|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Reči koje svaka mama treba da čuje

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 22.11.2022
Kada u porodicu uđe malo dete, koje zahteva veliku pažnju, menja se i partnerski odnos. Tata radi, a mama je sa bebom. Ko radi više, kome je napornije...? Reči ovog oca će vas iznenaditi i dirnuti.

image
Mama zaslužuje odmor! Foto: Freepik.com
/11


Britanci Charlotte Sperry i Tony Emms su mladi roditelji koji se, kao i svi drugi novopečeni roditelji, suočavaju sa napornim prvim danima roditeljstva. Usklađivanje partnerskog odnosa, briga o bebi, kućni poslovi i sve ostalo što život donosi mladoj porodici iscrpljujuće je za oba roditelja.

Ali kome je roditeljstvo zaista teže? Ocu koji mora da bude na poslu, pa nakon toga da pomaže u kući, ili majci koja je po ceo dan sa detetom?

Novopečeni tata Toni je svojoj partnerki u dirljivom postu rekao ono što svaki muškarac treba da kaže svojoj partnerki koja se brine o bebi kod kuće. Njegova objava je toliko dirljiva da se brzo proširila društvenom mrežom, a poruku su preuzeli i mnogi mediji.

Razlog zašto je objava ovog tate postala viralna su prelepe i dirljive reči, koja su zaista mnoge dirnule do suza. Iako je ispovest namenjena konkretnoj majci, ona je zapravo ohrabrenje i priznanje svim mladim majkama. Čitajte dalje, ovaj tata će vam sigurno ulepšati dan i dati vam snagu da nastavite da se tako divno nosite sa izazovima roditeljstva.

 

PROČITAJ JOŠ: Ženi koja ti rodi dete moraš podići spomenik


Tony Emms (Facebook)

"Ponekad ovoj ženi ne pripisujem dovoljno zasluga za sve što radi. Ona je uvek "umorna" kad dođem kući, a ja sam taj koji radi po ceo dan na poslu, često sam mislio. Ali u poslednje vreme razmišljam o tome šta ova neverovatna žena zaista radi kada me nema... Naravno, ona verovato leži sa svojom bebom, gleda TV i ima opuštajući dan, zar ne? Odgovor je NE.

Kad odem na posao, odmah se probudi i skoči. Ona mora odmah da bude u akciji i spremna za užurbani dan koji je pred njom. Ustala je, a beba već brblja jer je gladna, ali i mama je gladna. Ipak, ne može da jede, beba mora jesti. Zatim se igra sa njom i menja joj prljavu pelenu, pa se opet igra sa njom i uspavljuje je. Mogla bi i ona da zaspi, ali neće moći, jer mora da opere veš, da skloni igračke i da opere suđe od prethodne večeri.

Dete se budi jer je gladno. I ona je gladna, ali ne jede. Hranu daje detetu, onda detetu treba pažnja i igra... zapamtite, ona još uvek nije jela. Sve što je ranije pospremila više nema na značaju, jer dete opet razbacuje igračke i one su po celom stanu. Dođem kući i igračke su svuda oko mene. Pomislim da nije uradila ništa, a ona se trudila ceo dan da naša beba bude zdrava i srećna.

Ako se neke druge tate koje ovo čitaju, osećaju isto i razmišljaju o tome šta sam ja uradio, a šta je ona uradila... Poštujte majku svog deteta. Ona je posebna, odrekla se svega da bi se brinula o vašem detetu.  

Zaista volim svoje dve usnule ljubavi, obe zaslužuju odmor."  

 

Njegov originalni post možete pročitati ovde. 
Bravo tata! Kapa dole za tako iskreno priznavanje zasluge svojoj partnerki.

Ako se neke druge tate, koje ovo čitaju, osećaju isto i razmišljaju o tome šta sam ja uradio, a šta je ona uradila... Poštujte majku svog deteta. Ona je posebna, odrekla se svega da bi se brinula o vašem detetu.  


Zaista volim svoje dve usnule ljubavi, obe zaslužuju odmor."  


Njegov originalni post možete pročitati ovde


 

Bravo tata! Kapa dole za ovako iskreno priznavanje zasluge svojoj partnerki.

 

Izvor: Ringaraja.net


PROČITAJ JOŠ: Tata radi, mama čuva bebu... Ko ustaje noću?

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
12
Kako ostati normalan kada vaša beba ne žel...
Vaša beba već danima plače i nervozna je, a vi pucate po šavovima. Evo kako da ostanete pri zdravoj pameti kada vaša beb...
8
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
5
Vodič kroz život bebe: Drugi mesec
Odojče uzrasta dva meseca je već obavilo svoj prvi sistematski pregled u dečjem dispanzeru doma zdravlja, dobilo vakcinu...
4





Kako ostati normalan kada vaša beba ne žel...
Vaša beba već danima plače i nervozna je, a vi pucate po šavovima. Evo kako da ostanete pri zdravoj pameti kada vaša beb...
Neočekivane promene na telu posle porođaja
Sasvim je normalno da se telo nakon porođaja promeni, ali postoje i neke neočekivane promene koje se dešavaju. Pripremit...



image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here