|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

ČLANCI

ZDRAVLJE I BEZBEDNOST

Priroda krije rešenja rezistencije na antibiotike

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 25.1.2024
image

Borbu protiv prekomerne upotrebe antibiotika je povela Svetska zdravstvena organizacija tako što je napravila dugoročnu strategiju sa jasnim koracima i ciljevima.

ZDRAVLJE I BEZBEDNOST

Bol u grlu i kašalj – šta kaže priroda?

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 1.1.2024
image

Šta možemo koristiti u otklanjanju simptoma upale grla jer nam antibiotici nisu potrebni za sva stanja? Najbolje je da u pomoć pozovemo prirodu koja skoro uvek ima rešenje!

ZDRAVLJE

Da li su probiotici koje pijemo zaista korisni?

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 16.11.2023
image

Na ovu temu, danas govori prof dr. sc. Branislava Miljković, predsednica Saveza farmaceutskih udruženja Srbije (SFUS) i autor Smernica za probiotike.

ZDRAVLJE

SAVET UROLOGA: PAZITE SE OVE INFEKCIJE, POSEBNO LETI!

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 7.7.2023
image

Žene su u četiri puta većem riziku za nastanak urinarnih infekcija u odnosu na muškarce. Oko 50% žena bar jednom u životu ima urinarnu infekciju, dok čak 30% žena ima ponavljajuće urinarne infekcije.

ZDRAVLJE

Kada i na koji način se leče urinarne infekcije?

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 12.5.2021
image

Prof. dr Zoran Džamić, specijalista urologije, redovni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu i Direktor Klinike za urologiju Kliničkog centra Srbije upozorava na važnost adekvatnog lečenja urinarnih infekcija i otkriva na koji način se bakterija Escherichia Coli uspešno može savladati.

ZDRAVLJE

Imunitet dolazi iz stomaka

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 8.4.2020
image

Probiotici su danas veoma aktuelna tema i među stručnom i među opštom javnošću. Ono što je ključno jeste da nisu svi probiotski preparati isti i da je važno izabrati pravi, jer probiotici imaju mnogo benefita po naše zdravlje.

ZDRAVLJE

Neželjena dejstva antibiotika i nakon 8 nedelja

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 8.3.2020
image

Prof. dr Radoje Doder, Načelnik Klinike za gastroenteroloiju i hepatologiju VMA navodi: Dugotrajna nekritična primena antibiotika u našoj zemlji, po čemu smo na žalost na drugom mestu u Evropi, dovela je do razvoja rezistencije. Zbog toga danas i neke banalne bolesti, poput upale grla, moramo lečiti jakim antibioticima treće ili četvrte generacije.

ZDRAVLJE I BEZBEDNOST

Svaka infekcija u trudnoći je opasna!

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 7.8.2019
image

Ginekološke infekcije su najopasnije tokom trudnoće, pa je ponekad neophodna upotreba antibiotika. Terapija se koristi samo ako lekar potvrdi da korist nadmašuje potencijalnu štetu.

ZDRAVLJE I BEZBEDNOST

Nepravilno propisivanje antibiotika deci

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 26.11.2018
image

U Srbiji je smanjena upotreba antibiotika od 2016. godine za 32,8 odsto, saopštio je ministar Zlatibor Lončar

STRANA 1 OD 2



Koji obrok mališani smažu BRZO, BRŽE ILI Z...
Nutrino Junior kaša u zip pakovanju je savršen izbor za doručak, užinu ali i laganu večeru jer ne samo da zadovoljava de...
Roditelji misle raste zubić, ali je herpan...
Zbog nespecifičnih simptoma ovo oboljenje često kod dece lako može da se pomeša sa drugim bolestima. Prvo se javlja mala...



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image
Click Here