|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Zapečene palačinke

Ringerajina kuhinja, 24.2.2012
Ringerajin kuvar: lelaigor

image
/11


  • 3 jaja
  • prstohvat šećera
  • prstohvat soli
  • 200ml mleka
  • 250-300g brašna
  • 200ml vode
  • 250g salame po želji
  • 4 paradajza
  • kašika ulja
  • kašika brašna
  • 300ml mleka
  • so po ukusu
  • 1 jaje


  1. Izmutite 3 jaja mikserom, začinite solju i šećerom.
  2. Sipajte 200ml mleka i izmutite.
  3. Zatim polako dodajte brašno i mutite najmanjom brzinom dok se testo ne zgusne.
  4. Na kraju dodati vodu i sjediniti.
  5. Ispeći palačinke od pripremljene smese.
  6. Salamu i paradajz iseći na kockice.
  7. U šerpu staviti kašiku ulja i kada se ugreje kašiku brašna.
  8. Malo propržiti i sipati mleko.
  9. Začiniti po ukusu, mešati dok se ne zgusne i na taj način napraviti bešamel sos.
  10. U gotov i malo ohlađen bešamel sos umešati salamu i paradajz.
  11. Tim filom nadevati svaku palačinku i ređati jednu po jednu u podmazanu vatrostalnu posudu.
  12. Preliti izmućenim jajetom i peći oko 15 minuta na 200 stepeni dok malo ne porumene.


Palačinke su ukusne i ovako, ali posebnu kombinaciju ukusa dobiju kada se pri služenju preliju kečapom.

 

 

Budi i ti Ringerajin kuvar! Pošalji recept!

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima i pršutom
Ringerajin kuvar: cvećka
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2
Krekeri
Ringerajin kuvar: Nedja RR
2





Ravioli sa mlevenim mesom i prelivom od ša...
Ringerajin kuvar: lelaigor
Nadevene palačinke
Ringerajin kuvar: lelaigor



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here