|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

7 misli roditelja dok na njima spava beba

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 12.3.2018
Ovo je spisak misli roditelja, dok beba na njima spava...

image
Ako je spustim u krevetić, istog trenutka će se okrenuti, sesti, pogledati me kao najveću izdajicu i zaplakati. Foto: Freepik.com
/11


Ako imate malo dete, sigurno ste se nekoliko puta našli u situaciji da imate uspavanu bebu u naručju i ne usuđujete se da se mrdnete. “Ko god ima osetljiviju bebu ili bebu koja ne voli da spava, verovatno zna o čemu govorim”, piše mama troje dece Mišel Stejn.

“Nekoliko puta dnevno shvatim da sam zaglavljena s detetom na sebi, jer je moja devetomesečna beba napokon zaspala, a ja se tada ne usuđujem ni da mrdnem”, govori ona i dodaje: “Ako je stavim odmah u krevetić, možda će se probuditi. Ali, sad mi je prilika da obavim neke druge stvari. A, tako slatko i spokojno spava. Ali, nema šanse da je držim sve vreme dok spava…”


Ako vam je poznat ovakav tok misli – možda ćete se pronaći u sledećem spisku:

 

PROČITAJ JOŠ: Ovo je najbolja starosna razlika među decom

 

“Prazna baterija? Neeee!”

Jedina stvar gora od prazne baterije na mobilnom je kada držite bebu koja spava i u daljini vidite napunjeni mobilni, koji je jednostavno predaleko da biste ga uspešno uzeli drugom rukom.


“Mislim da će mi bešika pući”

Tako često ni ne shvatate da vam je bešika puna sve dok se ne ostanete zaglavljeni na kauču s detetom koje spokojno spava na vašim prsima…ili još gore, na vašem stomaku i dodatno pritiska bešiku. Ima nešto u težini i toplini uspavane bebe, što nas čini svesnijima o našim bešikama.


“Zaista bih trebao/la _____”

Čistiti, kuvati, jesti, piškiti, tuširati se, plaćati račune i tako dalje. Vreme za spavanje obično je ono vrijeme kada možete biti produktivni bez vašeg mališana koje uokolo trči ili puzi.


“Auu! Utrnula mi je ruka!”

Ako moja devetomesečna beba zaspi tokom dojenja, ruka kojom držim svu njezinu težinu nakon nekog vremena poprilično utrne. Isto kao i noge, ako su mi prekrštene ili sedim na njima. Ali, premeštanjem u drugu poziciju mogla bih prouzrokovati neki domino efekt i umesto s tihom, završiti s jako glasnom bebom.

 

PROČITAJ JOŠ: 5 grešaka koje ne bih ponovila kao mama početnica!


“Možda da je sada spustim? Smem li se usuditi?”

Ako je spustim u krevetić, istog trenutka će se okrenuti, sesti, pogledati me kao najveću izdajicu i zaplakati. Ako čekam predugo, mogla bi se probuditi i biti ‘preodmorna’ da bi opet zaspala kako treba. Znači, moram dobro tempirati vreme kako bih to prebacivanje izvela u onom najboljem trenutku, inače smo i jedna i druga u problemima!


“Odustajem. Jednostavno ću je držati dok se ne probudi”

Ovo mi se često događa. Zaglavim sa svojom bebicom, u potpunosti podbacim u prebacivanju u krevetić i zatim ponovno zaspi u mom naručju. Pogledam na sat i kažem sama sebi: ‘Okej, predajem se’.


“Jednog dana, više to neću raditi i biće mi žao”

Kada beba spava samo kad je u vašem naručju, lako je osećati frustraciju i svojevrsni poraz. Hoću li se ikad osloboditi? U trenucima poput ovog, duboko udahnem i podsetim samu sebe da ova faza neće trajati zauvek. Pre nego što trepnem, ovo vreme će proći i nedostajaće mi, sigurna sam u to. I zato, zasada, cenim ove slatke trenutke maženja i uživam u njima.

 

Izvor: klokanica.24sata.hr

 

PROČITAJ JOŠ: Razigrane bebe brže progovore

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kako ostati normalan kada vaša beba ne žel...
Vaša beba već danima plače i nervozna je, a vi pucate po šavovima. Evo kako da ostanete pri zdravoj pameti kada vaša beb...
11
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
9
Gde grešimo kada stavljamo u krevet bebu k...
Da li se i vama dešava da kada poželite da spustite bebu koja je zaspala na rukama, odmah se probudi? Onda verovatno i v...
6
Slike zbog kojih ćete im roditi brata ili ...
U srcu braće i sestara rivalitet je posledica činjenice da moraju da dele ljubav i pažnju roditelja, isto kao i prostor ...
4





5 stvari koje nisam smeo reći ženi nakon š...
Otac troje dece podelio je pet stvari za koje bi želeo da ih nikad nije rekao supruzi nakon što je rodila njihovo prvo d...
Neočekivane promene na telu posle porođaja
Sasvim je normalno da se telo nakon porođaja promeni, ali postoje i neke neočekivane promene koje se dešavaju. Pripremit...



image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here