Ringerajin kuvar: lelaigor

- 3 jaja
- prstohvat šećera
- prstohvat soli
- 200ml mleka
- 250-300g brašna
- 200ml vode
- 250g salame po želji
- 4 paradajza
- kašika ulja
- kašika brašna
- 300ml mleka
- so po ukusu
- 1 jaje

- Izmutite 3 jaja mikserom, začinite solju i šećerom.
- Sipajte 200ml mleka i izmutite.
- Zatim polako dodajte brašno i mutite najmanjom brzinom dok se testo ne zgusne.
- Na kraju dodati vodu i sjediniti.
- Ispeći palačinke od pripremljene smese.
- Salamu i paradajz iseći na kockice.
- U šerpu staviti kašiku ulja i kada se ugreje kašiku brašna.
- Malo propržiti i sipati mleko.
- Začiniti po ukusu, mešati dok se ne zgusne i na taj način napraviti bešamel sos.
- U gotov i malo ohlađen bešamel sos umešati salamu i paradajz.
- Tim filom nadevati svaku palačinku i ređati jednu po jednu u podmazanu vatrostalnu posudu.
- Preliti izmućenim jajetom i peći oko 15 minuta na 200 stepeni dok malo ne porumene.
Palačinke su ukusne i ovako, ali posebnu kombinaciju ukusa dobiju kada se pri služenju preliju kečapom.
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični članci, koje čitaju drugi korisnici
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2
Krekeri
Ringerajin kuvar: Nedja RR
2