Ringerajin kuvar: lelaigor

- 560g brašna
- 100g masti
- 100g margarina
- soli po ukusu
- 2 jajeta
- 1 kašičica šećera
- malo mleka
- 1 kvasac
- 100ml milerama
- susam ili kim za posipanje

- U malo mleka razmutiti kašičicu šećera i kvasac, pa ostaviti da se nadigne.
- Izgnječiti prstima brašno sa mašću i margarinom. Posoliti po ukusu, pa dodati 2 žumanceta. Opet izgnječiti.
- Nadošao kvasac i mileram dodati u smesu pa razraditi rukom i zamesiti testo.
- Na pobrašnjenoj površini, oklagijom razvaljati testo na debljinu malog prsta i seći na štapiće, nožem ili točkićem za sečenje.
- Ređati u tepsiju koju ste obložili papirom za pečenje. Premazati umućenim belancetom, posoliti i po želji posuti susamom ili kimom.
- Peći na 200C dok ne porumene.
Ovo je veoma izdašan a jednostavan slaniš, pogodan za dečije rođendane i proslave. Zarazan je, skoro kao kokice. :)
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični članci, koje čitaju drugi korisnici
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2
Krekeri
Ringerajin kuvar: Nedja RR
2