|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja dece
8.7.2011 15:40:16   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Bravo! Koliko puta se inatim, recimo, ne možeš kašike, ne možeš kašike...ma zašto ne bi mogao proklete kašike, neće da ih baca i lomi, hoće da meša svoju kobajagi supu. I mi roditelji (tu jako ubrajam i sebe) treba da se prilagodimo, i svoja očekivanja, pa ćemo tako naučiti tome i svoju decu.



O tome pricam. Ja se trudim da ne dozvoljavam samo ono sto 100% dovodi do njegovog povredjivanja. Ako hoce da sedne u pesak - ma nek sedne, najgore sto ce da se desi je da se isprlja. Ne dam mu da zvrlja po namestaju i zidovima, jer ne zelim da perem okolo non stop. Nece da se povredi time, ali nisam ni ja bas luda.


_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 51
   RE: Zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja dece
8.7.2011 15:43:27   
Anoniman
Neđo, potsetila si me sada sa ovim kašikama na jednu priču, izvinite za off: kada sam bila mala, negde oko 4 godine sam imala, mama me odvela kod babe i dede na Kosovo. Deda i baba su mi prosvetni radnici, zaista umeju sa decom, pa svojih imaju "samo" 6.user posted image I ja mala, našla neki sat (nije ručni, nego onaj, kao budilnik ali kockast), onako baš interesantan i primamljiv, i non stop sam ga uzimala i čačkala one dugmiće za navijanje. Moja mama bi stalno skakala i vikala" nemoj, srećo, pokvarićeš", pa opet "nemoj, pokvarićeš". I moj deda, inaće miran i staložen, lagano odloži svoju "Politiku" koju je čitao, ustane iz svoje fotelje, posedne mene na pod, sedne pokraj mene i da mi sat i kaže "evo, srećo dedina, pokvari ga." Moja mama se čudi, kaže "pa tata, ona će ti to sve razmontirati, pa neće više raditi..." Kaže moj deda "ah, šta je jedan sat za osmeh moje unuke" ...pa se okrene ka meni, skine plastiku sa sata i kaže "da vidimo, čega tu sve ima, a?"user posted image


(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 52
   RE: Zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja dece
8.7.2011 15:59:43   
Anoniman
To je to. Naravno, neću dati da mi razmontira kompjuter, i treba da se znaju granice, ali dozvoliti detetu, ponekad, i nešto što je zabranjeno...ma nema veće nagrade za te malceuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 53
   RE: Zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja dece
8.7.2011 16:18:43   
indy_25
IZVORNA PORUKA: BubaMira

Zamislite sad situaciju, vi u Merkatoru, popnete se na sprat sa igračkama, dete odmah uleti u radnju i uhvati se za 5-6 igračaka, uz ono "mama, kupi mi". i ti mu lepo kažeš "ljubavi, mama nema sada novaca, kupićemo sutra". Dete opet "ali kupi miiiii". Opet vi "srećo, ne možemo sada kupiti, kupićemo sutra, evo obećava ti mama". Dete: "ali ja želim saaaaaaaaaaaaaaad, buaaaa..." Grlite dete uz reči "ljubavi mamina, nemoj plakati, dobićeš igračku sutra". Dete se baca na pod, uz histeriju "hoooćuu igračkuuuuu, aaaaaaa (vrisak)". Dižete dete, ono se opet baca na pod, vrišti, udara se. I to traje....i trajeeee... Šta ćete učiniti dalje?

1) Natezati se sa detetom do besvesti
2) Hitno pozvati muža da donese poslednji novac iz kuće da se igračka kupi
3) Podviknuti na dete
4) ......................... dopišite.

Jako me zanima šta se radi u ovakvim situacijama? I šta zakon kaže, šta uraditi?


Evo da dopisem okrenula bi se i otisla i cekala bi da se smiri. Ili bi ga ponijela do auta pa kuci adekvatno kaznila s necim sto voli znaci ne moze da dobije i objasnila zasto sam ga/ju kaznila da zna. pogotovo dijete koje prica pa njega tek mozes da fino vaspitas bez imalo tuce i bez ijednog udarca bar ja tako mislim. Znaci ne bi ga pod broj 1 nikad ali nikad slagala kupice ti mama sutra jer nema danas novaca. Nego bi mu rekla ne mogu da ti kupim jer imas i previse igracki s kojima se ne igras. A kad dodje praznik neki ili nesto slicno ili budes dobar/ dobra mama ce onda da ti kupi igracku. I nikad ne bi istukla dijete zato sto je udarilo drugo. Naravno da bi razdvojila i kaznila ali udarila nikad ne bi zbog toga ni zbog drugih stvari. Ko hoce nek udara svoje blago ili jako kako hoce user posted image i tako nek ga vaspitava ako misli da je to u redu. Ne kazem da djeca koja nisu malo udarana po guzi losa djeca ali meni se ne svidja ni to u licno mom odgajanju djece.

Smatram da stalno kupovanje igracki djeci kad zatraze isto tako niej dobro.

< Poruku je uredio indy_25 -- 8.7.2011 16:20:19 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 54
   RE: Zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja dece
8.7.2011 18:56:38   
Anoniman
Evo, sve vas isčitah user posted image
Sa svima se slažem u određenom pravcu, mislim da ovde manje-više svi delimo sličan stav o ovome... Ja evo javno priznajem da sam svoje dete u ovih njegovih 18 meseci udarila tri puta po guzi (odarila-ne voštila) i svaki put sam ceo taj dan bila bolesna koliko bi me to potreslo, ali to su bile situacije u kojima više nisam nalazila rešenje...
Jednom, bili u gostima (imao je oko 14 meseci) i dosta male dece je bilo u sobi i igralo se... Mihajlo malo, malo pa do stola da čačka čaše i šolje sa kafom... Opomenula jednom, opomenula deseti put, sklonila ga fizički od izvora znatiželje user posted image , objasnim da je kafa pec pec, pravim face kao boli me kad pipnem šolju itd... Ništa. Stoti put evo ti njega nazad. Zamoli me u to jedna od mamica da joj dodam flašicu sa police iza mene i samo taj mali tren kad sam se okrenula, moj Miša uhvati neku plišanu mečku i njom razvali duž celog ono stola. Sve popada, porazbija se, isproliva se, okolo još mališana... Tog momenta sam ga tako lupila po dupetu i dreknula-srce mi je stalo. Mogao je nekog ili sebe povrediti, napravio je užasnu štetu i ništa me nije slušao što sam ga opominjala.
Drugu turu je dobio kad mi se na ulici u histeriji istrgao iz ruke (druga mi je bila puna kesa iz radnje) i potrčao na ulicu pod kola... Dalje ne moram da vam pričam...
Treću je dobio nakon 50 opomena da se nož ne dira, i dok sam skidala vrelu supu sa šporeta, on se zaleteo na stolicu u kuhinji i dohvatio sa stola veliki mesarski nož i krenuo da ga stavi u usta...
Verujem da nekad reči stvarno nisu dovoljne, a ni batine nisu odgovor... Samo mi u ti svojim trenucima straha i slabosti potežemo za batinom, jer verujemo da će ih njihovi postupci više i trajnije povrediti. Hoću reći ja znam koliko boli udarac po dupetu, a ne znam koliko bi bolelo da ga pregazi auto, ili opekotine 4. stepena

(odgovor članu indy_25)
  Direktna veza do poruke: 55
   RE: Zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja dece
8.7.2011 18:59:52   
Verus
uklonis dete iz radnje: na prvo njarenje i pustis ga da se izvristi, iznjari, u autu ili gde god. I pravac kuci.  Jeste da ti zezne dan i sve, ali to ce u raditi 3 puta, i skontati da nema toga.  Ma nema zlatnog pravila, svako dete je drugacije. Vec sam pisala da sam ja ovo jednom uradila mama u Bazaru kao dete, i mama nije sirota znala sta da radi, i prodavaci prisla i rekla (a ja se njarim i valjam po podu), sram te bilo odmah da si ustala!!!  Odvescu te u podrum gde su lavovi za tako bezobraznu decu pa ces da vidis!  Nikad vise nisam to nigde uradila.  Nacin se mora naci, nema tu cile mile.  Ali ne mislim da je batina odgovor na sve, ne.

Zaboravljate jednu stvar:  MNOGO DECE je u Srbiji, Bosni itd na nasim prostorima, ne lupano po dupetu, nego mlaceno, po glavi, licu gde god.  E to je zlostavljanje deteta i takav roditelj treba da bude kaznjen i da se zapita jel normalan.  Bila sam svedok situacije gde je moja drugarica sa kojom sam odrasla (ja dosla iz SAD u posetu i na kafu), zgrabila svoje dete za kosu (mali je imao oko 9 godina), bacila ga na pod, odvukla u sobu, i ne znam sta mu je sve tamo radila ali je vristao do besvesti.  Ja sam sedela u soku.  U soku.  Srce mi je puklo na pola.  Puno dece je maltretirano i tretirano kao da su stvari.  Mrs tamo p. ti m., sta ti znas glupane jedan! I slicne recenice.  Culi ste ih svi na ulici u autobusu itd.  Mislim da je TO razlog sto je doslo do toga da se i razmislja o ovom zakonu,.  Komsije sve znaju, a svi cute ko p.. niko ne bi nista prijavio nego ce cutati i znati da je neko dete fizicki zlostavljano.  Sexualno zlostavljanje.  Puna ih je Srbija.  Svi cute.  BOze moj, MI TO ne radimo.  Mi smo bolji od zapada i boziji narod.  Aha, malo sutra.

Ja smatram da nekoj deci treba batina da nauce.  Ali po guzici, ne policu, ne po glavi, po guzici i u sobu.  Kazna bilo koje vrste koja ce uticati na dete, a to STA ce da uspe treba da zna roditelj koji to dete poznaje vrlo dobro. 

I opet: dobrodosli u vesternizaciju Srbijeuser posted image
IZVORNA PORUKA: BubaMira

Zamislite sad situaciju, vi u Merkatoru, popnete se na sprat sa igračkama, dete odmah uleti u radnju i uhvati se za 5-6 igračaka, uz ono "mama, kupi mi". i ti mu lepo kažeš "ljubavi, mama nema sada novaca, kupićemo sutra". Dete opet "ali kupi miiiii". Opet vi "srećo, ne možemo sada kupiti, kupićemo sutra, evo obećava ti mama". Dete: "ali ja želim saaaaaaaaaaaaaaad, buaaaa..." Grlite dete uz reči "ljubavi mamina, nemoj plakati, dobićeš igračku sutra". Dete se baca na pod, uz histeriju "hoooćuu igračkuuuuu, aaaaaaa (vrisak)". Dižete dete, ono se opet baca na pod, vrišti, udara se. I to traje....i trajeeee... Šta ćete učiniti dalje?

1) Natezati se sa detetom do besvesti
2) Hitno pozvati muža da donese poslednji novac iz kuće da se igračka kupi
3) Podviknuti na dete
4) ......................... dopišite.

Jako me zanima šta se radi u ovakvim situacijama? I šta zakon kaže, šta uraditi?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 56
   RE: Zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja dece
8.7.2011 19:52:24   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: magiNS

Naime, smatram da je svako preterivanje opasno, a zasto je nama uvek bolje novo od starog je vecito i izgleda samo retoricko pitanje, jer odgovora nema. Dobice po turu , ne pred drugima, jer mi je to generalno ruzno, nego lepo za ruku pa na razgovor u cetiri oka, da zna da je pogresio.


Bravo!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 57
   RE: Zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja dece
8.7.2011 20:54:28   
Lu
IZVORNA PORUKA: *Alexx*

Mislim da se batinama nista ne postize. Pritom je bilo milion situacijama kad bih ga slatko izdevetala... Ali tako se samo stvara vladavina straha koja na duze staze ne daje zeljene rezultate.
Ako dete vristi, hoce ovo, nece ono (tj, nerazuman je)... odvuci ga od toga sto hoce makar plakao celim putem, kao sto kaze Nedja. Ali pitanje je da li je i roditelj nerazuman (malo skrecem s teme). Mene je mm hiljadu puta opomenuo da sam tvrdoglava, da uzmem pa teram inat Andreju - prosto sa malom decom ne mozemo da se inatimo (ima da bude po mom po svaku cenu). Mala deca TEK nemaju pojma sta su batine i cemu one sluze osim da ga povrede. A ko bi normalan zeleo da povredi svoje dete?!

Malo odoh tamo, malo ovamo... skontacete valjda sta sam htela da kazem.


Slažem se i ko kaže da se riječima i kaznama poput time-out-a ne postiže ništa, vjerojatno nema dovoljno strpljenja, lakše je nalupati dijete i utjerati mu strah da više ne smije pisnuti.
Ja ne želim da me se moje dijete plaši, nije nikada dobio batina pa opet ne histeriše po prodavnicama i zna da ima ptravo izabrati samo jedan slatkiš, a da ne navodim druge primjere.
Nije on miran kao bubica, ima svojih nestašluka i čak je jako živahan, ali nemam ga namjeru tući zbog toga.
Nasilje je nasilje, udaralo se dijete, majka, otac, supruga...meni je sve to isto!

Što se tiče zakona ja sam protiv fizičkog kažnjavanja a gdje piše da se ne smije kažnjavati ni oduzimanjem igračaka i time-out-omuser posted image

Za Kanadu nije istina da se smiju tjelesno kažnjavati djeca, rodica mi živi tamo i baš mi je pričala kako u školi djeci drže predavanja o tome i dobiju brojeve telefona na koje se mogu javiti ukoliko ih roditelji tuku!

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 58
   RE: Zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja dece
8.7.2011 21:12:09   
PoisonEve
Danas sam gledala na TV-u razgovor sa psihologom koja je i sama majka troje dece. I ona upozorava da cuskanje i batine samo trenutno resavaju stvar a da kasnije dete zadobije ogromne posledice. Psovanje i batine su samo ponizavanje deteta i to na najgori nacin! Postoje velike sanse da se to dete i samofizicki obracunava sa vrsnjacima sto upravo vodi ka delikvenciji. Dok devojcice kasnije devojke nalaze nesilnike koje ce ih povredjivati u vezama i u braku!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 59
   RE: Zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja dece
8.7.2011 22:03:39   
Anoniman
Još jedna stvar koja me interesuje u vezi primene ovog zakona je ta KO te prijavljuje za "zlostavljanje" deteta.... Recimo, neko će smatrati vandalizmom što za detetom na ulici povikneš "stoj!" ili "ne diraj!", a neko će smatrati da nedovoljno kažnjavate neku situaciju...
Ono: Isto vide-razno tumače

A to ako je dete udarano, ispašće ovakvo i onakvo.... Ovde raspravljaju o KAŽNJAVANJU, a ne o ZLOSTAVLJANJU-znači packe po ruci, guzi, podvik, izolacija... Moja mama nas nikad udarila nije, ćale nas je voštio k''o volove u kupusu, i ono što sam sebi obećala još kao tinejdžerka je da me više nikad niko neće ni popreko pogledati, a kamoli dizati ruku na mene ili me verbalno omalovažavati. Znači - nisam ispala večna žrtva

Ja Mihajla onako tresnem da mu zašušti pelena i da malo poskoči, a batine koje smo mi kao deca dobijali uključivale su kaiševe, šibe, vešalice, po leđima, po glavi, po nogama... Gde je onda bio ovaj zakon?
Tako da ovo kako ja kaznim svoje dete je čisto malo grublje raspravljanje.... ne?

< Poruku je uredio n i n a -- 8.7.2011 22:04:12 >

(odgovor članu PoisonEve)
  Direktna veza do poruke: 60
   RE: Zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja dece
8.7.2011 23:31:07   
jagodo
Moja kuma stanuje u zgradi u kojoj i ja, ima dva sina i cerkicu. Oni su sad veliki momci a mala je jos u osnovnoj skoli. Kad je imala oko cetiri godine dodje ona sama kod mene, sedne na stolicu i prica samnom kao velika. Leto je bilo, prozor otvoren a ja na drugom spratu. Inace i oni stanuju na prvom spratu, nisu u prizemlju. Ja pogledam u nju vidim sedi pije sokic, okrenem se da pustim masinu da pere ves kad odjednom cujem njen glas zove  neku drugaricu. Ja se okrenem i imam sta da vidim, ona se popela na prozor, stavila rukice podigla se a nozice mlataraju u vazduhu. Verujte da sam se oduzela, nisam smela da viknem, ne znam kako sam skocila i uhvatila je za pantalonice svukla je dole i tako je iz straha istukla po guzi da je sve pucalo. Tukla i vikala, kako si smela da se penjes na prozor. Ona je prvo bila iznenadjena pa se rasplakala i otisla kuci placuci niz stepenice. Ja sam sela i tek onda pocela da se tresem, ali bukvalno da drhtim. Ubrzo me kuma zove i pita sta je mala radila kad place a nece da kaze. Ja sidjem do nje i ispricam da je mogla da se dogodi tragedija, kum je zove ona nece da dodje, on je izgrdi a ona kaze da hoce opet da se penje na prozor. Ali da vidite dolazila je ona ponovo sama kod mene. Sedi na stolici i zove je drugarica a ona se ne dize od stola nego se javlja sa stolice. Ipak je vredelo sto je dobila po turu. I danas pamti to i ako je proslo dosta vremena.  

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 61
   RE: Zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja dece
8.7.2011 23:43:45   
Anoniman
Jagodo, odmah ćemo te u 'aps user posted image

(odgovor članu jagodo)
  Direktna veza do poruke: 62
   RE: Zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja dece
8.7.2011 23:45:03   
Anoniman
Ja cu samo reci da sam ja od svoje majke dobijala batine, a ona nije zlostavljac...Imala je konjske zivce za moje nestasluke, stalno je govorila, ali na direktan bezobrazluk i neslusanje moje dupe je stradalo. Nekad se i drala i opsovala. Pa sta? I nista mi ne fali. I niko me nikada od nje vise voleti nece. Ruke bi za mene odsekla. A pomalo tih batina je od mene ucinilo i boljeg coveka. Moja mama nije mogla da primenjuje sistem kazne-nema igracke ili sladoleda, jer sladoled nije mogla da kupi, a igracaka skoro da nisam imala-igrala sam se po polju i ulici. Poslednje batine sam dobila u 8-oj godini kada sam zapalila senik. Mogla sam poginuti. I ja i mojih 5 drugara. I tad ne bih dobila batine da nisam slagala da ja nisam potpalila vatru. Znaci batine sam dobila za laz, a ne za ucinak. Nikada je vise nisam slagala u zivotu!
I ne verujem da postoji mati koja nikada nije cusnula dete-jer ne postoji dete koje je isprogramirano da stalno slusa, niti postoji majka koja moze da trpi bezobrazluk koji prelazi limite, a da ni jednom ne pukne.
I to je ne cini zlostavljacem!
Savrsena deca ne postoje, a jos manje savrsene mame!

(odgovor članu jagodo)
  Direktna veza do poruke: 63
   RE: Zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja dece
8.7.2011 23:47:58   
jovicaa
uklonis dete iz radnje: na prvo njarenje i pustis ga da se izvristi, iznjari, u autu ili gde god. I pravac kuci. Jeste da ti zezne dan i sve, ali to ce u raditi 3 puta, i skontati da nema toga.

user posted image


_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 64
   RE: Zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja dece
8.7.2011 23:49:54   
jovicaa
kuma moje majke je u kanadi opalila samar cerki u radnji. radnica je odmah pozvala i prijavila, podatke je nasla preko kartice!
odmah joj je socijalno zakucalo na vrata.. jedva se izvukla. imala je srece sto je taj tip iz socijalnog ili neki policajac ne znam tacno, imao jako problematicno dete kod kuce pa joj je progledao kroz prste.


_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 65
   RE: Zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja dece
9.7.2011 0:01:46   
Anoniman
Citirah svašta, i odlučih sve da obrišem, poučena prethodnim iskustvom na ovu temu na RR.

Ja samo pitam, HOĆE LI SE PISATI I ZAKON O ZAŠTITI RODITELJA, NAKON ŠTO NAM DECA IZRASTU U TO U ŠTA ĆE DA IZRASTU UVOĐENJEM OVOG ZAKONA?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 66
   RE: Zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja dece
9.7.2011 0:07:18   
Anoniman
Ja sam dobila batine kada sam pobegla iz vrtića. Imala sam nepunih 5 godina. user posted image Aj što sam pobegla i što niko nije primetio da me nema dok mama nije došla po mene nego sam povela i drugaricu sa sobom. Umlatili me baš onako da pamtim user posted image

(odgovor članu jovicaa)
  Direktna veza do poruke: 67
   RE: Zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja dece
9.7.2011 0:12:00   
Anoniman
Pa izrasce u decu koja izvade falus i pisaju na sundjer na sred casa istorije, a profesor ne sme nista da uradi jer mu zakon zabranjuje. A onda ce taj profesor da odustane od ideje i roditelje da pozove jer ce oni sa tim novim zakonom smeti samo da kazu-SINE, NIJE LEPO PISATI NA SUNDJER NA SRED CASA ISTORIJE..
Ovo je za plakanje. Svi znamo sta se postize sa gubljenjem autoriteta u porodici. Cak i ti famozni psiholozi govore da najkvalitetnije osobe nastaju u kombinaciji strogoce i podrske u familijarnom okruzenju. A kako se postize strogoca? Ukidanjem lizalice? Pa to je moguce do 5-te godine. Kasnije ga lizalica i ne zanima.
-Ceri, ne mozes da imas odnose u 13 godina.
-Kevo, ajde oladi i nemoj da ti je palo na pamet da se deres, jer mogu da te prijavim.

Za plakanjeuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 68
   RE: Zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja dece
9.7.2011 0:12:37   
Anoniman
user posted image

Meni je lično ovo sve jedna velika krajnost... Umesto da se pozabave pravim zlostavljanjem, oni odlučili da uvedu zabranu svakog vida vaspitanja, pa ko veli-valjda će u svom tom požnjanom žitu naći i prave kukolje...

Kazne se kreću koliko su spominjali od novčanih do zatvorske... Samo se bojim da će se opet za primer zatvarati nevini, kao da bi se ovi pravi zlostavljači "uplašili"... Takav se ni Boga ne boji, a ne tu nekog Zakona sa hiljadu rupa!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 69
   RE: Zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja dece
9.7.2011 1:10:54   
choopa choops
Ja sam od tate dobila batine tri puta - jednom zato jer sam prosula sandolin koji je bio veomaskup u to vrijeme, a on me opominjao sesnes' puta da ne trcim tuda user posted image Drugi put kad sam pobjegla od kuce sa 5 godina (Bubo sestro slatka user posted image ) dok me cuvala podstanarka, a ja otisla do keve na posaouser posted image i treci put se ne sjecam.

Tata je uvijek govorio kad bi nas mama onako klepnula u prolazu; Samo ne po glavi, udari po dupetu user posted image I meni je to OK. Znaci rukom po dupetu. Ni prut ni kais ni bilo sta slicno.

MM je dobijao batine od tate sa svim pomagalima, a njegov tata je opet od svog oca tek svasta prezivio. I prije nekoliko je MM udario L po dupetu, tako da su joj sve prsti njegovi ostali user posted image user posted image user posted image Ne znam gdje sam ja bila, ali srce mi se cijepalo kad sam vidjela taj prizor. Ja inace nisam protiv batina (na gore pomenuti nacin), ali ovo je bilo grozno. Svasta sam mu rekla, naravno nasamo i da to vise nikad ne uradi. Inace dao joj je batine zato jer je sipala sapunicu u vodu i pila user posted image , pa se kao prepao da se ne otruje. I od tada kad god on vikne, ona stavlja rukice na guzu jer misli da ce je udarit. Srce moje malo user posted image


S druge strane...nekada davno imali mi podstanare koji su imali dva sina od po 3 i 5godina. Oba pogana dozlaBoga, ali mladji je bio poseban tip. Kad bi dolazili da plate kiriju, mojoj mami bi tacno bilo slabo. Znaci mali izvrce gumene bombone, stapice na pod, sve prosipa, sokove, igracke...Njegova mama bi stalno govorila Neeeeeeeeemoj Veljko...to ne valja Veljko....veljko to nije u redu user posted image Dok se jedan put mali nije uhvatio za cunak od sporeta i ispekao se. Vise nikad ga nisu doveli kad bi placali kiriju. Valjda im je sporet bio kriv, sram ga bilo, nego eto nije bilo zakona da ga prijavimo nadleznoj sluzbi user posted image


Znaci da sumiram, taj zakon mi je bzvz jer moze vrlo lako doci do zloupotrebe, ali opet je dobar jer danas stvarno ima svega...


_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 70
   RE: Zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja dece
9.7.2011 8:36:01   
Anoniman
Ispada da će sva deca koju roditelji ne tuku, da postanu probisveti i da tuku svoje roditelje, a sva deca koja dobijaju batine postaće ljudineuser posted image Je l' vi stvarno verujete u touser posted image  

(odgovor članu choopa choops)
  Direktna veza do poruke: 71
   RE: Zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja dece
9.7.2011 8:43:49   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: n i n a

user posted image

Meni je lično ovo sve jedna velika krajnost... Umesto da se pozabave pravim zlostavljanjem, oni odlučili da uvedu zabranu svakog vida vaspitanja, pa ko veli-valjda će u svom tom požnjanom žitu naći i prave kukolje...

Upravo tako.
Da je problem samo u spenkanju po guzi, ni po jada...Ali da ti ne dreknes na dete, ako ono sprema sebi povredu. Pa kako ih bre nije sramota?
O kakvom zakonu pricaju? Pa znam zene i decu koji su psihicki maltretirani, izbacivali ih muzevi sa decom na ulicu, a kad bi zvale miliciju, oni bi im govorili da ne mogu nista da urede posto niko nije fizicki povredjen. Znaci, samo ako te dobro izudara, oni ce da dodju. I eto, igrom slucaja, taj covek nikada nije tukao decu, ali im je uradio sto puta goru stvar.
Uostalom, sto kaze Tasha, bolje je ne diskutovati na ovakvim temama.
Ja sam vec psihicki spremna kao profesor da dobijam batine od dece cije mame ih vaspitavaju pitomim pogledom dok ispijaju kafu sa komsinicom, a oni ruse kucu!

I ovaj novi zakon ce biti odlicaj za ladovine od mama!!!!Odlican!!!

< Poruku je uredio verolino -- 9.7.2011 8:45:00 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 72
   RE: Zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja dece
9.7.2011 9:33:18   
jovicaa
IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Ispada da će sva deca koju roditelji ne tuku, da postanu probisveti i da tuku svoje roditelje, a sva deca koja dobijaju batine postaće ljudineuser posted image Je l' vi stvarno verujete u touser posted image  

da mislim stvarno ne stvaraju se psihopate pacifickim vaspitanjem, vec batinama, ponizavanjem i td...
ako su oba roditelja zdrave i stabilne licnosti i iole normalni mogu da stvoru barem pristojnu licnost bez batina i maltretiranja.
deca su ogledalo roditelja. u nasoj drzavi su problemi mnogo dublji, mi smo psihicki urnisan narod, duboko u korenu, odatle potice problem.
ljudi puste dete da divlja do trece godine i onda kad postane bezobrazno, pravi bezobrazluk se tek tada ispoljava, zato sto dete tada postaje svesno sebe i moze da manipulise, onda kao juuuuuuuuuu pa nemoguc je, ne znam sta cu sa njim.... i onda bam bam bam! isprepadas dete, bas pametno.
dete je mali covek od dana kada se rodi i od tada se mora paziti sta i kako se radi sa njim, a ne jao mali je pusti ga, jao mali je nemoj i onda kada pocne da te nervira najlakse je da ga prebijes! i pre svega nije svako za roditelja!


_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 73
   RE: Zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja dece
9.7.2011 9:35:00   
jovicaa
uostalom vec postoji ogroman problem sa adolescentima u nasoj drzavi a jos nije sproveden taj novi zakon, sta o tome mislite?
ocigledno da su nasilje i batine dovele do ovakve situacije


_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 74
   RE: Zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja dece
9.7.2011 9:43:31   
Babyheart
Namerno necu nikog da citiram da se ne bi neko nasao prozvan, ali NIJE SVAKO DETE ISTO!!!! Ja svaki dan brinem o 5-oro dece, svi su izmedju 14 i 18 meseci, sa troje dece mogu da razgovaram kao sa odraslima, svaki put me poslusaju kad kazem da se tamo ne sme penjati, ili ulaziti, dirati i sl. Dakle sa mirnim tonom objasnim da to ne sme, dete naravno pokusa jos koji put, na kraju odustane. Sa dvoje dece je bilo kakva konverzacija n-e-m-o-g-u-c-a , njih moram da pljesnem po guzi da bi shvatili da sam ozbiljna, to i njihovi roditelji znaju.

Ovaj zakon kaze da ne smes da povisis ton, kaznjavas dete uzimanjem bilo cega, izolacijom, packama niti bilo kako slicno, dakle samo mirno ponavljanje kao papagaj...kod koliko dece to uopste pali???

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here