|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Iznenađujuće prednosti sperme tokom trudnoće

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 2.7.2019
Stručnjaci veruju da bi sperma mogla da spreči preeklampsiju i izleči jutarnju mučninu.

image
/11



Možda i znate prednosti seksulnog odnosa u trudnoći: snižen krvni pritisak, bolji san, povećana intimnost sa partnerom. Ali da li ste znali da i sama sperma bi mogla imati koristi za trudnice? I ako je za mnoge od ovih zahteva potrebno više istraživanja, evo zašto je uvođenje sperme u tvoj porođajni kanal nije loša ideja.
Preklamsija Prevencija
Visoko rizično stanje trudnoće, preklamsija se definiše kao povišeni krvni pritisak i protein u urinu. Pojavljuje se u 5 do 8 procenata svih trudnoća, prema Preklamsija Fondancija, a može da izazove komplikacije kao što su beba niske porođajne težine, odljubljivanje posteljice, prevremeni porođaj, otkazivanje bubrega i smrt majke i ili fetusa.
Istraživači u Danskoj objavili su studiju iz 2017. godine koja povezuje spermu i preklamsiju. Ukratko, žene sa većom izloženošću očeve sperme pre začeća imale su manji rizik od razvoja preklamsije.
Jedan mogući razlog: sperma sadrži protein, koji poboljšava imuni sistem majke. Veća izloženost očevim ćelijama u ovom proteinu pomaže ženama da stvore "imunitet" protiv preklamsije, da tako kažemo.
U tom smislu, istraživanja iz 2000.godine objavljeno u Journal of Reproductive Immunology pokazalu su da je gutanje sperme povezano sa smanjenim rizikom od preklamsije. Potrebna su dodatna istraživanja da bi se potvrdile te teorije.
Lek za jutarnje mučnine
Prema jednom psihologu Suni - Albani, Gordonu Galupi, povećana izloženost spermatozoida kaže izlečiti jutarnju mučninu. Galupova teorija kaže da telo trudne žene odbacuje očinske ćelije u fetusu kao stranu supstancu, prema Slejtu. Telo pokušava da izbaci ovaj nepoznati genetski materijal kroz mučninu u povraćanje.
Ako je ova teorija uticaj, lek za jutarnju mučninu može biti izlaganje sperme kroz vaginalni seks. To bi pomoglo tvom telu da razvije "toleranciju" na DNK oca, čime se smanjuje mučnina i povraćanje tokom trudnoće. 
Izlaganje treba da se desi pre začeća i tokom prvih nekoliko nedelja trudnoće. Naravno, potrebno je više informacija da bi se dokazala Galupova teorija, pa uzmite ovo sa rezervom.
Indukcija rada
Ako je žena zakasnila, neki stručnjaci kaže da bi seksulani odnos mogao dovesti do porođaja, kaže Džimi Belote, dr ginekologije i vandredni profesor na Odeljenju za akušerstvo i zrdavlje žene. Jedan od razloga je to orgazmi oponašaju kontrakcije materice, a seks oslobađa hormon koji je povezan sa porođajem (oksitocin).
Ali i sperma može igrati ulogu. Semena sarže supstancu sličnu hormonima zvanu prostoglandini, koja je sposobna da sazri grlić materice, kaže dr Belote. U stvari, sintetički oblik prostaglandina se takođe koristi u lekovima za indukciju porođaja kao što je misoprostol.
http://prntscr.com/o9iw2a

Možda i znate za prednosti seksualnog odnosa u trudnoći: snižava krvni pritisak, poboljšava san, povećava intimnost sa partnerom. Ali da li ste znali, da i sama sperma može imati koristi za trudnice? Iako su za mnoge od ovih tvrdnji potrebna dodatna istraživanja, evo zašto unošenje sperme u vaš porođajni kanal možda i nije tako loša ideja.


Prevencija preklaampsije

Visoko rizično stanje trudnoće-preeklampsija, definiše se kao povišeni krvni pritisak propraćen pojavom proteina u urinu. Prema Preeklampsija Fondaciji, pojavljuje se u 5 do 8 procenata svih trudnoća, a može da izazove komplikacije kao što su: beba niske porođajne težine, odvajanje posteljice, prevremeni porođaj, otkazivanje bubrega i smrt majke i/ili fetusa.


Istraživači u Danskoj objavili su studiju iz 2017. godine koja povezuje spermu i preeklampsiju. Ukratko, žene sa većom izloženošću očevoj spermi pre začeća, imale su manji rizik od razvoja preeklampsije. 


PROČITAJTE TAKOĐE: Šta su preeklampsija i eklampsija?


Jedan mogući razlog: sperma sadrži protein, koji poboljšava imuni sistem majke. Veća izloženost očevim ćelijama u ovom proteinu pomaže ženama da stvore "imunitet" protiv preeklampsije, takoreći. U skladu s tim, istraživanje iz 2000. godine objavljeno u časopisu Journal of Reproductive Immunology pokazalo je da je gutanje sperme povezano sa smanjenim rizikom od preeklampsije. Potrebna su dodatna istraživanja da bi se potvrdile ove teorije. 


Lek za jutarnje mučnine

Prema psihologu sa univeziteta Albany, Gordonu Gallupu, povećana izloženost spermi može izlečiti jutarnju mučninu. Gallupova teorija kaže da telo trudne žene odbacuje očinske ćelije u plodu kao stranu supstancu. Telo pokušava da izbaci ovaj nepoznati genetski materijal kroz mučninu u povraćanje.


PROČITAJTE TAKOĐE: 10 jednostavnih načina da ublažite mučninu


Ako je ova teorija tačna, lek za jutarnju mučninu može biti izlaganje spermi vaginalnim ili oralnim seksom. Ovo bi pomoglo vašem telu da razvije „toleranciju“ na očevu DNK, smanjujući tako mučninu i povraćanje tokom trudnoće. Izlaganje treba da se desi pre začeća i tokom prvih nekoliko nedelja trudnoće. Naravno, potrebno je više informacija da bi se dokazala Gallupova teorija, pa uzmite ovo sa rezervom. 


Indukcija porođaja

Ako je termin porođaja prošao, prema nekim stručnjacima seksualni odnos bi mogao ubrzati porođaj, kaže Jimmi Belotte, Dr Ginekolog u Odeljenju za akušerstvo & ginekologiju i zdravlje žena u Montefiore Health Sistem, i vanredni profesor na katedri za akušerstvo & ginekologiju i zdravlje žena na Medicinskom fakultetu Albert Einstein.

 

PROČITAJTE TAKOĐE: VIDEO: Šta se događa u telu majke tokom porođaja?


Jedan od razloga je taj da orgazmi oponašaju kontrakcije materice, a seks oslobađa hormon koji je povezan sa porođajem (oxytocin).
Ali i sperma može igrati ulogu. Semena sadrže supstancu sličnu hormonima zvanu prostoglandin, koja je sposobna da
 pripremi grlić materice za porođaj, kaže Dr Belotte. Zapravo, sintetički oblik prostaglandina se takođe koristi u lekovima za indukciju porođaja, poput misoprostola.


Prevod: parent.com


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Značaj gvožđa tokom trudnoće
Tokom trudnoće, potrebe za gvožđem se povećavaju jer se volumen krvi povećava radi podrške rastućoj bebi. Takođe, gvožđe...
19
VIDEO: Holografski simulator porođaja
Po prvi put na medicinskoj obuci, klinički studenti mogu da gledaju holograme 3D anatomije dok uče da izvedu otežani por...
8
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
6
13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
6





Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Rh negativna krvna grupa - rizik za majku ...
Ukoliko u krvi imate Rezus protein onda ste Rh pozitivni (+), kao i većina ljudi, a ako ga nema onda ste Rh negativni (-...



image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here