebi, šetam, jedem baš najbolje što znam, a uključiću i brazilski orah i ananas, sad kad pročitah od vas da to nije loše. user posted image

Na forum sam se uključila da podijelim iskustva, pošto sam sva uzbuđena, kao dijete kad ide sjutra dan na more, pa ne može da spava od sreće. Daj Bože da nešto i upali od ovoga svega. Pozitivna jesam, niko ne može da vjeruje koliko, jer sam ja inače u životu neki tip koji ne vjeruje mnogo ljekarima i ne voli ni aspirin da popije, a ne ovolike hormone. Izgleda da sam ukapirala da je stvar u mom sopstvenom strahu od ljekara i prevazišla ga, i sad se samo radujem bebi kojoj se iskreno nadam i vjerujem da će uskoro doći. Tješi me činjenica da su VTO statistike takve, da će od 100 žena tamo u Jevremovoj, 50 biti trudne za jedno 20 dana. To naravno ne znači da ću ja biti među njima prvi put, ali s obzirom na to kakve su statistike mog prirodnog ciklusa (kad izračunaš, to izađe vjerovatnoća < 2%), ispada da mi je vjerovatnoća u Jevremovoj veća oko 25 puta! Zato ovako gledam na to: imam priliku da pokušam sa bar 25 puta većom vjerovatnoćom da ostanem trudna. Držite mi fige - sjutra prva kontrola ultrazvukom. :-)



(odgovor članu Suncicabg)
Direktna veza do poruke: 151
   RE: Kako najbolje pripremiti organizam za VTO...
20.9.2011 9:59:17   
nina26
Vucice, samo napred i da ugledas vrlo brzo user posted image user posted image

Znam taj osecaj uzbudjenja, ja nisam mogla da spavam od srece, sto smo krenuli u taj postupak, jer se pomeras sa mrtve tacke.

Samo budi pozitivna, i posto si jednom ostala user posted image , velike su sanse da i sada uspete iz prveuser posted image

(odgovor članu Vučica78)
Direktna veza do poruke: 152
   RE: Kako najbolje pripremiti organizam za VTO...
20.9.2011 14:12:50   
Vučica78
Nina hvala ti! I ja tebi želim user posted image što prije.

Javiću dalji razvoj događaja. Prva kontrola sjutra - da vidimo koliko folikula ima. user posted image


(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 153
   RE: Kako najbolje pripremiti organizam za VTO...
20.9.2011 16:22:32   
Slavija
Ok...onda Suncice..user posted image ..razumem te potpuno sto se cigareta tice cigareta..i ja sam strasrveni pusac...user posted image uzivam u duvanskom dimu..pokusala sam 5 dana..bez i postala mnogo  nervozna..i mislim da ce mi vise naskoditi moje nerviranje..nego 2-3 cigare na dan..tako da sam i ja smanjila..a prestacu sigurno kad pocnem sa terapijom..AJOOOOOJ JEDVA CEKAMuser posted image  DA POCNEM!!!
IZVORNA PORUKA: Suncicabg

Pa dosta devojaka je reklo da je casa piva cak pozeljna  user posted image I ja ga jako volim ali naravno da bih se odrekla zbog user posted image
Ali isto tako realno milslim da casa piva ne moze da skodi, mada ja pijem sada dok nemam nikakvu teratpiju, kad krenu boce, naravno da necu piti user posted image
Moj malo veci problem je sto pusim, takodje minimalno, ali mi bas prija user posted image
A pijem i Bozu, i za nju sam cula da dobro utice na zenski organizam, uopste


(odgovor članu Suncicabg)
Direktna veza do poruke: 154
   RE: Kako najbolje pripremiti organizam za VTO...
20.9.2011 16:37:35   
Slavija
user posted image HAHAHA meni ovo ispade nesto naopako...drugi put cu valjda uspeti lepo da citiram..A sto se piva tice..ma necu da zvucim kao neka uciteljica..kad nemam pojmauser posted image ...Ako vam prija ...NAJBOLJA PRIPREMA SU LEPE MISLI,BEZ NERVOZE..TAKO DA NE TREBA DA SE ODRICEMO SITNICA KOJE NAM PRICINJAVAJU ZADOVOLJSTVO...DZABE NAM I ANANASI I BRDO BRAZILSKIH I BANANE I KARFIOL..AKO NE RAZMISLJAMO POZITIVNO..I AKO SE NERVIRAMO...SAMO POOOZITIVNO,POZITIVNO..I MORA DA USPE!!! Vučica78  dobro dosla.user posted image .....

< Poruku je uredio Slavija -- 20.9.2011 16:39:11 >

(odgovor članu Slavija)
Direktna veza do poruke: 155
   RE: Kako najbolje pripremiti organizam za VTO...
20.9.2011 18:41:27   
Suncicabg
Silvija user posted image
Dobrodoslica i od mene za novu clanicuuser posted image

(odgovor članu Slavija)
Direktna veza do poruke: 156
   RE: Kako najbolje pripremiti organizam za VTO...
20.9.2011 22:55:22   
GRGA
user posted image user posted image Vucice draga moja zelim od sveg srca da uspe.nasi prijatelji su radili vto u Jevremovoj,i uspela iz prve!!!

(odgovor članu Vučica78)
Direktna veza do poruke: 157
   RE: Kako najbolje pripremiti organizam za VTO...
20.9.2011 23:07:18   
Cuftas
Vucice srecno, i da nam brzo dobijes user posted image ili user posted image i user posted image

(odgovor članu GRGA)
Direktna veza do poruke: 158
   RE: Kako najbolje pripremiti organizam za VTO...
21.9.2011 12:47:54   
Vučica78
Slavija, Sunčice, Grga i Cuftas! Hvala vam svima na dobrodošlici.

Upravo sam sad sa prve kontrole. Nisam neki junak što se broja folikula tiče - imam 2 ujednačena lijepa na jednom jajniku - 12 i 12,5 mm i još jedan na drugom jajniku od 8,5 mm. E sad samo da budu dobrog kvaliteta, pa će možda i toliko biti dovoljno. Imam na jednom jajniku puno malih, što je valjda pokazatelj da taj jajnik još radi svoj posao. Ovaj drugi me izgleda rano izdao, u moje 33 godine, pa opet i on je izbacio taj jedan folikul i hvala mu. Od koga je - dobro je! user posted image

Malo sam u prvi mah bila razočarana što ih nema više i što nisu ujednačeni folikuli, ali dobro, šta da se radi. Rekli su mi tamo da nekad ta moja dva mogu biti više od nečijih 20, tj. da dosta zavisi i od kvaliteta. Mada moraju malo i da me tješe, šta će. Ali šta da radim. Ima i dobrih strana: neću morati da odlučujem šta da radim sa viškom i koliko da ih zamrznem i šta posle da radim sa eskimčićima. Osim toga, uprkos tome što su mi za moje godine dali malo jaču terapiju, na osnovu nižeg nivoa AMH hormona (što je očigledno bila dobra procjena!) kad pogledaš, jajnici su izbacili jedva nešto više nego u prirodnom ciklusu. Opet je to bolje nego neka hiperstimulacija jajnika ili neki tako poremećaj u organizmu. Još ako ovi folikulčići budu dobrog kvaliteta, pa nešto od njih i postane - daj Bože!

Tako sve u svemu rekla bih da nisam baš osvojila Oskara za ovu prvu fazu mog prvog VTO pokušaja, ali ipak ima sa čim i da se radi ovo ostalo što slijedi, pa daće Bog, i to je nešto. I ako mi i ne uspije iz prvog puta, šta da radim. Guram redom dalje.

Ima li neka od vas već iskustva da je neko imao tako malo folikula? Ja sam čula da su žene imale 8, 25, 16, 13, 5, ali za 2, tj. 3 nisam još čula. Očigledno i to se dešava. Javiću vam hoće li šta od toga biti, kako god da bude.

(odgovor članu Cuftas)
Direktna veza do poruke: 159
   RE: Kako najbolje pripremiti organizam za VTO...
21.9.2011 17:17:08   
nina26
Vucice, nemoj da te brinu ta 2 folikula. Bitno je da oni budu kvalitetni, pa makar i jedan.

Samo budi pozitivna, i ne razmisljaj odmah o neuspehuuser posted image

Kad bi trebalo da ti rade aspiraciju?

(odgovor članu Vučica78)
Direktna veza do poruke: 160
   RE: Kako najbolje pripremiti organizam za VTO...
21.9.2011 17:47:20   
Vučica78
Još uvijek ne znam. Imaću još jednu kontrolu u petak, prekosjutra, pa će mi tada valjda reći tačno kada će biti aspiracija folikula. Daj Bože da budu uspješni moji folikulčići. Sad sam malo već pozitivnija čini mi se. Hvala ti Nina.

Javiću vam šta se dalje događa.

Ima li još ko da je ovih dana išao na VTO ili je trenutno na programu?


(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 161
   RE: Kako najbolje pripremiti organizam za VTO...
21.9.2011 18:42:54   
nina26
Imas temu VANTELESNA OPLODNJA, ukucaj u pretrazivacu, i tu bas pisemo iskljucivo o VTO i puno devojaka je vec sada u postupku.
Pisi nam tamouser posted image

(odgovor članu Vučica78)
Direktna veza do poruke: 162
   RE: Kako najbolje pripremiti organizam za VTO...
21.9.2011 23:29:00   
Vučica78
O pa hoću naravno. Odoh tamo onda!

Hvala za info!

Pozdrav!

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 163
   RE: Kako najbolje pripremiti organizam za VTO...
10.11.2011 23:25:09   
Suncicabg
Imamo nove vto trudnice pa bih bilo lepo da cujemo i njihove savete user posted image

(odgovor članu Vučica78)
Direktna veza do poruke: 164
   RE: Kako najbolje pripremiti organizam za VTO...
26.12.2011 12:53:13   
simonaNS
Cao svima... Ja sam nova clanica... 10 god, sam u braku ... i tek sada smo se odlucili na VTO! Opredelili so se za betaniju u NS, i dr. Bjelicu. Zakazana VTO mi je za 24.01, a sa kontracepcijom pocinjem 05,06 januara... Jel imate nesto da mi predlozite , preporucite, prva mi je vantelesna... I nadamo se USPEHU!!! user posted image
jos jednom pozdrav za sve user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 165
   RE: Kako najbolje pripremiti organizam za VTO...
29.12.2011 16:02:59   
dunja RR
Simona dobrodošla user posted image



Predlažem da malo iščitaš ovu temicu unazad, ima puno korisnih saveta, a predlažem da nam se pridružiš i na ostalim VTO temama gde ima puno nas koji prolazimo kroz ovaj postupak.

Uživaj na Ringeraji i srećno user posted image

< Poruku je uredio dunja RR -- 29.12.2011 16:03:20 >

(odgovor članu simonaNS)
Direktna veza do poruke: 166
   RE: Kako najbolje pripremiti organizam za VTO...
1.1.2012 17:54:50   
simonaNS
hvala na dobrodoslici... Citam i svasta sam naucila user posted image ... 

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 167
   RE: Kako najbolje pripremiti organizam za VTO...
4.1.2012 21:53:59   
Alexis79
Kad bi trebalo da krenem sa ananas terapijom i brazilskim orasima?user posted image
Kad krenem sa stimulacijom ili nesto ranije?

_____________________________

25.09.2012 Ognjen,Emilija i Aleksa

Postali smo tata i mama !

Always look on the bright side of life....


(odgovor članu simonaNS)
Direktna veza do poruke: 168
   RE: Kako najbolje pripremiti organizam za VTO...
4.1.2012 22:21:00   
Anoniman
Alex, ja mislim da to ne moze da ti skodi tako da mislim da slobodno to klopaj i ranije. Ustvari ja ne znam kakva je to terapija user posted image Ali ja ananas obozavam i jedem ga bas cesto, kad god nadjem dobar da kupim (svez naravno). A za brazilski orah, znam samo da ne sme mnogo.

I jedan user posted image za tebe!

(odgovor članu Alexis79)
  Direktna veza do poruke: 169
   RE: Kako najbolje pripremiti organizam za VTO...
4.1.2012 22:24:47   
Alexis79
MaliMisu user posted image  bas mi drago sto se "sretosmo" .
Kako je Sofija?Kako si mi ti?

A sto se tice ananasa ja ga obozavam i stalno ga jedem ali rekoh da ne preteram user posted image
A brazilski sam jela pred IUI i bas mi je bljak.Ali 2-3 dnevno cu nekako da svarim

_____________________________

25.09.2012 Ognjen,Emilija i Aleksa

Postali smo tata i mama !

Always look on the bright side of life....


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 170
   RE: Kako najbolje pripremiti organizam za VTO...
4.1.2012 22:25:18   
Bela medvedica
On je i moj doca, ja ako ne ostanem trudna krajem januara radim insemonaciju, da li si je ti radila i da li ti je Bjelica radio?.Inace ja sam jedanput ostala trudna i imala missed ab.

(odgovor članu simonaNS)
Direktna veza do poruke: 171
   RE: Kako najbolje pripremiti organizam za VTO...
4.1.2012 22:29:01   
Anoniman
Sofi zabusava, trenira nas user posted image . Divna je, i ludi smo za njom. Ima i momenata kad bas uzivamo user posted image Samo kad ne place zbog grceva ili zato sto je nervozna, inace je super, bas lepo napreduje i cesto nas zasmejava. A nas dvoje u cudu, jos ne verujemo da je nasa user posted image

Kad ti pocinje stimulacija?

(odgovor članu Bela medvedica)
  Direktna veza do poruke: 172
   RE: Kako najbolje pripremiti organizam za VTO...
4.1.2012 22:39:42   
Alexis79
IZVORNA PORUKA: MaliMis

A nas dvoje u cudu, jos ne verujemo da je nasa user posted image

Kad ti pocinje stimulacija?


I ja sve nekako mislim da kad budem docekala da nasu  user posted image  drzim u rukama necu verovati da je tu i da je nasa.
Sa diferalinom pocinjem 8.01 a sa stimulacijom oko 17-18 ,zavisi kad stigne user posted image .
I mm ce da me bocka diferalinom user posted image .Iskreno jedva cekam da sve krene

< Poruku je uredio Alexis79 -- 4.1.2012 22:40:04 >


_____________________________

25.09.2012 Ognjen,Emilija i Aleksa

Postali smo tata i mama !

Always look on the bright side of life....


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 173
   RE: Kako najbolje pripremiti organizam za VTO...
4.1.2012 22:46:47   
Anoniman
Super sto zbog toga neces morati kod lekara. Ja sam se bockala sama, nista ne boli. Aj nek ti je srecno pa da se brzo radujemo user posted image

Joj neces verovati da je tvoja i da nije samo tu za vikend user posted image Mi to zato sto smo uzimali preslatkocu cesto da nam spava, pa sve mislimo i Sofi ce tako. A znas koliko mi se puta omakne, evo sad ce teca da te uzme umesto tata, ili evo tetka ce umesto mama user posted image

(odgovor članu Alexis79)
  Direktna veza do poruke: 174
   RE: Kako najbolje pripremiti organizam za VTO...
4.1.2012 22:48:27   
meyo
Vucice dobro nam ti dosla :) Ajd drzim ti fige da taj pozitivan talas te drzi jos dugo dugo pa da bude uspjesno iz prve Alex i ja sam citala da mozes orahe i ananas odmah.
Navijam Vam zene moje da januar bude uspjesan i plodonosan.

Vucice jel mozes barem ukratko napisati sta ti je sve dr trazio??

(odgovor članu Alexis79)
Direktna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Svima vama koje pitaju - kad će beba ili š...
Koliko god bili veliki podrška okoline i poverenje u lekare, jednako je važno da vi sami celim svojim srcem verujete da ...
Praćenje ovulacije - promene na grliću mat...
Kako određivati plodne dane pomoću praćenja promena na grliću materice?



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here