|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Do ravnog stomaka u 5 jednostavnih koraka

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 16.2.2013
Kako vratiti stomak u formu, obući odeću manjeg broja i izgledati privlačnije? Pratite pet jednostavnih koraka koji će vam pomoći da ponovo zavolite svoje telo.
Ključne reči:

image
/11


 

Kardio vežbe


Trbušnjaci i sklekovi pomažu na putu do ravnog stomaka, ali ne i ukoliko ih ne budete kombinovali sa kardio vežbama. Trbušnjacima ćete formirati trbušne mišiće ali nećete izgubiti masne naslage. Izaberite neku od kardio vežbi – džogiranje, trčanje, plivanje ili aerobik. Posle trideset minuta kardiovaskularnih vežbi, radite trbušnjake i sklekove. Nakon trideset dana ovakvog vežbanja, primetićete da se masne naslage tope a vaš stomak izgleda ravniji.

 

Izmenite način ishrane

Pored vežbi, morate promeniti i način ishrane i voditi računa o tome šta unosite u organizam. Voće, povrće i proteini iz tunjevine i piletine su zdravi i ne stvaraju masne naslage. Prevelik unos ugljenihhidrata i šećera nije preporučljiv jer višak završava upravo na vašem stomaku. Preporučuju se salate, riba i ostala lagana hrana koja se lako vari. Pijte što više vode i izbegavajte žvakaće gume, gazirana pića, alkohol, grickalice, brzu i prženu hranu. Izbegavajte obroke pred spavanje – metabolizam se znatno usporava kada spavamo i hrana koju pojedemo dva sata pre spavanja može biti dodatni izvor kalorija koje će završiti na vašem stomaku.

 

Bez gladovanja


Vaša ishrana treba da sadrži hranu koja nije bogata kalorijama, ali ne preterujte! Izgladnjivanje vam neće pomoći i obično ima suprotan efekat pa će vaš stomak izgledati još veći. Izgladnjivanje dovodi do povećavanja otpuštanja hormona stresa koji kontrolišu nivo šećera u krvi i vaše telo može na to odgovoriti taloženjem kalorija upravo na stomaku.


Popravite držanje

I vaše držanje ima ogroman uticaj na izgled vašeg stomaka. Čak i ženama koje imaju savršeno ravan stomak, loše držanje može uzrokovati stomačić. Vodite računa o držanju kada stojite, sedite ili hodate. Ispravite leđa, ramena i vrat držite uspravno. Pravilnim držanjem izgledaćete vitkiji i zračićete. Ali, istovremeno ostanite opušteni, kako ne biste izgledali ukočeno poput olovnog vojnika. Vežbanje leđa može vam dodatno pomoći da popravite držanje.


Kontrolišite stres

Stres i anksioznost negativno utiču na zdravlje uopšte, pa i na masne naslage na vašem stomaku. Preveliko lučenje hormona stresa uzrokuje dodatne masne naslage. Opustite se i izravnajte vaš stomak do savršenstva.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Nadutost – prolazna pojava ili ozbiljan pr...
Da li ste ikada osetili neprijatnu nadutost ili imali problema sa viškom gasova u stomaku?
15
Kolagen: Mamino tajno oružje!
Kolagen je najzastupljeniji protein koji se nalazi u našim kostima, mišićima, tetivama, ligamentima, koži i hrskavici. M...
11
Pobedite ciste na dojkama biljkama
Ciste na dojkama su veoma česta pojava, a u Sjedinjenim Američkim Državama smatraju da je njihova pojava gotovo epidemio...
4
Bolesti kao posledica nepravilne ishrane
Zdrava i pravilna ishrana jedan je od osnovnih problema današnjice. Ljudi su nesvesni svakodnevnog izlaganja organizma n...
3





Roditelji decu forsiraju sa aktivnostima
Razvoz sa treninga na čas, pa na plivanje je samo uobičajeni krug aktivnosti za većinu roditelja i njihove mališane. U ž...
Saznajte koji je idealan sport za vas
Ako ste rešili i da tokom zime zadržite savršenu liniju vreme je da da počnete sa vežbanjem. Prilikom odabira rekreacije...



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here