Ringerajin kuvar: lelaigor
- 2 i po šoljice brašna
- 1/3 šoljice šećera
- 1 kesica vanil šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- malo soli
- 2 šoljice mleka
- 2 jaja
- 1/3 šoljice ulja
- Umutiti jaja, dodati so, šećer i vanil šećer. Dobro umutiti da se istopi šećer.
- Dodati mleko i ulje, mutiti, a zatim i brašno i prašak za pecivo. Izmešati sve.
- Peći na teflonu (sipati jednu kutlaču smese, pa se ona razlije na taj okrugli oblik, znači ne treba "razvući" kao obične).
- Peći s jedne strane dok se ne pojave mehuriči, a onda okrenuti i peći sa druge strane dok ne dobije zlatkastu boju.
Od ove količine ispadne oko desetak komada. Nije problem ako ima grudvica pošto one u toku pečenja "nestanu".Savršene su za doručak na brzaka, ili večeru.Moj savet (ako jedete med), probajte toplu palačinku da namažete sa medom.Palačinka onda upije med pa bude fantastično! <3
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični članci, koje čitaju drugi korisnici
Kineska piletina sa povrćem
Ringerajin kuvar: lelaigor
3
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2