|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Znala sam da sam u drugom stanju i pre nego što...

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 2.2.2023
Jutarnje mučnine, izostanak menstruacije ili osetljive grudi uobičajeni su znakovi trudnoće. Postoje i neki za koje možda uopšte ne biste pomislili da ukazuju na trudnoću.

image
Žene su podelile koje su neuobičajene simptome osetile pre nego što su saznale da su trudne. Foto: Freepik.com
/11


Žene su na Redditu podelile neobične simptome koje su primetile i pre nego što su saznale da su trudne.

 

1. Osetljivost na mirise

"Bila sam na putu do apoteke kako bih kupila test za trudnoću i kako sam se približavala, bilo mi je previše svih tih različitih mirisa parfema. Povratila sam na ulazu, bez najave, nisam stigla čak ni da okrenem glavu. Osećala sam se smešno kupujući test, čak me je i prodavac gledao pogledom koji je govorio: "Ovo zaista ne morate da kupite."

 

2. Neobično ponašanje kućnih ljubimaca

"Pre nego što sam saznala da sam trudna, moj pas me nije hteo ostaviti samu. Kao da je bio zalepljen za mene. Izluđivao me i kad sam saznala da sam trudna, sve mi je bilo jasno. Nedavno se i prijateljica koja pokušava ostati trudna požalila da je pas ne pušta na miru i da je to prilično živcira. Bez sumnje, trudna je."

 

3. Promena ukusa

"Odjednom mi je bio neprijatan ukus kafe, slatkiša i burgera sa sirom nakon što sam desetak godina obožavala sve navedeno. Bilo je zbunjujuće."

 

4. Gljivična infekcija

"Prva i jedina gljivična infekcija koju sam imala ikad u životu. Sada sam paranoična čim osetim svrab."

 

5. Krvarenje iz nosa

"Sagnula sam se, ustala i krv mi je potekla niz lice. Sa suprugom sam tada bila u poseti njegovim roditeljima. Nekoliko nedelja kasnije test je bio pozitivan i kad smo im rekli, svekrva je rekla kako je to odmah pomislila onog dana kad sam prokrvarila iz nosa. Šta?!"

 

6. Gađenje prilikom pranja zuba

"Odlično sam se osećala, ali čim bih četkicom za zube dodirnula jezik, počela sam osećati mučnine. Frustrirajuće."

 

7. Metalni ukus u ustima

"Nekoliko dana nakon začeća (pretpostavljam), imala sam užasan ukus u ustima, kao da žvačem prljave kovanice. Metalan, ali ne od krvi. Bilo je odvratno i trajalo je nekoliko minuta. Koju nedelju kasnije, dva testa bila su negativna na trudnoću, ali treći je bio pozitivan. Nikad to više nisam osetila."

 

8. Bolni zglobovi

"Jednog dana sam se probudila i nisam mogla stisnuti šaku. Ispostavilo se da trudnoća utiče na zglobove. Nisam to znala, ali dve nedelje kasnije sam uradila test na trudnoću i bio je pozitivan."

 

9. Teške alergijske reakcije

"U drugoj trudnoći me ubola pčela i to je bila najgora reakcija na ubod ikada. Ubod je bio na ramenu i cela sam otekla, dobila sam osip po leđima, vratu i grudima u roku od sat vremena. Sledećeg jutra saznala sam da sam trudna."


10. Noćne more

"Imala sam noćne more. Bila sam prestravljena i vrištala u snu. Nakon nekoliko dana, test na trudnoću je bio pozitivan."

 

11. Ubrzan rast kose

"Imala sam uvek kosu koja je bila tanka, kratka i gotovo da nije rasla. Jednog dana sam primetila da je duža. Kasnije sam saznala da sam trudna. Hormoni su čudo."

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
14
Regenerativna medicina i matične ćelije
Matične ćelije su osnovne ćelije ljudskog organizma, od kojih tokom razvoja nastaju sva tkiva i organi (neuroni, kosti, ...
5
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
5
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.
4





Proširene vene u trudnoći
Šta su proširene vene?
Znala sam da sam u drugom stanju i pre neg...
Jutarnje mučnine, izostanak menstruacije ili osetljive grudi uobičajeni su znakovi trudnoće. Postoje i neki za koje možd...



image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here