|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Decembar je mesec kada kuća miriše na med, cimet i karanfilić. Mekani medenjaci su kolačići koji se prosto tope u ustima

image
/11


 

Za pripremu medenjaka potrebno je:

 

500 g brašna

kašičica sode bikarbone

150 g maslaca

150 g šećera u prahu

2 jaja

150 g zagrejanog pa ohlađenog meda

prstohvat cimeta

 

Postupak:

Od navedenih sastojaka napraviti testo i umotati u kesu ili foliju. Neka odstoji 1 sat ili više u frižideru. Zatim oblikujte loptice testa bilo koje veličine i stavite ih u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni oko 12 - 15 minuta. Pečene i ohlađene medenjake stavite u dobro zatvorenu posudu. Možete čak i da ukrasite medenjake delovima jezgra oraha, lešnika ili badema.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Musaka sa tikvicama i pečurkama
Ringerajin kuvar: lesica RR
3
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima i pršutom
Ringerajin kuvar: cvećka
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2





Markiza Torta (malo improvizovana)
Ringerajin kuvar: lelaigor
Kuglof sa višnjama
Ringerajin kuvar: lelaigor



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here