Ringerajin kuvar: lelaigor

- stari hleb
- jaja
- mleko
- so
- ulje
- brašno
- salama
- sir
- kuvana jaja

- Nauljite vatrostalnu posudu ili zemljani sud.
- Isecite hleb na kriške i poređajte ih na dno posude
- Prelijte umućenim, posoljenim jajima sa mlekom.
- Od ulja i brašna napravite zapršku, a zatim nalijte mlekom, posolite i kuvajte nekoliko minuta dok se ne zgusne (bešamel). Salamu, sir i kuvana jaja isecite na kockice.
- Na hleb u posudi sipajte pola bešamela i pospite sa pola količine salame, sira i kuvanih jaja.
- Stavite još jedan red hleba, ostatak bešamela i ostatak salame, sira i kuvanih jaja.
- Pecite otkriveno na 200C dok se sir na površini ne otopi i napravi se rumena korica.
Količinu sastojaka odredite po ukusu. Koliko god čega da stavite jelo će biti ukusno.
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični članci, koje čitaju drugi korisnici
Kanapei sa pršutom
Ringerajin kuvar: imperial
3
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2