|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringerajin kuvar: lelaigor

image
/11


  • Crni luk
  • ulje
  • pileće meso (bataci, krilca)
  • krompir
  • jaje
  • voda
  • brašno
  • aleva paprika
  • vegeta
  • so
  • biber


  1. Luk sitno iseckati i izdinstati na ulju.
  2. Krompir oljuštiti i iseći na režnjeve (kriške).
  3. Na izdinstan luk staviti meso, prodinstati malo sa svih strana, zatim i isečen krompir, takođe malo promešati i prodinstati.
  4. Dodati alevu papriku (po ukusu može i ljuta, a da bi bio pravi mađarski paprikaš staviti dosta aleve paprike) i ostale začine, promešati i još malo prodinstati tako začinjeno.
  5. Naliti vodom i pustiti da se kuva.
  6. Kada je sve kuvano napraviti knedle na sledeći način: Ulupati jedno jaje, posoliti, odvrnuti slavinu i proći činijicom sa jajima ispod mlaza vode. Izmešati jaje i vodu. Dodati brašno i umutiti testo da nije retko (dakle, da ne curi) a ni previše tvrdo, nego da mogu lepo da se vade knedle kafenom kašikicom i da se testo "lepi". Smanjiti vatru da paprikaš ne krčka da se knedle ne bi raspale i kafenom kašičicom vaditi knedle jednake veličine. Napomena: Da se knedle ne bi zalepile za kašiku pre "zahvatanja" svake knedle umočiti kašiku u paprikaš.
  7. Kuvati paprikaš dok se ne skuvaju knedle.
  8. Po želji može da se umeša i zaprška, ali ja je ne stavljam.


Da bi se meso i krompir jednako skuvali piletina mora biti mlada. Po želji može da se umeša i zaprška.Količinu nisam napisala pošto nikad ne koristim istu količinu, dakle sve po želji.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Zapečeni pica makaroni
Ringerajin kuvar: Maraj
3
Štrudla sa makom
Ringerajin kuvar: Lu
3
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima i pršutom
Ringerajin kuvar: cvećka
2





Paprikaš
Ringerajin kuvar: lelaigor
Rolat od mlevenog mesa sa jajima
Ringerajin kuvar: vikiveki



Anketa

Трудна
пеперутка16

Када вам је почео да се види стомак? Када су почели да вас гледају као да сте трудна и да вас питају о трудноћи?

Click Here