|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Epiduralna DA ili NE
27.9.2009 14:39:13   
Anoniman
Ja sam apsolutno protiv (da ga ja primim, ko hoce podrzavam). Jednostvano-ono sto je mene bolelo su kontrakcije, a ne porodjaj. Iako sam imala strasno bolan porodjaj, ni ne pomisljam da sledeci put trazim epidural, ne zato sto sam ja srpska majka mucenica, nego zato sto sam se osecala kao da sam bog kada sam donela dete na svet, svojim naporom i mukom. Taj osecaj mi je nezamenjiv, da kad posle toliko bola vidim da je vredelo. Epidural bi mi nekako obezvredio taj trenutak - u mojim ocima, sa mojim detetom, nemojte me pogresno shvatiti, niste vi koje ste za epidural manje majke nego sto sam ja...bla bla bla...ovde cesto covek mora da pravda svaku svoju rec, pa cu se odmah izjasniti - podrzavam svakoga ko zeli epidural!

(odgovor članu *Dixy*)
  Direktna veza do poruke: 176
   RE: Epiduralna DA ili NE
28.9.2009 5:02:17   
Verus
Slazem se sa Nedjom.  Opet, to je samo MOJE misljenje, ne preporuka, ili omalovazavanje onih koje bi...nadam se da necu morati pod indukciju i da ce stvari ici svojim, prirodnim putem...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 177
   RE: Epiduralna DA ili NE
3.10.2009 16:17:40   
*iva*
Mi smo ti cudan narod,neverne Tome.
Slusala sam komentare zena(citaj-zenturaca) koje kazu da ako ne osetis bol nisi nikakva majka.
Ma mogu da me poljube u dupe!


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 178
   RE: Epiduralna DA ili NE
14.10.2009 13:28:26   
nadine
Prosle nedelje sam bila na pregledu kod doktora u NF i pitala ga da se dogovorimo u vezi epidurala. On mi je uzvratio pitanjem da li sam sigurna da zaista zelim jer je sada u Frontu gotovo nemoguce dobiti saglasnost za epidural.Od nekoliko porodilja (znam ih iz skolice za roditeljstvo) koje su se opredelile za epidural a koj su se porodile u prethodne tri nedelje nijedna ga nije primila. Navodno lekari su procenili da nema potrebe bez obzira sto su prosle citavu proceduru dobijanja saglasnosti i sto su platile.
Da li znate kako su prosle druge nove mame?Je li istina da se inteziviralo na izbegavanju epidurala od strane porodilista?user posted image

(odgovor članu *iva*)
Direktna veza do poruke: 179
   RE: Epiduralna DA ili NE
14.10.2009 13:31:34   
Anoniman
A zašto izbegavaju uopšte? user posted image

(odgovor članu nadine)
  Direktna veza do poruke: 180
   RE: Epiduralna DA ili NE
14.10.2009 13:34:28   
alexis77
Ja glasam-ZA! Od trenutka kada sam primila epidural sve mi je bilo...i lakše i lepše!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 181
   RE: Epiduralna DA ili NE
14.10.2009 14:14:03   
nadine
Neformalno objasnjenje koje sam dobila od jedne od trudnica (ciji muz radi u NF) je navodno neki tihi rat koji se vodi sa Ministarstvom u vezi cenovnika za usluge koje daje NF . Da nisam trudna mozda bih i ukapirala sta to znaci ali moj trenutni IQ to ne moze da podrzi...Logicno mi je (ali neprihvatljivo) i objasnjenje da nemaju dovoljno anesteziologa a da je veliki broj zainteresovanih za epidural.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 182
   RE: Epiduralna DA ili NE
15.10.2009 11:09:19   
*Alexx*
Srecom, te se porodih pre svih tih zapetljancija, platila 12000 u NF i milina! Apsolutno sam za to da bi epidural trebalo da bude standardna usluga, koja se ne placa. Ali, ako biram izmedju varijante da placam nekog anesteziologa, i varijante da regularno platim, po cenovniku, onda sam za ovo drugo. Sva ta podmicivanja su mi bljak.

(odgovor članu nadine)
Direktna veza do poruke: 183
   RE: Epiduralna DA ili NE
16.10.2009 18:48:56   
kovo
Pozdrav svima!

Dali neko ima iskustva sa epiduralom i novosadskom bolnicom?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 184
   RE: Epiduralna DA ili NE
16.10.2009 19:12:07   
sephora
ja igrom slučaja nisam primala epidural ni prvi ni drugi put, ali moje intimno mišljenje je da ako postoji nešto što olakšava ženi prava je šteta ne iskoristiti ga... sad to što kod nas i najprostije stvari prosto treba da ti se zgade jer se redovno iskomplikuju- e to je druga tema!!!

(odgovor članu kovo)
Direktna veza do poruke: 185
   RE: Epiduralna DA ili NE
22.10.2009 9:42:25   
kovo
Gde ste zene koje ste se poradjale sa epid.anes.u Novom Sadu?!
Niko mi se ne javlja....a ja zeljna da cujem....user posted image

(odgovor članu sephora)
Direktna veza do poruke: 186
   RE: Epiduralna DA ili NE
25.10.2009 14:33:47   
Elisa
Ja sam se porodila bez epidurala..
Bila sam jedina u sali koja je vristala :)
Ali ... sa ove distance kada se setim, uopste nije bilo strasno.. Ja sam teze podnela ono posle, oporavak kod kuce, nego sam porodjaj iako je bio prilicno tezak .

(odgovor članu cici78)
Direktna veza do poruke: 187
   RE: Epiduralna DA ili NE
13.11.2009 18:45:12   
tika02
ja sam se u aprilu porodila u NF. imala sam svog lekara koji mi je i vodio celu trudnocu, prenela sam trudnocu tri dana i onda su mi indukovali porodjaj zbog prezrelosti bebe i posteljice, pre nego sto su poceli bolovi pod indukcijom nisam ni razmisljala o epiduralu, isla sam logikom da su se zne poradjale u stali na stojeci pa sto se ja ne bi porodila prirodno u bolnici :) ali to boli jako... i nemoj neko da mi kaze da ne boliuser posted image
posle nekih dva sata trpljenja kontrakcija na 1 minut trazila sam da mi daju epidural, posle 15 minuta dosao je anesteziolog, popricao sa mnom o riziku epidurala, rekao da ne mogu da imam nikakve posledice (glavobolja, da ne osecam noge...) potpisala sam papir da se prihvatam odgovornosti za davanje anestezije, znaci nisam morala da prodjem sve analize koje traze u NF...
ja sam moj porodja provela u polusnu (9,5 sati) i porodila za 5 minuta, na moj zahtev su iskljucili epidural kada sam se otvorila 9 prstiju da bih osetila napone, pre usivanja su opet ukljucili epidural, radili su mi i reviziju materice jer sam jako pocela da krvarim (sve je bilo u redu)... super!!!!
sledeci put sigurno idem na epidural... i svakoj trudnici predlazem da se tako i poradjauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 188
   RE: Epiduralna DA ili NE
28.1.2010 14:45:21   
cicko

IZVORNA PORUKA: lothroniell

U Novosadskoj Klinici za ginekologiju i akušerstvo, popularnoj Betaniji, epiduralna anestezija se ne daje u redovnom postupku nego samo kada to zahtevaju medicinski razlozi. Sve porodilje imaju pravo da zatraže, ali da li će je dobiti, zavisi od procene njihovog zdravstvenog stanja. U Betaniji nije predviđena mogućnost da neko, ako želi, plati ovaj zahvat i zasad se ne planira takva mogućnost jer nedostaje i anesteziologa.

Hmmmm! user posted image Jel ovo jos uvek vazi? Sad preturam ovde po RR sajtu pa neleteh na to... A znam da ima zainteresovanih za epidural, pa... user posted image



IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Ja zelim prirodno ..ne pada mi na pamet nikakav epidural ...ali znam da se sestra mm porodila sa epiduralom na Betaniji  i da je sama traila i dobila!




IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Pa mislim da nema potrebe.... zasto bi? Bez ljutnje...ali meni je to malo vise iz hira!



IZVORNA PORUKA: cicko

Ne mislim da je hir... Ne kazem nista lose, svako ima svoje misljenje, ali ne vidim zasto ne bi dobile epidural i olaksale  i ulepsale sebi taj predivan dogadjaj kad vec postoji mogucnost. Pa i kod zubara dobijas anesteziju...
Nisam prosla kroz porodjaj, ali imam prilican broj drugarica koje su dva puta rodile; prvi put bez, drugi put sa epiduralom. Kazu da se nikad vise ne bi odrekle tog "luksuza".
Naravno, svako odlucuje za sebe, ja samo ne vidim nista lose u tome da se olaksaju bolovi.user posted image







IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Ma naravno svako ima svoje misljenje ...ali nije porediti to kao sa zubarom ....
ovo je mnogo ozbiljnije ...pogotovo sto su i Dr. govorili da tu postoji mali rizik.... e sad ne bih zalazila kako i sta najbolje da se raspitas! Pa akoti   zelis  samo napred! user posted image

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 189
   RE: Epiduralna DA ili NE
28.1.2010 14:53:57   
aster
Živeo epidural user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu cicko)
Direktna veza do poruke: 190
   RE: Epiduralna DA ili NE
28.1.2010 14:54:26   
cicko
U NS Betaniji radi nekoliko veoma iskusnih anesteziologa koji su obuceni bas za epidural. Ne kazem da rizik ne postoji, kao i za sve u zivotu postoji mogucnost (vrlo mala) da nesto krene kako ne treba.
Znam da ima lekara koji pokrivaju 24h na klinici ukoliko ste se prethodno dogovorili. Odes kod njih na razgovor, objasne ti ceo postupak, kontraindikacije... pita te kad ti je termin, kaze ti kakve su tvoje finansijske obaveze. Znam da ne placas unapred, nego tek po obavljenom epiduralu. I sto je najvaznije vrlo su pouzdani!
Na dan porodjaja pozovete ih telefonom, oni kontaktiraju dezurnog lekara i kad ste otvoreni 5 prstiju dolaze. Ovo su sveze info.

(odgovor članu cicko)
Direktna veza do poruke: 191
   RE: Epiduralna DA ili NE
28.1.2010 15:13:05   
aster
Ovo sam našla na internetu
EPIDURALNA ANALGEZIJA Osnovne informacije o ublažavanju bola u toku porođaja     POSTAVLJANJE EPIDURALNOG KATETERA   imaćete intra-vensku kanilu i priključenu infuzijudok se postavlja epiduralni kateter morate biti mirni i reći anesteziologu kada imate kontrakcijupotrebno je oko 20 minuta da se postavi epiduralni kateter i 20 minuta da anestetik počne da delujeponekad epiduralna analgezija nije potpuna ili kateter nije na mestu te je potrebno da se postavi ponovo   PREDNOSTI EPIDURALA   najčešće potpuno otklanja bolne utiče na bebudoza anestetika se može smanjiti tako da vam omogući kretanjedoza se može prilagoditi za mogući carski rezmože se dati spinalna doza anestezika za ubrzavanje efekta   MOGUĆI PROBLEMI KOD EPIDURALA   ·         ponavljane doze lokalnog anestetika jače koncentracije mogu dati prolaznu slabost u nogama i povećati rizik primene forcepsa ili vakuum ekstrakcije u porođaju ·         prerano data doza anestetika može usporiti porođaj ·         moguć je pad krvnog pritiska, svrab kože ili drhtavica tokom epiduralne analgezije ·         mesto na kom je postavljen epiduralni kateter može biti umereno bolno par dana posla porođaja. Bol u donjem delu leđa posle porođaja nije posledica epidurala već trudnoće i samog porođaja.       ZA DETALJNIJE INFORMACIJE OBRATITE SE ANESTEZIOLOGU     MOGUĆE KOMPLIKACIJE EPIDURALA I SPINALA U POROĐAJU     VRSTA KOMPLIKACIJE KOLIKO ČESTO SE DOGAĐA značajan pad krvnog pritiska jedna od 50 žena povremeno ne oslobađa od bola dovoljno dobro pa je potrebno prilagođavanje doze i leka jedna od 8 žena često nije dovoljno obezboljivanje za carski rez pa je potrebna opšta anestezija jedna od 20 žena povremeno uporna glavobolja posle epidurale anestezije uporna glavobolja posle spinalne anestezije jedna od 100 žena (epidural) jedna od 500 žena (spinal) retko povreda nerava (utrnulost ili slabost noge) trajanje promene osetljivosti duže od 6 meseci jedna na 1000   jedna na 13.000 žena jako retko epiduralni apsces (infekcija) meningitis epiduralni hematom jedna od 50.000 jedna od 100.000 jedna od 170.000 žena izuzetno retko gubital svesti jedna od 100.000 žena teške povrede, uključujući paralizu jedna od 250.000 žena  

(odgovor članu cicko)
Direktna veza do poruke: 192
   RE: Epiduralna DA ili NE
28.1.2010 15:15:53   
Leki 77

IZVORNA PORUKA: OTI

EPIDURAL OBAVEZNO!!!!
SPOMENIK ONOM KO GA IZMISLI

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image



Ovo potpisujem! Sve i svasta sam ja vec pisala na ovoj temi, ali da ponovim-i sada da vidim svog anesteziologa izljubila bih ga!!!! Ko hoce da ga boli, neka ga boli, nemam nista protiv jer ne boli meneuser posted image Ali cim je mene prestalo da boli ja se opustila i porodila dok si rekao keks. I ne mogu da zamislim lepsi osecaj od tog - brz porodjaj, ja opustena drzim i ljubim svoje bepce!!!!! Gde ces ista prirodnije od toga!? A ko se plasi, neka se samo dobro raspita, jer greota da ga boli zbog nekih nerealnih prica rekla-kazala. Ali ako se i posle toga ne odluci za epidural, skroz ok! Ja protiv toga nemam nista, samo kada nije posledica lose informisanosti. I da, nema para koje ja ne bih dala za epidural, narocito posle iskustva koje imam.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 193
   RE: Epiduralna DA ili NE
28.1.2010 15:17:20   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: Leki 77
i sada da vidim svog anesteziologa izljubila bih ga!!!!


user posted image I ja svog.


_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 194
   RE: Epiduralna DA ili NE
28.1.2010 15:20:42   
Anck Su Nmaun
IZVORNA PORUKA: Leki 77


IZVORNA PORUKA: OTI

EPIDURAL OBAVEZNO!!!!
SPOMENIK ONOM KO GA IZMISLI

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image



A ko se plasi, neka se samo dobro raspita, jer greota da ga boli zbog nekih nerealnih prica rekla-kazala. Ali ako se i posle toga ne odluci za epidural, skroz ok!


Ispadoh  JA  sad veliki protivnik (ispravka)  epiduralne user posted image user posted image user posted image   user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Jednostavno ne plasi me bol pa o tome nisam ni razmisljala...jednom sam slusala Doktore kakva su  im misljenja o tome  i da nisu  pozitivna i to je to....   i ne zelim da razmisljam o tome! Ko voli nek izvoli!

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 28.1.2010 15:24:33 >

(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 195
   RE: Epiduralna DA ili NE
28.1.2010 15:20:57   
Jeja1975
Ja sam prespavala porodjaj zahvaljujuci epiduralu user posted image user posted image

_____________________________

Dobice Sale batu ili seku to vam ja garantujem!!!!

(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 196
   RE: Epiduralna DA ili NE
28.1.2010 15:22:19   
cicko
Draga mislis protivnik?user posted image


IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

IZVORNA PORUKA: Leki 77


IZVORNA PORUKA: OTI

EPIDURAL OBAVEZNO!!!!
SPOMENIK ONOM KO GA IZMISLI

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image



A ko se plasi, neka se samo dobro raspita, jer greota da ga boli zbog nekih nerealnih prica rekla-kazala. Ali ako se i posle toga ne odluci za epidural, skroz ok!


Ispadoh  JA  sad veliki pobornik epiduralne user posted image user posted image user posted image   user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Jednostavno ne plasi me bol pa o tome nisam ni razmisljala...jednom sam slusala Doktore kakva su  im misljenja o tome  i da nisu  pozitivna i to je to....   i ne zelim da razmisljam o tome! Ko voli nek izvoli!


(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 197
   RE: Epiduralna DA ili NE
28.1.2010 15:22:56   
Anck Su Nmaun
Daaa user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image bas to!

(odgovor članu cicko)
Direktna veza do poruke: 198
   RE: Epiduralna DA ili NE
28.1.2010 15:25:41   
LillyT
DA!!!!! Samo se ja bojim da ne zakasnim, mada svuda dolazim pre vremena (cak i na posao), ali opet, moram necega da se bojim oko porodjaja. Majke mi, to mi je najveci strah (to i da li ce biti slobodan apartman). Ja sam uvek za anesteziju cak i kada se zubi sredjuju, sto bi me boleleo bilo sta...

_____________________________

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 199
   RE: Epiduralna DA ili NE
28.1.2010 15:26:42   
jacagoga
ja sam slusala intervju nacelnika nf koji je rekao da ne preporucuje epidural i da bi i svojoj cerki preporucio prirodan porodjaj bez epidurala.
Sto se mene tice velika sam kukavica (da ne kazem nesto drugo), bojim se bola tako da bih platila epidural i dobrog anesteziologa. Jasno mi je da je majka priroda odredila drugacije ali ne bih da iz straha ugrozim ni sebe ni bebu
a kako ce biti, saznacu u avgustu


< Poruku je uredio jacagoga -- 28.1.2010 15:27:45 >

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Značaj gvožđa tokom trudnoće
Tokom trudnoće, potrebe za gvožđem se povećavaju jer se volumen krvi povećava radi podrške rastućoj bebi. Takođe, gvožđe...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here