|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
4.3.2013 16:44:57   
Bekolino81
Jo.anna.jo,
ja sam drugorotka i u sobi sam bila sa ženama koje su takođe drugorotke,pa verovatno nam sestre nisu nešto ni pomagale jer znaju da imamo iskustva. Primetila sam da su u nekim sobama bile isključivo prvorotke a u drugim žene koje rađaju po drugi,treći... put. Svako jutro sestre dolaze presvlače bebu,sređuju pupak a zatim dolazi dr.neonatolog i pregleda i meri bebu,sestra je oblači i vraća bebu mami. Za bebu su samo potrebne pelene i vlažne maramice, kremu imaju oni i ne treba ti više ništa.
Ja sam bila u sobi 10 - sedmokrevetna, ali nikad nije bila puna,čak sam poslednjih 2 dana (ostala sam duže u porodilištu zato što mi je beba dobila žuticu) bila sama u toj velikoj sobi sama.
Ovog puta išla sam na porođaj bez epidurala,za razliku od prvpg puta. Tako sam se dogovorila sa dr. - ako porođaj krene i sve ide brzo,neću uzeti epi a ako se oduži uzeću. Pošto sam bila otvorena 4-5 prstiju a nisam osećala neke bolove,pitao me dr. da li hoću epidural,ja rekla ne,uključili mi u 7:45 indukciju i za sat vremena sam se skroz otvorila.Ne znam koja je cena epidurala, moj dr. mi je rekao da kontaktiram anesteziologa da me ima u vidu za svaki slučaj,ja nisam stigla da je pozovem jer sam se porodila 15 dana pre termina.
Što se tiče analiza ne treba ti apsolutno ništa,sem krvne grupe, uputa, z.knjižice i l.karte. Ja sam ponela sve i krvnu sliku,urinokulturu,korpokulturu,hepatitis B i ništa mi nisu uzeli. Na samom prijemu u porodilište vade ti krv i uzimaju bris.

Pitaj šta te još interesuje!!!

< Poruku je uredio Bekolino81 -- 4.3.2013 16:46:12 >

(odgovor članu jo.anna.jo)
Direktna veza do poruke: 376
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
4.3.2013 18:03:48   
jo.anna.jo
e to sam čula i rekoše mi tamo, samo krvna grupa oni sve ostalo rade. Nego meni dade dr iz DZ uput za krv za pripremu za epi, a ja nikako da se nateram da odem tamo :( pa reko da proverim da li možda oni za epi odrade pripremu, tipa, ne mogu da izdržim i u momentu vrisnem dajte epi! da li je to moguće razmišljam..., bez predhodno odrađenih analiza? mislim donetih tamo...

reci mi ovo, koliko ti je bilo potrebno mrežastih uložaka i gaćica za ceo boravak?

eh da, članica iznad napisa da je bilo tople vode a ja sve zaboravljam da pitam da li je dovoljno toplo ovako u sobama? ja sam jezivo zimogrožljiva pa da znam da li nešto debelo baš da ponesem? eh da, i tamo posle porodjaja, kapiram da te pokriju nečim, ne ostave te tek tako solo i krvavu i izmučenu na milost i nemilost?


(odgovor članu Bekolino81)
Direktna veza do poruke: 377
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
4.3.2013 19:12:35   
Bekolino81
Za epidural u Zemunskoj nisu ti potrebne nikakve dodatne analize već moraš ranije da dogovoriš sa doktorom i anesteziologom, da budu spremni kada krene porođaj.
Mrežaste gaćice sam ponela 3 para i bilo mi je malo (5 dana sam bila ubolnici) a mrežaste uloške 5 pakovanja.

Toplo je,ja badem mantil nisam ni ponela.

(odgovor članu jo.anna.jo)
Direktna veza do poruke: 378
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
5.3.2013 8:19:13   
Janncica
jo.anna.jo. opusti se malo. Ne idis u klanicu nego u bolnicu. user posted image Nisu nam bolnice bas tako grozne. Ima i vode,toplo je,neces biti izmrcvarena. Brinu tamo o tebi. Ima ih nervoznih i neljubaznih,ali vecina je nasmejana i spremna da izadje u susret.
Misli o svojoj bekani koju ces uskoro videti. Brzo to sve prodje tamo,ni ne okrenes se,a vec si kuci prepustena sama sebi na milost. user posted image

(odgovor članu Bekolino81)
Direktna veza do poruke: 379
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
5.3.2013 9:20:43   
jo.anna.jo
ma gde da se opustim, ne idem u hotel toga sam svesna, a ovaj bebi frendli koji su uveli me blago užasava kada pročitam eto da posle 4 sata ti donesu bebu, jeste da je već obožavaš itd, ali... Ali! pa onda to deljenje kupatila i sobe, pa nismo na ekskurziji majku mu, još cika i vriska svih beba, pa telefoni ostalih žena i što neko negde napisa kad počnu još i trubače da puštaju preko zvučnika.. ma idi.. nekako meni je bolje da čujem sve negativno što ima da bih se psihički pripremila, pa nek se sve to NE desi, nego bude savršeno nego da se užasnem..

hvala bekolino!!

< Poruku je uredio jo.anna.jo -- 5.3.2013 9:21:19 >

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 380
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
6.3.2013 8:38:25   
Zemunka85
Ja ne znam da li sam ja luda ali meni je sa mojom bebom bilo pre pre pre pre preeeeelepo u porodilistu. Nista mi nije smetalo, ali NISTA. Bas bas bas nista, sve mi je bilo divno, lako i sa zadovoljstvom. Niti mi je ista bilo tesko. Prvorotka, epidural, jos iskrvarila na porodjaju, pa anemija, infuzija, ogroman hemoroid, epizioomija .. jedva sam cekala bebu. JEDVA! Crkla sam prvo vece bez nje. Samo sam razmisljala gde je i kako joj je bez mene :(.OBOZAVAM TO PORODILISTE. I zavidim svima koje to tek ceka. OK posle toga ide sve lepse i lepse, ali i tamo je carobno. Ja bih doslobno umrla da nisam bila sa bebom. Blagosloven ko izmisli BF.

Za epi ti ne treba bas nista. Nikakave analize. samo dogovor sa aesteziologom i dr. Kosta 50000. Mislim da ne mozes na licu mesta da zatrazis epi, bez prethodnog dogovora, jer to znaci da nisi imala izabranog lekara (cim se niste dogovorili), a to ne moze jedno bez drgog tamo.

Samo mala ispravka, bekolino - po sobama smestaju, kako se ko porodi. Nema veze koji ti je porodjaj po redu, niti da li je epi i li ne. Da bi vas isti dan i otpustili, pa sterilisali sobu. Zato si bila sama tj nikoga ti nisu doveli.

< Poruku je uredio Zemunka85 -- 6.3.2013 8:47:42 >

(odgovor članu jo.anna.jo)
Direktna veza do poruke: 381
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
6.3.2013 9:15:11   
Zemunka85
Ja sam prvorotka i bukvalno prva beba koju sam drzala je moja :-) . Kada su je doneli imala je kapljicu skorenog mleka pored usnice, cak ni to nisam umela/smela da joj obrisem. Kazem vam, hemoroid kao pola prste, epidural u lledjima, infuzija u ruci, anemija tolika da mi samo munje sevaju :-) i moja beba sa mnom. Uzivala sam. Ljudi to je 48h!!! Ja sam isto bila sama poslednje tj trece vece, bez problema.

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 382
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
21.3.2013 11:35:11   
Sladja80
znaci moze epidural kad zena ima anemiju?

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 383
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
21.3.2013 19:55:36   
Zemunka85
Koliko znam, gledaju se samo trombociti.

(odgovor članu Sladja80)
Direktna veza do poruke: 384
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
22.3.2013 22:36:45   
Phoenix
Pozdrav svima, user posted image

Nova sam na forumu, a za mesec dana treba da se porodim, i to verovatno u Zemunskom porodilištu. Pre pet godina sam se prvi put tamo porađala, i obzirom na nezavidne uslove usled renoviranja porodilišta nisam loše prošla. Tada me je porađao dr Plješa, i bila sam više nego zadovoljna. Nisam imala vezu, čovek je bio dežuran te večeri.
Interesuju me vaša iskustva sada, da li je moguć neki dogovor sa njim pre porođaja i sa koliko da ga častim? Nemam iskustva sa tim, i ne znam koja je to pristojna suma? user posted image

< Poruku je uredio Phoenix -- 22.3.2013 22:39:14 >


_____________________________

Sve će biti dobro na kraju. Ako nije dobro, onda nije kraj!

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 385
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
23.3.2013 8:12:53   
Zemunka85
Sada stvari stoje ovako.
Mozes ubosti opet slucajno njegovu smenu, da ti se posreci i tada ne placas nista.
Mozes uzeti epidural, koji kosta 20000 + obavezan izabrani lekar (30000) i tada izaberes DR Pljesu, ili ako neces epidural - samo uzmes izabranog lekara i to je 30000. To ti je zvanicni cenovnik. Tj u tom slucaju bi on dosao na tvoj poziv da te porodi, kad god da je to.
E sad, ako bi ti isla na dogovoreni porodjaj, tj dodjes namerno u njegovu smenu, u dogovoru sa njim, da te porodi, e tu bi ga trebala castiti. Koliko .. ne znam ...

(odgovor članu Phoenix)
Direktna veza do poruke: 386
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
23.3.2013 9:52:26   
Phoenix
Hvala na ti na ovako brzom odgovoru.
Pa pretpostavljam da je tih 30 000 i više nego dovoljno?! Nisam znala da postoji ta mogućnost. Tako ću najverovatnije i da uradim. Mislim, te pare valjda idu direktno njemu?



_____________________________

Sve će biti dobro na kraju. Ako nije dobro, onda nije kraj!

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 387
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
23.3.2013 9:55:52   
Janncica
15000 ide njemu, 15000 bolnici. Pljesa je super... user posted image

(odgovor članu Phoenix)
Direktna veza do poruke: 388
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
23.3.2013 15:52:08   
Bekolino81
Phoenix imaš p.p.

Plješa je najbolji!!!

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 389
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
24.3.2013 21:28:53   
Druid
Ženske, moram da vas molim za info, ako nije problem. Drugarica mi se porađa najkasnije za 15-ak dana, a ne znam da li su informacije koje sam joj ja dala od sep 2011 bajate. Ona rađa drugo dete i pitala se koliko se sada ostaje u porodilištu? Kada sam se ja porodila to je bilo 48sati čak i ako si se porodio u pet po podne i tad su radili otpust. I da li otpuštaju i nedeljom? Pitala me je i koja je ok cifra za čašćavanje doktora ako bude zadovoljna, a ja pojma nemam jer nisam častila već plaćala. Ne zna da li da kupi nešto u nekoj vrednosti ili da kovertu. Hvala unapred.

(odgovor članu Bekolino81)
Direktna veza do poruke: 390
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
25.3.2013 11:20:52   
Janncica
Ostaje se 48 sati. Ja sam se porodila u petak,a pustena sam u nedelju kuci.
Za cascavanje ne znam...Ja ne bih dala kovertu nikako. Mozda neki pokloncic. Malo je glupo dati pare,pogotovo ako nije neki doktor koji joj vodi celu trudnocu i ako ne ide na dogovoren porodjaj.

(odgovor članu Druid)
Direktna veza do poruke: 391
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
25.3.2013 13:12:07   
Zemunka85
Ja stvarno nisam stekara, ali sto kaze Janncica, kada bih DR prvi put videla na porodjaju, a to je njegova smena, ne bih mu nista dana. Mislim, to mu je posao, za to prima platu. Za druge primere, postoji cenovnik, pisale smo. A za DR koji vodi trudnocu i porodi po dogovoru - to je jedini slucaj gde treba castiti, koliko ne znam....Ali ne ispod 15000, jer bi u tim slucaju imala taj luksuz da ti on dodje na porodjaj KAD GOD jer bi bio izabrani lekar, a ne da te siluje pre vremena, zato sto je "za dz".

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 392
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
25.3.2013 13:28:16   
Druid
Hvala, ženske, za brzi odgovor!

Zemunka, izvini, ali nisam ukapirala ovaj poslednji deo posta što si pisala zašto je bitno da ti više od 15.000 ako je dr smena?

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 393
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
25.3.2013 13:36:38   
Zemunka85
Htela sam da napisem ne PREKO 15000 :-) .

Uh ... ovako.
Ako imas DR koji zelis da te porodi, mozes uplatit opciju "izabrani DR" koja je 30000, a DR dobija 15000 (15000 bolnica) i on dolazi na tvoj poziv da te porodi kad god. E sad, ako bi te isti taj porodio po dogovoru, a ti treba da ga cas_tis, mislim da je ok dati do 15000 jer bi da si ga regularno platila on dobio toliko plus morao da dodje na tvoj poziv kad god. Ok :-) ?

Ovo u slucaju da ti on cini uslugu (mada koliko je dogovoreni porodjaj usluga? :-)).
A ako porodjaj krene prirodno i ubodes njegovu smnu, nista od para :-) .

< Poruku je uredio Zemunka85 -- 25.3.2013 13:38:27 >

(odgovor članu Druid)
Direktna veza do poruke: 394
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
25.3.2013 19:04:41   
Druid
Hvala ti puno na detaljnom odgovoru. Pretpostavila sam da na to misliš ali je skroz drugačije pisalo pa si me zbunila. Ona pokušava nekako da dođe do dr Plješe, pa ako uspe onda bi da ga ipak časti, zato pita. Divne ste devojke, zaista. user posted image

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 395
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
25.3.2013 20:36:22   
Lilly 85
Jel zna neko kakva je procedura sto se carskog reza tice? koliko se tad ostaje u bolnici? Kad moze da se vidi beba? Kakva je priprema pre operacije? Sve zivo me zanima, ako neko ima svezije informacije.
Hvala

(odgovor članu Druid)
Direktna veza do poruke: 396
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
25.3.2013 22:55:20   
jo.anna.jo
ono što znam jeste da su sa CR bile po 5+ dana, i da njima jedino u stvai nije bebi frendli, jer zbog rane u stvari ne mogu da podignu i spuste bebu itd... donose bebice na podoj i druženje

to je ono što znam gledajući cimerku :)

(odgovor članu Lilly 85)
Direktna veza do poruke: 397
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
26.3.2013 11:26:47   
Lilly 85
A koliko cesto donose bebicu na druzenje? Ja bih da beba bude sa mnom sto vise.

(odgovor članu jo.anna.jo)
Direktna veza do poruke: 398
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
26.3.2013 11:29:36   
jo.anna.jo
svaki put za podoj ako imaš mleka, dakle na razmak od 3-4 sata, s time da oko 3-4 noću preskoče.. ne smeju predugo jer se beba vaća u boks pa zbog sterilnih uslova itd...

(odgovor članu Lilly 85)
Direktna veza do poruke: 399
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
30.3.2013 6:25:12   
Mache
lilly85 meni su u januaru radili CR ali s obzirom da je moja situacija bila malo specificna napisacu ti ono sto znam u odnosu na cimerke.. Porodile su se u utorak, pustene su kuci u ponedeljak (znaci sedmi dan). Obe su imale hitan CR zako da ne znam kako ide sa nekim eventualnim ranijim pripremama ukoliko je zakazan CR u pitanju. Bebe su im doneli prvi put kad su malo dosle sebi, i onda su nastavili da im ih donose na nekoliko sati na po mozda 15 min. do pola sata na druzenje (nijedna nije imala mleko prva 2-3 dana), a kasnije kada im je krenulo mleko donosili su ih na podoj.
Ako te jos nesto zanima, pitaj, pa ako znam.. Pozdrav!

(odgovor članu jo.anna.jo)
Direktna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Uloga placente (video)
video
Nakon implantacije, iz perifernih ćelija blastocista, razvija se deo strukture zvan placenta, koji služi kao veza između...
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?



Anketa

Дуда.
пеперутка16

До када је ваше дете имало цуцлу?

Click Here