|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Muškarci koji imaju ćerke žive 74 nedelje duže

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 11.5.2024
Istraživači su odlučili da sprovedu opsežnu studiju koja se bavila uticajem porođaja na životni vek očeva.

image
Prema studiji, očevi sa ćerkama imaju tendenciju da žive duže u poređenju sa onima bez njih. Foto: Freepik.com
/11


U svetu ispunjenom radošću koju donose ćerke, nedavna studija donela je neočekivane lepe vesti – očevi sa ćerkama imaju tendenciju da uživaju u dužem životu u poređenju sa onima bez ćerki. Iako je potrebno više istraživanja da bi se potvrdili ovi nalazi, rezultati studije su intrigantni i sugerišu da bi rođenje ćerki moglo imati brojne zdravstvene koristi za očeve.

 

PROČITAJ JOŠ: Tata! Ovo moraš znati, ako imaš ćerku.

 

Istraživači sa Jagiellonian Univerziteta odlučili su da sprovedu opsežnu studiju koja se bavila uticajem porođaja na životni vek očeva. Studija je uključivala prikupljanje i analizu demografskih podataka iz značajnog uzorka, koji je uključivao više od 4310 pojedinaca (2147 majki i 2163 očeva).

 

Studija je pažljivo ispitala broj dece, praveći razliku između ćerki i sinova, da bi se uočili potencijalni efekti na dugovečnost očeva. Zanimljivo je da su podaci otkrili da ukupan broj dece ili broj sinova nije imao primetan uticaj na očeve.

 

Međutim, primećena je značajna veza između broja ćerki i očeve dugovečnosti.
Istraživanje ukazuje na to da očevi sa ćerkama imaju tendenciju da žive duže, a javlja se intrigantan trend – što više ćerki otac ima, to će duže živeti. U stvari, podaci sugerišu da se za svaku rođenu ćerku, očev životni vek produžava u proseku za 74 nedelje.

Međutim, primećena je značajna veza između broja ćerki i očeve dugovečnosti. Istraživanje ukazuje na to da očevi sa ćerkama imaju tendenciju da žive duže, a javlja se još jedan trend – što više ćerki otac ima, to će duže živeti. Zapravo, prema National Library of Medicine gde je studija objavljena, podaci sugerišu da se za svaku rođenu ćerku, očev životni vek produžava u proseku za 74 nedelje.

 

Iako je ovo dobra vest za očeve sa ćerkama, rezultati koji se tiču majki prilično su drugačiji. Prema istraživanju objavljenom u American Journal of Human Biology, i ćerke i sinovi imaju štetan uticaj na zdravlje majke i skraćuju njen ukupan životni vek. 

 

PROČITAJ JOŠ: Od svih ljubavi, najosetljivija sam na ljubav očeva


Međutim, za razliku od gore pomenute studije, drugi istraživački projekat sugeriše da rađanje deteta, bez obzira na pol, može doprineti dužem životnom veku oba roditelja. Ovo alternativno istraživanje, koja je trajalo više od 14 godina, otkrilo je da je veća verovatnoća da će parovi sa decom uživati u produženom životnom veku u poređenju sa onima koji odluče da ostanu bez dece.


Naravno, postoji još nekoliko stvari koje možete da uradite da biste živeli duže, kao što su zdrava ishrana, redovno vežbanje, dovoljno sna, izbegavanje pušenja i upravljanje stresom. 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Za snažniji imunitet vašeg deteta
Večito pitanje koje muči roditelje odnosi se na to kako najbolje poboljšati imunitet njihovih mališana.
10
Neka ovo leto bude najsrećnije do sada!
Deca zaslužuju da imaju zamršenu kosu, stopala od peska, kolena zelena od trave, prljave ručice od igre. Ove stvari pune...
10
Kako da oslobodite dete od noćnih mora
Skoro sva deca kad-tad imaju neki ružan san. Kako da im pomognete? Porazgovarajte o tome što ih budi i uznemiruje, neka ...
6
Da li zaista jednako volite svoju decu?
Ranije sam, kao psihijatar, umeo da pitam roditelje s dvoje, troje dece: “Koje dete najviše volite?” Skoro svi bi rekli ...
6





Da li ću razmaziti svoje dete ako radim ov...
Povezujuće roditeljstvo nije popuštanje, već zdrav razum prilikom odgoja. Ipak, i oni roditelji koji pokazuju blagonaklo...
HOROSKOP: Kako se slaže tvoj, sa znakom tv...
Može li kompatibilnost znakova zodijaka odrediti odnos majke i deteta? Kažu da su ovo kombinacije koje se najbolje slažu...



Anketa

вртић.
пеперутка16

Који вртић похађа ваше дете?

Click Here