|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?

Zapečene palačinke

Ringerajina kuhinja, 24.2.2012
Ringerajin kuvar: lelaigor

image
/11


  • 3 jaja
  • prstohvat šećera
  • prstohvat soli
  • 200ml mleka
  • 250-300g brašna
  • 200ml vode
  • 250g salame po želji
  • 4 paradajza
  • kašika ulja
  • kašika brašna
  • 300ml mleka
  • so po ukusu
  • 1 jaje


  1. Izmutite 3 jaja mikserom, začinite solju i šećerom.
  2. Sipajte 200ml mleka i izmutite.
  3. Zatim polako dodajte brašno i mutite najmanjom brzinom dok se testo ne zgusne.
  4. Na kraju dodati vodu i sjediniti.
  5. Ispeći palačinke od pripremljene smese.
  6. Salamu i paradajz iseći na kockice.
  7. U šerpu staviti kašiku ulja i kada se ugreje kašiku brašna.
  8. Malo propržiti i sipati mleko.
  9. Začiniti po ukusu, mešati dok se ne zgusne i na taj način napraviti bešamel sos.
  10. U gotov i malo ohlađen bešamel sos umešati salamu i paradajz.
  11. Tim filom nadevati svaku palačinku i ređati jednu po jednu u podmazanu vatrostalnu posudu.
  12. Preliti izmućenim jajetom i peći oko 15 minuta na 200 stepeni dok malo ne porumene.


Palačinke su ukusne i ovako, ali posebnu kombinaciju ukusa dobiju kada se pri služenju preliju kečapom.

 

 

Budi i ti Ringerajin kuvar! Pošalji recept!

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Pita sa eurokremom
Ringerajin kuvar: lesica RR
5
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima i pršutom
Ringerajin kuvar: cvećka
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2





Kineska piletina sa kikirikijem
Ringerajin kuvar: cvećka
Grašak- čorbast
Ringerajin kuvar: Maraj



Anketa

Мажење беба.
пеперутка16

Да ли ваше бебе (6-12 месеци) воле да се мазе? Моја чак ни не слуша, само ме одгурује, пење се по мени, вуче,... чак ни не жели да се носи, само гледа да побегне. То ми је стварно чудно.. Какве су ваше?

Click Here